Beste Energiezuinige wasdroger

Beste Energiezuinige wasdroger vinden? Ik help je kiezen!

Vroeger droogde men de was gewoon aan de waslijn. Sinds de opkomst van de wasdroger is daar verandering in gekomen. In 2004 had ruim 60% van de Nederlanders al een wasdroger. Anno 2020 is dit aantal nog meer, zeker sinds de opkomst van een ENERGIEZUINIGE droger. Oude wasdrogers gebruiken veel energie. Voor veel mensen is dit altijd een reden geweest om de was gewoon aan de waslijn te laten drogen. De ENERGIEZUINIGE droger heeft hier veel verandering in gebracht. Ik vertel je meer over de voordelen van een ENERGIEZUINIGE droger en waarom deze zo energiezuinig zijn.

Je kunt er natuurlijk altijd voor kiezen om je was aan de waslijn te drogen, maar een wasdroger heeft veel voordelen. De meeste mensen hebben hun wasdroger naast de wasmachine staan. Na het wassen kun je dus gelijk de natte was in de droger stoppen. Dit scheelt veel tijd en je hoeft die natte was die heel zwaar is niet te sjouwen naar de waslijn. Een droger is dus efficiënter en sneller.

Ben jij op zoek naar een ENERGIEZUINIGE droger? Wil jij genieten van alle gemakken van een wasdroger, maar geen hoge energierekening? Lees dan dit artikel. Ik vertel je meer over de ENERGIEZUINIGE droger en hoe je de beste ENERGIEZUINIGE droger vindt.

Wat is een ENERGIEZUINIGE droger?

Een ENERGIEZUINIGE droger is een wasdroger met het hoogste energielabel. Over het algemeen zijn ENERGIEZUINIGE drogers de zogenoemde warmtepompdrogers. Dit zijn drogers die werken met een pomp en een koelmiddel. Met een ENERGIEZUINIGE warmtepompdroger bespaar je gemiddeld gezien zo’n €75,- per jaar. Een warmtepompdroger is daardoor het meest energiezuinig omdat deze met een lagere temperatuur droogt dan een gewone droger. Bovendien beschermt een warmtepompdroger je was door de lage temperatuur.

Wat houden de energielabels in?

Een energielabel is over het algemeen verplicht bij elektrische huishoudelijke apparatuur. Zo’n energielabel geeft de consument informatie over het energieverbruik van het apparaat.

De overheid heeft de energielabels ingevoerd om de consument bewuster te maken van het verbruik. Je kunt namelijk wel een huishoudelijk apparaat zoals een droger aanschaffen, maar doordat deze over het algemeen veel energie verbruiken is dit niet bevorderlijk voor het milieu. De overheid vindt het belangrijk dat mensen bewuster in het leven gaan staan en ook bewuste keuzes maken. Om de consument een handje op weg te helpen is het energielabel ingevoerd. Bovendien zou het ook niet fair zijn van de fabrikant als de consument iets aankoopt waarmee deze indirect een negatieve bijdrage levert aan de CO2-uitstoot. Het is daarom goed dat de overheid dit verplicht en de consument zo dwingt om meer na te denken.

Wat is mijn energielabel? | Vattenfall
Afbeelding van Vattenfal (meer over energielabel daar te lezen)

Een ander voordeel van het energielabel is dat je zo weet wat het energieverbruik is, daarmee bespaar je veel geld op je energierekening. Dit is bevorderlijk voor je portemonnee.

Het is voor fabrikanten van witgoed  bij wet verplicht om hun apparatuur van een energielabel te voorzien. Op de website van Milieucentraal vind je een lijst met alle apparaten die verplicht zijn om over zo’n label te beschikken.

Een energielabel wordt aangegeven met de klassen A tot en met G. Hierbij wordt ervan uitgegaan dat A het meest zuinig is en G het minst. Echter, is voor wasdrogers en wasmachines A niet de hoogste klasse. Wasdrogers en wasmachines kunnen ook een A++ of ENERGIEZUINIGE label krijgen. Dit geeft aan dat ze al energiezuinig zijn omdat ze een A-label hebben, maar de plusjes geven aan dat ze nog net iets zuiniger zijn dan de A. Bij een wasdroger betekenen de plusjes dat het energieverbruik heel laag is.

Wat is het voordeel van een ENERGIEZUINIGE droger?

Je weet nu wat een ENERGIEZUINIGE droger is en wat het energielabel inhoudt. Hoe zuiniger, hoe voordeliger voor je portemonnee. Het is ook nog eens beter voor het milieu. Dit is dus een groot voordeel van een ENERGIEZUINIGE droger.

Naast bovenstaand voordeel biedt een ENERGIEZUINIGE droger nog meer voordelen:

Zo zijn dit over het algemeen warmtepompdrogers en deze zijn minder schadelijk voor je kleding. Je kleding blijft dus langer mooi als je die in een warmtepompdroger droogt.

Doordat een warmtepompdroger met behulp van een compressor een koelmiddel  omgezet van gasvorm naar vloeibare vorm. Op het moment dat dit proces in gang wordt gezet komt er warmte vrij, met deze warmte wordt de luchtstroom in de trommel geblazen, waardoor de was goed droogt. De droge lucht wordt weer opnieuw gebruikt doordat de vochtige lucht die uit de trommel komt condenseert. Energie wordt dus hergebruikt. Hierdoor is een ENERGIEZUINIGE droger (warmtepompdroger) zuiniger dan een gewone condensdroger.

Wat is het nadeel van een warmtepompdroger?

Een warmtepompdroger heeft veel voordelen, maar er zijn ook een aantal nadelen. Zo is een warmtepompdroger een stuk duurder in aanschaf dan een normale condensdroger. Houdt er alleen wel in je achterhoofd dat je deze kosten er makkelijk uit haalt door de besparing op je energie rekening. Je verdient de aanschafprijs dus heel snel terug. Warmtepompdrogers doen langer over een droogbeurt bij koud weer.

AEG T8DB86ES binnenkant
AEG Lavatherm T8DB86ES – Coolblue.nl

Zeker als je hem in een koudere ruimte plaatst, denk aan: zolder of bij keuken, waar de verwarming minder hoog aan staat. Denk dus na over waar je de warmtepompdroger plaatst.

Buiten het feit dat een warmtepompdroger met koud weer langer over een droogbeurt doet, heeft hij over het algemeen een langere droogtijd ten opzichte van een gewone condensdroger.

 

Hoe vind je de beste ENERGIEZUINIGE droger?

Bij de keuze van de juiste droger komt veel kijken. Zo moet je eerst voor jezelf beslissen wat voor soort droger je wilt. Wil je een droger met slang of wil je een condensdroger?

Bij een wasdroger met slang zit je altijd met de luchtafvoer te kijken. je moet de slang op een ventilatiegat aansluiten of uit het raam hangen. Bij veel mensen is dit niet mogelijk. Condensdrogers voeren hun lucht anders af waardoor je geen slang nodig hebt. Condensdrogers zijn daardoor erg populair.

Nu je het verschil weet tussen deze twee drogers kun je al een keuze maken. Weet je welke soort droger je wilt? Kijk dan naar je budget. Een ENERGIEZUINIGE droger is vaak wel veel duurder in aanschaf, al haal je dit er snel uit. Niet iedere Nederlander heeft dat budget. Kijk dus of je het eraan uit kunt en wilt geven.

Na het vaststellen van je budget ga je op zoek naar de capaciteiten van de droger. De ene droger is de andere niet. Ga eens na welke droogprogramma’s en functies een droger moet hebben. Wat vind jij belangrijk?

Ik maak altijd een lijstje als ik op zoek ga naar nieuwe apparatuur. Zo moest ik vorig jaar een nieuwe droger aanschaffen. Doordat ik een lijstje had gemaakt met alle punten die ik belangrijk vond kon ik makkelijker selecteren.

Met dit lijstje ben ik op onderzoek gegaan. Eerst stelde ik een budget op.  Daarna heb ik een paar drogers uitgezocht die aan de eisen van mijn lijst voldeden. Door veel over de drogers te lezen kon ik uiteindelijk mijn keuze maken. Daarnaast ben ik ook om advies gaan vragen in de winkel.

Keuzes maken is niet makkelijk, maar met bovenstaande tips zal het je vast lukken. Hieronder vind je een lijst met een paar ENERGIEZUINIGE drogers die zeer zuinig en voordelig zijn. Hopelijk helpt dit bij het maken van jouw keuze.

Lijst met beste ENERGIEZUINIGE drogers

Nu je weet waaraan je kunt zien hoe je een energiezuinige droger kunt herkennen, Wil je natuurlijk de beste wasdroger voor je budget aanschaffen. Daarom lees je hieronder een overzicht van de beste energiezuinige drogers.

Bosch WTU876C0NL

De Bosch WTU876C0NL is een warmtepompdroger met energieklasse ENERGIEZUINIGE. Het geluidsniveau van deze droger is 64 decibel, daarmee is het een stille wasdroger. De SelfCleaning Condensor reinigt zichzelf, zo blijft de warmtewisselaar schoon.

Bosch WTU87600NL - Serie 6 - Warmtepompdroger

Op deze manier behoudt de wasdroger de gehele levensduur de ENERGIEZUINIGE klasse. Het  Duo Tronic meetsysteem en de Sensitive Dry droogtrommel zorgen ervoor dat je was met beleid wordt gedroogd. In de wasdroger zitten sensoren die de temperatuur en vochtigheid meten. Jouw kleding blijft hierdoor in combinatie met de speciale trommel langer mooi.

Deze energiezuinige wasdroger is te koop bij Bol.com > 

 

AEG T9 DENS 87

Het mooie aan de AEG T9 DENS 87 warmtepompdroger is dat deze  beschikt over een aantal slimme functies. Op deze manier wordt  het drogen een stuk gemakkelijker en zuiniger. Deze A++ droger past de droogtijd automatisch aan.

AEG T9DENS87 Main Image

De Fiber Pro technologie zorgt ervoor dat de vochtigheid en temperatuur wordt gemeten. Zo krijgt elk kledingstuk de juiste behandeling. Deze droger kan een hoeveelheid was van 3 tot 4 personen drogen.

Deze energiezuinige wasdroger is te koop bij Coolblue> 

 

AEG T7DBN460

De AEG T7DBN460 warmtepompdroger beschikt over 8 kilo vulgewicht. Je hebt de keuze uit diverse droogprogramma’s voor wol, zijde en beddengoed. De ProSense beladingssensor zorgt ervoor dat je met gemak een halve trommel kunt drogen.

AEG T7DBN460 Main Image

Deze sensor past de droogtijd aan. De SensiDry technologie voorkomt dat je truien krimpen. Je wasgoed wordt zeer goed beschermd doordat deze droger op de helft van de normale temperatuur droogt.

Deze wasdroger is te koop bij Coolblue.nl > 

 Conclusie

Als je alles na gaat is het uitzoeken van de beste ENERGIEZUINIGE droger helemaal niet zo moeilijk. Het is vooral belangrijk dat je jouw eigen wensen goed op een rijtje zet. Mede door jezelf goed in te lezen kun je jouw keuze makkelijker maken. De drogers die hierboven genoemd staan zijn allen zeer zorgvuldig geselecteerd. Door een van bovenstaande keuzes te maken weet je zeker dat je de juiste ENERGIEZUINIGE droger kiest.

Bij mijn partner CoolBlue kun je deze drogers zeer eenvoudig bestellen. Wil jij ook een van deze drogers? Bekijk ze dan nu op de website van Coolblue en bestel er een.

Vergelijkbare berichten