Beste HP Laptop

Beste HP-laptop – Waarop moet je letten?

Vroeger had praktisch niemand een laptop in zijn bezit. Het was gewoonweg veel te duur. Bovendien waren de laptops van toen nog geen fractie van wat ze vandaag de dag zijn. Tegenwoordig is een laptop niet meer weg te denken uit ons leven. We gebruiken het om met anderen in contact te blijven, om informatie op te zoeken en om te werken.

Net omdat de laptop zo een belangrijke rol in ons leven vertolkt, is het de moeite waard om te investeren in een kwalitatieve laptop, een HP-laptop bijvoorbeeld. Bij HP betekent investeren in een kwalitatieve laptop niet dat je per se veel geld kwijt bent. Het betekent eerder dat je een laptop krijgt met een optimale prijs-kwaliteit verhouding. Wanneer je meer betaald, krijg je alleen nog maar meer functionaliteiten. Maar zelfs wanneer je maar over een klein budget beschikt, weet je dat de HP-laptop die je koopt, zeker goed zal zijn.

In dit artikel wil ik jullie wat meer vertellen over HP. Ik zal jullie ook uitleggen, waarop je moet letten bij het kopen van een laptop. Ten slotte neem ik jullie mee naar de online winkels van Coolblue en Bol.com, waar we samen op zoek gaan naar de beste HP-laptop voor verschillende budgetten en doelen.

Het merk HP

HP, of voluit Hewlett-Packard, is een Amerikaanse technologiegigant die wereldwijd meer dan 310.000 mensen te werk stelt. HP is gespecialiseerd in het ontwerpen en fabriceren van computer hardware en softwarepakketten.

Het bedrijf werd al opgericht in 1939, een jaar waarin nog geen sprake was van een computer zoals we die vandaag kennen. Beide oprichters, David Packard en William Hewlett schonken een deel van hun naam aan het bedrijf. Vandaag de dag is HP vooral gekend van hun innovatieve laptops en desktops.

Waarom zou je online een laptop kopen bij Coolblue of Bol.com?

Online een laptop kopen biedt heel wat voordelen ten opzichte van een fysieke winkel te bezoeken. Toch wanneer je kiest voor goede websites, waarvan je zeker bent dat ze betrouwbaar en veilig zijn! Iedereen kent de reputatie die Bol.com en Coolblue hebben opgebouwd doorheen de laatste jaren. Ze werden de Belgische en Nederlandse E-commercegiganten, die alles in huis hebben om jou als klant te helpen.

Het belangrijkste voordeel van online kopen, is hoe dan ook dat je een veel breder aanbod hebt dan in de winkel. Je kan in slechts één oogopslag alle producten tevoorschijn toveren van jouw favoriete merk, zoals HP bijvoorbeeld.

Daarnaast is het dankzij de handige tools ook mogelijk om jouw zoekresultaten te verfijnen, waardoor je makkelijk jouw voorkeuren kan ingeven.

Daarenboven bieden beide bedrijven een snelle en zorgeloze levering aan. In de meeste situaties, komt wat je vandaag besteld, morgen bij jou thuis aan. Wanneer je naar een winkel moet rijden, verlies je al heel wat tijd. Bovendien is de kans groot dat ze in een fysieke winkel de laptop, die jij hebt gekozen, niet op voorraad hebben.

Je hoeft je ook geen zorgen te maken, mocht er iets fout lopen bij de bezorging van jouw pakje. Beiden bieden ze een uitstekende klantenservice. Ze zullen jouw probleem ter harte nemen, en er alles aan doen om een oplossing te vinden.

Waarop moet je letten bij het aankopen van jouw HP?

Bij het aanschaffen van een nieuwe HP Laptop is het natuurlijk van belang om op een aantal zaken te letten.

Schermgrootte

Een grotere laptop kan handig zijn, omdat je zo meer op je scherm krijgt. Hierdoor kan je vaak sneller werken en dus meer gedaan krijgen. Voor anderen daarentegen, zal een grotere HP-laptop net een last zijn. Wanneer je je laptop vaak wil meenemen, kan een kleinere laptop soms makkelijker zijn onderweg. Alles hangt af van wat je met de laptop wil gaan doen.

Processor

In de eerste plaats zal het belangrijk zijn om na te denken over wat je wil gaan doen met de laptop. Wanneer de laptop enkel moet dienen voor wat standaard opzoekingswerk, zal je voldoende hebben aan een processor met minder kernen. Als je jouw HP-laptop echter voor video-editing of om te gamen wil gebruiken, zal je een iets betere processor moeten hebben. Ook het werkgeheugen speelt daarin een belangrijke rol! Met een groter werkgeheugen, kan jouw laptop meer taken tegelijk uitvoeren.

Opslagcapaciteit

Ten slotte zal het ook belangrijk zijn om na te denken over hoeveel opslagcapaciteit je wenst. Wil je graag veel zware bestanden kunnen opslaan? Dan zal je wat meer ruimte op je schijf zeker kunnen gebruiken. Daarnaast moet je ook een onderscheid maken tussen SSD-opslag en HDD-opslag. SSD werkt heel wat snellen, maar is net wat duurder dan HDD. Vandaar verwerkt HP in goedkopere laptops vaak nog een HDD-opslag, tegenover een SSD in de ietwat duurdere modellen.

 

Wat is de beste HP-laptop op Bol.com?

Ook Bol.com heeft een aantal goede HP-laptops. Dit zijn de beste HP- Laptops van Bol.com.

HP 15s-fq1041nb – Laptop – 15.6 Inch – Azerty

Voor een gemiddeld budget, is deze HP-laptop een zeer goede keuze. Met een scherm van 15,6 inch, beschikt deze computer over een relatief groot scherm binnen zijn categorie. Met een gewicht van 1,69 kilogram, is de laptop vrij eenvoudig mee te nemen onderweg.

Deze HP-laptop beschikt over een Intel I5 chip, waardoor multitasken vlot mogelijk is. Zeker wanneer je enkel standaard programma’s, zoals bijvoorbeeld Google Chrome en Microsoft apps, wil gebruiken. Door het ingebouwde werkgeheugen van 8GB, draait alles vlot en soepel.

HP 15s-fq1041nb - Laptop - 15.6 Inch - Azerty

Je zal geen last hebben van storende haperingen tijdens het werken. Deze Laptop is niet geschikt voor fervente gamers, want de grafische processor werd hiervoor niet geoptimaliseerd.

Wat betreft de batterij, kan deze laptop zeker concurreren met de andere laptops binnen deze prijsklasse. De batterij gaat meer dan 7 uur mee! Bovendien beschikt deze laptop over Fast Charge, daarmee is je batterij in slechts 45 minuten weer 50% opgeladen. Zo kan je snel weer verder!

Deze HP Laptop is te koop bij Coolblue > 

HP Spectre x360 13-aw0200nd

Wanneer je niet alleen op zoek bent naar een high end laptop, maar ook graag wil genieten van zoveel mogelijk gebruiksgemak, dan is de HP Spectre zeker iets voor jou! De laptop beschikt over een handig touchscreen, waarmee je heel eenvoudig zaken kan aanklikken of selecteren. Doordat je het toetsenbord ook kan omslaan, kan je de laptop zelfs gebruiken als volwaardige tablet! Het bied ook mogelijkheden om bijvoorbeeld films te kijken zonder dat je toetsenbord in de weg zit, het is dan net een tv.

Met een scherm van 13,3 inch, bied deze HP-laptop voldoende ruimte om te kunnen werken. Daarnaast blijft de laptop ook voldoende compact op mee te nemen voor onderweg. Om die reden, is deze laptop zowel geschikt voor studenten, die vaak lang onderweg zijn met het openbaar vervoer, als voor zakenmensen die van meeting naar meeting hollen.

HP Spectre x360 13-aw0200nd - 2-in-1 Laptop - 13.3 Inch

De laptop heeft een ingebouwde I7 processor, waardoor je vlot meerdere taken kan laten uitvoeren. Meerdere documenten open laten staan, opzoekingswerk verrichten en terwijl nog een film bekijken, het is geen probleem voor deze krachtpatser! HP heeft er ook voor gekozen om deze laptop te voorzien van een SSD-opslag schijf. Daardoor kan je makkelijk heel snel je bestanden opslaan en ook terug openen. Met 512GB op de schijf, heb je zeker voldoende ruimte voor al je bestanden!

Finaal oordeel: dit is de allerbeste HP-laptop

Persoonlijk zou ik voor de HP Spectre gaan! Voor mij is vooral het feit dat hij naast een normaal toetsenbord, ook over touchscreen beschikt, een groot voordeel! Ik vind het persoonlijk enorm prettig om mee te werken, omdat zo alles vlot verloopt. Je moet niet meer met de muis zitten mikken, om op de kleine links te klikken. Je kan er gewoon op tikken.

Daarnaast beschikt deze laptop voor mij over voldoende opslagruimte en is de processor krachtig genoeg voor mijn dagelijkse activiteiten. Het hogere prijskaartje, zou ik graag wat nuanceren. Je koopt namelijk niet enkel een laptop, maar een laptop en tablet in één.

Welke laptop je zelf het beste vindt, is natuurlijk jouw persoonlijke keuze. Bekijk en vergelijk ze allemaal even, via de links die ik er voor jullie heb bijgeplaatst. Op die manier vind je ze snel terug!

Vergelijkbare berichten