Beste gereedschap

Beste klusgereedschap? Dit zijn de top 4 tools voor elke klusser!

Ga je thuis aan de slag met een doe-het-zelf klus. Of het een verbouwing is of een leuk project, het gereedschap is onmisbaar. Ben je nog bezig met het samenstellen van je gereedschapspakket of zijn bepaalde tools nodig aan vervanging toe, dan is het af en toe lastig te weten waar je het beste gereedschap vindt. Gereedschap is een ruim begrip waar zeer veel artikelen onder vallen. Er is veel op de markt! Het is bovendien belangrijk de juiste keuze voor het merk te maken.

Daarom heb ik voor je een top 5 uitgezocht van het beste gereedschap voor het klussen. Ik ga je uitleggen waar het gereedschap voor bedoeld is en waarom ik ze je aanraad. Zo heb jij snel de juiste keuze gemaakt voor je volgende klus.

Het aanbod bestaat uit simpele en gebruiksvriendelijke powertools voor de beginner tot professional, dat geschikt is voor intensief en veelvuldig gebruik. Lees verder en vindt het gereedschap dat het beste aansluit bij jouw wensen.

Waarop letten bij de aanschaf van klusgereedschap?

Neem de veiligheid van gereedschap serieus. Gebruik het juiste klusgereedschap voor de juiste klus. Een simpel voorbeeld: Een sleutel is bijvoorbeeld voor het aandraaien van moeren en bouten, gebruik daarvoor dus geen tang.

Koop altijd gereedschap van een gerenommeerd merk. Merken zoals Makita, DeWalt, Bosch deze staan al jaren bekend als echte kwaliteitsmerken.

Wat voor materiaal?

Goed materiaal en goede keurmerken zijn essentieel als je gereedschap gaat kopen. De hardheid van het metaal dat is gebruikt in je gereedschap, is belangrijk voor de kwaliteit.

Handgereedschap gemaakt van gehard staal heeft altijd de voorkeur. Een tip let dan op de afkorting HSS ‘High Speed Steel’. Dan is gereedschap goed bestand tegen slijtage.

Daarnaast let op de handgreep van je klusgereedschap, ze bestaan meestal uit metaal, hout of kunststof. Neem geen goedkoop gereedschap, wanneer je tot aanschaf overgaat. Het kan namelijk zijn dat handgrepen van goedkoop gereedschap snel loslaten. Ga altijd voor veiligheid en een duurzaam stuk gereedschap.

Elektricien, Bedrading, Installatie

Accuboormachine

Deze meest gebruikte tool in de kluswereld is natuurlijk de accuboormachine. Het is dan ook niet vreemd dat je op zoek naar de beste accuboormachine. Koop je een accuboormachine, koop er dan het liefst één met 2 accu’s. Dan heb je er altijd 1 bij de hand als de andere leeg raakt. Een accuboormachine met snel lader is dan de beste oplossing.

Sommige boormachines worden ook geleverd met een handige tas of koffer. Zo krijg je bij veel machines van Bosch een klikbare of stapelbare box waarin je je nieuwe machine samen met eventuele accessoires netjes en veilig op kunt opbergen. Voordat je een miskoop begaat, heb ik voor je er een aantal op een rij gezet. Deze behandelen wij in onze koopgids hieronder.

 

1. Bosch UniversalImpact 18 SystemBox Accuboormachine – Met 2 x LI-2 18 V accu’s en lader – Incl. 241 accessoires

Ik ben zeer te spreken over deze accuboormachine met systembox. Bosch is een A-merk, duurzaam en gebruiksvriendelijk. De accu’s zijn handig en uitwisselbaar. Het mooie is ook nog eens dat je veel accessoires meegeleverd krijgt.

Bosch UniversalImpact 18 SystemBox Accuboormachine - Met 2 x LI-2 18 V accu's en lader - Incl. 241 accessoires
afbeelding van Bol.com

Ik heb het hieronder op een rijtje voor je gezet:

  • 1x lader (AL 1810 CV)
  • Oplaadtijd 60 minuten
  • 1x opberg SystemBox
  • 2x 18 V Li-Ion accu’s (1,5 Ah)
  • Accu-platform Bosch Power for ALL 18V
  • Een 241-delige accessoire set

Als je deze boormachine koopt voor de prijs van 249,- euro, haal je een stuk gereedschap in huis wat lang meegaat en staat voor duurzaamheid.

 

2. Makita HP457DWE Klopboor-/Schroefmachine – 18V – Inclusief 2 Accu’s en Lader

Deze Makita accuboormachine is een zeer betrouwbare allround machine, geschikt voor zowel de professional als de hobby-klusser. Multifunctioneel in gebruik en beschikt over 2 functies: schroeven en boren. Je kunt met deze machine zowel middel als zware werkzaamheden verrichten.

Makita HP457DWE Klopboor-/Schroefmachine - 18V - Inclusief 2 Accu's en Lader
afbeelding van Bol.com

Een groot voordeel van deze boormachine op accu is dat je hem gemakkelijk overal kunt gebruiken zonder dat er snoeren in de weg zitten. Ideaal wanneer je een klus hebt waarbij je steeds op verschillende locaties de accuboormachine nodig hebt. Deze machine is veelzijdig, je kunt hem gebruiken voor schroeven, boren en klopboren.

Wat krijg je als je deze accuboormachine koopt voor 140,- euro:

  • 1x lader
  • 1x koffer
  • Oplaadtijd 60 minuten
  • 2x 18 V Li-Ion accu’s (1,5 Ah)

Met deze krachtige boormachine, kun je elke klus aan.

 

Een zaagmachine

Een zaagmachine gebruik je voor verschillende klussen. Zo is een zaagtafel geschikt voor het doorzagen en afkorten van planken.

Of kies voor een decoupeerzaag voor het fijnere en gedetailleerde zaagwerk. Ik geef je een advies welke zaagmachine, je het beste kan helpen bij de juiste klus. Dan weet je alvast welk type zaagmachine het beste aansluit bij jouw wensen.

1. Makita HS7601J Cirkelzaag – 230 V – 190 mm – In Mbox Opbergkoffer

Deze Makita cirkelzaag is uitermate geschikt voor de regelmatige klusser. Stil in gebruik, licht in gewicht. Deze cirkelzaag is heel sterk voor elke zaagklus. Je krijgt er een universele stofafzuigaansluiting bij.

Makita HS7601J Cirkelzaag - 230 V - 190 mm - In Mbox Opbergkoffer
afbeelding van Bol.com

Het machineformaat is zeer aangenaam tijdens het werken. Bij elke nauwkeurige en fijne klus sta je garant voor veilig werken. Het zaagblad heeft maar liefst een diameter van 190 mm. Je kan er meerdere materiaaltypes mee doorzagen, een aantal zijn; Hout, koper, aluminium, laminaat, traspa en kunststof. De prijs is ook aan de scherpe kant, je betaald maar 136,99 euro.

2. Bosch PST 700 E Decoupeerzaag – 500 Watt – Met kunststof koffer en een zaagblad

Op zoek naar een fijne decoupeerzaam, dan komt deze Bosch om de hoek kijken. Comfortabel en soepel in gebruik en met deze decoupeerzaag zaag je met gemak recht en in bochten. Met de Bosch Electronic toerentalfunctie zorgt hij ervoor dat elke klus soepel start. Zaag tot maar liefst 70 mm, vanuit hoeken van 45°-90°.

Het mooie is ook nog dat je zaagbladen snel en gemakkelijk kan verwisselen zonder sleutel dit bevordert het efficiënt werken.

Bosch PST 700 E Decoupeerzaag - 500 Watt - Met kunststof koffer en een zaagblad
afbeelding van Bol.com

Je kunt zelfs zaagsnelheid instellen op de eisen van het materiaal. Dit is handig als het zagen lastig wordt bij knoesten in hout.  De zaag trilt minimaal, dit zorgt voor extra controle.  Nog een mooi voordeel het heeft een compact formaat.

Je kunt zagen in een groot aantal materialen, o.a. hout, laminaat, aluminium en kunststof. Dit allemaal voor de prijs van 69,99 euro.

Tot slot, de belangrijkste specificaties van de Decoupeerzaag:

– Aantal zaagbewegingen onbelast: 500 – 3.100 r/min
– Machinegewicht: 1,7 kg
– Zaagdiepte in hout: 70 mm
– Zaagdiepte in staal: 4 mm
– Bosch SDS
– Bosch Low Vibration

3. Bosch AdvancedMulti 18

De Bosch AdvancedMulti 18 is een hele handige multitool. Je kunt deze multitool inzetten voor schuren, zagen, slijpen en schrapen dankzij de oscillerende beweging. Hij werkt op een 18 volt 2,5 Ah Li-Ion accu. Altijd handig als je ergens aan het klussen bent waar je even geen stroom bij de hand hebt. Je hebt veel extra mogelijkheden, je kan bijvoorbeeld een extra handvat monteren voor meer grip en controle. Dit handvat dempt de trillingen, wat wel zo prettig werkt.

Bosch AdvancedMulti 18 Main Image
afbeelding van Coolblue.nl

Je krijgt ook nog 3 extra opzetstukken meegeleverd, een invalzaagblad voor het uitzagen van vormen, een segmentzaagblad voor diverse zaagwerkzaamheden en schuurplateau met schuurbladen voor het schuurwerkzaamheden.

Je kan er opzetstukken met een Bosch Starlock aansluiting opzetten. De diepteaanslag voorkomt dat je bij het zagen te diep in het materiaal gaat. Met deze AdvancedMulti 18 klaar jij dus diverse klussen. Deze ultieme multitool koop je voor 199,99 euro.

 

De belangrijkste hoofdspecificaties op een rij:

– 18 volt 2,5 Ah Li-Ion accu
– Oplader
– Extra handgreep
– Schuurplateau
– Schuurbladenset (6x)
– Invalzaagblad
– Segmentzaagblad
– Diepteaanslag
– Koffer

Bekijk deze multitool en recensies bij Coolblue>

 

4. Makita TM3010CX2J

Nog zo’n handig stuk gereedschap is de Makita multitool. Deze machine is in te zetten bij de volgende klussen: schuren, schrapen, snijden, en zagen. Deze 320 watt multitool van Makita is zó veelzijdig inzetbaar dat je haast elke klus kunt uitvoeren met één van de in 12 verschillende hoeken te plaatsen opzetbladen.

Makita TM3010CX2J Main Image
afbeelding van Coolblue.nl

Het toerental van de Makita TM3010CX2J is regelbaar, zodat je ook prima in zachtere materialen kunt werken. Hij is voorzien van een ergonomische greep. Deze machine heeft genoeg accessoires zodat je meteen aan het klussen kan.

Deze uitgebreide multitool heb je in huis voor 269 euro.

Wat je allemaal krijgt als je deze multitool koopt:

– Accessoireset
– Inbussleutel 5 mm
– Sleutelklem
– Stofafzuiging
– 3x schuurvel K150
– Meerdere zaagbladen
– Een aantal opzetstukken

Bekijk deze multitool en recensies bij Coolblue>

Slotwoord

En weet je al welk klusgereedschap je aanwinst wordt?

Ik heb er een aantal onder de aandacht gebracht, maar op klusgebied kan je genoeg multi tools uitzoeken, dus ga lekker op onderzoek uit, zou ik zeggen.

In ieder geval weet je zeker dat je bij de aanschaf van deze machines heerlijk en professioneel kunt klussen!

Vergelijkbare berichten