Casio digitale piano

Beste digitale casio piano? Dit zijn de 3 beste digitale piano’s van casio!

Digitale casio piano’s zijn zeer geschikt voor de beginnende toetsenist. Ik speel al jaren piano en ben echt fan van de casio. Het mooie aan deze digitale piano is de veelzijdigheid. Je kunt genieten van de mooiste klanken en dat voor een betaalbare prijs.

Ik geniet altijd van de klank van deze piano en daarom wijd ik dit artikel aan deze digitale piano. Digitale piano’s bieden veel voordelen. Vooral de digitale casio piano. Daarom verdient deze piano een eerbetoon in dit artikel.

In dit artikel vertel ik alles over deze digitale piano. Zo leer je er meer over en weet je wat je koopt. Ook zal ik je een paar digitale casio piano’s tippen. Op deze manier vind je vast-en-zeker de piano die bij je past.

Wat is een digitale casio piano?

Een digitale casio piano is een elektrische piano die klinkt als een echte piano, maar je geniet van de voordelen van een elektrische piano. Het mooie aan een casio piano is dat deze beschikt over een hoogwaardige kwaliteit. Bovendien is deze piano door zijn veelzijdigheid zeer geschikt voor beginnende spelers. Pianospelen gaat op deze manier nog eenvoudiger.

Een digitale piano is niets anders dan een elektrische piano. Het is mooi om te zien wat voor ontwikkeling de casio heeft doorgemaakt. Dit merk timmert al heel lang aan de weg om de beste digitale piano’s te leveren. Dit lukt ze keer-op-keer, doordat ze weten wat hun klanten verwachten. Het mooie aan deze digitale piano’s is dat ze beschikken over diverse functies en dat je veel krijgt voor weinig. Fijn om te weten dat er fabrikanten bestaan die zo goed kijken naar de wensen van hun klanten.

Voordelen digitale casio piano?

Het voordeel van een digitale casio piano is dat deze piano vaak over veel functies beschikt. Zo kun je genieten van een echt pianogeluid, gebruik maken van synthesizer functies en oefenen op de manier zoals jij het wenst. Vaak kun je er een koptelefoon op aansluiten. Handig; zo hoeven mensen niet mee te genieten van jouw gepingel als je oefent.

Nog een voordeel aan de digitale casio piano is dat hij vaak heel handzaam is. Je kunt hem makkelijk meenemen, daar een casio piano vaak licht van gewicht is. Kies je voor een handzame versie? Dan kun je hem zelfs voorzichtig onder je bed opbergen. Er zijn ook versies die zelfs op een echte piano lijken. Zo geniet je nog meer van je spel.

Digitale piano’s maken tegenwoordig een enorme opmars. Hun specifieke geluid, net als bij de casio zijn favoriet onder veel spelers. Het is fijn om op zo’n piano te spelen omdat hij minder in de weg staat dan een akoestische piano. Vaak kun je ook gebruik maken van pedalen. De toetsaanslag lijkt veel op die van een gewone akoestische piano of vleugel, waardoor je optimaal kunt genieten van alle voordelen.

 

Waar moet je opletten als je een digitale casio piano wilt aanschaffen?

Een digitale piano schaf je niet zomaar aan. Er zijn veel factoren waar je op moet letten als je een digitale casio piano aanschaft. Kijk naar alle opties en lees deze alinea. Op deze manier kom je erachter wat belangrijk is en voorkom je een eventuele miskoop.

Toetsaanslag

Bij een akoestische piano krijg je vaak dat echte gevoel mee als je de toetsen aanslaat. Bij een digitale casio piano is dat niet altijd het geval. Er zijn wel digitale piano’s die over een toetsaanslag beschikken die aansluit bij het echte piano gevoel. Toch; als je dit wenst, is het belangrijk om hierop te letten. Dit ontbreekt bij veel digitale piano’s. Vaak zijn de toetsen zeer licht als je ze indrukt. Wil jij dit niet? Ga dan opzoek naar een digitale piano met een geoptimaliseerde toetsaanslag.

Pedalen

Niet elke digitale casio piano beschikt over pedalen. Vind je dit belangrijk? Kijk dan of je een model vindt die daar wel over beschikt. Sommige mensen willen graag met pedalen spelen. Het is belangrijk om hierop te letten als jouw wens hier ligt. Het geeft toch net een andere klank en dat specifieke gevoel tijdens het pianospel.

Ingebouwde speakers

Geluid is belangrijk, zeker als je veel oefent en optimaal van je spel wilt genieten. Helaas; zijn niet alle digitale piano’s voorzien van ingebouwde speakers. Op deze manier kan het geluid soms tegenvallen. Vaak zul je dan extra speakers moeten kopen om het geluid te kunnen evenaren. Let bij aankoop hierop. Indien je wilt genieten van een optimale beleving is het raadzaam om opzoek te gaan naar een digitale piano met ingebouwde speakers. Er zijn veel casio piano’s die hierover beschikken, maar helaas niet allemaal. Ga er dus niet vanuit dat deze er standaard in zitten. Voorkom teleurstellingen en lees de specificaties goed en vraag desnoods advies aan een deskundige.

Beste digitale piano’s casio

Ben jij van plan om een digitale piano van Casio aan te schaffen? Dan is het zeker een goed idee om eens te kijken naar de onderstaande top 3 casio piano’s.

Casio CT-X 5000 keyboard 61 toetsen

Van wat voor muziek hou jij? Ik hou vooral van rock, maar ik kan me ook voorstellen dat jij van iets anders houdt. Het mooie aan deze digitale casio pirano is dat je met een paar drukken op de knop alle muziek van de wereld uit deze digitale piano kunt toveren. Geniet van alle klankkleuren en instrumenten.

Er zijn  twee 15 Watts versterker ingebouwd  in deze digitale piano.

Dit  instrument brengt alle   klanken naar voren  door middel van de Digital Signal Processor en de AiX-technologie. Deze digitale piano is voorzien van 61 toetsen met een modulatiewiel. Je vindt boven dit modulatiewiel een USB-poort voor het aansluiten van alle apparaten. Denk daarbij aan: externe harde schijven en USB-sticks. Op deze manier kun je (MIDI) bestanden naar deze digitale piano overdragen.

Deze casio is verkrijgbaar via Bax Shop.

Casio Celviano AP-470 BN digitale piano bruin

De Casio Celviano AP-470 is strak vormgegeven en een mooie digitale piano. Het belangrijkste onderdeel wat deze piano eigen maakt is de Air Sound Source klankbron. Hier vind je 22 klanken in zoals: 2 vleugels, elektrische piano’s en vleugels. Dit kun je combineren met diverse effecten zoals: String Resonance, Damper Resonance, Lid Simulator en Hall Simulator. Ook kun je deze digitale piano laten klinken als een vleugel in een concertzaal. Geniet van de Tri-Sensor Scaled Hammer Action die jou een echte terugslag laat voelen, zo heb je hetzelfde spel gevoel als op een akoestische vleugel, wat helemaal compleet wordt met de 3 pedalen.

Deze casio piano is voorzien van handige functies waarmee je jouw pianospel goed kunt opvouwen. Er zijn 60 songs en 10 symfonische werken beschikbaar. De bladmuziek wordt erbij geleverd. Dit is fijn, zo kun je goed meespelen. Het mooie is dat je ook de linkerhand- of rechterhand partij kunt uitschakelen. Handig; als je een hand tegelijk wilt oefenen. Met de Duet-Mode kun je makkelijk lessen volgen. Wil je alles eens terug luisteren? Maak dan gebruik van de opnamefunctie.

De krachtige luidsprekers van deze digitale piano zijn keurig ingebouwd in de behuizing. Het geluid is vergelijkbaar met een akoestische piano en je kunt de klep openzetten voor meer volume. Wil je niet dat je medebewoners of buren meegenieten van je spel? Zet dan een hoofdtelefoon op. Op deze manier kun je rustig oefenen. Sluit de digitale casio piano aan op een Mac, PC, iOS- of Android-apparaat en je  kunt gebruik maken van diverse functies gebruiken, zoals het spelen met MIDI-bestanden.

Dit product is verkrijgbaar bij Baxshop

 

Casio Privia Pro PX-5S stage piano zwart-wit

Casio heeft een pracht digitale piano ontwikkelt die maar 11 kilogram weegt. Het is een stagepiano met MIDI-controller en synthesizer-waardige filters en functies. Hij is licht van gewicht en daardoor makkelijk mee te nemen. De prijs is uitstekend te noemen als je kijkt naar de kwaliteit van dit product. Met de 88 toetsen die je tot jouw beschikking hebt kun je genieten van een krachtige digitale piano.

Het mooie is dat het Tri-sensor-systeem elke toetsaanslag analyseert en registreert. Verder wordt dit doorberekend en verwerkt tot een nagenoeg natuurlijk pianogeluid. Het Casio Air-systeem laat deze digitale casio piano tot leven komen. De polyfonie is 265-stemmig en daardoor kun je altijd genieten van een mooi spel.

Deze digitale casio piano beschikt over diverse klanken geschikt voor elk repertoire. Geniet van de verfijnde vintage-klanken met warme Rhodes-imitaties en puntige ‘clavs’. Ook de synthesizer sounds zijn verfijnd en fans kunnen hiervan genieten. Krijg extra controle over de klank en expressie met het pitch- en modulatiewiel. Ook kun je gebruik maken van 4 draaiknoppen en 6 sliders.

Deze digitale casio piano is verkrijgbaar bij Baxshop.

Slotwoord

Digitale casio piano’s zijn in mijn ogen de perfecte piano’s die beschikken over een goede prijs/kwaliteit verhouding. Ik heb mezelf er goed in verdiept en ik ben van mening dat deze piano’s zeer geschikt zijn voor beginners. Ook professionals kunnen genieten van de kwaliteiten van deze piano’s. De Casio Privia Pro PX-5S stage piano is in mijn ogen een goede keuze. Hij is licht van gewicht, levert uitstekende prestaties en is betaalbaar. Er zijn nog veel meer casio piano’s beschikbaar op Bax Shop. Bekijk daarvoor de webshop. Ik vind het een pracht product en hoop dat jij voldoende informatie hebt om de perfecte casio piano te vinden.

Vergelijkbare berichten