computer-voor-autocad-1170x500

Beste computer voor AutoCAD? Top 3

Heb jij voor jouw werk of voor jouw studie het programma AutoCAD nodig? Of vind je het wellicht leuk om in jouw vrije tijd met dit programma aan de slag te gaan? Indien je het programma AutoCAD nodig hebt, is dit één van de belangrijkste criteria waar je op moet letten bij het uitkiezen van jouw computer.

AutoCAD is namelijk een nogal zwaar en krachtig programma, waardoor je ook een krachtige en snelle computer nodig hebt. Koop je een computer die eigenlijk te licht is voor dit programma? Dan kan je het programma niet naar wens gebruiken. Zo is het goed mogelijk dat het programma continue aan het haperen is, maar het is ook goed mogelijk dat het programma überhaupt niet opgestart kan worden door jouw computer.

In dit artikel bespreken we graag wat de beste computer voor AutoCAD is. Daarbij bespreken we onder meer waar de computer aan moet voldoen, maar we hebben ook direct een top 3 voor je samengesteld. Deze top 3 van computers kan je eigenlijk zonder na te denken aanschaffen; deze computers zijn namelijk in staat om probleemloos dit programma te laten draaien, waardoor je met veel plezier gebruik gaat maken van dit programma.

Waarom een speciale computer voor AutoCAD aanschaffen?

Als je op een computer een beetje aan het internetten bent, spreek je jouw computer eigenlijk niet aan. Dat is ook het geval als je een Word bestand aan het verwerken bent of als je een mailtje aan het beantwoorden bent. Dergelijke taken vragen simpelweg niet al te veel van de processor. Als je op zoek bent naar de beste computer voor dergelijk basisgebruik, heb je de keus uit een uitgebreid aanbod.

Dat is echter niet het geval als je een computer voor AutoCAD zoekt. Dit programma is namelijk onwijs zwaar en krachtig te noemen. Je kunt dit eigenlijk vergelijken met een aanhangwagen van 2000 kilogram. Niet alle auto’s zijn in staat om een dergelijke aanhangwagen te trekken, maar alleen de beste en krachtigste auto’s zijn hiertoe in staat.

Dat is ook het geval als we naar het programma AutoCAD kijken. Dit programma kan alleen op de beste en krachtigste computers gedraaid worden. Indien je een slomere of minder krachtige computer hiervoor gaat gebruiken, ben je wellicht niet eens in staat om het programma te gebruiken.

Voor specifieke beroepen of studies is het gebruik van dit programma echter bittere noodzaak. Geldt dat ook voor jou? Dan willen wij je op het hart drukken dat je écht op zoek moet gaan naar een geschikte computer. Doe je dat niet? Dan koop je eigenlijk een kat in een zak, aangezien je aan een mindere computer niks hebt met het oog op AutoCAD.

Wij willen je graag aanraden om dit artikel op je gemakje door te nemen. We bespreken hieronder namelijk aan welke criteria een computer voor AutoCAD moet beschikken. Ook bespreken we wat volgens ons de drie beste computers voor AutoCAD zijn. Deze computers kan je – zonder enige twijfel – direct aanschaffen, waarna je direct AutoCAD op de computer kunt installeren. Je merkt dan al direct dat de computer krachtig en snel genoeg is om dit zware en grote programma moeiteloos te draaien!

Waar moet een computer voor AutoCAD aan voldoen?

Ben jij op zoek naar een computer waarop je gebruik van AutoCAD kunt maken? Dan is het allereerst goed om naar de videokaart van de computer te kijken. De videokaart moet namelijk in staat zijn om alle graphics op de juiste/fraaie wijze te tonen. Indien je een computer met een matige videokaart aanschaft, is dat niet altijd mogelijk.

Ga daarom altijd voor een computer met een hoogwaardige videokaart. Welke videokaart dit exact is, is min of meer afhankelijk van het merk videokaart waar je voor kiest. Zo kan je kiezen voor Nvidia GeForce; dat is zeker één van de beste merken, maar ook binnen het assortiment van dit merk zijn grote verschillen zichtbaar tussen de verschillende videokaarten.

Daarnaast moet je ook goed naar de processor van de computer kijken. Het is wenselijk dat de computer minimaal een i5 processor heeft, maar een i7 processor is nóg meer aan te raden. Een dergelijke processor is snel genoeg om dit zware programma moeiteloos ‘af te kunnen spelen’, waardoor je jouw tekeningen zonder enig oponthoud kunt maken of aan kunt passen.

 

Daarbij speelt ook het opslaggeheugen nog een belangrijke rol. Zo is het advies om voor een werkgeheugen van minimaal 16 GB te gaan én een SSD schijf van minimaal 512 GB. Heb je nou een computer gevonden met een SSD schijf van slechts 128 GB? Dan is de computer niet toereikend en krachtig genoeg om het programma AutoCAD zonder enige moeite af te spelen. Kies dus altijd voor een computer met een SSD schijf van minimaal 512 GB en een werkgeheugen van minimaal 16 GB!

Tot slot willen we benoemen dat de monitor ook nog een belangrijke rol speelt. Aangezien je met AutoCAD tekeningen kunt ontwerpen, is het hoofdwaarschijnlijk wenselijk dat je deze tekeningen op een groot beeldscherm kunt maken of aan kunt passen. Kies daarom bij voorkeur voor een zo’n groot mogelijke monitor!

Het mag duidelijk zijn; bij het uitzoeken van de beste computer voor AutoCAD moet je op de nodige criteria letten. Bovengenoemde criteria zorgen er overigens ook voor dat de computer alles behalve goedkoop te noemen is. Je kunt echt geen computer voor AutoCAD kopen voor een bedrag van slechts 300 euro. Nee, dergelijke computers kosten al snel een veelvoud daarvan. Dit is simpelweg een gevolg van het feit dat AutoCAD een onwijs zwaar en krachtig programma is.

Wat zijn volgens ons de beste computers voor AutoCAD?

In het huidige aanbod van computers vind je onwijs veel verschillende varianten. Wij zijn in dit uitgebreide aanbod gedoken en zijn op zoek gegaan naar de beste computers voor AutoCAD. Tijdens deze zoektocht hebben wij hoofdzakelijk op de hierboven genoemde criteria gelet, waarbij wij ook nog met een schuin oog naar het prijskaartje hebben gekeken. Het is immers voor jou wel zo wenselijk dat je zo min mogelijk geld uit hoeft te geven aan de beste computer voor AutoCAD. Vind hieronder direct voor welke 3 computers wij gekozen hebben!

#1. ScreenON – AMD – Creator – MultimediaPC.M10471

Deze computer van het merk ScreenON is uiteindelijk in onze test als beste naar voren gekomen. Dit komt onder meer dankzij de krachtige AMD Ryzen 9 processor. Deze processor zorgt ervoor dat het programma probleem afgespeeld kan worden, waarbij ook de videokaart van een ongekend hoge kwaliteit is. Deze NVIDIA GeForce RTX2060 Super voldoet eigenlijk aan alle verwachtingen.

Dat geldt ook voor het werkgeheugen van maar liefst 64 GB en voor de harde schijf van maar liefst 4000 GB. Deze harde schijf bestaat uit zowel een SSD- als een HDD-schijf. Al met al is dit volgens ons een perfecte computer voor het programma AutoCAD. Je moet daarbij wel rekening houden met een fors prijskaartje; bijna 3000 euro. Dat bedrag is deze computer echter wel dubbel en dwars waard.

ScreenON - AMD - Creator - MultimediaPC.M10471

Deze desktop pc is te koop bij Bol.com >

 

#2. COMPUGEAR Deluxe DC8700-32R960S-G1660

Geef je liever iets minder geld uit aan de beste computer voor AutoCAD? Dan kan je ook prima kiezen voor deze computer van het merk Compugear. Deze computer is onwijs snel en krachtig te noemen; dit komt onder meer door de Intel Core i7 processor.

Daarbij valt ook het werkgeheugen in positieve zin op; 32 GB. Ook de harde schijf is indrukwekkend te noemen; 960 GB SSD harde schijf. Al deze specs zorgen er voor dat je met deze computer probleemloos het programma AutoCAD kunt draaien. Daarbovenop komt dus ook nog eens dat deze computer relatief voordelig geprijsd is; zo’n 1200 euro.

Daarbij moet je wel rekening houden met een iets minder krachtige videokaart. Desalniettemin is deze videokaart in staat om het programma op de gewenste manier te laten draaien!

COMPUGEAR Deluxe DC8700-32R960S-G1660 - Core i7 - 32GB RAM - 960GB SSD - GTX 1660 - Desktop PC

Deze desktop pc is te koop bij Bol.com >

#3. Acer Aspire TC-886 I9165 – Desktop

Deze lijst sluiten we af met deze desktop van het merk Acer. Deze computer heeft een Intel Core i7 processor, een NVIDIA GeForce GTX 1650 videokaart, een werkgeheugen van 16 GB en een totale opslagcapaciteit van 1256 GB. Op papier zijn dit niet de beste specs voor AutoCAD, maar toch draait het programma moeiteloos op deze computer.

Daarnaast ben je ook nog in staat om deze computer naar wens uit te breiden. Zo is het mogelijk om een andere videokaart in deze computer in te bouwen of om het werkgeheugen iets uit te breiden. Al met al kan je alle kanten met deze computer op, terwijl je voor deze computer ook niet de hoofdprijs hoeft te betalen. Sterker nog; je bent nog geen 1000 euro voor deze computer kwijt.

Acer Aspire TC-886 I9165 - Desktop

Deze desktop pc is te koop bij Bol.com >

 

Slotwoord

Naar welk van bovengenoemde computers voor AutoCAD gaat jouw voorkeur? Ongeacht voor welke computer jij kiest, weet je één ding zeker; je kunt optimaal gebruik maken van het indrukwekkende programma AutoCAD. Daarvoor kunnen wij met name de ScreenON computer aanraden; qua specs valt die computer simpelweg niet te overtreffen. Schaf direct één van de gewenste computers aan en maak vervolgens met veel plezier en gemak gebruik van AutoCAD!

Vergelijkbare berichten