Beste full HD monitoren

Beste Full HD Monitoren – bekijk hier de top 3!

Bij het kiezen van een product wil je er vaak logischerwijs zeker van zijn dat het een goed product is. Dat geldt al helemaal wanneer je aan aankoop wilt gaan doen waar iets meer geld voor benodigd is. Iedereen heeft tegenwoordig bijvoorbeeld wel een computer in huis.

Vanzelfsprekend heb je dan ook een monitor nodig. Zonder een monitor heb je namelijk vrij weinig aan een PC. Monitoren zijn daarnaast ook noodzakelijk voor een goede weergave van het beeld. Zo kun jij gamen en/of internetten in de best mogelijke kwaliteit. In dit artikel gaan we dan ook kijken naar de beste Full HD monitoren.

Waarom een goede monitor belangrijk is

Zelf heb ik uiteraard thuis ook de beschikking over een computer. Tijdens de aanschaf ervan heb ik echter een domme fout begaan. Ik heb namelijk bijna mijn gehele budget besteed aan de pc zelf. Dat wil dus zeggen dat ik niet al te veel geld over had voor de accessoires die ik nog moest kopen. Over het algemeen hoeft dat geen probleem te zijn, maar mijn budget was zo krap dat ik geld bij moest leggen om een muis te kunnen kopen.

De grootste fout die ik heb begaan, was besparen op de monitor. Vanwege de nog weinig beschikbare financiële middelen ben ik niet gaan kijken naar de kwaliteit, maar naar de goedkoopste prijs. Op het moment zelf had ik er niet stil bij gestaan, maar van deze beslissing heb ik achteraf veel spijt gehad. De monitor voldeed namelijk bij lange na niet aan mijn verwachtingen. Hoewel de pc die ik aan had geschaft van erg goede kwaliteit was, kon de monitor het allemaal niet aan.

De weergave van kleuren was op zijn zachtst gezegd matig te noemen. Daarnaast haperde het scherm ook om de paar minuten, wat vreselijk irritant is. Dit heeft me ertoe doen besluiten om de monitor in te ruilen en wat meer geld vrij te maken voor een andere. Deze keer met een stuk meer onderzoek en minder kijkend naar de prijs. Uiteindelijk heb ik een mooie Full HD monitor aan weten te schaffen die doet wat hij moet doen. Tot op de dag van vandaag ben ik hier erg tevreden mee.

Wat is Full HD?

Als jij een product ziet waarbij staat dat het Full HD is, kun jij er eigenlijk van uitgaan dat de beeldweergave van goede kwaliteit is. Het is de resolutie die veel voorkomt bij beamers en televisies, maar dus ook veel bij monitoren. Tegenwoordig zoekt men bij een televisie een betere resolutie, maar bij een monitor zal Full HD in de meeste gevallen ook prima voldoen.

full-hd-monitoren

Door een monitor te kopen met Full HD kun je meer genieten van de beeldweergave. Alles wat je namelijk op jouw computer doet, zal in betere kwaliteit worden weergegeven. HD staat namelijk voor High Definition. Een Full HD monitor zal een beeldresolutie van 1920 pixels breed en 1080 pixels hoog hebben.

Waar moet je op letten bij het kopen van een Full HD Monitor?

Iedereen is wel eens op zoek geweest naar iets waarvoor een wat hoger budget benodigd is. Goed onderzoek doen is daarbij erg belangrijk, om teleurstelling achteraf te kunnen voorkomen. Anders bestaat de mogelijkheid dat jij in dezelfde situatie als ik terecht komt. Dit wil je natuurlijk voorkomen, omdat het een hoop gedoe zal schelen. Daarom zullen hieronder enkele factoren worden beschreven waar jij op zou kunnen letten bij het aanschaffen van een monitor.

Resolutie

Het eerste wat belangrijk is om even naar te kijken bij het kopen van een Full HD monitor, is de resolutie. Je moet er namelijk zeker van zijn dat de resolutie ook daadwerkelijk Full HD is. Wanneer jij in een winkel loopt, heb je nogal snel de neiging om af te gaan op de looks van het apparaat, echter bestaat dan de kans dat de resolutie tegen zal vallen. Bekijk voor je aankoop dus goed of de resolutie ook echt Full HD is.

Snelheid

Daarnaast is het ook erg verstandig om rekening te houden met de snelheid van de monitor. Dit wordt uitgedrukt in Hertz (Hz). Dit geeft aan hoe vaak de monitor het beeld per seconde kan verversen. Hoe hoger het aantal Hertz, hoe mooier en soepeler het beeld zal zijn. Het is echter wel goed om te weten dat je voor een monitor met een hoge snelheid, ook een pc nodig hebt met een grafische kaart die zulke hoge frames uit kan voeren. Als dit niet het geval is, is de factor snelheid van minder belang en heeft het dus geen zin om een monitor aan te schaffen met een hoge snelheid.

Afmetingen

Ook de afmetingen zijn een belangrijke factor om rekening mee te houden. Je zou kunnen zeggen dat dit grotendeels afhankelijk is van persoonlijke voorkeuren. De één heeft het beeld liever wat groter, de ander geeft de voorkeur weer aan een compacter beeld. Het is ook verstandig om rekening te houden met de beschikbare ruimte. Moet jij de monitor plaatsen op een klein bureau bijvoorbeeld, is het niet handig om een erg grote monitor te kopen. Je zult zien dat monitoren van zichzelf nooit zo groot zijn. Dit omdat je het scherm vaak van dichtbij bekijkt. Daarnaast wordt op die manier de balans tussen kwaliteit en comfort zo goed mogelijk gehouden.

Prijs

Tenslotte is het natuurlijk ook van belang om enigszins naar de prijs te kijken. Maak bijvoorbeeld niet dezelfde fout als ik door zuinig te zijn en een monitor te kopen voor een zacht prijsje. De kans is dan groot dat deze tegen zal vallen. Vaak zegt men dat een product met een lagere prijs net zo goed kan zijn als een product met een hogere prijs. Echter is het bij een monitor aan te raden om niet te besparen. Zo voorkom jij teleurstellingen omdat de monitor niet aan zijn verwachtingen voldoet. Aan de andere kant moet je ook weer niet te veel uitgeven, omdat er ook enkele monitoren worden aangeboden tegen een veel te hoge prijs.

Beste Full-HD Monitoren

Dan is het nu tijd dat we gaan kijken naar de beste Full HD monitoren. Dit zal worden gedaan door middel van een top 3. Bij het samenstellen van de lijst is grondig onderzoek gedaan. Ook is er rekening gehouden met bovenstaande factoren. Om die reden zijn de resultaten die staan weergegeven op de lijst zo accuraat mogelijk en kun jij ervan uitgaan dat die monitoren op dit moment de beste zijn op de markt! Laten we dus snel beginnen met onze top 3.

Samsung LS24R350

De eerste monitor op de lijst is er één van het merk Samsung, waar waarschijnlijk iedereen wel bekend mee is. De monitor beschikt over een IPS-paneel. Dit zorgt voor een erg goede weergave van kleuren en een aangename kijkhoek. De monitor is ideaal voor dagelijks gebruik en is ook geschikt voor het spelen van bepaalde games. Hij is ook geschikt voor het kijken van Netflix of YouTube in uitstekende kwaliteit.

 

full hd monitoren

 

Enkele toevoegingen zorgen ervoor dat de monitor een stuk minder haperingen heeft dan andere monitoren in dezelfde categorie. Ook beschikt hij over de zogeheten Flicker-technologie. Het kan namelijk wel eens voorkomen dat jouw ogen geïrriteerd raken wanneer jij lang naar een scherm kijkt.

De technologie zorgt ervoor dat het geknipper van het scherm wordt geminimaliseerd. Dit is aangenamer voor jouw ogen. Al met al is dit een veelzijdige monitor die zijn plekje op de lijst absoluut heeft verdiend. Je kunt de monitor hier vinden.

MSI Optix G27c4

De volgende op de lijst is een monitor van het merk MSI. Deze monitor is voor ieder soort gebruik geschikt. Of het nu dagelijks gebruik is, of voor gamen, het maakt niet uit. Het scherm is licht gebogen wat zorgt voor een extra realistische weergave van het beeld.

 

full hd monitoren

 

Wat fijn is, is dat de monitor beschikt over een erg lage reactietijd. Zo wordt iedere klik op de muis direct op het scherm weergegeven. De snelheid is ook enorm goed, het beeld kan namelijk tot wel 165 keer per seconde worden ververst. Zoek jij dus naar een monitor dat geschikt is voor ieder soort gebruik, dan kun jij hem hier vinden.

HP EliteDisplay E24 G4

De laatste monitor op de lijst alweer is er één van het merk HP. Ook deze heeft zijn plekje op de lijst zeker verdiend. Dit is de ideale monitor voor jou, wanneer jij veel moet werken op jouw computer. Voor zowel thuiswerken als op kantoor zal de monitor een goede aanwinst zijn. Ook voor andere soorten gebruiken is de monitor geschikt. Je kunt de monitor op diverse manieren verstellen, waardoor je de monitor kunt instellen naar jouw persoonlijke voorkeur.

 

full hd monitoren

 

 

Hij is namelijk in hoogte verstelbaar, draaibaar en kantelbaar. Erg flexibel dus. Een bijkomend voordeel is ook dat de monitor duurzaam is, wanneer je deze vergelijkt met andere monitoren uit dezelfde prijsklasse. Als het gaat om prestaties laat hij ook weinig te wensen over. Mocht je interesse hebben in deze monitor, kun jij hem hier vinden.

Conclusie

Iedereen heeft tegenwoordig een computer in huis, waarbij je natuurlijk ook een monitor nodig hebt. Om teleurstellingen te voorkomen, is het van belang dat jij een goede monitor aanschaft. Dit doe je niet zomaar, omdat er meerdere dingen zijn waar je rekening mee moet houden. Hopelijk heeft dit artikel jou een beetje op weg geholpen met de aanschaf van een nieuwe Full HD monitor!

Vergelijkbare berichten