elektrische tandenborstel

Beste elektrische tandenborstel? – Top 4 beste elektrische tandenborstels

Elektronica is niet meer weg te denken uit ons dagelijkse leven. Wat zouden we doen mochten we plots een week zonder stroom zitten? Ook in de badkamer heeft technologie zijn plaats verovert. Denk maar aan elektrische scheerapparaten of elektrische tandenborstels.

Tandenpoetsen is een belangrijk onderdeel van onze persoonlijke hygiëne. Het niet vaak genoeg, of niet lang genoeg poetsen van je tanden heeft enkele ingrijpende consequenties. Aan de ene kant, worden mensen met gele tanden vaak gezien als marginaal. In de percepptie van de maatschappij verzorgen ze zichzelf niet goed en krijgen ze daardoor minder kansen. Dit is zowel merkbaar in het dagelijkse leven, als op de arbeidsmarkt. Daarbovenop komt ook nog eens dat je adem heel slecht kan ruiken, wat verre van aangenaam is voor je omgeving. Aan de andere kant, brengt het niet regelmatig poetsen van je tanden enkele gezondheidsrisico’s met zich mee. Je gebit kan sneller verslijten, wat zich vooral op oudere leeftijd zal manifesteren, maar het kan ook zijn dat de bacteriën van in je mond, zich via jouw bloed doorheen je hele lichaam verspreiden. Infecties zijn dan ook niet uit te sluiten.

Elektrisch poetsen heeft enkele belangrijke voordelen tegenover manueel poetsen. Daarover zijn tandartsen en wetenschappers het zeker eens. Wat die voordelen precies zijn, dat kom je hier te weten. Ik ga voor jullie op zoek naar de beste elektrische tandenborstels, die je op dit moment kan kopen. Lees zeker tot het einde van dit artikel, want daar kom je te weten welke elektrische tandenborstel de allerbeste is.

Waarom zou je kiezen voor een elektrische tandenborstel?

In de eerste plaats, zorgt een elektrische tandenborstel ervoor dat je zo lang gaat poetsen als nodig is. Met een gewone tandenborstel stoppen veel mensen al na 1 minuutje schrobben. Uit veel onderzoeken is gebleken, dat de tanden minimaal twee keer per dag, twee minuten aan een stuk gepoetst moeten worden. Een elektrische tandenborstel is altijd voorzien van een timer, die perfect aangeeft wanneer de twee minuten om zijn. Veel elektrische borstels geven zelfs om de halve minuut aan dat je van kwadrant mag wisselen. Ook zijn er tegenwoordig al extra slimme tandenborstels, die gemonitord worden door een app. Op die manier weet je hoe lang je welke tanden hebt gepoetst en kan je zien waar je nog meer aandacht aan moet besteden.

Ten tweede zouden elektrische tandenborstels minder tandvleesproblemen veroorzaken. Slimme tandenborstels geven namelijk aan wanneer iemand te hard poetst. Te hard poetsen zou ervoor kunnen zorgen dat er wondjes ontstaan in het tandvlees, waar bacteriën zich in kunnen verschuilen. Met een gewone tandenborstel weet je niet of je te zacht of te hard schrobt. Vandaar is ook dit een groot voordeel van een elektrisch model.

Tot slot is het ook logisch dat een elektrisch toestel meer tandplak kan verwijderen, dan een gewone manuele tandenborstel. Een elektrische borstel kan enkele duizenden bewegingen maken per minuut. Wij als mens kunnen slechts een honderdtal bewegingen maken, wat dus duidelijk een enorm groot verschil is. Hoe meer beweging, hoe meer tandplak je kan losmaken. Wat op zijn beurt betekent dat je minder kans hebt op gaatjes.

https://www.youtube.com/watch?v=4EmvngKBtxI

Wat zijn de beste elektrische tandenborstels?

Er bestaan elektrische tandenborstels van verschillende merken en binnen verschillende prijscategorieën. Maar welk model kan je dan best kopen? Dat heb ik hier voor jullie uitgezocht. Ik heb op basis van de specificaties en op basis van klantenervaringen een lijstje opgesteld van enkele van de beste elektrische tandenborstels die je op dit moment kan kopen.

Philips Sonicare ProtectiveClean 4300 HX6807/63

Wanneer het om persoonlijke verzorging gaat, is Philips zeker een voorloper. Ook in het elektrische tandenborstel segment, is Philips een van de grootste producenten. De eerste tandenborstel die ik heb uitgekozen is de Sonicare ProtectiveClean.

Zoals de naam het zelf al zegt, is dit een tandenborstel die jou helpt om je gebit te beschermen en te verzorgen. De tandenborstel heeft een speciale InterCare opzetborstel, waarmee je eenvoudig de tandplak van tussen je tanden kan verwijderen. Met een manuele borstel, is het zo goed als onmogelijk om te poetsen in deze kleine hoekjes. Tandplak tussen de tanden is dan ook een van de grootste oorzaken van ontstoken tandvlees. Doordat het tandvlees ontstoken raakt, zwelt het op en zal het sneller gaan bloeden. Met deze tandenborstel kan je dat dus voorkomen.

https://www.youtube.com/watch?v=6V5u4XZMsmg

Een versleten tandenborstel is nefast voor de kwaliteit van jouw poetsbeurt. Gelukkig heeft Philips ook daar aan gedacht. Indien het tijd is om de opzetborstel te vervangen, waarschuwt de tandenborstel jou automatisch. Het is niet zo dat de tandenborstel geprogrammeerd is, om jou om de zoveel tijd een nieuwe borstel te laten kopen. Dit apparaat is slimmer dan dat. Een chip houd bij hoe vaak en hoe hard je poetst. Poets je vier keer per dag? Dan zal jouw borstelkop ook dubbel zo snel verslijten als die van iemand die slechts tweemaal zijn tanden poetst op een dag.

Deze tandenborstel kan maar liefst 31.000 bewegingen maken per minuut. Dit ligt een heel stuk boven het gemiddelde. Dat is de reden waarom deze tandenborstel ook enorm veel tandplak kan verwijderen. De tandenborstel beschikt over een intervaltimer en een timer die ingesteld staat op twee minuten poetsen. Zo krijgen al jouw tanden genoeg aandacht en verzorging.

Deze elektrische tandenborstel meteen bestellen? Dan kan je doen via Coolblue.

 

Oral-B iO 8n

Een recent verschenen model, dat tevens bekroond werd als best getest, is de Oral-B iO 8n. Net als alle tandenborstels van Oral-B, maakt ook deze gebruik van de unieke ronde borstelkop die door experts wordt aanbevolen. Dankzij de zachte, maar snelle microtrillingen heb je snel terug een gezond gebit.

Informatie is macht zeggen ze wel eens. Dat geldt ook voor gebruikers van deze tandenborstel. Op het display krijg je namelijk heel wat informatie te zien, die jou kan helpen om jouw mond en tandvlees gezond te houden. Deze elektrische tandenborstel begroet je bij het opstarten en laat je weten wanneer je goed hebt gepoetst. Bovendien zie je het ook op het display als je de borstelkop moet vervangen.

Via het display kan je ook jouw favoriete poetsstand selecteren. Door middel van 6 slimme poetsstanden en het gebruik van artificiële intelligentie, verzorg je jouw tanden als nooit tevoren.

Je kan kiezen uit een eenvoudige stand, voor de dagelijkse reiniging, maar je kan bijvoorbeeld ook kiezen voor de modus extra wit.

Door middel van de app, leer je jouw eigen poetsgewoonten kennen en zie je wat je beter kan doen.

In slechts drie uur tijd is de tandenborstel helemaal opgeladen en kan je weer 60 minuten poetsen. Opladen gaat natuurlijk niet via zomaar een oplader, Oral-B heeft daarvoor een speciale magnetische oplader ontwikkelt, die veel gebruiksvriendelijker is. Om de tandenborstel ook mee te kunnen nemen op reis, levert Oral-B deze standaard met een handig reisetui.

Wil je deze tandenborstel van Oral-B nog even bekijken, of meteen bestellen? Dan kan je dat doen via onze link die jou meeneemt naar de website van Bol.com.

 

Philips Sonicare DiamondClean 9000 HX9911/13

Ben je op zoek naar een van de topmodellen van Philips? Dan is deze Sonicare DiamondClean zeker en vast iets voor jou. Philips claimt, dat deze borstel maar liefst dubbel zoveel tandplak kan verwijderen als een gewone tandenborstel op slechts drie dagen tijd.

Hoe hij dat doet? Wel, deze tandenborstel beschikt over vier verschillende poetsstanden, die je kan gebruiken op drie gradaties van sterkte. Zo weet je zeker dat je altijd een programma vindt dat aansluit bij de noden van jouw gebit. Bovendien beschikt deze tandenborstel ook over de zogenaamde BruchSync technologie. Deze technologie bepaalt automatisch welk programma het beste is voor jouw gebit en tandvlees.

Net zoals de tandenborstel van Oral-B, biedt ook deze tandenborstel een heel goede ondersteuning tijdens het poetsen.

Een poetsdruksensor waakt er continu over dat je niet te hard poetst en een app moet jou meer inzicht verschaffen in jouw manier van poetsen. Tot slot, weet ook dit model je te vertellen wanneer je de borstelkop best kan vervangen.

Het grootste verschil tussen Oral-B en Philips zit hem in de vorm van de borstelkop. Oral-B tandenborstels maken altijd gebruik van de typische ronde borstelkoppen. Philips daarentegen gebruikt liever borstelkoppen, die qua vorm meer lijken op die van een gewone tandenborstel. Op zich blijken beide vormen zeer goed te werken, welke je verkiest is dan ook eerder afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeuren.

Aan de ene kant, moet de tandenborstel vrij lang opladen, omdat hij snel-laden nog niet ondersteunt. Maar aan de andere kant is ook de gebruiksduur van deze elektrische tandenborstel langer dan bij soortgelijke toestellen. Zo moet je de tandenborstel maar eens in de twee weken opladen.Deze Philips Sonicare DiamondClean bestellen, kan je doen via Bol.com.

Oral-b Pro 2 2500

Tot slot heb ik ook een instapmodel geselecteerd. Persoonlijke verzorging is een van de basisbehoeften van de mens. Daarom is het belangrijk dat iedereen toegang heeft tot apparaten die je daarbij kunnen helpen. Deze Oral-B beschikt misschien niet over alle fancy mogelijkheden van de iO versie, maar is wel een voorloper wanneer het op poetsen aankomt.

Deze tandenborstel laat je weten wanneer je voldoende hebt gepoetst binnen een kwadrant en vertelt jou ook wanneer de twee minuten poetstijd om zijn. Ook beschikt dit model over enkele verschillende poetsstanden. Zo kan je kiezen voor een intense reiniging, of net voor een extra zachte behandeling, die nuttig kan zijn als je gevoelige tanden hebt.

Na het opladen kan je deze tandenborstel 28 minuten gebruiken, wat dus exact genoeg is voor een week. Nadien steek je de elektrische tandenborstel een nachtje in het stopcontact en je kan weer een week verder.

Aangezien deze tandenborstel al even op de markt is, zijn er ook veel mensen die dit model al hebben uitgeprobeert. Uit de reviews van anderen, kan je afleiden dat deze tandenborstel enorm veel waarde levert voor zijn geld. Poetsen gaat beduidend beter dan met een manuele tandenborstel en je tandvlees raakt veel minder snel ontstoken. Ook de bijgeleverde reisetui wordt duidelijk gewaardeerd, net zoals de twee standen waar je uit kan kiezen.

Wil je ook graag deze tandenborstel in huis halen? Dan kan je dat doen via deze link naar Coolblue.

Welke elektrische tandenborstel zou je best kunnen kopen?

Voor mij persoonlijk bestaat er geen twijfel. De Oral-B iO 8n is ongetwijfeld het beste model op de markt. Deze slimme elektrische tandenborstel doet meer dan jouw persoonlijke hygiëne verzorgen. Hij helpt je waar nodig en leert elke dag bij door de technologie van artificiële intelligentie.

Ook qua gebruiksgemak, is deze elektrische tandenborstel als beste uit de test gekomen. Dit model ligt prettig in de hand en is eenvoudig te gebruiken. Wisselen tussen de zes verschillende programma’s is kinderspel en de app vertelt je waar je beter moet poetsen.

Wil je deze tandenborstel nog eens bekijken? Dan kan je dat makkelijk doen via de link hierboven. Ben je nog niet helemaal zeker? Lees dan zeker alle beschrijvingen nog eens goed door, zo maak je zeker de juiste beslissing.

Vergelijkbare berichten