All of me op de piano spelen? Simpele uitleg

Wil je all of me leren spelen op de piano? Dan kun je dat op verschillende manieren leren. Je kunt ervoor kiezen om video’s te bekijken, bladmuziek downloaden of all of me leren spelen met letters. Op deze pagina leer je precies hoe je all of me op de piano kunt spelen en hoe je begint.

All of me van John Legend kun je op verschillende manieren leren spelen. Je kunt er bladmuziek voor downloaden, YouTube instructies bekijken of all of me leren spelen met letters. Het ligt er maar net aan wat jouw piano spelen niveau is. Afhankelijk hiervan kun je dan een van de manieren uitproberen. 

Op deze pagina geef ik je een uitgebreide uitleg over hoe jij op de verschillende manieren All of me kunt spelen. Na het lezen van dit blogbericht weet je precies hoe je all of me moet spelen en kun je aan de slag met oefenen.

Hoe speel je all of me op de piano?

Als je All of me van John legend op de piano wilt spelen kun je dat op verschillende manieren doen. Een van de makkelijkste manieren is door het kijken van een YouTube video. Bij een YouTube video wordt je namelijk precies voorgedaan hoe jij het lied speelt en heb je verder geen kennis nodig van noten.

All of me leren spelen via YouTube

Als je direct aan de slag wilt gaan met het bekijken van een YouTube video, kun je hieronder direct aan de slag. Om je direct op weg te helpen heb ik het beste filmpje die uitlegt hoe je all of me speelt voor je gezocht. Bekijk daarom hieronder eerst de video.

 

 

In de video zie je 2 verschillende kleuren. Alles wat in de blauwe kleur wordt weergegeven speel je met je linkerhand en alles wat in de groene kleur wordt weergeven speel je met je rechterhand. Als je nog niet zo lang piano speelt kan het lastig zijn om direct met beide handen het liedje mee te spelen. Daarom kun je er het beste voor kiezen om eerst links of rechts te leren en ze daarna samen te voegen.

All of me leren spelen met letters

Als je liever niet via YouTube aan de slag wilt gaan, heb je ook nog de mogelijkheid om All of me te leren spelen met letters. In principe werkt het hetzelfde als bij het YouTube filmpje alleen dan staan de letters voor jou geschreven in tekst.  Om all of me op basis van letters te spelen, moet je natuurlijk wel weten welke letters bij welke toetsen horen.

Om All of me op de piano te spelen met letters kun je de instructies van Mint Music volgen. Mint music heeft van veel bekende liedjes bladmuziek in letters:

Intro:
C C C 
C# C# C#
C C C 
A# A# A#
C C C 
C# C# C#
C C C 
A# A# A#
Verse 1:
What would I do without your smart mouth
A#       C    C  C  A# C     C     A#     G# 
Drawing me in and you kicking me out
A# C       C  C   A#  C    C A#  G#  F
You’ve got my head spinning
F         C     C   C#    C G#
No kidding, I can’t pin you down
C# C G#   G# G# A# C  A# F
What’s going on in that beautiful mind
A#      C  C   C  A# C   C A# G# G# 
I’m on your magical  mystery ride
C    C    C   D# C# C C A# G# F
And I’m so  dizzy, don’t know what hit me
C     C   C#  C G# G#     C#     C#  C G# 
But I’ll be alright
G# A# C A# C#
Pre-Chorus:
My head’s underwater but I’m breathing fine
A#  F      D# C# C G# G# G  F D#        F
You’re crazy and I’m out of my mind
F       F D#   C#   C   C   A# G# A#
Chorus:
Cause all of me, loves all of you
C       D# C F       C    A# G# C
Love your curves and all your edges
C        C      A#    A# A# G# A# A#
All your perfect imperfections
C    C    A# A# A# G# A# A#
Give your heart to me, I’ll give my heart to you
C       C     D#  C   F     C    F    C    A#   G# C
You’re my end and my beginning
C         C   A#  A # A# G# A# A#
Even when I lose I’m winning
C C    A#  A# A# G# A# A#
Cause I give you all              of me
C       C  C#   D# G# G F D# C D#
And you give me  all              of you, oh.
C      C    C#  D# G# G F D# C C    C A#

Verse 2:
How many times do I have to tell you
A#   C C      C     C  C   C   A# G# G#Even when you’re crying you’re beautiful too
C C      C      C      D# C#  C     C A# G# FThe world is beating you down
A#    C     C  C# C    G#   C#I’m around through every     mood
C    G# A#    A#    C A# A# F F 

You’re my downfall you’re my muse
D#      C    C G#     D#     C     C 

My worst distraction,  my rhythm and blues
G#   D#    D# C A#  A#   C A#   C     F

I   can’t stop singing, it’s ringing, in my head for you
A# C     C    C# C    G#  C# C   G# G#  A#  C   A# A# C#

Pre-Chorus:
My head’s underwater   but I’m breathing fine
A#   F      D# C# C G# G#  G     F D#     F
You’re crazy and I’m out of my mind
F       F D#    C#  C   C  A# G# A#

Chorus:
Cause all of me, loves all of you
C       D# C F       C    A# G# C
Love your curves and all your edges
C        C      A#    A# A# G# A# A#
All your perfect imperfections
C    C    A# A# A# G# A# A#
Give your heart to me, I’ll give my heart to you
C       C     D#  C   F     C    F    C    A#   G# C
You’re my end and my beginning
C         C   A#  A # A# G# A# A#
Even when I lose I’m winning
C C    A#  A# A# G# A# A#
Cause I give you all              of me
C       C  C#   D# G# G F D# C D#
And you give me  all              of you, oh.
C      C    C#  D# G# G F D# C C    C A#

Bridge:
Cards on the table   we’re both showing hearts
F       D#  C# G# G   F      D#    C# C       A#Risking it  all though it’s hard
F D#   C# G#  G      F    D#

Chorus:
Cause all of me, loves all of you
C       D# C F       C    A# G# C
Love your curves and all your edges
C        C      A#    A# A# G# A# A#
All your perfect imperfections
C    C    A# A# A# G# A# A#
Give your heart to me, I’ll give my heart to you
C       C     D#  C   F     C    F    C    A#   G# C
You’re my end and my beginning
C         C   A#  A # A# G# A# A#
Even when I lose I’m winning
C C    A#  A# A# G# A# A#
Cause I give you all              of me
C       C  C#   D# G# G F D# C D#
And you give me  all              of you, oh.
C      C    C#  D# G# G F D# C C    C A#

De toetsen van je piano voorzien van letters

Als je nog niet precies weet welke toetsen welke letters hebben, is het een goed idee om stickers te maken die je op de toetsen van je keyboard of piano kunt plakken. Zo hoef je in het begin minder na te denken over welke toetsen welke letters hebben en kun je makkelijker leren hoe het werkt.

In de onderstaande video kun je zien welke toetsen welke letters hebben. Hoewel het commentaar in het Engels is, kun je wel makkelijk afkijken via deze manier.

 

All of me leren spelen met noten

Als je al wat meer gevorderd bent en noten kunt lezen, kun je natuurlijk ook bladmuziek downloaden om all of me te leren spelen.  In niet alle gevallen kun je bladmuziek met noten gratis downloaden. Op sommige websites kost het namelijk geld om bladmuziek te downloaden. Maar voor all of me heb ik op het internet twee versies voor je gevonden.

Download de makkelijke versie hier >

Download de gevorderde versie hier >

Om op basis van noten all of me te leren spelen, is het natuurlijk wel belangrijk dat je noten kunt lezen. Als je nog geen noten kunt lezen is het een goed idee om dit te leren. Daarvoor wil ik je aanraden eens een kijkje te nemen bij een van de online cursussen die ik aanraadt op deze website. Bij alle cursussen leer je namelijk noten lezen.

Natuurlijk hoef je niet direct noten te leren lezen. Maar het kan wel handig zijn als je straks verder komt met piano spelen. Daarnaast geven alle cursussen je de mogelijkheid om de basis van Piano spelen te leren, zodat je makkelijker en sneller vooruit komt.

Vergelijkbare berichten