Beste digitale piano van Casio; een top 3!

Beste digitale piano van Casio; een top 3!

Wil jij graag piano gaan leren spelen? Dan heb ik alvast twee tips voor je: koop een digitale piano voor een beginner én kijk daarbij zeker eens naar de modellen van Casio. Dit merk heeft zich namelijk ontwikkeld tot één van de beste leveranciers van digitale piano’s.

Dat is ook duidelijk terug te zien in het huidige aanbod van digitale piano’s. Als je op dit moment een digitale piano aan wilt schaffen, zie je eigenlijk maar enkele merken naar voren komen. Deze merken zijn pure pioniers en weten heel veel kwaliteit te bieden. Dat is dan ook één van de redenen waarom de digitale piano’s van het merk Casio zo populair zijn (geworden).

Maar, wat is dan de beste digitale piano van Casio? Die vraag staat centraal in dit artikel en ga ik graag voor je beantwoorden. Ik heb namelijk recent het uitgebreide aanbod van Casio zelf uit mogen proberen. Tijdelijk had ik alle digitale piano’s van Casio tot mijn beschikking, waardoor ik een goed vergelijk heb kunnen maken. Al mijn bevindingen vind je terug in dit artikel!

Waarom een digitale piano van Casio aanschaffen?

Als je het aanbod van digitale piano’s bij mijn partner Bol.com kijkt, zie je enkele merken naar voren komen. Het merk Casio is goed vertegenwoordigd, maar dat geldt ook voor Korg, Roland en Yamaha. Als ik naar het totale aanbod kijk, springen deze vier merken er met kop en schouders bovenuit.

Binnen deze vier merken heeft het merk Casio zich ook weten te onderscheiden. Dat onderscheid is met name terug te vinden in het unieke aanbod, in de kwaliteit en in de prijzen. Een Casio digitale piano is niet goedkoop te noemen, maar het is ook zeker niet de duurste piano.

Juist de prijs-kwaliteitsverhouding klopt eigenlijk aan alle kanten bij de piano’s van Casio. De piano’s zijn vrij luxe, voldoen aan alle verwachtingen en zijn ook nog volledig geprijsd. Die combinatie zorgt ervoor dat veel mensen reeds voor een Casio piano gekozen hebben.

Zou jij ook graag op een piano van Casio willen spelen? Dan heb je de keus uit enkele zeer populaire piano’s. Ook dat is wat mij betreft een voordeel van dit merk; het merk heeft simpelweg meerdere soorten piano’s aan te bieden. Op basis van jouw wensen kun je dus altijd wel een piano vinden die aan alle verwachtingen voldoet. Wat wens je nog meer?

Tot slot wil ik ook nog het volgende benoemen: de digitale piano’s van Casio zijn bij zowel Bax Shop als bij Bol.com in grote getalen verkrijgbaar. Bij beide webshops kun je dus voor jezelf een goed vergelijken gaan maken!

Waar moet je op letten bij het uitkiezen van een digitale piano?

Heb je voor jezelf de keuze gemaakt? Wil je graag een nieuwe piano aanschaffen? Dan moet je eerst gaan bepalen wat voor pianist je bent. Heb je al enige ervaring met het spelen op een piano? Heb je bijvoorbeeld al langere tijd pianolessen gevolgd? Of ben je juist een complete nieuweling in de wereld van piano spelen?

Afhankelijk van jouw ervaring kun je onderscheid maken tussen de volgende soorten digitale piano’s:

  • Digitale piano’s voor beginners
  • Digitale piano’s voor gevorderden

Waarom dit onderscheid gemaakt wordt? Omdat niet alle piano’s voor beginners geschikt zijn. Ook zijn niet alle piano’s geschikt voor gevorderden. Dat is eigenlijk ook de reden waarom het aanbod zo divers is.

Heb je die keuze voor jezelf weten te maken? dan moet je goed naar verschillende eigenschappen van de piano gaan kijken. Denk hierbij aan de hoeveelheid toetsen, aan de aanslaggevoeligheid van de toetsen, aan de verschillende in- en uitgangen van de piano en aan het type klavier.

Ook is het goed om naar de presets, tonen en aanverwante eigenschappen te kijken. Als je hier zelf nog niet super veel ervaring mee hebt, kun je altijd even contact opnemen met de klantenservice van mijn partner Bax Shop. De medewerkers hebben onwijs veel kennis en kunnen jou dus van het beste advies voorzien.

Daarnaast is het ook aan te raden om naar het design van de piano te kijken. Waarom dit belangrijk is? Nou, er zit een groot verschil tussen een piano mét onderstel en een piano zonder onderstel. Beide varianten hebben zo hun voor en nadelen.

Met of zonder onderstel?

Kun je nou het beste voor een digitale piano met onderstel gaan? Of kun je toch beter kiezen voor een digitale piano zonder onderstel? Deze keuze is eigenlijk volledig afhankelijk van jouw eigen voorkeuren. Wil jij de piano altijd op één plek in jouw huis gebruiken? Dan is het logisch om voor een piano met onderstel te kiezen, aangezien je dan ook direct de beschikking over de voetpedalen hebt.

Wil je liever op een flexibele manier gebruik kunnen maken van jouw digitale piano? Dan kun je het beste voor een digitale piano zonder onderstel kiezen. Ongeacht waar jouw voorkeur naar uit gaat, vind je in het assortiment van Casio meerdere varianten terug.

Budget

Tot slot wil ik je ook nog op het prijskaartje van de beste digitale piano van Casio wijzen. Zoals ik eerder al aangaf, zijn de piano’s van dit merk niet overdreven duur te noemen. Het zijn echter ook geen malse bedragen die je aan een digitale piano uit gaat geven; bepaal daarom voor jezelf een maximum budget.

Binnen dit maximum budget kun je vervolgens gericht op zoek gaan naar de beste digitale piano van Casio. Houd daarbij ook heel goed de bovengenoemde criteria in de gaten!

Wat is in mijn ogen de beste digitale piano van Casio?

Wil je graag een nieuwe piano aanschaffen? Gaat jouw voorkeur daarbij uit naar een piano van het merk Casio? Dan heb je wat mij betreft al een goede keuze gemaakt. Het aanbod van Casio is namelijk van een hoog niveau én is ook vrij uitgebreid te noemen. Maar, wat is dan de beste digitale piano van Casio? Ik laat je hieronder graag mijn persoonlijke top 3 zien!

#1. Casio CDP-S100 digitale piano

Ben je een beginnend pianist? Dan is de Casio CDP-S100 absoluut de beste digitale piano. Deze piano blinkt uit in zijn eenvoud en is relatief voordelig geprijsd. Bij mijn partner Bax Shop betaal je een bedrag van 349 euro voor deze piano. Dat is niet héél voordelig te noemen, maar de prijs staat absoluut in verhouding tot de kwaliteit van deze digitale piano.

Deze piano heeft 88 gewogen toetsen, wordt zónder onderstel geleverd, maar wordt wel met één pedaal geleverd. De toetsen hebben een prettige aanslaggevoeligheid en de piano heeft meerdere verbindingsmogelijkheden ingebouwd zitten.

Zo kun je een versterker aansluiten, maar ook een MP3-speler, een hoofdtelefoon, een USB type B en een MIDI. Al met al heeft deze digitale piano alles in zich; het is wat mij betreft dan ook de beste digitale piano van Casio.

Deze Casio Digitale piano is te koop bij Bax-shop > 

 

#2. Casio Privia PX-770BK digitale piano zwart

Gaat jouw voorkeur echter meer uit naar een piano met onderstel? Dan ben je prima uit met deze digitale piano van Casio. De Casio Privia PX-770BK is een prachtige piano inclusief onderstel, inclusief interessante mogelijkheden én inclusief een interessant prijskaartje. Voor deze digitale piano betaal je bij mijn partner Bax Shop een bedrag van 679 euro.

Dat bedrag klinkt hoog, maar is het absoluut niet. Althans; de prijs valt reuze mee als ik naar de mogelijkheden van deze piano kijk. Deze piano biedt eigenlijk alle mogelijkheden waar je maar naar op zoek kunt zijn. Zo heeft de piano 88 gewogen toetsen, een hammer action klavier, een maximale polyfonie van 128 en maar liefst 3 pedalen.

Door deze eigenschappen heeft deze digitale piano van Casio eigenlijk alles. Mede daarom is dit in mijn ogen de beste digitale piano mét onderstel van het merk Casio.

Deze digitale piano is te koop bij Bax-Shop > 

 

#3. Casio Privia PX-S1000 digitale piano zwart

Ook over deze digitale piano zonder onderstel ben ik zéér te spreken. Dat komt onder meer door de vormgeving van de piano, maar ook zeker door de eindeloze mogelijkheden. In mijn ogen is deze piano geschikt voor een beginnende pianist, maar ook voor een pianist die al enige ervaring heeft.

Ik ben persoonlijk zeer te spreken over het design van deze piano. Het is één van de dunste en lichtste piano’s die je kunt vinden, waardoor je deze piano overal moeiteloos mee naar toe kunt nemen. Heb je eenmaal jouw piano naar de gewenste plek meegenomen? Dan geniet je van geweldige toetsen, een prachtige klank en eindeloze mogelijkheden. Voor de Casio Privia PX-S1000 betaal je bij mijn partner Bax Shop een bedrag van 529 euro. Een prima prijs in mijn ogen!

Deze Digitale Piano is te koop bij Bax-shop >

 

Slotwoord

Heb je interesse om een digitale piano van Casio aan te schaffen? Dan heb je de keus uit behoorlijk veel varianten. Als jouw voorkeur naar een piano met onderstel uit gaat, kun je het beste voor de Casio Privia PX-770BK kiezen. Heb je het liefste een digitale piano zonder onderstel? Dan kun je het beste voor de Casio CDP-S1000 digitale piano kiezen. Die digitale piano is sowieso zéér geschikt voor alle beginnende pianisten!

Vergelijkbare berichten