Beste activity tracker – Krijg inzicht in jouw gestelde fitnessdoelen!

Heb je ooit het gevoel dat je een beetje extra motivatie nodig hebt om in beweging te komen? Zo ja, dan is de beste activity tracker misschien precies wat jij nodig hebt. Fitness trackers zijn draagbare apparaten die jouw fysieke activiteit kunnen controleren en jou kan helpen discipline op te brengen voor jouw trainingen.

Er zijn heel wat verschillende fitness trackers op de markt, dus hoe weet je welke voor jou geschikt is? In dit blogbericht kun je de beste activity trackers vinden die geschikt zijn voor iedereen die daar behoefte aan heeft. Lees je mee?

Beste activity tracker – Een top 3 speciaal voor jou

Als jij net als de meeste mensen bent, probeer jij waarschijnlijk actief en fit te blijven. Misschien heb je zelfs een workout routine waar je je trouw aan houdt. Maar hoe weet je of je echt het meeste uit jouw workouts haalt?

Een manier om daar achter te komen is het gebruik van een activity tracker. Deze apparaten helpen om jouw fitnessvoortgang bij te houden, zodat je kunt zien waar jij verbetering nodig hebt. Hier zijn enkele van de beste activity trackers op de markt van vandaag.

Fitbit Charge 4

De Fitbit Charge 4 is de beste activity tracker op de markt. Hij houdt je stappen, afgelegde afstand, verbrande calorieën en actieve minuten bij. Het heeft ook een ingebouwde hartslagmeter en GPS, zodat je je work-out routes kunt volgen en real-time statistieken kunt zien. En of dat nog niet genoeg is, kun je met deze fit tracker je muziek op Spotify bedienen en contactloos betalen. Een activity tracker van de toekomst wat ons betreft.

beste activity tracker

De batterijlevensduur is uitstekend en hij is waterbestendig tot 50 meter, dus je kunt hem ook in het zwembad dragen. Het is een geweldige all-round activity tracker die jou zal helpen jouw fitnessdoelen te bereiken. Kies jouw favoriete kleur om te matchen bij jouw dagelijkse outfits.

Xiaomi Mi Band 6

Xiaomi Mi Band 6 is de opvolger van Xiaomi’s populaire fitnesstracker, de Mi Band 5. Het nieuwe model komt met een groter display, een langere batterijduur, een nauwkeurigere hartslagsensor, en ondersteuning voor NFC-betalingen. Zo kan de batterij maar liefst 14 dagen mee, mits deze normaal gebruikt wordt. Verder beschikt deze activity tracker over ademhalingsoefeningen, een stressmonitor en over een tool dat het slaapritme bijhoudt. Wat je ook vraagt van de Xiaomi, het is mogelijk!

beste activity tracker

De Mi Band 6 is een geweldige activity tracker voor mensen die op zoek zijn naar een betaalbaar apparaat dat niet inlevert op functies of kwaliteit. Het is een van de populairste activity trackers op de markt en zal je zeker helpen om je fitnessdoelen te halen.

Samsung Galaxy Fit 2

De Samsung Galaxy Fit 2 is een fitnesstracker die jouw dagelijkse activiteiten bijhoudt en jou motiveert om meer te bewegen. Het heeft een OLED display zodat je je statistieken duidelijk kunt zien, zelfs in direct zonlicht. De Galaxy Fit 2 heeft ook een ingebouwde hartslagmeter, zodat je de gezondheid van jouw hart kunt volgen. Op zowel sportief als op medisch gebied een grote uitkomst. En dankzij het waterbestendige ontwerp kun je er ook mee zwemmen.

beste activity tracker

De Galaxy Fit 2 is een geweldige activity tracker voor degenen die hun fitness en algehele gezondheid willen verbeteren. Het is eenvoudig te gebruiken en wordt geleverd met alle functies die jij nodig hebt om aan de slag te gaan. Hoewel deze beste fit tracker van het merk Samsung is, is het ook mogelijk om jouw iPhone te verbinden. Hoe handig is dat?

Welke activity tracker is de beste?

De beste activity tracker is degene die past bij jouw behoeften en beschikbare budget. Als jij een betaalbaar apparaat wilt, is de Xiaomi Mi Band 6 een goede optie. Als jij op zoek bent naar een apparaat met meer functies, is de Fitbit Charge 4 een goede keuze. En als jij een activity tracker wilt die ook met jouw iPhone werkt, is de Samsung Galaxy Fit 2 het overwegen waard.

Zo zie je maar dat er voor iedereen een goed horloge verkrijgbaar is en je daar dus niet bang voor hoeft te zijn. Wat je behoeften ook zijn, er is een activity tracker op de markt die perfect bij je past. Dus ga erop uit en begin met het bereiken van jouw fitnessdoelen!

Wat kost een activity tracker?

Een activity tracker kan tussen de € 30 en € 250 kosten, afhankelijk van het merk en de functies. Meestal vindt jij echter al een goede activity tracker voor rond de € 30.

Wat jouw budget ook is, er is een activity tracker op de markt die aan jouw behoeften voldoet. Maak je dus geen zorgen over de kosten en concentreer je op het vinden van de beste activity tracker voor jou.

Wat zijn de voordelen van de beste fit tracker?

De beste activity tracker heeft vele voordelen. Enkele van deze voordelen gaan we hieronder samen bespreken:

  • Gezondheid: Het kan jou helpen jouw conditie te verbeteren, gewicht te verliezen en andere gezondheidsdoelen te bereiken.
  • Bewegen: Het kan jou ook motiveren om meer te bewegen en betere levensstijlkeuzes te maken.
  • Medisch: Als jij een medische aandoening hebt, kan een activity tracker jou helpen jouw vooruitgang te volgen en ervoor te zorgen dat je op koers blijft. Daarbij kan een arts hierdoor ook duidelijk inzicht krijgen in jouw gezondheid, wat natuurlijk een goede zaak is.
  • Accessoire: Daarnaast zijn fit trackers tegenwoordig stijlvolle accessoires waardoor het erg leuk is om deze dagelijks te dragen. Dit is bijvoorbeeld ook het geval bij een smartwatch.

Kortom, de een fitness tracker is een geweldige manier om jouw gezondheid te verbeteren en jouw fitnessdoelen te bereiken.

Dus als jij op zoek bent naar een manier om fit te worden, is een activity tracker een geweldige keuze.

Waarom zit er een GPS op een activity tracker?

De GPS op een activity tracker is er om een aantal redenen. Een van de belangrijkste redenen is om jouw locatie bij te houden zodat je kunt zien hoe ver jij hebt gelopen of gewandeld. Dit is ideaal voor mensen die graag lange wandelingen maken of hardlopen en hun vorderingen willen bijhouden.

Een andere reden voor de GPS is dat je je route kunt uitstippelen, zodat je kunt zien waar je bent geweest en waar je op dat moment naartoe gaat. Dit is ideaal voor mensen die graag nieuwe gebieden verkennen of nieuwe routes zoeken.

En ten slotte kan de GPS worden gebruikt in geval van nood. Als jij ooit verdwaalt of gewond raakt, kan de GPS reddingswerkers helpen jou gemakkelijker te vinden. Kortom, de GPS op een activity tracker is vrijwel onmisbaar!

Wat is mijn persoonlijke ervaring met de beste activity tracker?

Ik gebruik de beste activity tracker nu al een paar maanden en ik ben er erg blij mee. Hij is heel gemakkelijk te gebruiken en heeft alle functies die ik nodig heb. Vooral de hartslagmeter, slaapritmemeter én de mogelijkheid tot contactloos betalen was een grote wens voor mij.

Ik wilde daarom graag de Fitbit Charge 4 gebruiken en dit heb ik gedaan. Omdat het gebruik van een fitness tracker niet vanzelfsprekend is voor mij, heb ik de keuze voor Fitbit gemaakt. Fitbit staat namelijk bekend om zijn gebruiksvriendelijkheid en daar ben ik in eerste instantie voor gevallen. Fitbit heeft bewezen de beste activity tracker te zijn door de vele functies en specificaties die ik heb kunnen gebruiken. Bovendien ziet het horloge er ontzettend sportief uit, waardoor ik deze met liefde dagelijks draag.

Het enige minpuntje is dat hij niet altijd even nauwkeurig is, maar dat is te verwachten bij elke activity tracker. Daar maak ik me dus niet zo druk om.  Over het algemeen zou ik het zeker aanraden aan iedereen die op zoek is naar een goed horloge om fitnessdoelen bij te kunnen houden!

Waar op letten bij aanschaf beste activity tracker?

Er zijn een paar dingen die je in gedachten moet houden wanneer jij op zoek bent naar een goede activity tracker.

Ten eerste, bedenk welke functies voor jou belangrijk zijn. Wil jij een apparaat met een ingebouwde hartslagmeter? Of heb jij alleen iets nodig om jouw stappen en afgelegde afstand bij te houden? Als je eenmaal weet welke functies jij nodig hebt, kun je je definitieve keuze beperken en de beste activity tracker voor jouw behoeften vinden.

Een ander punt om in gedachten te houden is de levensduur van de batterij. Sommige activity trackers hebben een langere levensduur van de batterij dan andere. Als je een apparaat wilt dat de hele dag meegaat, zoek er dan een met een lange batterijlevensduur. Als je hem echter alleen voor korte trainingen nodig hebt, kun je dus geld besparen door een apparaat te kiezen met een kortere batterijlevensduur.

Conclusie

Hoewel een activity tracker in eerste instantie misschien een overbodige aankoop lijkt, wordt na een korte periode van gebruik duidelijk hoe handig en nuttig ze kunnen zijn.

Of jij nu jouw dagelijkse fitnessdoelen wilt verhogen of gewoon jouw vooruitgang na verloop van tijd wilt bijhouden, een activity tracker is een geweldige investering. Zeker als je gaat voor de beste fit tracker van dit moment. Wil jij deze vinden en gebruiken? Scroll terug naar boven voor onze samengestelde top 3.

Hebt jij al geprobeerd een activity tracker te gebruiken? Zo niet, dan raden we je aan om ze eens te proberen – je zou verbaasd zijn hoe nuttig ze kunnen zijn!