Beste mini PC

Bekijk nu de beste mini PC- De nieuwste top 3 vind je hier!

Mini PC. Iedereen maakt wel eens gebruik van moderne technologie. Of het nu een mobiele telefoon is, een iPad of tablet, een laptop of een PC. Iedereen heeft wel eens een dergelijk apparaat gebruikt. Van de hiervoor genoemde producten heb ik ze allemaal al eens gehad. Het begon vroeger met bepaalde spullen om op te gamen en later kwamen daar de mobiele telefoon, tablet en laptop bij.

Vooral vroeger maakte ik veel gebruik van een PC. Ik kon hier urenlang gebruik van maken en speelde er ook veel spellen op. Het ene werkstuk na het andere en de ene spreekbeurt na de andere maakte ik ook met behulp van die PC. Echter sloeg het noodlot toe en begaf de PC het. Sindsdien maak ik vooral gebruik van een laptop en heel sporadisch nog van een PC, bij iemand anders thuis of op school bijvoorbeeld. Ik zit er echter over na te denken om weer een PC te kopen zodra ik op mezelf ga. Het enige probleem is dat ik niet zo goed weet waar ik dan met zo’n flinke kast heen moet. Gelukkig is er daarvoor een oplossing. Als je weinig ruimte hebt dan zijn er de mini-Pc’s. In dit artikel lees je meer daarover en ook welke mini-pc er nu geschikt is om te kopen. Lees snel verder en ontdek alles wat je wil weten.

 

Waarom een goede mini-PC handig kan zijn

Je kent het probleem vast wel. Het hebben van een PC klinkt als muziek in je oren, maar je weet eigenlijk niet zo goed waar je het ding kwijt kan. Vooral als je weinig ruimte in huis hebt kan dat een probleem vormen. Daarvoor is het gebruik van een mini PC handig. Deze leveren namelijk dezelfde prestaties als een gewone PC, maar nemen veel minder ruimte in. Zo kan je dus genieten van de voordelen van een PC en hoef je je geen zorgen meer te maken of je het apparaat wel kunt plaatsen. Je kan met een mini PC gewoon in al je behoeften voorzien. Beter kan je het haast niet krijgen.

Waar je op moet letten bij aankoop van een mini PC

Het is natuurlijk niet verstandig om, maar lukraak een mini PC te kopen. Je moet wel degelijk met het een en ander rekening houden. Denk bijvoorbeeld allereerst aan de prijs. Bepaal goed voor jezelf welk bedrag je ervoor over hebt. Zo kan je gerichter zoeken naar een mini PC. Het is ook verstandig om te letten op de prestaties die de PC kan verrichten. Net als bij een normale PC zit iedere mini PC anders in elkaar en kan deze andere dingen dan een andere mini PC. Bedenk daarom goed wat jij verwacht van de mini PC en let er goed op bij de aankoop of de mini PC ook daadwerkelijk aan al deze punten voldoet.

Tot slot is het formaat wellicht alsnog iets om rekening mee te houden. Je mag dan wel een mini PC kopen, maar ook een mini PC neemt ruimte in beslag. Het gaat hier natuurlijk om minder ruimte dan bij een gewone PC, maar alsnog zal er ruimte in beslag genomen worden. Kijk daarom eerst goed hoeveel ruimte je hebt om de mini PC te plaatsen en kijk vervolgens voor de aankoop of de mini PC daar past wat betreft de afmetingen ervan. Als je met al deze punten rekening houdt dan is jouw zoektocht naar een mini PC ineens een stuk aangenamer. Denk goed aan al deze punten en je zult zien dat er binnen de kortste keren een goede mini PC bij jou op het bureau staat.

De top 3 mini Pc’s

Dan zijn we nu eindelijk aangekomen bij het punt waar dit hele artikel om draait, namelijk de top 3 van de mini Pc’s. Je hebt vast met spanning uitgekeken naar dit moment. Ik zal je niet langer in spanning houden en je drie mini Pc’s laten zien waarvan ik denk dat ze geschikt zijn om te kopen. Lees snel verder en wie weet staat één van deze drie binnenkort bij jou in huis.

Lenovo Think M600 Tiny

 

De eerste mini PC op de lijst is van het merk Lenovo en kost € 199,95. Deze PC is prima voor dagelijks gebruik, zoals internetten en het versturen van mailtjes. Ook het gebruiken van deze PC voor je studie is geen probleem, je kan er namelijk prima verslagen mee maken in Word of een presentatie in elkaar zetten in PowerPoint. Uiteraard kan je de PC dan ook gebruiken voor als je vanuit huis wilt werken. Hiervoor gebruik je vaak dezelfde programma’s als de programma’s die je gebruikt voor school.

 

mini pc

 

De PC kan echter niet gebruikt worden voor het bewerken van foto’s en video’s. Dit komt door de processor die in de PC zit en de videokaart van de PC. Ook gamen valt niet aan te raden met deze PC, omdat de eigenschappen van de PC hier niet voldoende voor zijn. De PC is wel mooi en compact en kan je daardoor ook gemakkelijk kwijt. De PC beschikt niet over een DVD of cd-speler, maar het werkgeheugen van de PC valt wel uit te breiden. Om de PC aan te sluiten op een beeldscherm is een kabel met DisplayPort aansluiting vereist.
Al met al is dit een prima mini PC, als je van plan bent de PC alleen voor het normale dagelijkse gebruik te benutten. De prijs van € 199,95 past dan ook perfect bij deze PC.

MSI Cubi N 8GL-067MYS

De volgende mini PC op deze lijst is van opnieuw een bekend merk. Ditmaal gaat het om het merk MSI. Deze PC heeft geen ventilatoren, waardoor hij amper geluid maakt. Hierdoor zul je geen last hebben van lawaai van de PC, wanneer je in stilte wilt werken aan een project. Je kunt het apparaat neerzetten, maar ook monteren aan de achterzijde van je monitor. Dit kan dankzij de VESA-montagekit. Op deze manier kan je de PC gewoon gebruiken, maar neemt hij nog minder ruimte in beslag en is hij bovendien ook nog eens uit het zicht.

 

mini pc

 

Beter dan dat kan je het haast niet krijgen. Met deze PC kan je zonder problemen het internet op en kan je rustig je mails versturen. Ook kan je je sociale media met gemak checken en films of series kijken in 4K kwaliteit. Deze PC is dus ideaal voor gebruik als mediaspeler. De PC heeft een werkgeheugen van 4 gigabyte en een opslag van 256 gigabyte.
De MSI Cubi N 8GL-067MYS is te koop voor een bedrag van € 350. Dit is een prijs die zeer goed past bij de prestaties die de mini PC levert. Deze PC is dan ook zeker een goede aankoop voor als je nog op zoek bent naar een goede mini PC.

Apple Mac Mini (2020) MGNR3FN/A

Als laatste op de lijst vinden we een Apple Mac Mini. Het merk Apple mag natuurlijk niet ontbreken op deze lijst. Deze Apple Mac Mini beschikt over een Apple M1 chip, waardoor je moeiteloos zware programma’s kunt gebruiken. De PC is erg compact en daardoor ook makkelijk te plaatsen. Hij zal erg weinig ruimte innemen, daar is het toch een mini PC voor. Door de USB 4.0 poorten kan je bestanden razendsnel overzetten. De snelheden kunnen hierbij oplopen tot maar liefst 40 gigabytes per seconde. Je zult echter wel snel op zoek moeten naar extra opslagruimte.

 

mini pc

 

 

 

De Apple Mac Mini beschikt namelijk niet over superveel opslag. Ook worden er geen muis en toetsenbord meegeleverd. Deze zul je dan dus vanzelfsprekend zelf nog erbij moeten kopen.
De Apple Mac Mini is zeker een goede aankoop. Gezien de prestaties die deze PC levert zit er ook een flinke prijskaart aan verbonden. Dit is natuurlijk ook niet zo bijzonder als je ziet wat deze PC allemaal kan. Je kan deze Apple Mac Mini kopen voor een bedrag van € 749. Voor de echte Apple-liefhebber is dit natuurlijk geen probleem, maar ook als je nog nooit eerder Apple hebt gebruikt is de prijs zeker niet iets wat je tegen moet houden bij de aankoop van dit product.

Conclusie

Zoals je in dit artikel hebt kunnen lezen zijn er nogal wat mini-Pc’s te vinden. Het aanbod is ruim, zowel qua de PC zelf als de verschillende merken die je kunt kopen. De genoemde Pc’s in dit artikel zijn dan ook zeker niet de enige Pc’s die je kan kopen. Het kan zomaar zijn dat een mini PC die niet in dit artikel genoemd is beter bij jou past. Doe daarom zelf ook nog goed onderzoek en houdt daarbij rekening met de punten die in dit artikel zijn genoemd. De mini Pc’s die ik heb genoemd zijn echter uitstekende aankopen die je prima kan doen, mits je het geld ervoor hebt. Ik hoop dat je iets aan dit artikel hebt gehad en dat je binnenkort snel kan genieten van een goede mini PC.

Vergelijkbare berichten