Iphone

Beste Apple Smartphone – Dit zijn de beste Apple Smartphones

Waarschijnlijk zijn het de populairste smartphones van de wereld, de IPhone. Apple smartphones staan gekend om hun strak en futuristisch design, om hun fantastische camera’s en om hun premium prijs. Gelukkig beseft Apple de laatste tijd, dat sommigen graag iets minder willen spenderen aan een nieuwe smartphone. Voor hen hebben ze dan ook andere modellen op de markt gebracht.

In dit artikel gaan we op zoek naar de beste Apple smartphone van dit moment. We zullen enkele IPhone modellen bespreken uit verschillende prijsklassen, die kunnen dienen voor verschillende personen. Ben je benieuwd naar de beste Apple smartphone? Lees dan zeker tot het einde, want in mijn conclusie zal ik jullie vertellen wat de beste Apple IPhone is die je momenteel kan kopen.

Waarom zou je een IPhone kiezen boven een andere smartphone?

Hoewel sommigen Apple net wat te duur vinden voor wat het is, kan je niet ontkennen dat een iPhone een fantastische smartphone is. Welke voordelen biedt deze Apple smartphone dan eigenlijk?

Strak uiterlijk

Hoewel ook merken als Samsung enorme budgetten spenderen aan het ontwerp van hun nieuwste smartphones, is het toch meestal Apple die met alle aandacht gaat lopen. De Smartphones van Apple zien er eenvoudig, maar futuristisch uit. Waar andere merken proberen om met opvallende kleuren of accenten te werken, houdt Apple het liever simpel. Ze maken jaar na jaar een strak ontwerp, dat er zowel goed uitziet, als functioneel is. Apple smartphones liggen daardoor ook altijd goed in de hand en ze zijn makkelijk te bedienen.

Beste materialen

Uiteraard is het uiterlijk niet altijd het belangrijkste. Net als in de liefde, moet je ook naar het innerlijke durven kijken. De kwaliteit van de onderdelen die Apple gebruikt, ligt gewoonweg veel hoger dan de kwaliteit van de componenten die andere merken gebruiken. Een vlaggenschip van Apple kost zo’n 350-400 euro om te produceren. Bij Samsung zit dat bedrag eerder rond de 150 euro. Hoewel je voor een IPhone misschien meer betaald, krijg je er ook wel betere kwaliteit voor in de plaats. Apple wordt soms het premiummerk genoemd, maar dat wil ook zeggen dat ze premium toestellen afleveren.

Hoge restwaarde

Een Apple smartphone is niet goedkoop in de aankoop, ik denk dat iedereen het daarover eens is. Maar heb jij al eens geprobeerd om een smartphone van een ander merk te verkopen via marktplaats? Mocht je dat gedaan hebben, zou je merken dat er of helemaal geen interesse is, of dat mensen hem enkel willen kopen aan een dumpingprijs. De tweedehandsmarkt voor IPhones daarentegen is gigantisch. Een IPhone verliest elk jaar slechts een beperkt deel van zijn waarde, mede omdat Apple toestellen gemiddeld zo’n vier jaar meegaan. Bij andere smartphones is de verwachte levensduur maximaal 2,5 jaar. Als je dus een nieuwe smartphone wenst te kopen, kan je nog een groot stuk van de aankoopprijs terugverdienen door je huidige toestel te verkopen.

Gebruiksvriendelijkheid IOS

Een laatste groot voordeel aan Apple is het besturingssysteem. De meeste andere smartphonemerken maken gebruik van Android, een besturingssysteem van Google. Apple heeft zijn eigen besturingssysteem: IOS. IOS zorgt er niet enkel voor dat jouw toestel erg snel werkt, IOS is ook een van de meest gebruiksvriendelijke besturingssystemen die er bestaan. Alles wijst zichzelf uit en een handige zoektool in de instellingen helpt je om alles snel terug te vinden. Bovendien vind je op de website van Apple ook enorm veel informatie over IOS, in zowat elke taal. Mocht je er toch niet aan uit geraken, dan kan je ook beroep doen op Siri, de virtuele assistent van Apple. Hoewel ik over het algemeen niet zo’n grote fan ben van deze digitale assistenten, moet ik zeggen dat Siri soms goed van pas komt. Je kan haar gewoon in het Nederlands aanspreken en ze kan je helpen bij heel wat taken.

Wat zijn de beste Apple smartphones op dit moment?

Ik denk dat er genoeg redenen zijn om voor een IPhone te kiezen, maar welk model kan je dan best kopen? Daar ga ik samen met jou naar op zoek.

 

Apple iPhone SE (2020)

Beginnen doen we met de goedkoopste Apple smartphone die je op dit moment kan kopen, de IPhone SE. Belangrijk om te weten is dat dit al de tweede versie is van de IPhone SE, die Apple op de markt heeft gebracht. Het design lijkt op dat van de IPhone 8, maar vanbinnen is deze IPhone SE een heel stuk krachtiger dan de IPhone 8.

De IPhone SE beschikt namelijk over de Apple A13 Bionic chip, wat betekent dat de chip slechts 1 jaar oud is. Enkel de A14 chip, die Apple in de IPhone 12 reeks heeft verwerkt is nieuwer. Daarnaast heb je de mogelijkheid om te kiezen hoeveel opslagcapaciteit je in deze smartphone wenst. Je hebt minimaal 64 gigabyte, maar dat kan je makkelijk upgraden tot 256 gigabyte.

Zoals de meesten wel weten, is de IPhone SE echt een instapmodel. Als je echt de allerlaatste technologie wil, zal je moeten overstappen naar een van de topmodellen. Dit toestel is geschikt voor mensen die niet te veel geld willen besteden aan hun smartphone, maar die wel graag een snelle gsm hebben.

Het toestel beschikt over slechts 1 camera, maar je kan er wel mooie foto’s mee maken. Prijs-kwaliteit is dit waarschijnlijk het beste toestel dat Apple op de markt heeft gebracht, al ligt dat voornamelijk aan zijn lage prijs. Het toestel is ideaal als eerste smartphone, of voor jongeren die even moeten besparen.

Wil je het toestel graag nog eens bekijken? Dan kan je dat doen via onze link naar Bol.com.

Apple iPhone 12 Pro Max

Ben je op zoek naar de grootste smartphone die Apple ooit op de markt heeft gelanceerd? Dan moet je ongetwijfeld de nieuwe IPhone 12 Pro Max hebben. Dit toestel heeft een scherm van maar liefst 6,7 inch. Het toestel heeft zo fijne randen, waardoor het apparaat niet zo heel veel groter lijkt dan de 6,5 inch IPhone 11 Pro Max.

De Pro Max staat natuurlijk gekend als het paradepaardje van Apple. Het is de meest uitgebreide versie van de smartphonelijn die ze elk jaar lanceren. Zo is het ook dit jaar. De IPhone 12 Pro Max beschikt over een grotere camerasensor ten opzichte van de gewone IPhone 12 Pro. Daarnaast heeft Apple er ook beeldstabilisatie in verwerkt, waardoor jouw filmpjes niet meer vol met schokken zullen zitten.

Hoewel alle IPhones van de 12 reeks een lange batterijduur hebben, steekt de IPhone 12 Pro Max er toch met kop en schouders bovenuit. Niet onlogisch, aangezien dit het grootste toestel is, kan Apple er ook de grootste batterij in verwerken. Is je batterij volledig opgeladen, dan kom je makkelijk een en een half, tot twee dagen door.

Deze smartphone beschikt net als alle andere smartphones uit de 12 reeks over de nieuwste A14 Bionic chip. De technische gegevens ga ik jullie besparen, maar het komt er wel op neer dat Apple weer een enorme vooruitgang heeft geboekt ten opzichte van de vorige chip. Dat maakt de IPhone 12 Pro Max de snelste en meest energie-efficiënte smartphone die Apple ooit heeft geproduceerd.

Tot slot is het ook nuttig om te vermelden dat deze smartphone een van de allereerste Apple smartphones is, die ook 5G ondersteund. Vandaag de dag is dat misschien nog niet heel relevant, maar binnen enkele jaren zal 5G overal zijn intrede maken.

Wil je graag de actuele prijs van de IPhone 12 Pro Max zien? Of wil je hem gelijk gaan bestellen? Dan kan je dat doen via onze link naar Coolblue.

 

Apple iPhone 12 128GB

Vind je niet dat jij echt het vlaggenschip nodig hebt? Ben je tevreden met een middenklasse smartphone, die wel gebruik maakt van een topklasse chip? Wel, dan kan je best voor de gewone IPhone 12 kiezen.

Hoewel de IPhone 11 vorig jaar nog meer verschillen vertoonde met de IPhone 11 Pro, moeten we toegeven dat dit jaar de verschillen tussen de IPhone 12 en de IPhone 12 Pro veel beperkter zijn geworden. Beide toestellen beschikken over de mogelijkheid om te connecteren met het snelle 5G netwerk en beide toestellen hebben hetzelfde kloppend hart, de A14 chip.

Het grootste verschil zit hem in de camera’s. De IPhone 12 Pro beschikt namelijk over drie camera’s, terwijl de gewone IPhone 12 er slechts twee heeft. Dit wil zeker en vast niet zeggen dat de foto’s van de gewone IPhone 12 van mindere kwaliteit zijn. Er zijn nu eenmaal gewoon meer mogelijkheden als je ook over een derde lens beschikt. Zo kan je veel beter diepte verwerken in je foto’s met deze extra lens of heb je de mogelijkheid om meer op een foto te krijgen.

Dit jaar beschikt ook de gewone IPhone 12 over een OLED-scherm, waardoor alle kleuren veel natuurlijker lijken. Bovendien zorgt de OLED-technologie er ook voor dat zwart écht zwart is, en niet heel donkergrijs zoals bij een Lcd-scherm. Dat maakt deze smartphone ideaal voor het bekijken van allerlei films en series.

Daarnaast is deze Apple smartphone ook uiterst geschikt voor al jouw dagelijkse taken en maakt de snelle processor ook multitasking mogelijk. Schakelen tussen apps gaat snel en vloeiend.

Zou je de IPhone 12 graag meteen bestellen? Dan kan je dat doen via onze link naar Coolblue

 

Waarom zou je een smartphone kopen bij Coolblue of Bol.com?

Coolblue en Bol.com staan beiden gekend voor hun goede service en snelle levering. Maar waarom zou je precies bij hen een smartphone willen bestellen? Wel, als je op zoek gaat naar een nieuwe smartphone, zal je merken dat je in fysieke winkels vaak veel meer betaald dan online. Bovendien heeft een verkoper in de winkel vaak geen ervaring, met een specifiek product.

Als je een vraag stelt aan Coolblue of Bol.com, dan zullen zij jouw vragen doorsturen naar de specialist smartphones. Zo ben je er tenminste zeker van, dat je een duidelijk en professioneel antwoord zal krijgen op jouw vraag. Mocht er een probleem zijn, dan staat ook hun fantastische klantendienst altijd voor jou klaar.

Het finale oordeel: welke Apple smartphone is de beste van dit moment?

Op dit moment denk ik dat er geen twijfel bestaat, de IPhone 12 Pro Max is zonder twijfel de beste smartphone van Apple die je op dit moment kan kopen. Zijn grote OLED-scherm zorgt ervoor dat je lekker films en series kan bingewatchen, terwijl je er ook goed kan op werken. De grote batterij zorgt ervoor dat je het toestel niet continu opnieuw hoeft op te laden en dat je zelfs met 40% nog een hele dag doorkomt.

Met het meest uitgebreide camerasysteem, maak je professionele foto’s die vaak niet te onderscheiden zijn van foto’s die gemaakt zijn met een camera. Dankzij de LIDAR-sensor, wordt het onderwerp van jouw foto snel scherp gesteld. Ook kan je met de camera’s prachtige video’s opnemen in 4K kwaliteit.

Wil je deze IPhone meteen bestellen? Neem dan zeker een kijkje via de link onder de beschrijving. Een kleine tip die ik jullie nog wil geven is: koop meteen ook een nieuwe Apple 20 watt fast charger erbij, want met jouw oude 5 watt lader, zal het laadproces vrij lang duren.

Vergelijkbare berichten