Beste laptop Asus

Beste laptop Asus – Onze top 3 laptops van Asus!

Ben jij hoog toe aan de aanschaf van een nieuwe laptop? Dan ben je op mijn website Hardwareunlimited.nl in ieder geval aan het juiste adres. Op deze website vind je namelijk allerlei praktische informatie én handige tips voor het uitzoeken van een nieuwe laptop. Bovendien laat ik je kennis maken met de beste laptops die je op dit moment aan kunt schaffen.

Als je hedendaags naar het aanbod van laptops kijkt, weet je eigenlijk niet wat je ziet. Het aanbod is namelijk super uitgebreid én divers te noemen. Dit komt enerzijds door de ontwikkeling van verschillende soorten laptops, maar anderzijds ook door de aanwezigheid van veel merken in de wereld van laptops. Zo is Acer een gerenommeerd merk, biedt Apple een uitgebreid aanbod aan én is Asus zeer geliefd bij kopers van een nieuwe laptop.

In dit artikel richt ik graag mijn pijlen volledig op de laptops van het merk Asus. Ik bespreek graag waarom de laptops van dit merk zo goed zijn, waar je op moet letten bij het uitkiezen van de beste laptop van Asus én wat in mijn ogen de beste laptops van dit merk zijn. Na het lezen van dit artikel ben je eigenlijk direct in staat om voor jezelf de juiste keuze te gaan maken. Mocht je kiezen voor een laptop van dit merk, neem je sowieso een verstandige beslissing. In mijn ogen weet Asus namelijk een unieke prijs-kwaliteitsverhouding aan te bieden!

Waarom een laptop van Asus aanschaffen?

Zoals ik hierboven al aangehaald heb, is het aanbod van laptops heden ten dage onwijs uitgebreid te noemen. Je kunt kiezen tussen laptops van allerlei verschillende merken, ook tussen laptops met variërende prijskaartjes. Ook kun je bijvoorbeeld een paar honderd euro voor een laptop uitgeven, maar je kunt ook moeiteloos 2 á 3 duizend euro voor een laptop uitgeven. Je kunt het zo gek niet bedenken of het is mogelijk in de wereld van laptops.

Binnen dit uitgebreide aanbod heeft Asus zijn sporen inmiddels absoluut verdiend. Het merk staat al jarenlang aan de top van de laptopwereld en heeft indrukwekkende modellen op de markt gebracht. Is dat ook een reden waarom de laptops van Asus zo goed verkocht worden? Ja, deels. Er zijn – in mijn ogen – zeker meerdere redenen waarom het aan te raden is om een laptop van Asus aan te schaffen. Meer daarover vertel ik graag in dit artikel!

Allereerst wil ik je graag wijzen op de uitmuntende kwaliteit van de laptops van het merk Asus. Dit merk komt van origine uit Taiwan en dat is eigenlijk aan alles te merken. In Taiwan zijn namelijk hoogwaardige fabrieken te vinden die prima laptops op de markt weten te brengen. Je zou wellicht direct denken aan fabrieken waarin de arbeidsomstandigheden niet naar wens zijn, maar daar is absoluut geen sprake van bij Asus. Nee dit bedrijf hecht veel waarde aan de werkomstandigheden én zorgt voor de beste onderdelen.

De kwaliteit van de Asus laptops is ook duidelijk terug te zien in de levensduur van deze laptops. Als je een laptop van Asus aanschaft, weet je één ding zeker: je kunt hier jarenlang van genieten. Dat komt enerzijds door de kwaliteit van de laptop, maar anderzijds ook door de stevige behuizing van de Asus laptop. Mocht je onverhoopt jouw Asus laptop ergens tegen aan stoten, hoef je niet direct bang te zijn voor beschadigingen. De behuizing is immers behoorlijk stevig te noemen!

 

Verder ben ik ook te spreken over het uitgebreide aanbod van Asus. Als je het aanbod van Asus op dit moment bekijkt, zie je honderden varianten terug komen. Deze varianten verschillen soms op detailniveau, maar verschillen ook echt op grote lijnen van elkaar. Je hebt hierdoor meer dan voldoende keus en kunt altijd een laptop vinden die volledig op jouw wensen aansluit.

Tot slot wil ik nog benoemen dat de prijs-kwaliteitsverhouding dik in orde is. In vergelijking met bijvoorbeeld de laptops van Apple zijn de laptops van Asus relatief voordelig te noemen. Ondertussen geniet je dus van een prima kwaliteit én hoef je dus ook niet super veel geld te betalen. Juist die prijs-kwaliteitsverhouding maakt de aanschaf van een laptop van Asus zeer interessant.

Wil jij om bovengenoemde redenen graag een laptop van Asus aanschaffen? Dan weet je nu in ieder geval al twee dingen: deze laptops hebben een prima prijs-kwaliteitsverhouding én je hebt de keus uit meer dan voldoende laptops van dit Taiwanese merk. Maar, wat is nou de beste laptop van Asus? Die vraag staat eigenlijk centraal in het restant van dit artikel!

 

Waar moet je op letten bij het uitkiezen van een Asus laptop?

Heb je interesse om een laptop van Asus aan te gaan schaffen? Dan wil je uiteraard de juiste keuze gaan maken én ook niet té veel te betalen voor de laptop. Mijn tip is daarom om allereerst jouw wensen en jouw budget op een rijtje te zetten. Bepaal voor jezelf waar je de laptop wilt gaan gebruiken, waarvoor je de laptop wilt gaan gebruiken en hoeveel geld je aan de laptop uit wilt geven. Daarbij moet je dus ook alvast nadenken over de specs van de laptop.

Vervolgens is het zaak om de verschillende laptops van Asus met elkaar te gaan vergelijken. Dat doe je enerzijds door naar de prijs te kijken en anderzijds door naar de specs te kijken. Bekijk bijvoorbeeld wat voor processor de laptop heeft, wat het werkgeheugen is, wat de totale opslagcapaciteit is en welke videokaart in de laptop ingebouwd zit.

Uiteraard is het ook zaak om goed naar het prijskaartje van de Asus laptop te kijken. Als je het aanbod van Asus in grote lijn bekijkt, zie je dat de prijzen nogal variëren. Sommige varianten koop je al voor 3 á 4 honderd euro, terwijl je voor andere varianten meer dan 2.000 euro dient te betalen. Het is dus aan jou om te bepalen wat je maximaal aan de laptop uit wilt/kunt geven.

Ook wil ik je aanraden om goed naar het beeldscherm van de Asus laptop te kijken. Wil je de laptop bijvoorbeeld graag mee op reis nemen? Of wil je foto’s bewerken op de laptop? Als je foto’s wilt gaan bewerken, heb je meer baat bij een grotere laptop. Mocht je de laptop mee op reis willen nemen, heb je baat bij een lichte en compacte laptop. Stem dus óók de afmetingen en het gewicht van de laptop op jouw eigen wensen af.

Al met al zijn er dus meerdere zaken waar je goed op moet letten bij het uitkiezen van een laptop van Asus. Start met het op een rijtje zetten van jouw wensen, bepaal jouw maximale budget en ga vervolgens gericht op zoek naar de beste Asus laptop binnen het gestelde budget.

Wat is volgens mij de beste laptop van Asus?

In de afgelopen jaren heb ik veel kennis opgedaan in de wereld van laptops. Mede daardoor ben ik in staat om zeer gericht én kritisch naar de verschillende laptops van Asus te kijken. Uiteindelijk heb ik – op basis van een uitgebreide test – een top 3 samen weten te stellen. Hieronder laat ik je graag kennis maken met de drie Asus laptops die mij het meeste aanspreken!

Aangezien het aanbod van Asus laptops zo uitgebreid is, ben ik op zoek gegaan naar de beste 13 inch-, de beste 15 inch- en de beste 17 inch Asus laptop. Mijn bevindingen vind je in onderstaande korte reviews!

#1. Asus Chromebook C423NA-EB0108 – beste 13 inch Asus laptop

Ben je op zoek naar een lichte en compacte laptop? Lijkt het je heerlijk om deze laptop mee op reis te nemen of om in de trein op deze laptop te werken? Dan kan je in mijn ogen het beste voor de Asus Chromebook C423NA-EB0108 kiezen.

Asus Chromebook C423NA-EB0108 linkerkant

De term Chromebook slaat op een laptop die je ook als een tablet kunt gebruiken. Het is namelijk mogelijk om deze laptop via het beeldscherm te besturen. Daarnaast geniet je van een laag gewicht, van een ongekend lange accuduur en van een stijlvol doch compact design.

In mijn ogen is dit de ideale laptop van Asus voor studenten en werklieden. Mocht je de laptop vaak mee willen nemen, komt bijvoorbeeld het gewicht van 1,2 kilogram perfect van pas. Je moet er wél rekening mee houden dat deze laptop gebruik maakt van het besturingssysteem Chrome OS en niet van Windows.

Asus Chromebook C423NA-EB0108 Main Image

Mocht dat geen probleem voor je zijn, is dit absoluut de beste 13 inch laptop van Asus. Dat komt ook zeker door het prijskaartje; bij mijn partner Coolblue betaal je voor deze laptop een bedrag van slechts 329 (!) euro. Echt een koopje eigenlijk.

#2. Asus VivoBook 15 P1504JA-EJ572T – beste 15,6 inch Asus laptop

https://www.coolblue.nl/product/860910/asus-vivobook-15-p1504ja-ej572t.html

Gaat jouw voorkeur uit naar een iets grotere laptop? In dat geval is het interessant om te kijken naar een laptop met een beeldschermdiagonaal van 15,6 inch. Binnen het assortiment van Asus vind je meerdere varianten terug, waarbij mijn voorkeur uit gaat naar deze Asus VivoBook 15 P1504JA-EJ572T. Dit is mijn ogen de beste 15 inch Asus laptop.

Waarom ik deze laptop zo goed vind? Dat komt onder meer door de prijs-kwaliteitsverhouding. Voor deze laptop betaal je bij mijn partner Coolblue een bedrag van 599 euro. Op papier klinkt dat misschien als veel geld, maar je krijgt echt ongekend veel waar voor je geld bij deze Asus laptop.

Asus VivoBook 15 P1504JA-EJ572T voorkant

De laptop heeft een krachtige Intel Core i5 processor, een werkgeheugen van 8 GB en een totale opslagcapaciteit van 256 GB. Door die specs werk je snel op deze laptop en werk je – zonder enige moeite – met meerdere programma’s tegelijkertijd.

Asus VivoBook 15 P1504JA-EJ572T Main Image

 

Ondertussen heeft deze laptop ook nog een geweldig beeldscherm, een krachtige videokaart en een fraaie uitstraling. De behuizing is niet alleen fraai, maar is ook behoorlijk robuust te noemen. Vanwege al deze voordelen ben ik ervan overtuigd dat je jarenlang gaat genieten van deze snelle, krachtige en fraaie laptop. Een laptop met een perfect formaat (15,6 inch) en de perfecte specs voor ‘normaal’ gebruik. Wat wens je nog meer?

 

#3. Asus VivoBook 17 F712FA-BX773T – beste 17 inch Asus laptop

https://www.coolblue.nl/product/860929/asus-vivobook-17-f712fa-bx773t.html

 

In de wereld van laptops bestaan eigenlijk drie gangbare formaten: 13 inch, 15,6 inch en 17 inch. Gaat jouw voorkeur uit naar een 17 inch laptop? Heb je een groot beeldscherm nodig voor het editen van films of het bewerken van foto’s? In dat geval kan je in mijn ogen het beste kiezen voor de Asus VivoBook 17 F712FA-BX773T. Deze laptop is onwijs snel, heeft een beeldschermdiagonaal van 17,3 inch en is ook nog eens relatief gunstig geprijsd.

Asus VivoBook 17 F712FA-BX773T voorkant

 

Deze geweldige Asus laptop heeft een Intel Core i5 processor, een werkgeheugen van 8 GB en een totale opslagcapaciteit van 512 GB. Dankzij de krachtige videokaart en het grote beeldscherm werk je onwijs prettig op deze laptop. Ook voor studenten is deze laptop overigens zeer interessant!

Asus VivoBook 17 F712FA-BX773T Main Image

Wellicht zou je verwachten dat je de hoofdprijs voor deze 17 inch Asus laptop moet betalen. Nou, daar is niks van waar. Voor deze laptop betaal je namelijk een bedrag van slechts 699 euro. Voor dat bedrag word je dus de trotse eigenaar van een fraaie, grote, krachtige en hoogwaardige laptop. In mijn ogen is dit echt de beste 17 inch laptop van het merk Asus.

 

Slotwoord

Bepaal je wensen en stel een maximum budget voor jezelf op. Ga vervolgens binnen dat budget op zoek naar de beste laptop binnen het assortiment van Asus. Aangezien dit assortiment onwijs uitgebreid is, heb je in ieder geval méér dan voldoende keus. In mijn ogen kan je het beste voor één van de drie boven genoemde varianten kiezen.

Gaat je voorkeur uit naar een 13 inch laptop? Kies dan voor de Asus Chromebook C423NA-EB0108. Heb je het liefste een 15,6 inch laptop? Kies dan voor de Asus VivoBook 15 P1504JA-EJ572T. Of heb je toch echt het liefste een 17,3 inch laptop? Dan kan je het beste voor de Asus VivoBook 17 F712FA-BX773T. Je hebt in ieder geval meer dan voldoende keus!

Vergelijkbare berichten