Beste digitale vleugel

Beste digitale vleugelpiano? Alle informatie!

Piano’s zijn veelzijdige en krachtige instrumenten. Je kunt er allerlei soorten muziek op spelen. Klassiek, Jazz, Blues, Boogie Woogie, Rock en zelfs pop. Je hebt diverse soorten piano’s: akoestische piano’s, elektrische- en digitale piano’s. 

Veel mensen lopen met het idee rond om een piano aan te schaffen, maar het is niet zomaar even een aankoop. Piano’s kunnen best wel prijzig zijn, zeker als het om een echte vleugel gaat. 

Een akoestische piano’s zoals: een buffetpiano of een vleugel kunnen duur zijn. Daarnaast kunnen akoestische piano’s zorgen voor geluidsoverlast, doordat je het geluid niet uit kunt zetten. Bij een digitale piano heb je dit probleem niet, doordat je er een hoofdtelefoon op aan kunt sluiten hoor alleen jij het geluid. 

Waarschijnlijk loop je met het idee rond om een digitale vleugelpiano aan te schaffen, anders was je niet bij dit artikel terecht gekomen. Maar wat is nu de beste digitale vleugelpiano?

Wat is een digitale  vleugelpiano?

Een digitale vleugel is een digitale piano met de uitstraling van een klassieke vleugel. Het is een genot om naar te kijken en luisteren. Het mooie aan een digitale vleugel is dat deze het beste van beiden in zich heeft. Zo kun je genieten van het prachtige design van een klassieke vleugelpiano en alle voordelen van een digitale piano

Voordeel van een digitale vleugelpiano

Er zijn mensen die soms denken dat een digitale vleugel gewoon een digitale piano is met de vormgeving van een vleugel, maar niets is minder waar. De vleugel kast van een vleugel zorgt voor het ontstaan van een realistische en natuurlijk geluid. Bij een digitale vleugelpiano zit er net als bij een akoestische vleugel een speciale vleugel kast omheen. Hierdoor heeft een digitale vleugel een natuurlijker geluid dan een digitale piano

Digitale vleugelpiano’s zijn net als digitale piano’s voorzien van diverse aanvullende functies. Zo kun je jouw spel opnemen of een koptelefoon aansluiten. .

Grand, Piano, Muziek, Instrument, Concert, Toetsenbord

Op deze manier kun je in alle rust oefenen zonder dat je buren of medebewoners er last van hebben. Je kunt alles wat je hebt opgenomen nog even na luisteren, dit is handig zo leer je van je fouten.  

Akoestische piano’s moet je elk jaar laten stemmen en onderhouden. Bij een digitale vleugel is dat niet nodig. Dit scheelt enorm in de kosten, daarnaast zijn ze minder zwaar dan akoestische piano’s. Verder kun je het volume van een digitale vleugel regelen .

Optimale piano beleving

Met een digitale vleugel heb je gegarandeerd dezelfde woonbeleving als bij een gewone piano. De klanken zijn erg goed, maar ook het spelgevoel doet niet onder ten opzichte van een akoestische piano. Zeker als je kijkt naar de hoogwaardige modellen zul je merken dat er gebruikt wordt gemaakt van aangename klavieren die elke toetsaanslag zeer nauwkeurig waarnemen. Op deze manier voelt  de toetsaanslag bijna net zoals bij een akoestische piano en de toets terugslag functioneert optimaal. 

Waar moet je opletten als je een digitale vleugelpiano wilt aanschaffen?

Een goede digitale vleugel geeft jouw de beleving van een akoestische vleugelpiano, maar is goedkoper en hij is kleiner. Groot voordeel natuurlijk, zo kun je echt van het design van een vleugel genieten, maar doordat hij over kleinere afmetingen beschikt kun je hem makkelijker in je huis plaatsen. 

Ben jij van plan om een digitale vleugel aan te schaffen? Let dan op de volgende punten:

Afmetingen

Digitale vleugels zijn verkrijgbaar in normale- en baby modellen. Het is belangrijk om hierop te letten. Helemaal, als je klein behuisd bent, maar toch wilt genieten van de klank en uitstraling van een vleugel. In zo’n geval biedt een baby model een uitkomst. Hoef jij niet te letten op de grootte van de vleugelpiano? Dan kun je kiezen voor een model met normale afmetingen. Beiden modellen bieden dezelfde kwaliteit.

Prijs

Een digitale vleugel is stukken goedkoper dan een akoestische vleugel. Gelukkig; zijn er ook goedkopere modellen op de markt. Vaak wordt er getwijfeld over de kwaliteit van goedkopere digitale vleugelpiano’s. Hier hoef je niet voor te vrezen. 

Materiaal en duurzame constructie

Je schaft een digitale vleugel niet zomaar aan. Het is een investering waar je over nadenkt en je bent hoogstwaarschijnlijk niet van plan om deze snel te vervangen. Let goed op het materiaal waarmee de digitale piano is vervaardigd. Een duurzame constructie gaat langer mee houdt daar rekening mee als je hem aanschaft. Op deze manier heb je er langer plezier van. 

Een constructie van hout of glasvezel is ideaal. Tijdens je zoektocht kom je ongetwijfeld vleugels tegen met een goedkope plastic constructie. De aanschafprijs is laag, maar in dit geval is het vaak echt zo dat goedkoop duurkoop is.

Klavier

Voordat je een digitale vleugel koopt is het belangrijk dat je controleert of deze beschikt over een realistisch klavier. Dit houdt in dat de toetsen een beschikken over een realistische aanslag. Omdat je natuurlijk effectief wilt kunnen oefenen, leren en optreden is het goed om hier op te letten. 

Klanken en geluid

Controleer of de digitale vleugelpiano over een realistisch geluid beschikt. Het is realistisch als de klank en het geluid in de buurt komt van die van een akoestische vleugel. Over het algemeen beschikken de meeste digitale vleugelpiano’s over een ingebouwde technologie en  realistische sampling. Deze geeft de geluiden zeer nauwkeurig weer. Helaas, is dit niet altijd het geval. Het is daarom goed op daarop te letten. 

Connectiviteit

Digitale vleugelpiano’s beschikken over verschillende connectiviteits functies, dit kan per merk verschillen. Sommige digitale vleugels bieden mogelijk USB, MIDI of AUX inputs/outputs en koptelefoon aansluitingen. Let hier goed op en kies de vleugel met de connectiviteit die bij je past. 

Uitstraling

Als je opzoek bent naar de beste digitale vleugelpiano is dit niet de meest cruciale factor om op te letten. Het is natuurlijk wel leuk als je ermee kunt pronken en kunt genieten van de uitstraling van de digitale vleugel. Dat is waarschijnlijk naast het geluid en beleving een van de belangrijkste punten waarom je een digitale vleugelpiano aanschaft in plaats van een gewone digitale piano. 

Je weet nu waar je op moet letten als je opzoek bent naar de beste digitale vleugelpiano. Een mix van eigenschappen, functionaliteit, uitstraling en kwaliteit zal uiteindelijk jouw keuze beïnvloeden en het zal je helpen om de juiste keuze te maken. 

Grand Piano, Muziek, Instrument, Piano, Toetsenbord

Beste modellen digitale piano’s

Een digitale vleugelpiano is mooi, maar niet altijd even geschikt voor beginners. Je weet nu alles over vleugelpiano’s, maar voordat je voor een vleugelpiano kiest is het beter om met een digitale piano te beginnen. Op deze manier leer je goed pianospelen, waarna je eventueel in de toekomst een vleugelpiano kunt aanschaffen. Hieronder geef ik je een aantal tips voor digitale piano’s die zeer geschikt zijn voor beginners. Zo kun je alvast oefenen voordat je echt een digitale vleugelpiano aanschaft. 

Fazley FSP-200-BK digitale piano zwart + onderstel

De FSP200 is een lichtgewicht digitale piano. Deze piano beschikt over  88 semi-gewogen toetsen met 12 klanken. Er zit een vleugel en een ingebouwd luidsprekersysteem. Deze piano beschikt over een goede prijs-kwaliteit verhouding en is daarmee de ideale digitale piano voor beginners.  

Op deze piano zitten bepalen, en een ingebouwde versterker van 4 x 10 W. Het gewicht van deze digitale piano is ongeveer 9.9 kg. Doordat er een uitgang in zit voor je koptelefoon kun je heel gemakkelijk al oefenen zonder dat iemand last heeft van het geluid. Het is een prettige digitale piano om mee te beginnen en maakt het jou mogelijk om goed te kunnen oefenen. 

Deze digitale Piano is te koop bij Bax-Shop.nl > 

Korg XE20SP digitale piano

De Korg XE20SP is de perfecte digitale piano voor jou als beginner. De bediening van deze digitale piano is eenvoudig en de klank is zeer goed te noemen, zeker in deze prijsklasse. 

Deze digitale piano beschikt over meerdere pedalen, welke half-pedaling ondersteunen. Dit levert extra realisme op. Er zit een lessenaartje bij, zo kun je jouw bladmuziek makkelijk neerzetten en goed oefenen. 

Als je voor de Korg XE20ESP kiest, kies je echt voor de klank. Dit model heeft heel wat te bieden op dat gebied. De keyboard sectie omvat ruim 700 klanken en 41 drumkits. Er zitten ook GM-klanken onder zo kun klinken je MIDI-files probleemloos. De piano sectie en keyboard sectie hebben elk hun eigen polyfonie. 120 voor de piano en 64 voor de keyboard klanken. Je krijgt dus veel klanken, zeker als je naar de prijs kijkt is dat erg veel. Het is een prettige piano om op te spelen en dat maakt dit dan ook tot de ideale digitale piano voor beginners. 

Deze Digitale Piano is te koop bij Bax-Shop >

Dexibell VIVO Home H1 digitale piano zwart

Dexibell is een modern Italiaans bedrijf wat hoogwaardige digitale piano’s ontwikkeld. De pianoklanken in deze piano’s zijn loepzuiver. Je hebt echt het gevoel dat je op een echte piano speelt. 

Het mooie aan deze digitale piano is dat hij beschikt over een hoofdtelefoonaansluiting, op deze manier kun je oefenen zonder dat andere er last van hebbem. Ook kun je jouw opnamen opslaan op een USB-geheugenapparaat. 

Dexibell heeft zijn eigen technologie ontwikkeld als je klanken wilt afspelen. De True 2 Life technologie maakt het mogelijk om geluidsfragmenten van hoge kwaliteit op te nemen. 

Elke Dexibell beschikt over een Quad Core processor, waarmee je onderin dig veel hoge polyfonie klanken kunt behalen. Op deze manier worden de klanken van een akoestische piano tot in elk detail nagebootst.  Verder kun je met deze techniek genieten van de extra lengte van de samples. Deze zijn gemiddeld 3 tot 15 keer langer dan die van de concurrentie. Ze worden tot wel 15 seconden langer aangehouden, zo ontstaan er geen loops bij het lang  aanhouden van een toon. 

Deze digitale piano is te koop bij Bax-Shop > 

Vergelijkbare berichten