Beste docking station laptop Coolblue

Beste docking station laptop Coolblue – een top 3

Op welke manier gebruik jij jouw laptop? Gebruik je deze voornamelijk voor zakelijke doeleinden? Dan heb je ongetwijfeld jouw laptop ook wel eens nodig voor het geven van een presentatie of het openen van een bepaalde Powerpoint diavoorstelling.

Ook is het goed mogelijk dat je jouw monitoren aan jouw laptop wilt koppelen op jouw werkplek. Indien je met twee monitoren gaat werken, weet je immers een stuk aangenamer te werken. Je werkt daarbij ook nog eens sneller en een stuk efficiënter.

Maar, hoe sluit je nou jouw laptop aan op een beamer? Hoe sluit je jouw laptop aan op monitoren? Oftewel: hoe sluit je jouw laptop aan op randapparatuur? Graag verklap ik je alvast hoe je dit het beste kunt doen: met een docking station.

In dit artikel bespreek ik graag wat een docking station is, hoe je een docking station kunt gebruiken, waar je op moet letten bij het uitkiezen van een docking station en wat in mijn ogen de beste docking stations voor laptops bij Coolblue zijn. Bij mijn partner Coolblue vind je een divers aanbod, maar wat is nou precies het beste docking station? Die vraag staat centraal in dit artikel!

Wat is een docking station precies?

Graag trap ik dit artikel af door op bovenstaande vraag een antwoord te geven. Om dit antwoord te kunnen geven, verwijs ik je allereerst graag naar bovenstaande foto. Op deze foto zie je een docking station liggen; een docking station is in veel gevallen een rechthoekig en niet al te dik apparaat.

Aan de zijkant van een docking station zie je altijd één of meerdere USB-aansluitingen. Dankzij deze USB-aansluitingen kun je jouw laptop moeiteloos op verschillende soorten randapparatuur aansluiten. De huidige laptops hebben meestal niet meer al te veel USB-aansluitingen, waardoor het zeer interessant is om een docking station te gebruiken.

Het is daarbij goed om te weten dat er tegenwoordig meerdere soorten docking stations bestaan. Deze soorten docking stations zijn allemaal het gevolg van verschillende technologische ontwikkelingen. Deze ontwikkelingen zijn ook deels aan het conto van bepaalde merken toe te schrijven. Juist dat heeft ervoor gezorgd dat sommige docking stations uitsluitend voor specifieke merken geschikt zijn.

Als je bijvoorbeeld een Lenovo laptop hebt, kun je kiezen voor een specifiek docking station. Een dergelijk docking station werkt alleen in combinatie met Lenovo laptops, waarbij de docking stations een aparte aansluiting hebben. Dankzij een dergelijk docking station kun je bijvoorbeeld ook een monitor, een extern toetsenbord of een draadloze muis razendsnel op de laptop aansluiten.

Je kunt daarnaast ook voor een universeel docking station kiezen. Een universeel docking station is geschikt voor allerlei soorten laptops. Een dergelijk docking station sluit je níet met een aparte aansluiting aan, maar gewoon met een ‘normale’ USB kabel. Met een dergelijk docking station kun je eigenlijk altijd wel uit de voeten; deze docking stations sluit je immers moeiteloos op elke laptop aan.

Daarnaast kun je ook nog kiezen voor een docking station met een USB-C aansluiting. Deze aansluiting vind je op steeds meer nieuwe laptops terug; deze speciale docking station sluit daar dus perfect op aan. Met dank aan de USB-C aansluiting is het mogelijk om nog sneller te werken. Bovendien kan er via een dergelijke USB poort meer data doorgevoerd worden.

Naar welk soort docking station gaat jouw voorkeur op dit moment? Graag help ik jou in het restant van dit artikel om een passend antwoord op deze vraag te vinden. Het aanbod van docking stations is vrij divers én je koopt ongetwijfeld ook niet elke dag een nieuw docking station. Ik kan me daardoor bijzonder goed voorstellen dat je wel enige hulp kunt gebruiken; lees daarvoor zeker dit artikel op je gemakje door!

Waarom een docking station aanschaffen?

Je hebt hierboven kunnen lezen dat er tegenwoordig meerdere soorten docking stations bestaan. Deze soorten docking stations zijn in de afgelopen jaren ontwikkeld en zijn eigenlijk hét antwoord op de toenemende vraag naar docking stations. Meer en meer laptopeigenaren opteren voor een docking station, aangezien je met dit handige apparaat van meerdere voordelen weet te genieten.

Het eerste voordeel is terug te vinden in het gemak. Met dank aan een docking station heb je eigenlijk geen verdere aansluitingen nodig; een docking station heeft immers meerdere USB-poorten. Deze USB-poorten vormen dus eigenlijk een uitbreiding op de USB-poorten van jouw laptop.

Je bent dus in staat om meerdere apparaten op jouw laptop aan te sluiten. Met name voor zakelijke gebruikers is dat bijzonder prettig; denk maar eens aan een beamer, een monitor, een projector, een toetsenbord, een muis, nog een monitor en eventuele extra randapparatuur. Je kunt bij lange na niet zoveel apparatuur op een laptop zelf aansluiten, maar dat kan dus wél via een docking station.

Een docking station levert niet alleen veel gemak op, maar zorgt ook nog eens voor een nette werkplek. Je hebt immers niet meer te maken met allerlei losse kabels en losse draden. Nee, jouw docking station is eigenlijk het centrale punt. Je geniet hierdoor altijd van een nette werkplek. Wist je dat een nette werkplek ook bijdraagt aan jouw productiviteit? Des te minder afleiding je op en rondom jouw bureau hebt, des te efficiënter en sneller je kunt werken. Wat wens je nog meer?

Tot slot is het ook nog een voordeel dat je met sommige docking stations jouw laptop op kunt laden. Door die eigenschap is het níet meer nodig om een extra adapter te gebruiken om jouw laptop op te laden. Nee, het enige wat je in dat geval nodig hebt, is een docking station en een stopcontact. Je kunt vervolgens alle randapparatuur op jouw docking station aansluiten, terwijl dit docking station ook nog jouw laptop op weet te laden. Daarmee vang je dus écht meerdere vliegen in één klap.

Het mag duidelijk zijn; je gaat zéker geen spijt krijgen van de aanschaf van een docking station. Een dergelijk apparaatje brengt immers de nodige voordelen met zich mee. Maar, je moet daarbij wel de juiste keuze zien te maken. Daar help ik je graag in het restant van dit artikel mee. Eerst bespreek ik op welke criteria je goed moet letten bij het uitkiezen van een docking station. Vervolgens geef ik ook nog antwoord op de vraag ‘Wat is de beste docking station voor een laptop bij Coolblue?’.

Waar moet je op letten bij het uitkiezen van een docking station?

Heb je voor jezelf besloten dat je graag een docking station aan wilt gaan schaffen? Dan heb je in mijn ogen alvast een verstandige keuze gemaakt. Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, biedt een docking station immers vrij veel voordelen. Je kunt echter pas van deze voordelen genieten als je voor jezelf de juiste keuze hebt weten te maken.

Daarom is het allereerst van belang om een keuze te maken tussen de drie verschillende varianten. Wil je een merk gebonden docking station of wil je een universeel docking station? Of gaat jouw voorkeur uit naar een docking station met een USB-C aansluiting? Indien jouw voorkeur naar laatstgenoemde variant gaat, is het óók wenselijk dat jouw laptop een USB-C aansluiting heeft. Let daar dus héél goed op.

Daarnaast moet je ook goed letten op jouw ‘laptopmodel’. Als je bijvoorbeeld het assortiment van mijn partner Coolblue bekijkt, zie je de volgende soorten naar voren komen: Apple MacBook, Chromebook, Microsoft Surface, Windows laptop. Kijk dus goed naar jouw laptop en filter vervolgens om het juiste aanbod van de juiste docking stations voorgeschoteld te krijgen.

Satechi Usb C naar Usb A, Ethernet en HDMI Kabel Converter product in gebruik

Verder moet je dus ook goed kijken naar de hoofd aansluiting van het docking station. Heeft jouw laptop een USB-C aansluiting? Dan kun je opteren voor een docking station met een USB-C aansluiting. In andere gevallen dien je te kiezen voor een USB-A aansluiting of voor een Dubbele USB-C aansluiting (in het geval van een MacBook).

Bepaal vervolgen waar je het docking station graag voor wenst te gebruiken. Wil je één monitor aansluiten? Of wil je twee monitoren aansluiten? Wil je jouw laptop met het docking station op kunnen laden en wil je een koptelefoon aan kunnen sluiten? Wil je met bedraad internet via het docking station kunnen werken? Of wil je een muis aansluiten en daarnaast ook een toetsenbord aansluiten? Kortom; er is meer dan voldoende mogelijk bij een docking station. Bepaal voor jezelf dus in ieder geval de gewenste gebruiksdoeleinden.

Let daarnaast ook goed op het aantal USB-aansluiten én op het aantal HDMI aansluitingen. Ook kun je nog goed kijken naar het aantal DisplayPort poorten; dit zijn poorten waarmee je een monitor op jouw laptop aan kunt sluiten. Let tot slot ook goed op het merk van het docking station én op het prijskaartje. Mijn advies is om voor jezelf een maximum budget vast te stellen, waarna je gericht binnen dat budget op zoek kunt gaan naar het beste docking station voor een laptop bij Coolblue.

Wat is volgens mij het beste docking station voor een laptop bij Coolblue?

Wil je dolgraag een docking station aan gaan schaffen? Dan ben je in ieder geval goed uit als je één van onderstaande docking stations aanschaft. Deze stations voldoen namelijk aan al mijn verwachtingen, hebben positieve beoordelingen en zijn ook nog eens relatief gunstig geprijsd. Lees dus snel mijn top 3 door en schaf direct één van de gewenste docking stations aan!

#1. Kensington Dual Video Docking Station SD3600

Dit docking station werkt subliem, biedt veel mogelijkheden én kost niet al te veel. Voor dit geweldige docking station betaal je bij mijn partner Coolblue namelijk een bedrag van 174,99 euro. Voor dat bedrag krijg je echter onwijs veel mogelijkheden voorgeschoteld.

Kensington Dual Video Docking Station SD3600 Main Image

Zo kun je dit docking station gebruiken in combinatie met Windows laptops én met Apple Macbooks. Je maakt hiervoor gebruik van een USB-A aansluiting, waarbij je ook nog in staat bent om twee extra monitoren aan te sluiten. Ook kun je een internetkabel rechtstreeks op dit docking station aansluiten. In totaal kun je 2 monitoren en 6 USB-kabels op dit docking station aansluiten. Wat wens je nog meer?

Dit Docking station is te koop bij Coolblue >

#2. Lenovo ThinkPad Hybride Usb C en Usb A Docking Station

Heeft jouw Windows laptops een USB-C aansluiting? Dan is dit docking station van Lenovo de beste keuze. Dit docking station kost 349 euro, biedt onwijs veel mogelijkheden én heeft een lange levensduur.

Lenovo ThinkPad Hybride Usb C en Usb A Docking Station Main Image

Met dit docking station kun je 2 monitoren aansluiten, kun je jouw laptop opladen, kun je een muis/toetsenbord aansluiten, kun je een koptelefoon aansluiten, kun je jouw telefoon opladen en kun je een internetkabel aansluiten. In totaal kun je 2 monitoren en 7 verschillende USB-kabels op dit docking station aansluiten.

Dit docking station is compatible voor alle Windows laptops, Microsoft Surface laptops en alle Chromebooks!

Dit Docking station is te koop bij Coolblue >

 

#3. Satechi Usb C naar Usb A, Ethernet en HDMI Kabel Converter

Ook over dit docking station ben ik uiterst te spreken. Dit komt met name door de vele mogelijkheden én het gunstige prijskaartje. Bij mijn partner Coolblue hoef je namelijk slechts 112,99 euro voor dit docking station te gebruiken. In mijn ogen is dat een bijzonder interessant prijskaartje.

Dit docking station is geschikt voor alle Windows laptops, voor alle Chromebooks, voor alle Microsoft Surface laptops én voor alle MacBooks. Al deze laptops kun je aansluiten via een USB-C aansluiting, waarna je 1 monitor én 5 verschillende USB-kabels aan kunt sluiten op dit docking station.

Satechi Usb C naar Usb A, Ethernet en HDMI Kabel Converter Main Image

Je kunt ook jouw laptop opladen, je kunt jouw telefoon opladen en je kunt een internetkabel rechtstreeks op dit docking station aansluiten. Om het helemaal af te maken, is het ook nog mogelijk om een geheugenkaart af te lezen via dit docking station. Al met al dus een geweldig docking station!

Dit Docking station is te koop bij Coolblue >

Slotwoord

Zo, naar welk van bovengenoemde docking stations gaat jouw voorkeur? In mijn ogen is de Kensington Dual Video Docking Station SD3600 het beste docking station voor een laptop bij Coolblue. Met dit docking station kun je simpelweg alle kanten op, terwijl je zeker niet de hoofdprijs voor dit docking station hoeft te betalen.

Vergelijk in ieder geval de verschillende docking stations goed, zet jouw eigen wensen op een rijtje en kiest direct het beste docking station voor een laptop bij Coolblue. Veel plezier met het gebruik van dit handige apparaat!

Vergelijkbare berichten