beste-monitor-pc-1170x500-2

Beste desktop voor fotobewerking: Dit zijn de beste desktops

Fotografie is sinds de opkomst van de digitale camera niet meer weg te denken. Heel handig, want je hoeft geen foto’s meer af te laten afdrukken. De tijd van de fotorolletjes is voorbij. Groot voordeel hieraan is ook nog eens dat je de foto’s zelf kunt selecteren voor je ze afdrukt. Bij een oud fototoestel moest je jouw rolletje inleveren, je liet alles afdrukken en dan moest je maar geluk hebben dat de foto’s waren gelukt. Dat is nu verleden tijd. Godzijdank kun je nu eerst alle foto’s bewerken en dan afdrukken. Ook dit laatste kun je met de juiste printer zelf doen.

Voordat je een foto gaat bewerken moet je beschikken over de juiste software. Over het algemeen gebruiken de meeste mensen Photoshop. Dit programma is gebruiksvriendelijk en levert kwaliteit. Wel is het een zwaar programma en kun je het niet op elke computer draaien. Je hebt er een krachtige PC voor nodig. Daarom is het belangrijk dat je over een goede computer beschikt als je graag foto’s bewerkt. Zo kun je gegarandeerd genieten van kwaliteit. Je kunt kiezen voor een laptop, voordeel is dat je hem overal mee naartoe kunt nemen. Nadeel aan een laptop is dat deze vaak over minder opslag en capaciteit beschikt dan een desktop. Daarom is het raadzaam om ook over een goede desktop te beschikken. Maar wat is nu de beste desktop voor fotobewerking? Ik schrijf in dit artikel alles over de beste desktop. Nieuwsgierig? Ontdek en lees verder.

Welke voordelen biedt een desktop?

Een groot voordeel aan een desktop is dat deze vaak over meer geheugen beschikt. Verder kun je er een groot beeldscherm aan koppelen. Dit is prettiger werken als het om foto’s bewerken gaat. Vaak biedt een desktop net iets meer capaciteit dan een laptop. Verder is een dekstop altijd meteen aan te sluiten op de printer, vaak staat deze er zelfs naast en kun je er veel op opslaan.

Waarom een desktop aanschaffen voor fotobewerking?

Veel mensen denken dat een laptop veel beter is dan een desktop. Daar ben ik het niet helemaal mee eens. Een laptop is vooral bedoeld om mee te nemen. Het kan zelfs een verlengstuk van je desktop zijn. Een laptop neem je immers mee en een desktop niet. Het is daarom raadzaam indien je veel foto’s bewerkt om naar een desktop te kijken. Je kunt er een mooi plekje mee inrichten en op deze manier kun je genieten van een fijne computer die met veel kracht jouw foto’s binnen no-time bewerkt. Je geniet vaak ook van een immens groot beeldscherm en je kunt veel meer opslaan. Ik zelf heb lang getwijfeld om een desktop aan te schaffen voor fotobewerking. Toen ik al deze voordelen zag heb ik er toch een aangeschaft.

Waar moet je opletten bij het kopen van een desktop voor fotobewerking?

Ben jij opzoek naar een desktop voor fotobewerking? Let dan op de volgende punten:

Processor

Indien jij een desktop voor fotobewerking aanschaft kun je uit diverse soorten kiezen. Het is allereerst belangrijk dat je desktop over een snelle processor beschikt. Zo start een programma als Photoshop snel op en heeft je computer geen moeite om het programma te draaien. Kies daarom bij aankoop voor een desktop met een snelle processor. Ga niet voor de eerste de beste processor, maar kies voor het nieuwste model en kijk naar de snelheid.

Videokaart

Omdat je ook met beeldmateriaal werkt is het aan te raden om over een goede videokaart te beschikken. Je wilt immers dat je beelden goed en snel laden en goed te zien zijn. Kies voor een videokaart die snel is en over sterke kwaliteiten beschikt. Ga na wat voor videokaart erin zit en kies er een uit die beeldkwaliteit levert.

Werkgeheugen

Bij het bewerken van foto’s moet je desktop hard werken. Naast een goede processor is voldoende werkgeheugen ook heel belangrijk. Je hebt er niets aan als je computer in dit korte termijn geheugen niet voldoend ekan opslaan. Bovendien moet alles snel en compatibel zijn. Let dus op de capaciteit van het werkgeheugen.

RAM geheugen

Kies voor een groot RAM geheugen op deze manier weet je zeker dat je voldoende plek hebt om alles op te slaan. Foto’s beschikken over veel pixels en nemen veel geheugen in beslag.

Systeem

Kijk ook goed naar het systeem waarmee je wilt werken. Wil je met Windows werken of met Apple? Windows is compatibel met Photoshop het systeem van Apple ook. Veel grafische mensen kiezen voor een Apple desktop. Ga na wat je belangen zijn en waar je het liefste mee werkt.

Wat zijn op dit moment de beste desktops die je kunt kopen om foto’s mee te bewerken?

Ik heb je kort vertelt waar je op moet letten als je een desktop aankoopt voor fotobewerking. Verder weet je wat de voordelen zijn en waarom ik het je toch aanraadt. Hieronder heb ik een lijstje opgesteld met de beste desktops voor fotobewerking. Je zult genieten van de capaciteiten en de opslagruimte. Bekijk dit lijstje snel en kies de beste desktop uit om je foto’s mee te bewerken.

Apple iMac 4K 21,5″ 16GB/1TB Intel Core i7

Ik ben zelf enorm fan van Apple. Vooral als het om de iMac gaat. Een krachtige desktop, en je hebt geen last van een kast die in de weg staat. Iedereen in mijn omgeving die bezig is in de foto- en grafische industrie werkt met een Apple iMac. Geen wonder, want het zijn krachtige computers met goede grafische kwaliteiten en ze gaan heel lang mee. Daarom staat deze met stip bovenaan. Ik vind dat je op deze manier over een computer beschikt die lang meegaat en waar je veel aan hebt.

Het mooie aan de Apple Apple iMac 4K 21,5″ 16GB/1TB Intel Core i7 is in mijn ogen het 4K beeldscherm. Je kunt tot in de kleinste details je foto’s bewerken. Naast deze kwaliteiten heeft dit beeldscherm een P3 kleurweergave, zo zie je altijd de juiste kleuren op je beeldscherm.

Apple iMac 4K 21,5" 16GB/512GB Intel Core i7 Main Image

Op deze manier ben je verzekerd van de juiste weergave van je foto’s. Je weet zo ook zeker dat ze er in het echt ook zo uitzien. Je kunt dankzij de INtel Core i7 processor en 16 Gigabyte werkgeheugen programma’s als Photoshop probleemloos draaien. Verder kun je al jouw foto’s met gemak bewaren op de 1 terabyte grote Fusion Drive. Er wordt een Magic Mouse bij geleverd, zo kun je gelijk aan de slag.

Wil jij jouw foto’s perfect zien? Wil je ze met gemak kunnen bewerken? Kijk dan voor dit product op Coolblue want daar is deze iMac verkrijgbaar.

Acer Aspire TC-895 I7510

Dit is in mijn ogen een krachtige desktop waarmee je jouw foto’s binnen no-time kunt bewerken. De snelle Intel Core i7 processor en 16 GB bieden jou alle mogelijkheden om genoeg foto’s op te slaan en deze met snelheid te bewerken. Zonder haperingen kun jij aan het werk. Met de 256 GB SSD schijf start deze desktop super snel op.

Acer Aspire TC-895 I7510 Main Image

Verder beschikt deze desktop over een 1TB harde schijf, zo beschik je over voldoend eopslagcapaciteit. Jouw persoonlijke foto’s kun je dus met gemak opslaan. Hij is maar 34cm hoog dus genoeg plaats op je bureau. Je moet er wel nog een beeldscherm bij kopen, deze wordt er niet standaard bijgeleverd. Kijk op de website van Coolblue daar is deze desktop verkrijgbaar.

 

HP Pavilion 24-xa0300nd – All-in-One-Desktop

Deze krachtige All-in-One Desktop biedt jou alle mogelijkheden om je foto’s te bewerken. Hij is zelfs goed voor gamen, dus kun je er ook foto’s mee bewerken. Een programma als Photoshop is dus niet te zwaar.

Het intern geheugen is 8GB en je kunt gebruik maken van een goede videokaart.

HP Pavilion 24-xa0300nd - All-in-One-Desktop

 

 

Verder beschikt deze desktop over een Intel Core i5 processor en is hij zeer geschikt voor fotobewerking.

Deze desktop beschikt over een beeldscherm en een systeemkast. Zo heb je alles meteen compleet. Je kunt hem kopen bij bol.com.

Slotwoord

Ik zelf heb lang getwijfeld of ik een dekstop zou aanschaffen. Ik zag er het nut niet zo van in. Toch heb ik uiteindelijk gekozen voor een desktop, daar ik na een grondig onderzoek inzag dat het veel meer voordelen biedt dan een laptop. Ik werk nu veel sneller, zie alles gedetailleerder en ik geniet van de opslagcapaciteit. Ik ben zelf een enorme Apple fan en ik raad de Apple iMac 4K 21,5″ 16GB/1TB Intel Core i7 dna ook zeer aan. Niet perse omdat ik zo’n Apple fan ben, amar omdat hij over alle capaciteiten beschikt die je nodig hebt voor fotobewerking. Je geniet van een stabiele desktop die lang meegaat. Ook heb je niet veel last van storingen want het systeem van Apple staat bekend om zijn kwaliteit. Verder zie je alle foto’s heel gedetailleerd en geniet je van het beeldscherm. Bovendien staat hij niet in de weg omdat hij compact is.

Kijk ook nog naar de andere desktops als je liever met Windows werkt. Ook deze heb ik er tussen gestopt. Ik ben zelf zeer tevreden over mijn lijst en ik weet zeker dat je er iets tussen vindt. Denk rustig na en schaf niet zomaar iets aan. Lees mijn tips en vraag advies. Heb je alles op een rij? Dan kun je op zoek naar de beste desktop en genieten van de capaciteiten en je mooiste foto’s bewerken.

 

Vergelijkbare berichten