Beste digitale piano Yamaha – Top 3

Wil jij een digitale piano aanschaffen? Dan ben jij bij het juiste artikel tegengekomen, want in dit artikel vertel ik jou alles over de digitale piano van Yamaha. Er zijn diverse merken die digitale piano’s op de markt hebben gebracht, maar Yamaha is de leidende producent op het vlak van akoestische en digitale piano’s. Yamaha staat bekend om hun brede assortiment aan piano’s. Yamaha staat wereldwijd bekend als één van de beste op de markt. Dit is goed te begrijpen, want ze hebben aandacht voor detail en precisie.

Een digitale piano schaf je niet zomaar aan. Het is een aankoop waar je heel lang plezier van wilt hebben. Neem daarom de tijd om de juiste digitale piano aan te schaffen. Besteedt je veel aandacht aan vooronderzoek? Dan zul je vast en zeker die digitale piano vinden die bij jouw wensen aansluit. Om je op weg te helpen schrijf ik dit artikel. Yamaha is namelijk niet zomaar een merk en ik wil je graag vertellen waarom een digitale piano van Yamaha de beste keuze is. Indien je kiest voor een digitale piano van Yamaha, zal het je niet tegen vallen en neem je een verstandige beslissing. Yamaha heeft verstand van zaken en brengt kwaliteitsproducten op de markt.

Waarom een digitale piano van Yamaha aanschaffen?

Yamaha heeft kwaliteit en klanttevredenheid hoog in het vaandel staan. Dit laat Yamaha zien doordat ze stevige en betrouwbare piano’s op de markt brengen. De ingenieurs van Yamaha hebben liefde voor hun vak en dit laten ze doorschemeren in de piano’s die zij ontwikkelen. Ze denken uren na over alle technologieën die ze toepassen in hun digitale piano’s, pas als ze tevreden zijn komt hun juweeltje op de markt.

De digitale piano’s van Yamaha zijn met liefde gemaakt, Yamaha wilt namelijk dat muzikanten hun talent kunnen ontwikkelen en hun creativiteit kunnen laten sprankelen. Met alle geavanceerde technologieën zoals graduele hamer-actie toetsen sets, gepatenteerde wave sampling technologie, een grote verscheidenheid aan toon- en stem selectie en andere technologieën gaat dit vast en zeker lukken.

Piano, Keyboard, Music, Notes, Instrument, Keys, Yamaha

Door deze verscheidenheid kun jij jouw talenten optimaal benutten. Alle eigenschappen waarover de digitale piano’s van Yamaha beschikken laten zien dat ze gekoppeld zijn aan een uitmuntende prijs-kwaliteit verhouding.

Schaf je een piano van Yamaha aan dan ben je verzekerd van een goede aankoop, waar je jarenlang plezier van zult hebben. Wil je jouw piano toch ooit verkopen? Niet gevreesd, de piano’s van Yamaha houden altijd een hoge waarde en zijn gemakkelijk om te verkopen.

Als trotse bezitter van een digitale piano van Yamaha hoef je nooit bang te zijn dat je achter loopt op het gebied van muziektechnologie. Yamaha is koploper op het gebied van technologie. Het is niet-voor-niets dat andere bedrijven en ingenieurs deze innovatieve technologie ook toegepast in hun producten.

Waar moet je opletten als je een digitale piano van Yamaha koopt?

Yamaha heeft verschillende piano’s in haar assortiment die zijn gericht op diverse niveaus. Het is belangrijk dat je hier op let, want Yamaha spitst zich toe op het niveau van haar klanten. Dit betekend niet dat geen een piano het vermogen heeft om aan de noden van elke pianospeler te voldoen, maar de keuze voor een piano is persoonlijk, zodoende dat de ene piano beter bij een speler past dan de andere.

Digitale piano’s voor beginners focussen zich meer op de simpliciteit en kwaliteit dan op het aantal functies en eigenschappen. Zo vallen de NP-12, de NP-32 en de YPT-230 in deze categorie. Deze digitale piano’s zijn zo ontwikkeld dat ze functioneel en betaalbaar zijn. In combinatie met een mooie set toetsen en goede polyfonie heb je al snel een mooie piano in je bezit.

Digitale piano’s voor gevorderden bieden een veel groter scala aan mogelijkheden. Yamaha piano’s die in deze categorie vallen zijn de DGX-660, P-255 en YDP-V240. De eerste twee leggen vooral de nadruk op kwaliteit tonen omgeven door een eigentijds digitaal piano frame, met hamer-actie wave sampling technologie. De YDP-V240 brengt dit alles naar voren maar dan in het frame van een staande piano.

Yamaha staat bekend om de  geavanceerde technieken die je in de digitale piano’s terug kunt vinden. Bij het aanschaffen van een digitale piano van Yamaha is het van belang dat je deze technologieën goed bekijkt. Houdt dit goed in je achterhoofd, want het zal je keuze voor de perfecte piano vergemakkelijken.

Wat is volgens mij de beste digitale piano van Yamaha?

Yamaha heeft diverse digitale piano’s op de markt gebracht. In elke prijsklasse is wel een piano te vinden. De afgelopen jaren heb ik mijzelf zeer verdiept in de wereld van digitale piano’s. Digitale piano’s van Yamaha zijn geavanceerd en dit merk benut alle technologieën die er op dit gebied te vinden zijn. Yamaha brengt innovativiteit en functionaliteit bij elkaar en ontwikkeld daarmee een krachtige, veelzijdige digitale piano, waarmee iedere pianospeler zijn talent kan ontwikkelen. Het aanbod van Yamaha is zeer breedt. Daarom ben ik opzoek gegaan naar de beste digitale piano van Yamaha. Mijn bevindingen kun je lezen in onderstaande korte recensies.

Yamaha P-125

De P staat voor ‘portable’, wat betekent dat dit een draagbare piano is. Daarmee is deze digitale piano uitermate geschikt voor muzikanten die veel onderweg zijn. Deze digitale piano heeft 88 toetsen, weegt 11,8 kg en met afmetingen van 150 cm x 45 cm x 30 cm ben je verzekerd van een compacte piano. Je kunt deze digitale piano zelfs in je rugzak vervoeren.

Het is belangrijk om te weten dat deze piano wordt geleverd zonder standaard. Open je de doos dan tref je een piano met muzieksteun (waar je bladmuziek of je iPad op kunt plaatsen), een stroomadapter, een sustainpedaal. Een LCD-scherm ontbreekt bij deze digitale piano.

Het is zeer eenvoudig om gebruik te maken van de functies die je op deze digitale piano aantreft. De knop die zich links boven de piano bevindt zorgt voor het mastervolume, met deze knop kun je het volume naar eigen inzicht aanpassen. Een LCD-scherm wordt dus overbodig.

De ingebouwde speakers op deze piano zorgen voor het perfecte geluid. Hebben jouw partner, familieleden of medebewoners geen behoefte aan dat zelfde deuntje dat je voor de 100e keer oefent. Geen nood, deze digitale piano heeft twee koptelefoon ingangen. Plug je koptelefoon in en geniet van jouw spel en ontwikkel jouw pianospel, zonder dat andere er last van hebben. De Yamaha P-125 is de koop bij Coolblue >

Yamaha NP-12

Toen Yamaha de NP-12 ontwikkelde hadden zij maar een doel voor ogen:

‘Het ontwikkelen van een schone- en minimalistisch keyboard dat eenvoud en gebruiksvriendelijkheid biedt, waardoor spelers kunnen gaan zitten en direct kunnen spelen.’

Yamaha heeft met de NP-12 bewezen dat dit mogelijk is. Deze compacte digitale piano heeft 61 toetsen en 10 knoppen aan de voorkant.

Dit Keyboard wordt standaard geleverd met een 12V stroomadapter. Heb je geen stroom tot je beschikking? Niet gevreesd, deze digitale piano kan ook worden aangedreven met 6 AA batterijen. Een standaard wordt er niet bijgeleverd, maar past wel op alle normale ‘X’ standaarden.

Het geluid van de NP12 is verrassend en je zult er echt van genieten. Het vleugel geluid doet je denken aan een echte vleugel, al kan het soms wat luidruchtig zijn. De twee orgelgeluiden geven je het gevoel alsof je in de kerk zit en doen je beseffen dat Yamaha veel passie heeft voor geluid. Deze passie hoor je dan ook terug in het geluid van deze digitale piano. De Yamaha NP 12 is de koop bij Bax-Shop > 

Yamaha P-45

Yamaha heeft met de P-45 de ideale beginners piano op de markt gebracht. Deze digitale piano deelt alle kernfuncties met de oudere P-35, de toevoeging van sommige interessante functies zoals: de USB-connector, waarmee je de piano als MIDI-controller kunt gebruiken,dit verdubbeld de polyfonie, geeft meer expressie en een rijkere pianoklank als eindresultaat.

De P-45 beschikt over 88 toetsen en vele opties die je makkelijk kunt bedienen. Daarmee is deze digitale piano als je mede kijkt naar de prijs perfect voor beginners. De  AWM (Advanced Wave Memory) klankbron die zich ook in de P-35 bevindt zorgt voor  twee geweldige, heldere en realistische pianoklanken. Deze twee elektrische piano klanken, twee orgel modellen, twee klavecimbel variaties, een strijkers reeks en de klassieke vibrafoon klank van Yamaha zijn ook in deze digitale piano verweven.

Deze Yamaha P45 Digitale piano is te koop bij Bax-shop >

Slotwoord

Maak een wensenlijstje en vereenvoudig daarmee je keuze. Wil jij een compacte digitale piano? Yamaha heeft veel digitale piano’s in haar assortiment zitten. Dit vergemakkelijkt jouw keuze natuurlijk niet. Ik heb veel digitale piano’s van Yamaha bekeken. Kies  voor een van drie die ik hierboven heb beschreven. Het zijn stuk-voor-stuk alle digitale piano’s van kwaliteit en zullen voortreffelijk aansluiten bij jouw wensen.

Kies dan voor de Yamaha P-125. Het geluid is subliem en het formaat zorgt ervoor dat je overal kunt spelen en genieten van muziek. Met de NP-12  zul je jouw spel naar een hoger niveau tillen.  De P-45 is minder geschikt voor gevorderden, beginners kunnen er goed mee uit de voeten. Gezien de prijs-kwaliteit verhouding van dit model is dit voor de beginnende speler de juiste keuze. Hoe dan ook, het maakt niet uit voor welke digitale piano van Yamaha je kiest. Yamaha levert kwaliteit en met de koop van een digitale piano van Yamaha ben je hier altijd van verzekerd.

Vergelijkbare berichten