Asus VivoBook X509JA-EJ031T review

Bij het uitzoeken van een nieuwe laptop moet je op verscheidene criteria letten. Deze criteria behoren bij de verschillende eigenschappen van een laptop. Doordat er tegenwoordig behoorlijk veel laptops op de markt verkrijgbaar zijn, moet je enige tijd investeren in de zoektocht. Graag help ik jou daar een handje bij! Je kunt hieronder namelijk een uitgebreide review over de Asus VivoBook X509JA-EJ031T vinden. Een laptop die voor meerdere doeleinden onwijs geschikt is, een fraai design heeft en nog enkele verrassingen in petto heeft/ Ben je benieuwd naar deze Asus VivoBook? Lees deze review dan zeker even door!

Het assortiment van Asus is tegenwoordig behoorlijk ruim te noemen. In de afgelopen jaren is het merk steeds populairder geworden. Dit komt onder andere doordat de laptops van dit merk een prima prijs-kwaliteitsverhouding hebben. Bovendien hebben veel laptops niet allerlei toeters en bellen, waardoor de laptops uiterst geschikt zijn voor dagelijks gebruik. Geldt dat ook voor deze
Asus VivoBook X509JA-EJ031T? Dat lees je in het restant van deze review!

Deze laptop valt overigens binnen de VivoBook lijn van Asus. Deze serie bevat meerdere interessante laptops, waardoor je voor elke toepassing wel een geschikte Asus VivoBook kunt vinden. Deze laptops hebben over het algemeen een strak design en zijn prijstechnisch ook interessant. Vanwege dat laatste punt vind ik het meer dan interessant om eens nader naar deze laptop te kijken.

Wat zijn de belangrijkste eigenschappen van deze laptop?

Veel mensen kopen een laptop om deze mee naar school of werk te nemen. Is dat mogelijk met deze Asus VivoBook? Nou, het is mogelijk, maar het wordt wel iets lastiger. Deze laptop heeft namelijk een schermdiagonaal van 15,7 inch. Dit scherm brengt zowel een voordeel als een nadeel met zich mee. Daarover vertel ik je later meer in deze review.

Als je langdurig achtereen gesloten gebruik van een laptop maakt, kan deze oververhit raken. Dat is gelukkig niet het geval bij deze laptop. Asus heeft namelijk een innovatieve oplossing doorgevoerd in het ontwerp van deze laptop. Hoe dit exact zit en wat de precieze voordelen hiervan zijn, lees je verder op in deze review.

Ook is het tamelijk bijzonder dat deze Asus VivoBook een i7 processor heeft. Voor het bedrag dat je voor deze laptop neer moet tellen, had je dan ongetwijfeld niet verwacht. Een i7 processor staat te boek als de krachtigste soort processoren en levert dus onwijs veel snelheid en power.

Een andere eigenschap die ik graag wil benoemen is het interne werkgeheugen van 8 GB. Ook dat is prima in orde. Dit geldt eveneens voor de totale opslagcapaciteit van 512 GB. Deze opslagcapaciteit is te danken aan een snelle SSD schijf. Dankzij deze SSD schijf is de laptop in staat om razendsnel op te starten. Als je de laptop aanzet, kan je binnen 10 tot 15 seconden al gebruik van de laptop maken. Ideaal!

Het mag duidelijk zijn dat deze laptop zeker enkele opvallende eigenschappen heeft. Hierbij heb ik het met name over de i7 processor. Ik kom niet al te vaak een laptop met een dergelijk prijskaartje met een dergelijke processor tegen. Hieronder heb ik in het kort uiteengezet waar je de laptop zoal voor kunt gebruiken. Daarna kan je ook nog de belangrijkste voor- en nadelen van de
Asus VivoBook X509JA-EJ031T vinden. Tot slot lees je nog iets meer over de prijs en mijn algehele conclusie.

In welke situaties is deze laptop geschikt?

Heb je mogelijke interesse in deze laptop? Dan is het allereerst belangrijk om voor jezelf te bepalen waar je de laptop voor wilt gaan gebruiken. Wil je de laptop voor één van onderstaande situaties gaan gebruiken? Dan is deze laptop voor jou op het lijf geschreven:

  • Deze laptop is geschikt voor internetten, mailen & bestanden verwerken
  • Deze laptop is geschikt voor zakelijke doeleinden
  • Deze laptop is geschikt voor het kijken naar films en series met de hoogste kwaliteit beeld
  • Deze laptop is geschikt voor fotobewerking
  • Deze laptop is geschikt voor videobewerking
  • Met deze laptop draai je moeiteloos meerdere programma’s tegelijkertijd

Het mag duidelijk zijn; je kunt deze laptop voor veel doeleinden gebruiken. Dat is dan ook direct de grote kracht van de laptop. Door het grote beeldscherm, de krachtige processor en de videokaart kan je onwijs veel taken uitvoeren. Hiermee heb ik dan ook al direct drie van de belangrijkste voordelen van deze laptop benoemd. Hieronder kan je meer over de andere voordelen lezen.

De voordelen van de Asus VivoBook X509JA-EJ031T

Afgaande op de eigenschappen kan ik alvast verklappen dat deze laptop onwijs veel voordelen met zich mee brengt. Het eerste voordeel is terug te vinden in het beeldscherm. Dit beeldscherm heeft een diagonaal van 15,6 inch, waardoor je overzichtelijk kunt werken met meerdere programma’s tegelijkertijd geopend. Bijkomend voordeel is dat dit beeldscherm een anti reflecterende laag heeft. Deze laag zorgt ervoor dat bijvoorbeeld licht en afdrukken niet weerkaatsen via het beeldscherm. Ook vette vingers op het scherm worden voorkomen door deze laag.

Ook wil ik graag de processor nader bespreken. Het betreft namelijk een razendsnelle en krachtige i7 processor. Een dergelijke processor is een beetje de Ferrari onder de processoren. Met deze processor kan je moeiteloos de meest zware programma’s openen en gebruiken. Je switcht razendsnel tussen programma’s en kunt ook meerdere programma’s tegelijkertijd gebruiken. Deze processor levert simpelweg onwijs veel kracht en daar kan je optimaal van profiteren.

Zit je in een situatie waarin je regelmatig de website even aan moet zetten? Dan heb je ook geluk bij deze laptop. Dankzij de SSD schijf start de laptop binnen 15 seconden op. Na het aanzetten van de laptop kan je dus al direct aan de slag gaan.

Bij het aanschaffen van deze laptop, via mijn partner Bol.com, geniet je van nóg een voordeel. Je krijgt namelijk een gratis abonnement voor Norton 360 Deluxe antivirus. Dit antivirus beschermt je gedurende één jaar perfect tegen alle kwaadwillende op het wereldwijde web. Mooi meegenomen dat je dit abonnement voor één jaar gratis geleverd krijgt.

Eerder in deze review had ik het al even over oververhitting. Sommige laptops zijn namelijk niet in staat om alle warmte op de juiste manier weg te voeren. Het gevolg is dat de laptop te warm wordt en zichzelf uit gaat schakelen. Daar heb je bij deze laptop absoluut geen last van. Asus heeft bij het ontwerp namelijk gekozen voor een handig scharnier. Dit scharnier brengt enige ruimte tussen het scherm en het toetsenbord aan. Door deze aanwezige ruimte is het voor de laptop mogelijk om zich perfect te koelen. Je zit dus nooit met een té warme laptop.

Wat zijn de nadelen van de Asus VivoBook X509JA-EJ031T?

De bovengenoemde voordelen van deze Asus VivoBook staan als een paal boven water. Tegelijkertijd moet ik ook bekennen dat ik meerdere nadelen van deze laptop ondervonden hebt. Het meest vervelende vond ik het geluid. Als je gebruik maakt van zware programma’s gaat de laptop behoorlijk veel lawaai produceren. Dit is hinderlijk en past eigenlijk niet bij het karakter van de laptop.

Een ander nadeel is het ontbreken van een vingerafdrukscanner. In deze maatschappij vind ik dat een dergelijke scanner zeker op een dergelijke laptop zou moeten zitten. Door het ontbreken van de vingerafdrukscanner moet je dus nog (ouderwets) met een wachtwoord inloggen.

Tot slot wil ik nog benoemen dat het niet altijd makkelijk is om de laptop mee naar school of werk te nemen. Dankzij het grote beeldscherm heb je hier een aanzienlijke (laptop)tas voor nodig. Anderzijds is het wel prettig dat de laptop slechts 1,9 kilogram weegt. Dat heeft Asus dan weer bijzonder goed voor elkaar gekregen.

Wat is de prijs van deze laptop?

Heb je, naar aanleiding van deze review, interesse in deze laptop gekregen? Dan heb ik goed nieuws voor je; de aanschafprijs van deze laptop valt absoluut mee. Bij mijn partner Bol.com kan je deze laptop al voor een bedrag van 799 euro kopen. Bij dit bedrag krijg je dus óók het gratis Norton antivirus abonnement voor één jaar geleverd. Hierbij moet je er wel rekening mee houden dat je zelf nog een Microsoft Office pakket aan moet schaffen. Zonder een dergelijk pakket kan je geen gebruik maken van programma’s zoals Excel, Powerpoint en Word.

Deze laptop bij Bol.com kopen

Kan ik de aanschaf van deze laptop aanraden? Ja, absoluut. In mijn ogen heeft deze laptop een perfecte prijs-kwaliteitsverhouding. Daarnaast vind ik het bijzonder opvallend dat de laptop een i7 processor heeft. Zo’n snelle processor zie je niet al te vaak terug bij laptops in deze prijsklasse. Als je deze laptop bij Bol.com gaat kopen, ben je verzekerd van een prima service. Je betaalt een lage prijs, de laptop wordt snel thuisbezorgd en je kunt rekenen op de prima klantenservice van Bol.com. Ik wil je dan ook graag aanraden om deze laptop bij Bol.com te kopen. Je gaat hier absoluut geen spijt van krijgen; daar ben ik van overtuigd.

Vergelijkbare berichten