Beste keyboardaccessoires

Beste keyboardaccessoires

Ben je van plan om binnenkort keyboard te leren spelen? Dan heb je ten eerste een goed keyboard nodig, maar ook het kiezen van de juiste keyboardaccessoires is een zeer belangrijke taak.

De juiste keyboardaccessoires doen het speelgemak en de comfort verhogen van de keyboardspeler waardoor bepaalde accessoires dus vrij interessant kunnen zijn. Ben je benieuwd welke keyboard accessoires onmisbaar zijn als je keyboard wilt leren spelen en wat de top 3 beste keyboardaccessoires zijn van het moment? Ga door met lezen hieronder om het allemaal te weten.

Wat is zijn keyboardaccessoires?

Of je nou een beginner bent of een professioneel, iemand die keyboard speelt heeft altijd een aantal accessoires nodig. Dit kan variëren vanaf de noodgedwongen componenten die elke keyboardspeler wel nodig heeft tot bepaalde extra’s die helpen bij de comfort en vaardigheid van de speler.

Je hoeft meestal slechts éénmaal te investeren in de meeste keyboardaccessoires aangezien ze vaak jarenlang mee behoren te gaan. Maak een handig lijstje van alle keyboardaccessoires die je zelf nodig denkt te hebben als je keyboard gaat spelen.

Toetsenbord, Piano, Muziek, Instrument

Zo weet je sneller welke accessoires je moet gaan kopen en de kosten gaan zijn. Het zit namelijk zo dat elke speler andere wensen en behoeften heeft, wat het kopen van keyboardaccessoires een persoonsgebonden keuze maakt. Daarnaast speelt ook het budget een rol. Bepaalde keyboardaccessoires zijn vrij duur en zijn meestal onnodig. Deze accessoires verhogen slechts het gemak, niet de vaardigheid van de speler.

De basis keyboardaccessoires

Het eerste wat je natuurlijk nodig hebt als je keyboard wilt gaan spelen is een goed keyboard. Het aanschaffen van een keyboardstandaard is verstandig om het keyboard op te plaatsen.

Daarnaast kan je baat hebben bij het kopen van een goede keyboardkruk om rechtop te kunnen zitten voor een optimale houding tijdens het spelen. Door een sustain pedaal aan te schaffen kan je ervoor zorgen dat je noten veel langer blijven doorklinken.

Keyboardstandaard

Een echte keyboardliefhebber weet dat het essentieel is om een keyboard op de juiste hoogte te plaatsen. Hier komt een keyboardstandaard goed van pas als je soepel wilt spelen op je keyboard.

Een verkeerde houding tijdens het spelen is namelijk niet prettig als je dit langdurig aan blijft houden. Zo ontstaan op langer termijn blessures en kan je snel pijn krijgen. Een goede keyboardstandaard zorgt ervoor dat het keyboard altijd op de juiste hoogte blijft zitten voor de correcte speelpositie.

Tevens kan je de meeste keyboardstandaarden verstellen op de ideale hoogte die je zelf wenst. Als je liever wilt investeren in een keyboardbureau is dit ook mogelijk.

Let bij het kopen van een keyboardstandaard op zaken zoals de hoogte en de aanpasbaarheid. Ook de draagbaarheid en de opslag van het standaard is van belang. Daarnaast moet je nagaan wat het gewicht is en hoe handig het is om de standaard rond te dragen, vooral als deze volledig ingeklapt is. Je moet je keyboard wel veilig, makkelijk en snel kunnen vervoeren van de ene plek naar de andere.

Let verder ook op de duurzaamheid van een keyboardstandaard. Je wilt immers een standaard aanschaffen die lang meegaat zodat je niet telkens opnieuw geld moet gaan uitgeven aan een nieuw standaard. Tenslotte moet je nog rekening houden met andere keyboards. Als je meerdere keyboards hebt, dan kan een grotere keyboardstandaard verstandig zijn. Op een grotere standaard passen meestal 2 keyboards voor meer speelplezier, comfort en gemak.

Sustain pedaal

Een sustain pedaal is handig als keyboardaccessoire om klanken langer aan te houden. De meeste keyboardspelers beschikken wel over een sustain pedaal. De noten worden als het ware verlengd met een sustain pedaal.

Daarnaast vloeien de klanken naadloos in elkaar over voor een uniek effect. Sustain pedalen zijn in allerlei uitvoeringen verkrijgbaar en worden beschouwd als één van de meest essentiële keyboardaccessoires die een keyboardspeler in huis moet hebben. Denk hierbij niet alleen aan professional keyboardspelers, maar ook aan beginners.

Hoofdtelefoon

Elke muzikant heeft een goede hoofdtelefoon nodig om goed te kunnen luisteren naar de kwaliteit van het geluid. Hoofdtelefoons zijn te koop in allerlei stijlen, kleuren en soorten. Daarnaast tref je oordopjes, over-earstijl met oorschelpen en nog veel andere modellen.

Belangrijk bij het kopen van een goed hoofdtelefoon is de definitie en de helderheid van het geluid. De geluidskwaliteit moet met een goed hoofdtelefoon namelijk ideaal te horen zijn bij elk volume.

Verder moet een goed hoofdtelefoon comfortabel zitten op het hoofd van de speler of in de oorschelp en moet de hoofdtelefoon hygiënisch zijn. Hoofdtelefoons worden namelijk smerig door zweet en kunnen na een tijd gebruikerssporen vertonen. Het kiezen van de geschikte hoofdtelefoon is een persoonlijke keuze die verschilt per persoon.

Aansluiting

Om het keyboard aan te sluiten aan een computer worden midi-uitgangen gebruikt. Moderne keyboards hebben een eigen computer aansluiting die hiervoor kan worden gebruikt, maar dit is lang niet altijd het geval.

Indien de computer niet over midi-uitgangen beschikt, moet de keyboardspeler een midi-interface aanschaffen om een aansluiting te kunnen maken. Investeer in een midi-interface van hoogwaardig kwaliteit. Je wilt immers slechts éénmaal geld uitgeven voor een optimale aansluiting.

Transport en opslag

Ook om het keyboard te kunnen bewaren en transporteren zijn er allerlei handige accessoires verkrijgbaar. Denk bij transport van het keyboard aan een handige tas, welke met of zonder voering verkrijgbaar is.

Daarnaast zijn goede keyboardtassen regenbestendig zodat een beetje regenwater het keyboard niet kunnen beschadigen. Daarnaast kan je ook een tas met wieltjes aanschaffen voor makkelijk transport als je het keyboard vaak op en neer moet brengen. Keyboards kunnen namelijk vrij zwaar zijn afhankelijk van wat voor soort keyboard je koopt.

Voor de opslag van het keyboard is een simpele stofhoes in principe meer dan genoeg. Verder kan je ook een keyboardkoffer aanschaffen ter bescherming van het keyboard en de accessoires. Dit soort koffers worden ook wel flightcases genoemd en kunnen ook op maat worden gemaakt.

Back-up voeding

Ook een back-up voeding is van groot belang voor keyboardspelers. Geen enkele speler kijkt ernaar uit om zich te bevinden in een situatie waarbij er extra voeding nodig is.

Deze momenten kunnen helaas niet voorspeld worden, dus het aanschaffen van back-up voeding kan een verstandige keuze zijn. Zeker als rekening wordt gehouden met natuurlijke slijtage bij langdurig gebruik van het keyboard. Hoe vaker een voeding in het stopcontact wordt gezet, des te sneller deze defect kan raken.

Andere soorten keyboardaccessoires

Naast alle bovengenoemde keyboardaccessoires kan een echte keyboardliefhebber ook andere accessoires kopen om de comfort en speelplezier te verhogen. Denk zo bijvoorbeeld aan een synthesizer, een keyboardkruk, een metronoom, transcriptiesoftware, opnamesoftware, een bladmuziekstandaard, een pianolamp, extra kabels, een versterker en versterkerstandaard en eventueel ook monitorspeakers. Bekijk alles bij Bax-Shop > 

Lang niet elke speler maakt gebruik van deze keyboardaccessoires aangezien dit meer een kwestie van persoonlijke keuze is. Elke speler gebruikt bepaalde accessoires terwijl de ander daar juist helemaal geen behoefte aan heeft.

 

Kenmerken van goede keyboardaccessoires

Als je op zoek bent naar keyboardaccessoires, dan moet je wel weten wat de beste manier is om goede accessoires te herkennen. Niets is vervelender dan goedkope keyboardaccessoires aan te schaffen die al gauw defect raken waardoor je extra kosten gaat moeten maken. De meeste keyboardaccessoires hoef je maar eenmalig aan te schaffen. Investeer dus in goede keyboardaccessoires. Je kunt goede keyboardaccessoires aan de volgende kenmerken herkennen:

  • Materiaal: Let goed op het materiaal van de keyboardaccessoires die je overweegt te kopen. Goed materiaal is meestal niet goedkoop, maar gaat lang mee. Hoe beter de kwaliteit van de accessoires, des te duurzamer de accessoires en hoe kleiner de kans dat je binnen de kortste keren weer geld moet uitgeven aan nieuwe keyboardaccessoires.
  • Merk: Koop geen keyboardaccessoires van onbekende merken. Keyboardaccessoires zijn vaak eenmalige investeringen, dus koop accessoires van welbekende gerenommeerde merken om er zeker van te zijn dat je kwaliteit in huis haalt. Hoe beter het merk van de keyboardaccessoires, des te duurzamer het product.
  • Prijs: Ga er maar van uit dat een hogere prijs vaak ook betekent dat de kwaliteit van de accessoires wat beter is. Spotgoedkope keyboardaccessoires zijn vaak van slecht kwaliteit en zijn al gauw defect. Hierdoor ga je meer geld moeten uitgeven op langer termijn.
  • Het gewicht: Ook het gewicht van bepaalde keyboardaccessoires is van belang. Over het algemeen geldt dat een zeer licht gewicht vaak verslechterd kwaliteit is. Goede keyboardaccessoires zijn iets zwaarder van gewicht vanwege de goede materialen.
  • Batterij: Als de accessoire die je gaat aanschaffen berust is van een batterij, dan is het cruciaal om daar goed op te letten. Je wilt natuurlijk niet aan het spelen zijn en opeens raakt de batterij onverhoopt op. Goede keyboardaccessoires hebben een goed batterij en zijn snel laadbaar voor urenlang speelplezier.
  • Reviews: Online vind je vaak reviews en beoordelingen over verschillende keyboardaccessoires op de markt in Nederland. Zo kan je van tevoren een beeld krijgen van de accessoires aan de hand van de ervaringen en meningen van klanten die al in deze accessoires hebben geïnvesteerd.

 

De beste keyboardaccessoires

Als echte muziekliefhebber is het essentieel om te investeren in goede keyboardaccessoires. Om die reden hebben wij een handige lijst samengesteld van de 3 beste keyboardaccessoires op de Nederlandse markt. Het gaat hierbij om de volgende 3 accessoires:

Innox DX 11 keyboardbank

Met deze zwarte keyboardbank van kunstleer zit je trots te pronken achter je keyboard in de juiste houding. Het bankje ziet er modern en luxe uit en is voorzien van een zachte padding voor extra comfort tijdens het zitten, zeker als de gebruiker langdurig moet blijven zitten tijdens het spelen.innox-keyboard-bank

 

De Innox keyboardbank weegt 3,6 kilogram en is verstelbaar in 3 trappen zodat elke gebruiker de juiste stand kan zetten. Verder is de onderkant van de bank voorzien van rubberen doppen om beschadiging aan je vloer te voorkomen. Ook het glijden op de vloer hoort hierdoor tot het verleden tijd dankzij de stevige grip.

Innox INA 1000 keyboardstatief

Een keyboardstatief is één van de meest belangrijke accessoires die een keyboardspeler in huis kan halen. Een goed statief is immers cruciaal om verzekerd te kunnen zijn dat het keyboard stevig vast blijft zitten zonder op de grond te vallen tijdens het spelen.

innox-ina-1000-keyboardstatief

Het zou heel vervelend zijn als het keyboard op de grond zou vallen tijdens het spelen. Dit zwart statief van Innox is zeer stabiel en stevig dankzij de vier steunpunten en de driehoek constructie, waardoor het risico van een vallend keyboard verdwijnt. Dit keyboardstatief weegt amper 5 kilogram en is met een zachte stof bekleed ter bescherming van het keyboard.

Conclusie

Ga je binnenkort een keyboard kopen en ben je op zoek naar de bijbehorende handige keyboardaccessoires om je speelbelevenis nog unieker te maken? Dan is het verstandig om goede keyboardaccessoires te kopen van hoogwaardig kwaliteit. Goede accessoires herken je door te kijken naar zaken zoals het merk, de kwaliteit, het materiaal, de prijs, de veiligheid, het comfort, het gewicht en bijvoorbeeld reviews over het product. Vergelijk altijd eerst voordat je de accessoires aanschaft zodat je een product koopt dat bij je wensen, behoeften en budget past. Heb je een goed keyboard en allerlei keyboardaccessoires in huis gehaald? Dan is het tijd om de cursus Pianoles van René te volgen. Door deze cursus te volgen word je binnen de kortste keren een echte pro.

Vergelijkbare berichten