Beste DAB+ radio

Zonder problemen naar de beste DAB+ radio luisteren? Probeer één van deze eens!

Radio luisteren is op sommige momenten een prettige bezigheid. Denk bijvoorbeeld eens aan een warme zomeravond, een barbecue en op de achtergrond de muziek van je favoriete radiozender.

Helaas kan het zo zijn dat er veel problemen zijn tijdens het luisteren van de radio. We hebben allemaal wel eens gehad dat we last hadden van ruis tijdens het luisteren. Er is natuurlijk niets vervelender dan dat.

Met een gewone radio kan dit nog met enig regelmaat het geval zijn. Erg frustrerend op zich, maar nog frustrerender als je graag naar de radio luistert. Gelukkig kan je het probleem oplossen met de beste DAB+ radio.

Ben jij nu benieuwd naar wat het precies is? En wat de beste DAB+ radio is? Lees dan snel verder, want in dit artikel ga je alles over de DAB+ radio ontdekken.

Waar moet je op letten bij aankoop van een DAB+ radio?

Bij het kopen van een DAB+ radio zijn er enkele dingen waar je rekening mee zult moeten houden. Wil je weten welke dingen dat zijn? Hieronder staat het allemaal netjes voor je op een rijtje.

Het type DAB+ radio

Allereerst is het belangrijk dat je goed weet welk type DAB+ radio je hebt. Je hebt namelijk twee verschillende types. Het gaat hierbij om de tafelradio en de draagbare modellen van de DAB+ radio.

Als je kiest voor de tafelradio heb je de beschikking over een groter model. Vaak is deze uitvoering ook luxer, is er plek voor luidsprekers en is er dus beter geluid. Het ontwerp van de tafelradio is vaak ook mooier.

De draagbare modellen zijn geschikter als je de wekkerradio graag mee wilt nemen. Ze zijn namelijk lichter en ook compacter. Bovendien beschikken ze vaak over Bluetooth en alarmfuncties. Het geluid is minder hard, dus het gebruik van een koptelefoon of oortjes is aan te raden.

De functies van de radio

In principe dient de radio er natuurlijk voor dat je er radio mee kunt luisteren. Echter zit het tegenwoordig niet meer zo simpel in elkaar. Er zijn namelijk genoeg voorbeelden te vinden van radio’s die veel meer functies hebben dan alleen het afspelen van je favoriete radiozender.

Het kan zo zijn dat je veel waarde hecht aan bepaalde functies die de DAB+ radio kan hebben. Voordat je een radio gaat kopen is het dan ook verstandig om eerst te controleren of die radio ook over die functies beschikt.

De functies waar het om gaat kunnen heel uiteenlopend zijn. Denk bijvoorbeeld eens aan het beschikken over een bluetooth functie. Of wat dacht je van het kunnen verbinden van de radio aan je Wi-Fi? Soms kan je ook kiezen voor NFC of een aux-in.

Dat zijn slechts twee voorbeelden, want er is nog veel meer dat benoemd moet worden. Als je lekker languit liggend naar de radio wilt luisteren, dan kan het ook handig zijn als er een afstandsbediening is. In sommige gevallen kan er ook een app zijn die kan dienen als je afstandsbediening. Het scheelt je af en toe weer een paar meter lopen.

Soms zijn er ook radio’s die als wekker dienen. Controleer dat goed, als dat is waar je de DAB+ radio voor wilt gaan gebruiken. Let ook op hoe je de radio kunt gebruiken. Is dat op een batterij? Moet je de radio opladen?

Vergeet ook absoluut niet de wattage te controleren. De wattages bij DAB+ radio’s zijn verschillend per model. De wattage zegt iets over de geluidskwaliteit van de radio. Dit is dus een erg belangrijk onderdeel, want je wilt natuurlijk goede kwaliteit hebben.

De DAB+ radio voor het eerst opstarten

Voor alles is er een eerste keer. Zo ook voor het opstarten van je DAB+ radio. In principe is daar niets moeilijks aan. Zeker niet als je de handleiding die bij de radio geleverd is netjes blijft volgen. Toch is er iets zeer opvallends als je voor het eerst je radio aan hebt gezet.

Zodra de radio voor de eerste keer aangezet is, zijn er nog geen kanalen te vinden. Dat is geen reden tot paniek, want dit is volkomen normaal. De kanalen met een goede, sterke verbinding moeten dan namelijk eerst nog gevonden worden door je DAB+ radio.

Over het algemeen wordt er automatisch een scan uitgevoerd door de radio. Vervolgens ontstaat er automatisch een lijst. Verschijnt deze niet, dan was waarschijnlijk je ontvangst niet goed. Schuif dan de antenne uit en probeer het opnieuw. Er moet dan verbetering te zien zijn.

De top DAB+ radio’s

Hoewel het natuurlijk erg fijn is om veel informatie te krijgen over de DAB+ radio is er eigenlijk maar één reden waarom je dit artikel aan hebt geklikt. Je wilt namelijk een DAB+ radio kopen, maar je weet niet welke.

Het is ook moeilijk, zeker gezien het grote aanbod dat er is. De zoektocht naar de beste DAB+ radio wordt daardoor een stuk lastiger. Gelukkig staat hieronder een overzicht van enkele erg goede radio’s.

Lees snel verder om te ontdekken welke DAB+ radio’s de moeite meer dan waard zijn! Wie weet heb jij er binnenkort wel eentje in je huis staan. De radio’s staan in een willekeurige volgorde.

Denver DAB-18

Voor liefhebbers van compacte radio’s is de Denver DAB-18 een echte aanrader. De radio heeft naast een compact ontwerp ook een erg trendy retro look gekregen. Het uiterlijk mag dan retro zijn, de techniek is dat verre van.

Beste DAB+ radio

De radio beschikt over moderne afspeeltechnieken, waarmee het luisteren naar je favoriete radiozenders geen probleem meer moet zijn. Het is ook mogelijk om met Bluetooth te verbinden en er is een AUX-ingang te vinden op de radio.

Met een beperkt aantal knoppen kan je de radio eenvoudig bedienen. Het blijft daardoor heel overzichtelijk. Deze radio is daarnaast ook geschikt als wekker, dankzij de wekkerfunctie die op de radio zit.

Met behulp van batterijen of netstroom is deze radio te gebruiken.

Al met al is dit een erg geschikte radio die zeker de moeite en de prijs waard is.

JBL Tuner 2

We blijven nog even hangen in de hoek van de compacte DAB+ radio’s. De JBL Tuner 2 is er namelijk ook een erg goed voorbeeld va. Deze radio neem je moeiteloos overal mee naartoe om overal waar je wilt te kunnen genieten van ruisvrije radiomuziek.

Beste DAB+ radio

De radio heeft een ingebouwde accu die tot 15 uur mee kan gaan, voordat je de accu weer op moet laden. Hierdoor is de radio bijvoorbeeld erg geschikt voor een dagje uitwaaien en afkoelen aan het strand.

Bovendien kan je met de radio verbinden via Bluetooth en heeft de radio een waterdicht ontwerp. Dit maakt de JBL Tuner een erg geschikte radio, die bovendien dus ook nog eens tegen een stootje kan.

Audizio Prato

De volgende radio is de Audizio Prato. Eigenlijk is dit een beetje de alleskunner onder de radio’s. Je hebt namelijk de beschikking over DAB+, maar je kan er ook voor kiezen om gebruik te maken van DAB of FM.

Beste DAB+ radio

Ook het verbinden met de radio via Bluetooth is geen probleem. Mensen met een grote collectie aan cd’s kunnen ook profiteren van deze radio. Er zit namelijk een ingebouwde cd-speler in de Audizio Prato. Daarnaast is de radio ook als wekker te gebruiken.

Met behulp van de afstandsbediening bestuur je de radio gemakkelijk van een afstandje. De radio moet aangesloten worden op netstroom, hierdoor hoef je je geen zorgen te maken om een accu die leeg kan gaan. Het zorgt er wel voor dat de radio niet makkelijk meegenomen kan worden.

Audizio Milan

Waar de vorige radio niet makkelijk meegenomen kan worden, is dat bij de Audizio Milan juist geen probleem. Deze radio beschikt namelijk over een accu. De accu gaat ongeveer 10 uur mee en dat is genoeg voor een dagje weg aan het strand.

Beste DAB+ radio

Ook deze radio is eigenlijk een alleskunner. Je kan DAB+, DAB en FM afspelen. Ook hier heb je weer de mogelijkheid om te verbinden met de radio via Bluetooth. Luisteren met een koptelefoon is ook absoluut geen probleem met deze radio.

Als je voor het slapen gaan en ook tijdens het slapen nog graag naar de radio luistert, dan is de Audizio Milan iets voor jou. Door de sleeptimer is deze radio namelijk meer dan geschikt daarvoor.

Caliber HPG319DAB

Tot slot is er nog een radio over in deze top 5 en dat is de Caliber HPG319DAB. Zoals de naam al zegt kan je met deze radio moeiteloos luisteren naar DAB+ radio en dat is waar je natuurlijk naar op zoek bent.

muziek luisteren

Het compacte ontwerp en de ingebouwde accu maken deze radio ideaal om mee te nemen tijdens een dagje weg. De accu heeft een duur van ongeveer 8 uur en dat is natuurlijk meer dan voldoende.

Deze radio is daarnaast ook geschikt als wekker, wat voor sommige mensen een enorm pluspunt is. De radio is eenvoudig te bedienen met de knoppen die op de voorkant van de radio zitten.

Ook deze radio is dus erg geschikt om te gebruiken en ideaal voor tijdens een dagje weg.

Veel gestelde vragen over DAB+ radio’s

Je hebt nu al veel kunnen lezen, maar het is natuurlijk goed mogelijk dat je nog altijd met de nodige vragen zit. Hier wil je natuurlijk ook graag een antwoord op. Hieronder staan enkele veel gestelde vragen met de bijbehorende antwoorden daarom op een rijtje.

Wat is DAB+ precies?

DAB staat voor Digital Audio Broadcasting. Dit is het uitzenden van radio via de ether, maar dan op een digitale manier. DAB+ is verbeterde versie van DAB en maakt gebruik van de nieuwste technieken. Het is voor mensen die veel radio luisteren een verademing ten opzichte van de FM radio.

Hoe werkt een DAB+ radio?

Een DAB+ radio werkt anders dan een autoradio en een normale DAB radio. De zenders en uitzendtechnologie is hetzelfde als bij DAB, maar het geluid wordt op een andere manier digitaal omgezet.

DAB+ radio’s zijn bovendien efficiënter dan de normale DAB radio’s. Dit geeft je de mogelijkheid om meer radiozenders te beluisteren, terwijl je dezelfde hoeveelheid aan capaciteit gebruikt.

Het grote voordeel ten opzichte van de FM radio is dat er bij een DAB+ radio geen sprake is van ruis. Je kan dus zonder problemen luisteren naar al je favoriete radiozenders. Dat is erg fijn.

Hoe moet je een DAB+ radio aansluiten?

De DAB+ radio heeft de beschikking over een antenne. Het is het beste om deze antenne zo ver mogelijk uit te schuiven. Ook moet je de radio zover mogelijk wegzetten van andere stralingsbronnen. Als de radio niet op batterijen werkt, dan moet de netspanning overeenkomen met de spanning die op de achterkant van de radio staat.

Bij het aanzetten van de radio is er eerst nog een lege lijst te zien. Dat is normaal en geen reden tot paniek. Als het goed is voert de radio namelijk automatisch een scan uit en verschijnen de kanalen zo in de lijst.

Is DAB+ radio de vervanging van de FM radio?

De meesten van ons zijn het bekendst met de FM radio. Maar tijden veranderen en zo ook op het gebied van het luisteren naar de radio. De DAB+ radio is namelijk bezig met een behoorlijke opmars.

Het ziet er dan ook zeker naar uit dat op termijn de FM radio volledig zal verdwijnen en vervangen zal worden door de DAB+ radio. Het is echter nog wel moeilijk om te zeggen wanneer dit precies gaat zijn.

Voorlopig blijft de FM radio daarom ook nog wel in gebruik. Wel is al te zien dat de wat grotere radiostations al overschakelen op DAB+ radio. Uiteindelijk zullen dat er steeds meer worden.

Welke DAB+ radio moet ik kopen?

Deze vraag wordt misschien wel het meest gesteld van allemaal. Niet zo gek ook, als je bedenkt dat iedereen op zoek is naar de beste DAB+ radio. Een antwoord op die vraag kan echter niet echt gegeven worden.

Het is namelijk vooral afhankelijk van je persoonlijke voorkeuren. Iedereen verwacht wat anders van de radio. Dat zorgt er dan weer voor dat voor iedereen de beste radio weer een andere is.

Wat wel zeker is, is dat de genoemde radio’s in dit artikel erg goed zijn. Je kan natuurlijk overwegen om een van deze vijf eens te proberen. Natuurlijk mag het ook een andere zijn. Blijf vooral goed kijken naar de specificaties van de radio, om te zien of de radio aan je voorkeuren voldoet.

Conclusie – alles over de DAB+ radio op een rijtje

Radioliefhebbers zijn allemaal opgelucht met de komst van de DAB+ radio. Het is namelijk een stuk prettiger om naar te luisteren dan naar de FM radio. Zo geniet je bijvoorbeeld van een stuk minder ruis.

Het is wel belangrijk om te kijken naar welke radio je precies koopt. Er zijn namelijk nogal wat dingen waar je rekening mee moet houden. Voor welk model kies je bijvoorbeeld? En welke specificaties vind jij belangrijk? Zo kan je een miskoop voorkomen.

Het vinden van de beste DAB+ radio is niet zo makkelijk als het lijkt. Eigenlijk is het ook niet mogelijk om de beste radio te benoemen. Dit is namelijk voor iedereen verschillend, doordat iedereen andere wensen en voorkeuren heeft.

In dit artikel heb je in ieder geval meerdere DAB+ radio’s kunnen bekijken. De kwaliteit van de benoemde radio’s staat in ieder geval vast. Je bent natuurlijk nog altijd niet verplicht om een van deze radio’s te kopen. Het is en blijft namelijk je eigen keuze.

Hopelijk heb je wel iets aan dit artikel gehad en is het nu allemaal wat duidelijker voor je geworden. Het is te hopen dat ook jij binnenkort ongestoord naar je favoriete radiozenders kan luisteren met behulp van een erg handige DAB+ radio.

In ieder geval alvast veel plezier gewenst met het gebruiken van jouw eigen nieuwe DAB+ radio.

Vergelijkbare berichten