De beste gaming monitor kopen? – Vind hem hier!

Ben jij net zo’n grote gaming fanaat als ik? Dan zal je het ongetwijfeld met mij eens zijn dat het belangrijk is om te beschikken over de beste materialen voor het beste resultaat. Niet alleen dat, ook voor jezelf is het fijn omdat het beste materiaal jou ook de beste game-ervaring kan bieden. Ben je een pc-gamer, dan kan een goede gaming monitor uiteraard niet missen. Daarom ga ik je door middel van dit artikel proberen te helpen in je zoektocht naar de beste gaming monitor.

Dat ga ik doen door middel van een aantal dingen. Ten eerste ga ik je vertellen waar je op moet letten bij de aanschaf van een nieuwe gaming monitor. Nadat ik dit zo uitgebreid mogelijk heb behandeld gaan we een blik werpen op enkele gaming monitoren die ik heb geselecteerd op basis van de eerdergenoemde factoren.

  • Een goede gaming monitor levert je een betere game-ervaring op
  • Een goede gaming monitor zorgt voor betere in-game resultaten
  • Let goed op een aantal factoren voor je een gaming monitor koopt
  • Al met al veel meer speelplezier met de beste gaming monitor

Ik heb sinds ik game, wat al heel lang is, al meerdere monitoren in gebruik gehad. Steeds weer ging ik op zoek naar een betere, of juist omdat de vorige het loodje had gelegd. In die lange tijd heb ik duidelijke verschillen gemerkt in prestaties. Hoe meer ik investeerde in een goede gaming monitor, hoe meer plezier ik ook beleefde.

Wanneer jij de beschikking hebt over de beste gaming monitor, zul je veel minder te maken krijgen met haperingen bijvoorbeeld. Ook de in-game beelden die je te zien krijgt zijn veel helderder en geven kleur een stuk mooier weer. Ben jij benieuwd wat nu precies de beste gaming monitor is? Lees dan vooral verder en je komt er vanzelf achter!

De beste gaming monitor: waar op letten?

Voor velen is de aanschaf van een gaming monitor een beste investering. Het is dan ook geen geheim dat het belangrijk is dat je rekening houdt met een aantal factoren, zodat jij geen spijt zult krijgen van je aankoop. Dit vereist best veel onderzoek en daar heeft natuurlijk niet iedereen de tijd voor. Daarom zal ik je hieronder zo goed mogelijk proberen te helpen door middel van het maken van een lijst met factoren waar je rekening mee zou kunnen houden, alvorens je een gaming monitor aanschaft.

Verversingssnelheid

De eerste factor waar je op moet letten bij de aanschaf van een nieuwe gaming monitor, is de verversingssnelheid. Dit is namelijk essentieel voor de prestaties die geleverd kunnen worden. Wanneer de frequentie van een beeldscherm laag is, resulteert dit in schokkerige beelden. Erg vervelend natuurlijk wanneer je aan het gamen bent. Het is daarom aan te raden om te gaan voor een monitor met een verversingssnelheid van minimaal 60Hz. Voor de beste monitor is meer aan te raden, het liefst 144Hz.

Reactiesnelheid

Een andere belangrijke factor om rekening mee te houden, is de reactiesnelheid van de monitor. Dit is de snelheid waarmee een pixel van zwart naar wit kan gaan en weer terug. Is de reactiesnelheid te laag, dan krijg je te maken met ghosting. Dit is op zijn beurt weer erg nadelig voor jou in-game. Het liefst zit je qua reactiesnelheid onder de 2 milliseconden.

Resolutie

Wil je alles goed kunnen zien tijdens het gamen, dan ontkom je er niet aan om een gaming monitor aan te schaffen die beschikt over een goede resolutie. Het is dan ook niet voor niks dat gamers steeds vaker kiezen voor een 4k-monitor. Voor het gamen is dit het dan ook zeker waard. Er moet echter wel een kanttekening worden geplaatst: om maximaal te kunnen profiteren van de beste resolutie, is het hebben van een krachtige videokaart en processor van belang. Heb je deze niet, dan is het misschien beter om te kiezen voor een Full-HD resolutie.

Formaat

Bij het kiezen van een gaming monitor is ook het formaat van belang. Waarom? Omdat de resolutie en het formaat van de monitor met elkaar in balans moeten zijn voor de beste resultaten. Daarnaast kies je natuurlijk ook niet voor een enorme monitor als je dar niet de ruimte voor hebt.

Paneel

Vervolgens is het ook nog van belang dat je kijkt naar het paneel van de monitor. Dit hangt samen met de pixeldichtheid en zorgt voor een goede kleurweergave. Tevens zorgt het paneel ervoor dat je ook van de zijkanten kunt zien. Over het algemeen zijn er drie verschillende soorten panelen die veel voorkomen in monitoren. Dit zijn IPS-panelen, VA-panelen en TN-panelen. Een IPS paneel geeft de perfecte en ware kleuren weer op het beeldscherm. Een VA-paneel is een stukje minder dan een IPS-paneel, maar kan kleuren alsnog redelijk goed weergeven. Een TN-paneel is weer een stapje omlaag en moet je als gamer helemaal niet willen.

De beste gaming monitor

De kans is groot dat je bij dit artikel bent gekomen omdat je op zoek bent naar de beste gaming monitor. Dan heb ik goed nieuws voor je, hieronder zal ik namelijk een aantal monitoren behandelen die zeker weten in aanmerking komen voor de titel beste gaming monitor! Bij het samenstellen van het onderstaande lijstje heb ik rekening gehouden met alle factoren die we hierboven in het artikel al hebben behandeld.

Samsung Odyssey G9 NEO – Quantum Mini LED Curved Monitor – 49 inch

Laten we maar meteen met de deur in huis vallen, en hoe! Deze monitor is voor iedereen die veel geld te besteden heeft en bereid is te investeren in hun gaming setup. Het prijskaartje van deze monitor is namelijk erg fors, maar kan je daadwerkelijk alles bieden wat jij je maar kunt wensen.

Deze Samsung monitor kan iedere game aan en geeft jou de allerbeste ervaring. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door de geweldige verversingssnelheid van maar liefst 240Hz. De reactietijd is slechts 1 milliseconde. Hierdoor kan razendsnelle gameplay worden gegarandeerd.

Met de nieuwste technologieën ben jij je tegenstanders de baas en doe je dit ook nog eens in topkwaliteit. Gaat het beter worden dan dit? Waarschijnlijk niet.  

Zorg ervoor dat je de ruimte hebt voor deze monitor, want hij is zeker niet klein. Met een grootte van 49 inch past hij niet overal. Voordeel is wel dat de monitor ook uitstekend geschikt is voor consolegamers.

LG 24GN600 Ultragear – Full HD IPS Gaming Monitor – 144hz – 24 inch

Toegegeven, de eerste monitor op de lijst heeft wel een erg fors prijskaartje en daardoor kan zeker niet iedereen deze betalen. Daarom is de tweede monitor op de lijst een stuk betaalbaarder.

Ook met deze gaming monitor is een goede game-ervaring gegarandeerd. De monitor beschikt over een verversingssnelheid van 144Hz en een reactiesnelheid van 1 milliseconde.

Hierdoor is deze LG monitor uitstekend geschikt voor onder andere snelle shooters.

Het paneel zorgt voor een perfecte weergave van kleuren en hierdoor wordt jouw game-ervaring compleet gemaakt. Al met al is deze monitor een uitstekende keuze en, belangrijker nog, ook betaalbaar!

MSI Optix G241VC – Full HD Curved Gaming Monitor – 24 inch 

De derde en tevens laatste monitor van de lijst is afkomstig van het merk MSI. Deze monitor zit in dezelfde prijscategorie als de vorige, waardoor ook deze betaalbaar is.

Deze MSI-monitor onderscheidt zich door een prachtige weergave, mede mogelijk gemaakt door het curved beeldscherm. De verversingssnelheid is 75Hz, waardoor het een monitor is die voor de meeste games prima geschikt is. Een leuk voordeel: om donkere delen van je game beter te zien gebruik je MSI’s shadow boost. Dit resulteert erin dat je jouw tegenstanders sneller ziet.

MSI staat bekend om zijn goede kwaliteit en daardoor is het niet meer dan terecht dat ook deze monitor de lijst van beste gaming monitoren heeft gehaald.

Koop nu jouw gaming monitor!

We zijn inmiddels alweer aan het einde gekomen van dit artikel. We hebben het gehad over waar de beste gaming monitor allemaal aan moet voldoen en hebben daarnaast gekeken naar gaming monitoren die in aanmerking komen voor de titel de beste gaming monitor. Hopelijk heb jij iets aan dit artikel gehad en dan rest me niets meer dan jou veel gameplezier te wensen met jouw nieuwe monitor! Natuurlijk hoop ik je ook weer terug te zijn bij het volgende blogbericht!