beste-harde-schijf-1170x500

Beste harde schijf voor fotografie – Dit zijn de 3 beste hardeschijven

Voor veel mensen is fotografie is een zeer gewaardeerde.Ook op professioneel gebied zijn er veel fotografen actief. Voor het uitoefenen van fotografie is het belangrijk dat je beschikt over de juiste materialen. Alleen op deze manier kun je de juiste kwaliteit foto’s garanderen.

Een foto bestaat vaak uit een groot bestand. Het is hierdoor lastig om alle foto’s goed op te slaan. Om ervoor te zorgen dat je over genoeg opslagruimte beschikt is het handig om gebruik te maken van een harde schijf. Indien je kiest voor meer opslagruimte door middel van een harde schijf kun je kiezen uit een interne of een externe harde schijf. Op deze manier beschik je over voldoende opslagruimte en kun je ook een back-up maken van al je fotobestanden.

Wat is een harde schijf precies?

Een harde schijf zorgt voor extra opslagcapaciteit. Dit is handig, zo kun je al jouw bestanden back-uppen. Bovendien beschik je op deze manier over voldoende ruimte voor al je bestanden. Foto’s kunnen nogal groot zijn, daarom is het aan te raden om over extra opslagcapaciteit te beschikken. Zo voorkom je dat je geen ruimte hebt voor je foto’s en met een back-up raak je jouw foto’s nooit kwijt. Een harde schijf biedt jou deze mogelijkheid.

Verschil tussen een externe- en interne hardeschijf

Een externe harde schijf sluit je aan op de USB-poort van je laptop of desktop. Zo kun je alle data heel makkelijk overzetten. Een groot voordeel aan een externe harde schijf is dat je deze kunt koppelen aan je computer, laptop, televisie of een ander apparaat. Wil jij gelijk genieten van al je foto’s? Dan is het ideaal dat je deze gelijk vanaf je harde schijf op je televisie kunt bekijken.

Een interne harde schijf plaatst je direct in je computer. De voornaamste reden voor deze keuze is dat je zo de opslagcapaciteit van je computer vergroot. Een SSd schijf heeft al groot voordeel dat je computer sneller wordt. De data op een SSd schijf zijn namelijk razendsnel beschikbaar.

Waar moet je opletten bij het uitkiezen van een harde schijf?

Omdat je fotograaf bent is het goed om in je achterhoofd te houden dat fotobestanden groot kunnen zijn. Het is daarom belangrijk dat je let op de hoeveelheid opslagruimte die een harde schijf biedt. Heb jij besloten om een harde schijf aan te schaffen? Bedenk dan voor jezelf hoeveel opslagcapaciteit je nodig hebt. Hoe meer opslagcapaciteit je kiest, hoe minder je de kans loopt dat je uiteindelijk over te weinig opslagruimte beschikt.

Bij het uitzoeken van een harde schijf is het ook belangrijk om te letten op het formaat van de harde schijf . Er zijn namelijk twee formaten harde schijven te verkrijgen. Namelijk een 2,5 inch en een 3,5 inch. Een 2,5 inch harde schijf is een stuk kleiner dan een 3,5 inch harde schijf. Het kleine formaat van de 2,5 inch harde schijf is ideaal als je veel onderweg bent. Je kunt deze heel eenvoudig meenemen in je (laptoptas of zelfs in de binnenzak van je jas. Een harde schijf van 2,5 inch krijgt stroom via de Usb poort van je laptop, je verbindt deze aan elkaar met een kabel.

Indien je niet veel onderweg bent, maar toch over voldoende opslagcapaciteit wilt beschikken kun je het beste kiezen voor een externe harde schijf van 3,5 inch. Een externe harde schijf van dit formaat is te groot om mee te nemen. Deze heeft altijd een externe voeding nodig doordat deze gebruik maakt van netstroom

Harde Schijf, Open, Industrie

HDD en de SSD externe harde schijf

Tussen externe harde schijven kunt je kiezen uit een HDD of SSD schijf. Het grote verschil tussen deze harde schijven is de techniek. De HDD harde schijf is een traditionele harde schijf. Het staat voor Hard Disk Drive. Een HDD schijf is vooral geschikt als je geen haast hebt en geduld hebt bij het opslaan van grote fotobestanden. Ben je professioneel fotograaf? Dan moet je jezelf afvragen of een HDD harde schijf wel geschikt is. Je hebt immers niet veel tijd en wilt graag alles snel op kunnen slaan. Is dit het geval? Kies dan voor een SSD harde schijf.

Een SSD schijf is de nieuwe versie van een HDD schijf en staat voor Solid State Drive. Je kunt een SSD harde schijf het beste vergelijken met een geheugenkaartje. Deze harde schijven beschikken over vaste onderdelen. SSD harde schijven zijn beduidend sneller dan HDD harde schijven. SSD schijven zijn daarnaast licht van gewicht en compact. Het enige nadeel aan deze harde schijf is dat hij een stuk duurder is dan een HDD harde schijf.

Hoeveel ruimte moet ik aanschaffen?

Kies jij voor een harde schijf zodat je jouw foto’s makkelijker op kunt slaan, bedenk dan voor jezelf hoeveel opslagcapaciteit je nodig hebt. Wil je jouw foto’s in een hoge resolutie opslaan? Houdt er dan rekening mee dat het grote bestanden zijn, waardoor je veel opslagruimte nodig zult hebben.

Men geeft de hoeveelheid opslagcapaciteit normaliter aan in GB of TB. Dit staat voor gigabyte, een gigabyte is 1000MB. TB staat voor Tera Byte, een terabyte is 1000 GB. Terabytes voldoen vaak aan de opslagcapaciteit die een fotograaf nodig heeft. Voor fotografie is dit een belangrijk aspect. Foto’s zijn immers groot en je wilt dat je jouw foto’s in de hoogste kwaliteit op kunt slaan. Kies altijd voor minstens 1 TB opslagruimte, zo weet je zeker dat je over genoeg opslagruimte beschikt. Wil jij de zekerheid dat je over voldoende opslagcapaciteit kunt beschikken in de toekomst? Kies dan voor minimaal 2 TB.

 

Wat is de beste harde schijf voor fotografie?

Het kiezen van een harde schijf is niet zo makkelijk. Je hebt al een aantal tips gekregen, deze zullen ervoor zorgen dat het makkelijker is om een keuze te maken. Indien je een harde schijf kiest voor fotografie wordt een minimum van 1 TB aangeraden. Hieronder vind je een lijst met een aantal zorgvuldig uitgekozen  harde schijven. Allen voldoen ze aan het minimum van 1 TB. Dit maakt ze allen zeer geschikt voor fotografie.

 

WD Elements Portable 1TB

De harde schijf van WD Elements is een Portable externe harde schijf van 1TB. Hier kun je al jouw foto bestanden met gemak op opslaan. Het is een compacte harde schijf van 2,5 inch, hierdoor kun je hem makkelijk meenemen en heb je altijd voldoende opslagcapaciteit tot je beschikking. Deze harde schijf haalt zijn voeding uit de usb-poort.

WD Elements Portable 1TB Main Image

Dit zorgt voor extra mobiliteit. De harde schijf van WD Elements maakt verbinding met usb 3. Indien je je niet over een usb 3 poort beschikt maakt deze harde schijf gebruik van de 2.0 poort. Een groot voordeel aan de WD Elements Portable 1 TB harde schijf is dat deze af geformatteerd is voor Windows-computers.

Maak jij gebruik van een MAC? Controleer dan of je deze harde schijf wel kunt gebruiken, of dat je hem zelf nog moet formatteren.

Deze hardeschijf is de koop bij coolblue.nl

Seagate BarraCuda ST1000LM048 1TB

De Seagate BarraCuda ST1000LM048 1TB is een interne harde schijf. Hij is voorzien van een 7 mm dunne behuizing, hierdoor is hij ook geschikt voor de allerdunste laptops. de rotatiesnelheid van deze interne harde schijf is 5400 rpm, dit is ideaal want daardoor is hij stil en zuinig in gebruik.

Seagate BarraCuda ST1000LM048 1TB Main Image

 

Deze interne harde schijf is zo geoptimaliseerd dat je hem meteen in je laptop kunt gebruiken. Met 128 MB aan cachegeheugen worden je foto’s snel geladen. Let wel op dat de SATA kabel  er niet standaard bij zit.

Deze hardeschijf is te koop bij Coolblue.nl

Toshiba Canvio Basics Exclusive 2TB

De Toshiba Canvio Basics Exclusive 2TB is ideaal als je bezig bent met fotografie. Het is een 2,5 inch externe harde schijf. Daardoor is hij ideaal voor onderweg. Zo heb je jouw bestanden altijd bij de hand, als je foto’s hebt gemaakt kun je deze snel opslaan. Zo hoef je niet te vrezen voor eventueel verlies van je bestanden. Deze externe harde schijf wordt geleverd met een speciaal opbergtasje.

Toshiba Canvio Basics Exclusive 2TB Main Image

Zo worden eventuele beschadigingen aan de harde schijf voorkomen. Verder is deze externe harde schijf stofdicht en gaat de stroom via een usb kabel, op deze manier heb je geen voedingskabel nodig. Maak je gebruik van Windows? Dan kun je deze harde schijf gelijk gebruiken, want hij is standaard geformatteerd voor Windows. Heb je een MAC? Houdt er dan rekening mee dat je hem nog moet formatteren.

Deze hardeschijf is te koop bij Coolblue.nl

Conclusie

Het vinden van de juiste harde schijf voor je fotografie projecten is geheel afhankelijk van jouw voorkeur. Het is wel belangrijk dat je kiest voor voldoende opslagcapaciteit. Volg jij de instructies op uit dit artikel?

Dan heb je niets te vrezen, want je weet nu over hoeveel opslagcapaciteit je moet beschikken om uiteindelijk niet met te weinig opslagcapaciteit te zitten. Koop daarom liever een harde schijf met wat meer opslagruimte, want uiteindelijk is het duurkoop als je er daarna nog een aan moet schaffen, omdat je niet voldoende opslagruimte hebt. Wil jij serieus bezig zijn met fotografie? Kies dan voor de juiste harde schijf. Op deze manier kun je nog lang van jouw werk genieten. Wist je dat Bol.com een top 10 van de beste Hardeschijven bijhoudt? Bekijk de top 10 hier!

Vergelijkbare berichten