Beste all in one printer

Beste All-in-one Printer? Dit zijn de top 5 beste all in one printers!

Ben je opzoek naar de beste printer voor in huis of op kantoor? Hetzij je een printer wilt gebruiken voor het afdrukken van foto’s of documenten wilt printen: er zijn vele soorten printers die je van jouw behoefte kunnen voorzien. Om de keuze makkelijk te maken, heb ik een toplijst samengesteld van de beste all-in-one printers.

Wat is een all-in-one printer?

Een all-in-one printer is een printer die naast afdrukken kan scannen en kopiëren. Ook bestaan er 4-in-1 printers. Net als driedelige printers kunnen deze scannen, printen en kopiëren. Deze hebben nog een vierde functie: faxen.

Waar moet je rekening mee houden?

Om te bepalen wat voor printer je wilt aanschaffen, is het nuttig om enkele aspecten daarover te weten:

Laser of inktjet printer

Een printer werkt via één van de twee systemen: laser of inkt.

Bij de nieuwe generatie inktprinters, genaamd inkttanks, heb je inktflessen.

Voor een traditionele inktprinter, de oudere generatie, heb je inktcartridges. Deze bevatten minder inkt vergeleken met inktflessen.

Bij een laserprinter moet je toners aanschaffen.

Een laserprinter is de juiste keuze voor het afdrukken van veel documenten. De afgedrukte tekst is van betere kwaliteit dan bij een inktprinter. Ook hebben de meeste laserprinters een snelle afdruksnelheid. Daarnaast is de laserprinter een goede optie als je onregelmatig print. De toners, die worden gebruikt in een laserprinter om vellen af te drukken, drogen namelijk niet uit.

Elke laserprinter drukt standaard zwart-op-wit af. Ook zijn er enkele laserprinters die in kleur printen. Wel is het zo dat afbeelding van minder goede kwalitatief is dan bij een inktprinter.

Een inktprinter is de beste keuze als jij foto’s wilt uitprinten. Deze printer kan in zowel in zwart-wit als in kleur printen.

Wel moet een inktprinter regelmatig worden gebruikt. Als je minimaal één keer in de maand print zal dit genoeg zijn. Als dit niet wordt gedaan, riskeer je dat de inkt opdroogt en het product daardoor stuk gaat. De inkt wordt namelijk niet alleen gebruikt om te printen, maar ook om de machine op gang te houden.

Als je meerdere gekleurde inktcartridges hebt en één van de kleuren opraakt, stopt een inktprinter tijdelijk met werken. Dan moet je eerst de lege inktcartridge vervangen, voordat je jouw machine aan de praat krijgt. Dit komt omdat deze machine niet herkent dat er nog wel andere kleuren beschikbaar zijn.

De prijs

Een traditionele inktprinter is in aanschaf wel goedkoper dan een laserprinter, maar de kosten lopen hoger op doordat je de inktcartridges regelmatig moet vervangen. Inktcartridges gaan sneller op dan toners. Daarom is het een aanrader om voor een inkttank te gaan in plaats van een traditionele inktprinter. Een inkttank bevat namelijk meer inkt dan inktcartridges. Dit is in verhouding ook goedkoper, omdat je er langer mee doet. Hierdoor hoef jij deze minder vaak te vervangen.

Laserprinters zijn redelijk prijzig en de toners ook, maar ze gaan lang mee waardoor je verhoudingsgewijs goedkoper uit bent dan met een inktprinter.

Automatisch documentinvoer en dubbelzijdig printen

Een automatisch documentinvoer, ook wel bekend onder de afkorting ADF: kopieert, scant en print automatisch meerdere papiervellen. Dit is nuttig als je veel documenten achterelkaar print.

Daarnaast is het bij sommige printers mogelijk om dubbelzijdig te printen. Hierdoor hoef je jouw papier niet handmatig om te draaien. Ook ben je zuiniger met jouw papier.

Niet elke printer heeft beide functies: het kan zijn dat de ene printer alleen de optie heeft voor de automatisch invoer of juist voor dubbelzijdig printen. Als een printer wel beiden mogelijkheden heeft, noemt men die functie dubbelzijdig automatische documentinvoer (DADF).

Aparte fotolade

Als je foto’s en documenten met dezelfde printer wilt afdrukken, is een aanraden om een apparaat aan te schaffen met een aparte fotolade. Hierdoor kun je normaal en fotopapier scheiden. Dit voorkomt ongelukjes, zoals een essay dat op fotopapier wordt afgedrukt.

Foto’s met of zonder witte rand

Daarnaast kun je ervoor kiezen om foto’s zonder witte rand uit te printen. Dit is makkelijk als je deze wilt inlijsten zonder je te storen aan een witte rand. Niet alle printers hebben zo’n functie.

NFC-functie

Een printer met een NFC-functie, wat staat voor Near Field Communication, is vergelijkbaar met Bluetooth. Apparaten die namelijk dicht in de buurt van een NFC-printer bevinden, kunnen direct met elkaar verbonden worden. Het zorgt ervoor dat je via jouw smartphone kunt printen, scannen en kopiëren.

Waar plaats jij jouw printer?

Daarnaast is het slim om te bepalen waar jij je printer neerzet, omdat je dan weet of je een groot model wilt of juist een compact klein model. Als jij het apparaat op je bureau zet, is het wel handig om te bedenken of je nog genoeg ruimte hebt voor andere zaken.

Top 3 beste printers van dit moment

Ben je na het lezen van de bovenstaande informatie toe aan een nieuwe printer? Dan vind je hieronder de top 4 beste printers van dit moment.

Epson EcoTank ET-2720

Als jij graag een printer wilt die werkt op inkt, is een inkttank de beste optie. Een inkttank bevat namelijk meer inkt dan traditionele inktcartridges. De Epson EcoTank ET-2720 heeft geen inktpatronen wat bovendien milieuvriendelijker is.

Bij deze machine zijn inktflessen geplaatst aan de voorkant van het scherm. Zo kan je er makkelijk bij.

De EcoTank ET-2720 drukt vellen af in zwart-wit en in kleur. De standaard printsnelheid voor kleur en zwart-op-wit zijn hetzelfde: vijfentwintig pagina’s per minuut.

Met de meegeleverde inkt kun je zo’n zevenduizend vijfhonderd gekleurde pagina’s uitprinten en vierduizend vijfhonderd zwart-witte documenten. Dit is gelijk aan zo’n achtentachtig inktcartridges. Met deze inktflessen doe je gemiddeld twee jaar mee. Dit is een stuk goedkoper, maar het is wel een grote aanschaf waar je rekening mee moet houden.

Ondanks dat inktprinters kunnen uitdrogen, wordt er beweerd dat een Epson EcoTank ET-2720 niet uitdroogt. Vanwege deze claim, wordt er gezegd dat je onregelmatig kunt printen.

Deze printer is driedelig: je kunt ermee kopiëren, scannen en printen. De optie om te faxen, een SD-kaart gleuf en de dubbelzijdige functie ontbreken.

Deze printer kan draadloos worden gebruikt. Het ondersteunt Wifi, Google Cloud Print en Apple Airprint. Dus ook jouw smartphone, tablet of PC kan makkelijk verbonden worden met de printer. Met een druk op de knop zendt deze je printopdracht uit.

De voordelen van een Epson EcoTank ET-2720 zijn:

 • Drukt vijfentwintig pagina’s per minuut af
 • Draadloos of via USB
 • Drukt af in zwart-op-wit en in kleur

Deze printer is nuttig voor thuisgebruik. Daarnaast krijg je ook een stroomkabel, handleiding en software om de printer mee aan te sluiten. Een usb-printerkabel wordt niet standaard meegeleverd.

De HP LaserJet pro M148fdw

De HP LaserJet pro M148fdw is rond dezelfde prijs als de Epson EcoTank ET-2720. Deze printer kan scannen, kopiëren, afdrukken en faxen. De afdruksnelheid per minuut is achtentwintig pagina’s. Dit maakt deze machine de snelste in deze lijst. Bovendien drukt deze printer automatisch dubbelzijdige papieren af. Daarnaast heeft dit product een maximale papiercapaciteit van tweehonderdvijftig vellen.

Deze printer kan zwart-wit afdrukken en heeft geen optie voor een SD-kaart.

Wat nuttig is dat je de HP LaserJet pro M148fdw draadloos kunt gebruiken. Zo is het mogelijk jouw laptop, smartphone of tablet aan de printer te verbinden via de Wifi.

De HP LaserJet Pro M148fdw beschikt over de volgende eigenschappen:

 • Print in zwart-op-wit
 • Laserprinter
 • Draadloos printen
 • Achtentwintig pagina’s printen per minuut
 • De invoercapaciteit is tweehonderdvijftig vellen.

Deze printer is geschikt voor thuis- en kantoorgebruik. Een toner, een printer drum, een datakabel en een stroomkabel worden standaard meegeleverd.

De HP Color LaserJet Pro M183fw MFP

De HP Color LaserJet Pro M183fw MFP is prijzig, maar je krijgt er heel wat voor terug. Ten eerste is deze machine een 4-in-1 printer. Naast het printen, scannen en kopiëren van documenten, kun je faxen. Ten tweede kan de HP Color LaserJet Pro M183fw MFP in kleur en zwart-wit afdrukken. De afdruksnelheid voor printen in kleur is per minuut zestien pagina’s. De afdruksnelheid voor printen in zwart-op-wit is hier gelijk aan. Je kunt automatisch een stapel documenten tegelijkertijd kopiëren of scannen. Dit komt door de automatische documentinvoer (ADF). De dubbelzijdige printfunctie heeft deze printer niet.

In de papierlade is het mogelijk om maximaal honderdvijftig vellen te bewaren. Handig als je niet telkens het papier wilt bijvullen.

De printer kan zowel bedraad of draadloos verbonden worden via Wifi of Wifi Direct.

De all-in-one printer beschikt over de volgende voordelige functies:

 • Een automatische documentinvoer (ADF)
 • Kan per minuut zestien pagina’s uitprinten
 • Drukt af in zwart-op-wit en in kleur

Deze printer is uiterst geschikt voor op kantoor. De vier benodigde toners, een stroomkabel, datakabel en de handleiding worden standaard meegeleverd. Houd er wel rekening mee dat deze printer van groot formaat is.

Conclusie

In dit artikel heb ik omschreven waar je op moet letten als je een printer aanschaft. Het is natuurlijk van belang dat je een printer kiest die aan jouw wensen voldoet. Naar welke printer gaat jouw keuze uit?

Ik kan de Epson EcoTank ET-2720 in elk geval aanraden. Deze machine heeft genoeg voordelen, zoals snel afdrukken, in kleur en zwart-wit printen en is in prijs-kwaliteit verhouding voordelig. Zijn dit genoeg redenen om deze printer aan te schaffen?

Wellicht gaat jouw voorkeur uit naar een andere printer en heeft de informatie in deze top 3 lijst jou geholpen.

Vergelijkbare berichten