beste boek om piano te leren spelen

Op zoek naar het beste boek om piano te leren spelen? Sommige mensen zijn gezegend met een bepaald talent. Dit talent kan uiteenlopend zijn en kan vele raakvlakken hebben. Sommigen opteren er voor om hun talent te gebruiken voor een professionele carrière, denk hierbij aan een zanger(es). Andere personen kiezen er voor om hun talent in te zetten voor een bepaalde hobby. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn bij een pianist die graag thuis op zijn/haar piano speelt. Daarbij heeft hij/zij verder geen intenties en ambities om de beste pianist wereldwijd te worden.

Maar, voor een ieder is het prettig als hij/zij zich verder kan ontwikkelen. Dat geldt ook voor de hobbyist. Het is namelijk een gelukkig en voldaan gevoel als je steeds beter in een bepaald onderwerp wordt. Dit is ook het geval als je steeds beter in piano spelen wilt worden. Piano spelen is een uitermate interessante bezigheid, waarbij je andere mensen kan ontroeren. Piano spelen is niet alleen interessant, maar ook nog eens prachtig.

Stel dat je nou piano wilt gaan leren spelen. Op welke manier denk je dan dat je jezelf kan verbeteren? Is het daarbij bijvoorbeeld noodzakelijk om een dure leraar in te huren? Of zou je dit op een bepaalde manier zelf kunnen leren? Wij hebben het antwoord voor jou: ja, het is mogelijk om thuis zélf piano te leren spelen.

Beste boek om piano te leren spelen

Het leren spelen op je piano gaat met behulp van boeken. Bij deze boeken is gebleken dat hiermee indrukwekkende verbeteringen behaald kunnen worden. Door deze boeken word je een steeds betere pianist, terwijl je een beperkt budget aan een dergelijk boek uit hoeft te geven.

Maar, wat is nou het beste boek waar je piano mee kan leren spelen? In feite is er niet één boek dat er volledig boven uit springt. Nee, je hebt de keus uit meerdere soorten boeken. Deze boeken richten zich over het algemeen op hetzelfde aspect: het verbeteren van jouw piano-kwaliteiten.

Het is belangrijk om te beseffen dat geen enkele pianist hetzelfde is. Elke pianist heeft namelijk bepaalde kwaliteiten en tekortkomingen. Hierdoor is het niveau van geen enkele pianist hetzelfde. Bovendien verschilt de motoriek per pianist. Let er bijvoorbeeld maar eens op hoe mensen hun vingers op de toetsen plaatsen. Elk mens doet dit op een andere manier, waardoor er ook andere klanken geproduceerd worden.

Dat is echter niet het enige. Nee, elke pianist heeft ook een bepaalde muzieksmaak en muziekstijl. Het is uiteraard daarbij van belang dat je jouw gewenste muziekstijl gaat leren. Ben je een groot liefhebber van een bepaald genre? In dat geval kan je je het beste op dat genre toeleggen. Je bent daarbij, hoogstwaarschijnlijk, het meest enthousiast en dat is een belangrijke voorwaarde.

Suggestie

We willen dit artikel wel afsluiten met één suggestie. Een suggestie waarmee jij de beginfase van je piano carrière vorm kan geven. Met het boek ‘Alfreds Piano methode voor volwassenen’ kan je namelijk alle basis facetten van piano spelen leren.

Dit boek is specifiek voor volwassenen geschreven en is daardoor prima te begrijpen voor elke volwassene. Het bestaat tevens uit twee delen. In het eerste deel wordt je de wondere wereld van akkoorden uitgelegd. Wat zijn akkoorden exact en hoe is de opbouw van akkoorden? Die vragen worden in het eerste deel uitgebreid en vakkundig beantwoord.

Het tweede deel gaat over de techniek om steeds beter te worden. Doordat deze twee delen zo goed op elkaar aansluiten, kan je op een relatief simpele en leuke manier leren om piano te spelen. De kenners zijn het er over eens: in dit boek staat interessante en leerzame lesstof. Zet de eerste stappen om piano te leren spelen met behulp van dit boek.

Online piano leren spelen?

Naast leren piano spelen uit een boek is het ook mogelijk om online pianolessen te volgen. Hiermee kun je vanuit je eigen huis piano les volgen via het internet. Je leert dan stap voor stap piano spelen en krijgt daarbij duidelijke uitleg. Ben jij benieuwd hoe online pianoles werkt? Doe dan een gratis proefles. 

Vergelijkbare berichten