Beste gaming laptop

Op zoek naar de beste gaming laptop? – Vind hem hier!

Is gamen van jou ook zo’n grote hobby? Dan kan ik je de hand schudden. We zijn hierin niet de enige, het is al een erg lange tijd een erg populaire hobby. Het is namelijk gewoon heerlijk om in je vrije tijd je in een digitale wereld te wanen. Een potje Call of Duty, een wedstrijdje FIFA of wat dan ook.

Welke game je ook speelt, het is gewoon een heerlijk tijdverdrijf. Als je gaat gamen, heb je de keuze uit verschillende consoles. Welke je kiest is afhankelijk van jouw voorkeuren.

Game je liever op de PlayStation, een XBOX of toch een PC? Allemaal goede opties, maar je kan ook games spelen op een laptop. Daarom staat dit artikel ook in het teken van gaming laptops. Lees vooral verder, want je zult onder andere kennismaken met de beste gaming laptop van dit moment!

Waarom een gaming laptop kopen?

Zoals ik eerder al had aangegeven, is gamen een enorm grote hobby van mij. Ik ben zeker niet goed en verlies dan ook vaak, maar dit weerhoudt mij er niet van om er veel plezier mee te beleven.

Vaak ben ik actief op de PlayStation, maar een tijdje geleden ben ik ook actief gaan gamen op de PC. Ik ben van mening dat je hier toch wat meer mogelijkheden mee hebt. Echter begon na een tijdje mij iets te irriteren.

Ik ben zelf namelijk best vaak weg van huis. Dan kan ik dus niet gamen, omdat mijn consoles thuis staan. Wanneer ik dus weg van huis ben en ik heb daar vrije tijd, kan ik niet bezig met mijn favoriete hobby. Ik heb namelijk weinig zin om iedere keer weer mijn PlayStation mee te slepen. Het meenemen van een complete PC is daarnaast al helemaal niet praktisch.

Op een gegeven moment besloop me dan het geniale idee om eens te gaan kijken naar een gaming laptop. Deze heeft niet alleen de juiste specificaties om fatsoenlijk op te kunnen gamen, maar is ook nog eens eenvoudig mee te nemen.

Dus toen ben ik eens op internet en in winkels gaan kijken naar de mogelijkheden. Al gauw raakte ik erg enthousiast. Ik kon gewoon de games die ik speelde blijven spelen en kon het nog makkelijk meenemen ook. Al snel besloot ik dus over te gaan tot aankoop. Inmiddels heb ik mijn gaming laptop eigenlijk altijd bij me en gebruik ik hem veel.

Mede om die reden schrijf ik dit artikel. Ik wil jou helpen bij het uitzoeken van een nieuwe gaming laptop, waar je gegarandeerd tevreden over zult zijn. Het aanbod is namelijk groot en je wil natuurlijk thuiskomen met de beste gaming laptop!

Gaming laptop: waar op letten?

Een gaming laptop koop je niet zomaar. Het is namelijk een flinke investering. Gezien dit feit is het niet meer dan logisch dat je graag wilt dat de aankoop voldoet aan alle verwachtingen. Net als bij eigenlijk zo’n beetje ieder product, zijn er dan ook een aantal aspecten waar je op zou kunnen letten bij het kopen van een gaming laptop. Let je op deze factoren bij aankoop, is de kans al een stuk groter dat je tevreden zult zijn. Daarom zal ik hieronder een lijstje neerzetten om je te helpen!

Videokaart

Het eerste waar je op moet letten bij het kopen van een nieuwe gaming laptop is de videokaart waar hij over beschikt. Dit bepaalt namelijk voor een groot deel hoe goed je de games af kunt spelen. Het is aan te raden om te kiezen voor een laptop met een videokaart die beschikt over een zo groot mogelijke grafische kracht. De games worden namelijk steeds uitgebreider en vereisen daarom steeds meer kracht. Een GTX 1080 videokaart is een uitstekende keuze voor het afspelen van de meest krachtige games.

Gewicht en grootte

Het tweede waar je op zou kunnen letten zijn factoren die te maken hebben met het fysieke uiterlijk van de laptop. Een erg zware laptop is namelijk alsnog best vervelend om mee te nemen, datzelfde geldt voor een laptop die erg groot is. Neem je jouw laptop vaak mee, is het aan te raden om te kiezen voor een wat lichtere en kleinere laptop. Heb je wel behoefte aan een groter scherm, kan dat natuurlijk ook. Deze factoren zijn een beetje afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeuren.

Processor

Hoewel de processor een minder belangrijke rol speelt dan de videokaart, is dit ook een factor die van belang is. Dit bepaalt mede de snelheid van de laptop. Voor een gaming laptop is minimaal een i7 processor aan te raden. Echter kan een i5 processor ook volstaan. Het is belangrijker om te investeren in een goede videokaart dan in een goede processor.

Werkgeheugen

Het werkgeheugen is enorm belangrijk wanneer je de beste prestaties eist van jouw laptop bij het afspelen van games. Wanneer je krachtige games af wilt spelen, is het aan te raden om te kiezen voor een laptop met minimaal 8GB aan RAM-geheugen. Soms is zelfs meer nodig.

Harde schijf

Veel oude laptops zijn uitgerust met een HDD harde schijf. Sinds de komst van de SSD schijf is er veel veranderd. Deze levert namelijk veel betere prestaties en is maar liefst 4 keer sneller dan een HDD. Het is ook mogelijk om een laptop aan te schaffen met zowel een SSD als een HDD. Zorg er in ieder geval wel voor dat je een SSD schijf hebt met voldoende opslagcapaciteit. Dit is vooral belangrijk wanneer je veel grote games wilt spelen op de laptop.

Gaming laptop tips

Nu we hebben gekeken naar waar je op kunt letten bij het kopen van een nieuwe gaming laptop, wil ik je nog een aantal tips meegeven.

De eerste tip is dat je niet moet besparen op het budget. Doe je dit wel, zul je vroeg of laat een probleem gaan ondervinden met een game die je graag wilt spelen.

Daarnaast raad ik je aan om niet direct meerdere games te installeren op de laptop. Houd het eerst bij 2 of 3 games en bekijk hoe de laptop hierop reageert. Gaat alles prima, kan je er een spel bij downloaden.

Tenslotte deze tip: het is altijd mogelijk om je laptop als het ware te upgraden. Laat bijvoorbeeld een betere grafische kaart inbouwen. Veel computerexperts zullen dit graag voor je willen doen. Let er wel op dat dit wel een duur geintje kan worden.

Ook zou je, wanneer de harde schijf van de laptop bijna vol zit, gebruik kunnen gaan maken van een extern geheugen. Je hoeft de games dan niet geïnstalleerd te hebben op de laptop, wat veel ruimte bespaart.

Dit zijn de beste gaming laptops!

Na het verkrijgen van zo veel informatie is het dan eindelijk tijd om te gaan kijken naar de beste gaming laptop van dit moment. Ik hoop je hiermee te helpen bij het uitkiezen, aangezien het maken van een keuze wel eens erg lastig kan zijn wanneer het aanbod groot is. Bij het samenstellen van het onderstaande lijstje heb ik rekening gehouden met alle factoren die ik hierboven heb benoemd. Zo weet je zeker dat het allemaal laptops zijn van topkwaliteit!

ASUS ROG G513IH-HN026T-BE – Gaming Laptop – 15.6 inch

De eerste laptop op deze lijst is met recht kanshebber op de titel de beste gaming laptop. Het is namelijk een erg krachtige laptop voor de fanatieke gamer. Hij kan je optimale prestaties bieden door een hele goede Ryzen 7 processor en 16 GB werkgeheugen. Ook beschikt hij over een prachtig beeldscherm met een geweldige kleurweergave.

Beste gaming laptop

Daarnaast beschikt deze gaming laptop over 1TB aan SSD opslagruimte, waardoor je veel ruimte hebt voor het opslaan van jouw favoriete games. Een leuke bijkomstigheid is het verlichte toetsenbord. Zo is gamen bij weinig licht ook geen enkel probleem. Denk je dat deze laptop iets voor jou is? Dan kan je hem hier vinden!

 

HP OMEN Laptop 15-en0013nb – Gaming Laptop – 15.6 inch

De volgende op de lijst is deze prachtige gaming laptop van HP. Ook hier kan je moeiteloos krachtige games op spelen. De batterijduur is vrij goed voor een gaming laptop, namelijk zo’n 10 uur. Ook deze laptop heeft verlichte toetsen waardoor in het donker gamen geen probleem is. Het beeldscherm is prachtig en geeft kleuren enorm realistisch weer.

beste gaming laptop

Hij heeft een snelle processor en een goede videokaart. Je hoeft je nergens druk om te maken want met deze gaming laptop kan je zorgeloos gamen!

MSI GL66 Pulse 11UEK-036NL

De laatste gaming laptop van de lijst alweer. Dit is er echt één van de topklasse, maar dat is ook te zien in de prijs. Echter hoeft dit jou niet af te schrikken, want het is zijn prijs meer dan waard. Met de geweldige videokaart kan je alle games op de hoogste instellingen spelen.

Beste gaming laptop

Ook het beeldscherm laat niets te wensen over, deze geeft alles haarscherp weer. Dankzij de processor en het werkgeheugen kan je met deze laptop ook moeiteloos multitasken. Al met al is dit een echte alleskunner. Is dit precies wat jij zoekt? Dan kun je hem hier vinden!

[button link=”https://cb.prf.hn/l/rd9m5xN” type=”big” color=”orange” newwindow=”yes”] Koop deze laptop bij Coolblue.nl[/button]

Conclusie

We zijn op het punt gekomen dat we het einde van het artikel hebben bereikt. In dit artikel hebben we het gehad over gaming laptops. Als het goed is ben je nu op de hoogte vanwaar je op moet letten bij het kopen van een nieuwe gaming laptop en heb je een aantal gaming laptops gezien die voldoen aan alle eisen. Hopelijk heb ik je door middel van dit artikel voldoende kunnen informeren. Er rest me dan verder niks meer dan je veel succes te wensen in de zoektocht naar een nieuwe gaming laptop en je veel gameplezier te wensen! Wie weet komen we elkaar dan binnenkort wel een keer tegen in een online lobby.

Vergelijkbare berichten