Beste haar, huid en nagel supplementen – top 5

Glanzend haar, een egale huid en sterke nagels. Wie wil dat nu niet? Zelf heb ik lang last gehad van dof en pluizend haar. Ook mijn nagels waren erg beschadigd en verre van sterk. Dat dit met elkaar in verband stond vond ik opmerkelijk. Hier ben ik mij verder in gaan verdiepen, op zoek naar een wondermiddel. Al snel kwam ik supplementen tegen voor haar, huid en nagels. Na een tijdje deze supplementen geprobeerd te hebben merkte ik dat ik mijn nagels langer sterk bleven en ik veel meer kanten op kon met mijn glanzend haar. Ben jij nu ook op zoek naar een wondermiddel voor je haar, huid en nagels? In dit artikel vertel ik je wat ze nodig hebben en lees je wat de top 5 beste haar, huid en nagel supplementen is.

Waarom staan haar huid en nagels in verband met elkaar?

Dat deze drie onderdelen van ons lichaam in verband staan met elkaar is niet voor iedereen even bekend. Toch is hier een logische verklaring voor. Zowel je haar, je huid als je nagels zitten aan de buitenkant van je lichaam. Het is als het waren de beschermlaag van ons lichaam voor indringers van buitenaf. Ook hebben ze alle drie stoffen zoals collageen, keratine en elastine. Van deze stoffen heb je wellicht al eens gehoord of gelezen op bijvoorbeeld een shampoo verpakking of dagcrème.

Onze huid beschermt ons tegen virussen, bacteriën en onder andere Uv-straling. Het vormt dus echt een schild om ons lichaam heen. Onze nagels en haren spelen hierin ook een rol. Je hele lichaam is immers bedekt met een laagje haren, al zijn deze niet altijd even goed te zien. De haren op je hoofd zijn het dikst. Deze houden warmte vast en beschermen ons ook tegen het zonlicht.

Je nagels bestaan weer uit een hoornlaag. Deze hoornlaag wordt ook wel keratine genoemd. Zoals je eerder hebt kunnen lezen zit dit ook in onze huid en in ons haar. Keratine is een soort eiwit dat ervoor zorgt dat deze drie onderdelen van ons lichaam sterk blijven. Je kunt wel stellen dat we dit hard nodig hebben.

Wat hebben je haar, huid en nagels nodig?

Om je haar, huid en nagels zo gezond mogelijk te houden zijn vooral vitamine B en C van belang. Onder vitamine B valt biotine. Dit is belangrijk voor je huid en voor de kwaliteit van je haar. Vitamine C werkt daarbij weer bij het verstevigen van de huid door de vorming van collageen. Op zoek gaan naar supplementen met deze ingrediënten is dus van groot belang.

Naast supplementen kun je ook je voeding aanpassen om de kwaliteit van je haar, huis en nagels beter te maken. Het eten van voldoende proteïne zorgt er bijvoorbeeld voor dat je lichaam dit kan omzetten in keratine. Dit is weer erg goed voor je haar en nagels. Als je dit niet voldoende binnenkrijgt, dan kan je haar uitvallen en kun je broze nagels krijgen. Het eten van zalm is hier een goed voorbeeld van. Hierin zit naast proteïne ook biotine en omega 3-vetzuren. Deze zijn niet alleen goed voor je haar en nagels, maar ook voor je huid.

Zodra er iets met ons lichaam aan de hand is, zullen we dat het snelst merken aan onze haren of huid. Denk bijvoorbeeld aan stress, hier kun je haaruitval van krijgen of een onrustige huid. De enige manier om dit op te lossen is van binnenuit. Om je hierbij te helpen kun je dus letten op je voeding, maar kun je lichaam ook een handje helpen door haar huid en nagel supplementen te gebruiken.

De top 5 beste supplementen voor haar, huid en nagels

Om jouw zoektocht naar de beste supplementen en vitamines wat makkelijker te maken, heb ik een top 5 samengesteld met de beste supplementen voor haar, huid en nagels. Van lekkere snoepjes tot poeder voor in een shake, er staat vast een supplement tussen wat jouw haar of huidprobleem zal oplossen. Wees er wel van bewust dat je over het algemeen niet binnen een paar dagen resultaat ziet. Dan zou het wel echt een wondermiddel moeten zijn. De meeste supplementen moet je een aantal maanden gebruiken om echt resultaat te boeken.

#1: Sugar Bear Hair Vitamins Voedingssupplement – 60 gummies

Misschien doet dit je een beetje denken aan de multivitamine pilletjes van vroeger. Mij in ieder geval wel. Helemaal leuk in de vorm van een zonnetje. Ik snoepte ze zo weg. Ook deze Sugar Bear Hair Vitamins zijn een feestje om te eten. Je mag er maar twee per dag, dat is dan wel weer een beetje jammer. Deze snoepjes bevatten belangrijke ingrediënten zoals biotine, foliumzuur en vitamine D. Dit zorgt ervoor dat je haar langer en sterker wordt. Ook wordt het hierdoor van binnenuit gevoed.

glanzend haar

Er wordt aangeraden deze snoepjes 3 maanden in te nemen om resultaten te zien, na 6 maanden is het beste resultaat zichtbaar. Vooral voor mensen die last hebben van haar dat niet lijkt te groeien zijn deze haar vitamines ideaal. Daarnaast zorgt het voor dikker en mooier glanzend haar. Evenals een verbetering in nagels en huid.

#2 OASE Hair Vitamins Vegan Soft Gums™ Voedingssupplement

Een andere heerlijke vegan optie voor haar vitamines zijn de Soft Gums van Oase. Deze vitamine snoepjes hebben een zwartebessensmaak en zorgen naast lang, gezond en glanzend haar ook voor een verminderde kans op haarbreuk. Het voorkomt daarnaast haaruitval en verbeterd de haarsterkte en zorgt voor glanzend haar. De vitamins bevatten geen sporen onder andere zuivel, gluten, soja, en pinda’s.

glanzend haar

Met behulp van Zwitserse technologieën zijn deze vitamines samengesteld. Hierin zitten 17 ingrediënten verwerkt, waaronder vitamine A, B6 en B12, vitamine C en E. Daarnaast ook biotine, foliumzuur, selenium en zink. Een mooie waslijst aan goede eigenschappen voor sterk en gezond glanzend haar. Zodra je stopt met het nemen van deze vitamines hoef je niet bang te zijn dan je haar weer gaat uitvallen. Dit zal niet gebeuren, het wordt hooguit weer dezelfde dikte als voorheen, maar de meeste gebruikers behouden een wat vollere bos haar.

#3 B’LASHY® haarvitamine met collageen, biotine, zink en vitamine C

Ben je bang dat je je niet kunt beheersen met die lekkere snoepjes? Kijk dan eens naar de haarvitamines van B’LASHY. Deze vitamines komen in de vorm van een capsule zonder gekke of juist lekkere smaakjes. Deze haarvitamines bevatten vitamine C, ijzer en druivenpitextract. Dit is ontzettend goed voor je weerstand. Neem hiervan 1 tot 2 capsules per dag en zie na 2 maanden resultaat.

haar vitimaminen

Doordat er ook biotine is toegevoegd aan deze haarvitamines helpt het bij het behoud van je haren. Daarnaast zorgt het hyaluronzuur voor de vochthuishouding in je huid en de aanmaak van collageen. Door andere gebruikers worden deze capsules gezien als perfect hulpmiddel. De meesten zagen zelfs na een week al de eerste resultaten op het gebied van verminderde haaruitval. Ook merken veel mensen dat ze wat meer energie krijgen door deze haarvitamines.

#4 Collageen Protect 4 in 1 Vaud

Zoals je weet is collageen nodig voor gezonde haren, huid en nagels. Met de 4 in 1 Collageen Protect van Vaud kun jij meer collageen vormen. Doordat het in poedervorm is kun je hier veel verschillende drankjes mee maken. Zo is het innemen van je supplement altijd een feestje. Je kunt het door een smoothie doen, door een shake of gewoon door de yoghurt.

glanzend haar

Collageen zorgt voor elasticiteit in de huid. De aanmaak hiervan neemt van je 25e levensjaar af. Met deze poeder versterk en verstevig je de huid. Doordat het product van 100% natuurlijke oorsprong is kan het ook door mensen met diabetes of zwangere vrouwen worden gebruikt.

#5 NUTRIMEA biotine complex

Als laatste in deze top 5 wil ik het graag hebben over de biotine complex capsules van Nutrimea. Dit schoonheidssupplement heeft vele voordelen voor mensen die last hebben van een droge huid, haaruitval of broze nagels. Dit door de effecten die biotine, zink en selenium met zich meebrengen.

glanzende nagels

Voor een zo goed mogelijk resultaat kun je deze kuur het beste 4 maanden gebruiken en daarbij 1 capsule per dag nemen. Wel wordt er aangeraden om de 2 maanden een week te stoppen, zodat je lichaam niet gaat wennen aan de ingrediënten. Andere gebruikers zien na een aantal maanden een flink verschil in lengte aan het glanzend haar. Ook ervaren mensen sterkere en minder breekbare nagels.

Vergelijkbare berichten