Beste keyboard voor beginners – Onze top 5

Als beginner is het niet altijd eenvoudig om een goed keyboard te vinden. Er zijn namelijk veel verschillende modellen op de markt te vinden, welke allemaal hun eigen specificaties hebben. Het is daarom altijd verstandig om de kenmerken van de verschillende keyboards naast elkaar te leggen om een keuze te kunnen maken. Maar waar begin je? Dit zijn de beste keyboards voor beginners:
  • Fazley FKB-180 met 61 toetsen
  • de Casio CT-S200 Casiotone
  • Roland GO-61K GO:KEYS
  • Medeli M331
  • Casio CT-X700
Met onderstaande top 5 beste keyboard voor beginners word je op weg geholpen, zodat je weet waar je naar kunt gaan kijken en welke merken er niet mogen ontbreken in jouw lijstje.

Fazley FKB-180 – keyboard voor beginners

Een van de best beoordeelde keyboards voor beginners is de Fazley FKB-180 met 61 toetsen. Als beginner wil je namelijk een eenvoudig apparaat in handen hebben welke je tegen een aantrekkelijke prijs kunt verkrijgen. Met een bedrag van ongeveer 140 euro is dit een van de keyboards die binnen deze kenmerken past. De toetsen zijn aanslaggevoelig. Hierdoor voelt het altijd natuurlijk aan. Dankzij de verschillende programma’s die je in kunt stellen kun je een verzameling van 422 verschillende instrumenten bespelen, zoals bijvoorbeeld de piano, orgel, gitaren en strijkers. Ook zijn er andere geluidseffecten terug te vinden om het helemaal af te maken.
De Fazley FKB-180 kent tevens 210 ritmes en begeleidende samples. Hierdoor kun je ook jouw eigen nummers maken. Laat bijvoorbeeld het keyboard zelf een intro inzetten en sluit het nummer weer af met een outro. Als beginner kun je tevens meespelen met 120 demo’s, die voorgeprogrammeerd staan op het keyboard voor beginners. Zelfs als je zelf nog geen complete nummers kunt spelen kun je het laten klinken alsof je overal iets vanaf weet. Of ga je voor de USB-aansluiting en jouw telefoon om jouw favoriete nummers mee te kunnen spelen? Je hoeft dan alleen nog maar de opnameknop in te drukken, waarna je jouw eigen demo gemaakt hebt. De Fazley FKB-180 is te koop bij Bax-Shop.nl >

Casio CT-S200 Casiotone – keyboard voor beginners

Een ander goed keyboard voor beginners is de Casio CT-S200 Casiotone. Je kunt namelijk binnen een korte tijd veel nummers leren spelen, doordat er een leerfunctie geïntegreerd is in het keyboard. Hierdoor leer je stap voor stap de verschillende toetsen te gebruiken om de melodieën met elkaar te combineren. Tevens heb je de Chordana for Keyboard app tot jouw beschikking. Deze leert jou de akkoorden spelen, zonder dat je hiervoor muzieklessen hoeft te volgen. Alle mogelijkheden zijn hierdoor altijd binnen handbereik en je zorgt ervoor dat je snel een professional wordt.
De Casio CT-S200 Casiotone heeft 61 toetsen waar je niet alleen mee kunt leren, maar ook jouw eigen dance-tracks kunt maken. Hiervoor is namelijk de Dance Music Mode geïntegreerd. En net als met andere keyboards heb je ook een groot scala aan geluiden van instrumenten en andere effecten. Je kunt hierdoor naar hartenlust aan de slag gaan met het bespelen van het keyboard en kunt hem dankzij het lichte gewicht zelfs met je meenemen. Dankzij de AA-batterijen hoef je namelijk geen stroom meer te hebben om aan de slag te gaan en je maakt het jezelf altijd eenvoudiger wanneer je deze aangeschaft hebt. De Casio CT-S200 Casiotone is te koop bij Bax-shop.nl

Roland GO-61K GO:KEYS – keyboard voor beginners

De Roland GO-61K GO:KEYS is een keyboard welke voornamelijk gericht is op een beginnende muzikant. Zelfs met weinig of helemaal geen ervaring kun je namelijk aan de slag met dit keyboard voor beginners. Niet alleen kun je hiermee eenvoudig leren om muziek te maken, maar ook gewoon jouw eigen muziek maken en opnemen. Dankzij de geïntegreerde professionele geluiden hoef je alleen nog maar een melodie te bedenken en jouw keyboard mee te nemen naar de plaatsen waar je jouw muziek wilt laten horen aan de buitenwereld. Zo leert iedereen jou als muzikant kennen en doe je weer extra ervaring op.
De Roland GO-61K GO:KEYS is een compact model met een licht gewicht, waardoor je hem overal mee naartoe neemt. Je kunt hem dan aansluiten op netstroom met de meegeleverde adapter, maar ook AA-batterijen in het apparaat plaatsen. Dankzij de aansluiting voor een hoofdtelefoon zal niet iedereen jouw muziek kunnen horen en bepaal je zelf hoe privé jouw optreden gaat zijn. Neem dan direct jouw melodieën op, zodat je binnen een mum van tijd jouw eigen demo’s opgenomen hebt en terug kunt luisteren via jouw computer. Tevens kun je deze naar een DAW programma sturen, zodat je jouw audiobestanden nog kunt bewerken. Dit Keyboard is te koop bij Bax-shop.nl >

Medeli M331 – keyboard voor beginners

Wil je een heel uitgebreid keyboard voor beginners hebben zonder dat je veel gaat betalen? Dan is de Medeli M331 een goede keuze. Dit keyboard beschikt over 61 toetsen, welke aanslaggevoelig zijn. Hierdoor is er altijd een natuurlijk spel te behalen. Tevens is het apparaat voorzien van verschillende aansluitingsmogelijkheden. Zo kun je er een sustainpedaal aan toevoegen om de galm van een piano na te bootsen, maar ook een AUX-ingang voor jouw smartphone of tablet. Je hebt altijd de mogelijkheden om jouw favoriete muziek mee te spelen en op deze manier jouw keyboard te leren kennen. Wil je nog meer, dan kun je hem zelfs aan jouw computer sluiten voor audiobewerking. Echter heeft de Medeli M331 meer te bieden dan alleen de aansluitingen. Je hebt namelijk ook een grote hoeveelheid klanken, ritmes en nummers om mee te kunnen spelen. Dankzij de dual-functie heb je altijd twee geluiden tegelijkertijd en je hebt tevens de mogelijkheid om links en rechts te splitsen, zodat je twee instrumenten kunt laten horen aan jouw vrienden en familie. De uitgebreide functies maken het daarom niet alleen een van de beste keyboards voor beginners, maar ook voor wanneer je al meer hebt geleerd. Met slechts een aankoop ben je voorzien van een veelzijdig apparaat. De Medeli M331 is te koop bij Bax-Shop >

Casio CT-X700 – keyboard voor beginners

De Casio CT-X700 is ook een van de betere keyboards die er voor beginners ontwikkeld zijn. Het is een eenvoudig te bedienen keyboard welke beschikt over 61 toetsen. Dankzij deze eenvoudige bediening kunnen beginners ermee aan de slag om de eerste melodieën te maken, terwijl de gevorderden een van de andere functies gaan gebruiken om meer uit het apparaat te halen. Je hebt hierdoor alles in handen om de beste muziek te kunnen maken en hebt hierdoor ook waar voor jouw geld. Hiervoor ben je iets meer dan 200 euro kwijt, maar je kunt er jarenlang mee vooruit zonder dat je een verschil in kwaliteit gaat merken.
Net als bij andere keyboards kun je bij de Casio CT-X700 verschillende geluiden terugvinden. Je hebt namelijk maar liefst 600 geluiden, welke variëren van instrumenten tot geluidseffecten en slagwerk. Je kunt in feite jouw gehele nummer zelf schrijven door alles een voor een op te nemen. Dankzij de AiX Sound Source klinken de geluiden beter dan ooit en kun je ze gaan combineren met een van de 195 ritmes die aan het keyboard toegevoegd zijn. Je hebt alle stijlen tot jouw beschikking en kunt je ontwikkelen tot een allround muzikant. De Casio CT-X700 is te koop bij Bax-Shop.nl >

Beste keyboard voor beginners – Waar let je op bij de aankoop?

Het beste keyboard voor beginners schaf je echter niet zomaar aan. Je moet eerst goed gaan bekijken waar jouw wensen liggen. Je kunt daarom het beste een lijstje maken waarop je jouw gewenste specificaties opschrijft. Zo kunnen dit bijvoorbeeld het aantal geluiden zijn, maar ook de ritmes en de vertegenwoordigde instrumenten op het keyboard. Pas wanneer je hiernaar gekeken hebt, kun je gerichter gaan zoeken. Je zorgt er hiermee voor dat je niets te kort komt en jouw eigen nummers kunt gaan maken wanneer je hier klaar voor bent.

De verschillende aansluitingen van het keyboard

Tevens is het bij een keyboard voor beginners goed om te kijken hoe uitgebreid het aantal aansluitmogelijkheden moet zijn. Wanneer je net begint, is een adapter voor netstroom een goede keuze. Je kunt echter ook voor batterijen kiezen, waardoor je hem mee kunt nemen als je ergens naartoe gaat. Wanneer je jezelf zelfverzekerd genoeg vindt, kun je ook beginnen met het combineren van nummers en het schrijven van jouw eigen melodieën. Deze kun je dankzij bepaalde aansluitingen opnemen en doorsturen naar de computer. Met behulp van bewerkingsprogramma’s zou je de audio dan zo kunnen bewerken dat het lijkt alsof je een professional bent. Echter heeft niet ieder keyboard deze mogelijkheid. Als je deze wilt, zul je dus goed moeten opletten welk model je aanschaft.

Kijken naar jouw budget

Als laatste is het verstandig om te kijken naar jouw eigen budget. Het beste keyboard voor beginners zit hem namelijk niet alleen in het aantal mogelijkheden en de verschillende modellen, maar ook in de prijs die je ervoor betaalt. Niet iedereen heeft een onbeperkt budget en dan kan het als beginner beter zijn om voor een goedkoper instapmodel te gaan dan een duur model dat uitgebreid is. Afhankelijk van jouw budget zal er ook altijd een ander scala aan keuzes verschijnen en heb je te allen tijde een keyboard dat bij je gaat passen. Bekijk daarom altijd alle keuzes en zorg ervoor dat je een goede aankoop gaat doen. Je hoeft dan alleen nog maar te beginnen met spelen, zodat je jezelf in een korte tijd ontwikkelt tot een professional.

Vergelijkbare berichten