Beste föhnborstel – Dit is zijn de top 5 beste Föhnborstels!


Beste föhnborstel

Op zoek naar de beste föhnborstel? Als je steil haar hebt wil je graag krullen en als je krullen hebt wil je graag steil haar. Er is altijd wel iets wat we aan onszelf willen veranderen, of eerder in model willen brengen.

Zo heb ik zelf ontzettend pluizig haar. Zodra ik na het douchen de haardroger erop zet ben ik net Hagrid van Harry Potter.

Niet heel charmant kun je wel stellen. Ook ben ik niet erg handig in het gebruiken van twee apparaten tegelijk.

Bij de kapper gebruiken ze zowel een haardroger als een borstel om ons haar in model te brengen. Wil ik dit thuis nadoen, dan eindigt het vaak in een flop.

Om hier een oplossing voor te vinden ben ik op zoek gegaan naar een föhnborstel. Ben jij ook nog niet de föhnborstel van jouw dromen tegengekomen? Bekijk dan hier onze top 5 beste föhnborstels 

Wat is een föhnborstel? 

Je kunt eigenlijk al raden wat een föhnborstel is. Zoals ik in de intro al aangaf wordt bij de haarsalon vaak een haardroger in combinatie met een haarborstel gebruikt.

Een föhnborstel is eigenlijk twee in een. Het is apparaat met meestal een ronde borstelkop waar warme lucht uitkomt.

Deze zijn in verschillende formaten te krijgen. Zo heb je smallere borstelkoppen, maar ook bredere borstelkoppen.

Daarnaast kunnen ook de borsteltjes en haartjes op de borstel verschillen.   

Sommige föhnborstel hebben ook verstelbare koppen. Dit zodat je verschillende looks kun creëren.

Of je nu lang, kort, dik of dun haar hebt, voor elk haartype is een föhnborstel te gebruiken. Hiermee breng je als het ware de haarsalon mee naar huis. Je hoeft zo niet meer naar de kapper voor een welbekende blow-out.  

Wat kun je met een föhnborstel? 

Met een föhnborstel kun je eigenlijk alle kanten op. Het hoofddoel van een föhnborstel is het drogen en het in model brengen van je haar.

Je kunt steil haar creëren met een föhnborstel, maar ook een mooie slag. Door het haar lichtjes te touperen kun je met behulp van deze borstel ook veel meer volume aan je haar geven.

Doordat je met de borstel ronddraaiende bewegingen maakt, ben je het haar als het ware aan het polijsten. Hierdoor krijgt het een mooie glans.   

De meeste föhnborstels hebben verschillende instellingen. Zo kun je het lucht gedeelte instellen op bijvoorbeeld zacht, medium en hard.

Dit zorgt ervoor dat je zelf kunt bepalen hoe hard je wilt dat de haardroger gaat blazen. Ook kun je op sommige borstels de temperatuur instellen.

Het is namelijk altijd belangrijk om zo min mogelijk hitte op je haar te gebruiken. Een koude stand op een föhnborstel is hiervoor ideaal.  

Welke haartypes zijn er? 

Iedereen heeft ander haar. Niet alleen in kleur, maar ook in structuur en dikte kan haar verschillen.

Haar is daarom onder te verdelen in 4 verschillende haartypes. Misschien weet jij al welk haartype je hebt, maar misschien word je ook wat wijzer van onderstaande uitleg.  

1: Steil haar 

Sommige mensen vinden steil haar erg saai, maar dat is verre van waar. Steil haar is juist heel elegant.

Het ziet er strak uit en heeft een mooie glans. Het gevaar van steil haar is wel dat dit snel vet wordt.

Dit omdat de haren vlak op elkaar liggen. Daarom is het belangrijk steil haar niet te vaak te wassen en alleen conditioner te gebruiken in de puntjes. Zo houd je het haar langer schoon.  

2: golvend haar

Golvend haar is een beetje de tussenfase van stijl en krullend haar. Het wordt ook wel wavy haar genoemd.

Ook golvend haar kan wat sneller vet worden, dus probeer zo min mogelijk producten te gebruiken. Golvend haar vergt daarnaast meer onderhoudt dan je zou verwachten.

Als je het niet in model brengt kan het er soms wat rommelig uitzien. Om de juiste wave in je haar te krijgen kun je goed gebruikmaken van een föhnborstel.

Binnen deze haartype groep heb je haar wat meer richting de steile kant gaat, maar ook haartypes die tegen de krullende kant aanzitten.  

3: krullend haar 

Een opvallend haartype is toch wel het krullende haar. Dit haartype vergt veel onderhoud. Als je krullend haar hebt moet je ook echt goed weten hoe je hiermee om kunt gaan.

Alleen een borstel door je haar halen kan al snel funest zijn. Krullend haar kan ook vaak pluizen.

De meeste krullenbollen zijn onder te verdelen in de zogeheten “s-krul” of juist de “kurkentrekker-krul”.

Bij krullend haar is het belangrijk om goede verzorgende producten te gebruiken zodat de krullen niet uitdrogen.   

4: kroeshaar 

Vergeleken met steil haar heeft kroeshaar juist zo veel mogelijk verzorging en diepe conditioning nodig. Dit is namelijk het haartype wat het meest breekbaar is.

Kroeshaar wordt ook wel kinky haar genoemd en bestaat uit veel strakke en dichte krullen.

Bij kroeshaar zijn de krulletjes vaak zo klein en compact dat het lijkt alsof het haar niet groeit en je altijd een korte coupe hebt.

Echter, als je deze krulletjes goed natmaakt en uitborstelt, zul je zien dat er echt wel lengte aan het haar zit. Sommige krulletjes kunnen wel 10 keer zo lang zijn wanneer je het uitrekt.  

Top 5 beste föhnborstels 

Om je een wat beter beeld te geven van alle föhnborstels die op de markt zijn, hebben wij een top 5 samengesteld.

Hierin zijn verschillende exemplaren te vinden in verschillende prijsklassen. Zo heeft de een roteerfunctie en de ander verschillende opzetstukjes.

Ik weet zeker dat er een föhnborstel tussen zit die precies bij jouw haar past.  

BaByliss Pro Blue Lightning air styler 

Om te beginnen starten we met de betaalbare pro blue lightning air styler van BaByliss. Deze föhnborstel heeft een diameter van 32 mm en is geschikt voor normaal tot lang haar.

Deze föhnborstel heeft verschillende blaassnelheden en heeft ook een keramische warmteverdeling om zo je haar te beschermen tegen de hitte.

beste föhnborstel

Veiligheid gaat voorop natuurlijk. De föhnborstel beschikt over een smal handvat zodat je deze gemakkelijk vast kunt houden.

De borstelkop kan niet draaien, maar daarvoor in de plaats is wel een meedraaiend snoer toegevoegd. Je kunt zo zelf de draaibeweging maken zonder dat het snoer in de weg zit. 

LifeGoods 3-in-1 Magic Brush Föhnborstel 

Ben je meer op zoek naar een föhnborstel om volume in je haar te krijgen? Dan is de 3-in-1 magic brush van LifeGoods perfect voor jou.

Deze borstel is geschikt voor elk haartype en hiermee kun je je haar zowel föhnen, stijlen als krullen.

Beste föhnborstel – top 5

Let wel op: het krullen van het haar lukt alleen bij lange haren. Door ionische technologie krijg je van deze föhnborstel geen statisch of droog haar.

Deze borstel heeft een vermogen van 1000 Watt waarmee je je haar binnen 10 tot 20 minuten in model kunt brengen. Je kunt de temperatuur instellen op hoog, medium of laag.  

 

Remington Hydraluxe Volumising Ovale Föhnborstel AS8901 

Veel hitte op je haar is natuurlijk niet goed voor de gezondheid. Met de Hydraluxe Volumising AS8901 van Remington blijft jouw haar beter beschermd tijdens het föhnen.

Dit komt door de speciale Hydracare temperatuur instelling.

Beste föhnborstel – top 5

Je kunt je haar hiermee op een lagere temperatuur in model brengen. De keramische coating van deze föhnborstel zorgt ervoor dat je haar niet uitdroogt door vocht inbrengende microconditioners.

Deze borstel is geschikt voor ieder haartype. Door de verschillende haren op de borstelkop kun je ook tot aan de haar aanzet je haar in model brengen.  

BaByliss ® Air Style AS136E – Föhnborstel 

Ook deze BaByliss Air Style AS136E mag niet in deze top 5 ontbreken. Mocht je wel in zijn voor verschillende coupes, dan is dit zeker een apparaat voor jou.

Deze föhnborstel heeft namelijk verschillende opzetstukjes. beste föhnborstelZo kun je hiermee je haard droogföhnen, stijlen, een slag maken en een wat grotere slag met volume.

Door de ionische anti-frizz functie word je haar mooi glanzend en glad. De föhnborstel heeft twee temperatuur instellingen en twee snelheden om te gebruiken.  

ENZO Föhnborstels – warme luchtborstel 

Als laatste in deze top 5 beste föhnborstels kijken we naar de uitgebreide Enzo Föhnborstels.

Ja, dat is meervoud, wat ook hier zitten maar liefst 4 verschillende opzetstukken bij. Zowel een föhn als een rolborstel, een puntrolborsten en een halve borstel.

ENZO Fohnborstels

Met de puntrolborstel kun je bijvoorbeeld kleine krullen maken en met de grote rolborstel maak je meer grote golven in het haar.

Deze föhnborstel heeft een snoer van 2 meter lang, zodat je zeker weet dat je overal makkelijk bij kunt.   

 

HardwareUnlimited.nl

Bij Hardwareunlimited.nl - ademen we TECH. We vinden het ontzettend leuk om jou alles te vertellen over problemen die kunnen ontstaan met apparaten, maar ook welke nieuwe gadgets er op de markt komen. Ons steen is continu op zoek naar de nieuwste gadgets en tools en voorzien jou van alle belangrijke informatie.

Ook Interessant!