Wat is de beste laptop beschermhoes? – Dit zijn de 4 beste beschermhoezen voor je laptop!

Een laptop schaf je niet zomaar aan. Het is een dure aanschaf en daarom moet je hem goed beschermen. Dit kun je natuurlijk doen door er heel simpel een handdoek omheen te draaien. Ik heb dat namelijk wel eens meegemaakt. Ik zat in de trein, iemand haalde een heel pakket uit zijn tas en rolde het uit over de stoel. Toen kwam er een laptop uit. Ik was al bang toen ik het zag, want ik zag de laptop al op de grond vallen. Deze persoon had duidelijk geen zin om geld uit te geven aan een laptop hoes of wist niet eens dat deze bestond.

Ik werk altijd op mijn laptop en neem deze regelmatig overal mee naar toe. Daarom moet ik mijn laptop goed beschermen, want als je een laptop vervoerd dan kun je er veel beschadigingen aan krijgen. Ik ben zuinig op mijn spullen, daarom schaf ik altijd een beschermhoes voor mijn laptop aan.

Toch, zijn er genoeg mensen zoals ik hierboven in het eerste stukje beschreef die hun laptop niet goed beschermen. Toch is het natuurlijk niet wenselijk als je laptop stuk gaat nadat je laptop éen keer valt.  Daarom schrijf ik nu dit artikel. Ik heb mezelf erin verdiept, ik weet welke accessoires er allemaal te verkrijgen zijn. In dit artikel vertel ik je waarom een beschermhoes belangrijk is en waar je op moet letten als je hem koopt. Verder geef ik je nog een top 4 met beste beschermhoezen voor je laptop.

Waarom zou je een laptop hoes aanschaffen?

Ik hoor vaak genoeg mensen zeggen dat ze geen beschermhoes voor hun laptop nodig hebben. Ze hebben toch een speciale laptoptas en doen hem daarin, veel mensen denken dan ook dat er niets met hun laptop kan gebeuren. Maar dat is een foute redenering. Uiteraard is je laptop in een speciale laptop tas goed beschermt, maar niet iedereen heeft zo’n speciale tas.

Jongeren bijvoorbeeld stoppen hun laptop gewoon bij hun boeken in hun rugzak. Op deze manier kan hun laptop beschadigen door de boeken. Verder kan er altijd iets scherps in een rugtas komen, of valt er bijvoorbeeld eten uit een trommel.

Een ongeluk zit echt in een klein hoekje en veel mensen beseffen zich dat niet. Het is dus echt noodzakelijk om een beschermhoes voor je laptop aan te schaffen, want je laptop gaat er veel langer door mee.

Je moet er toch niet aandenken dat hij ineens nat wordt door de thermoskan met thee die lekt, of dat hij ineens helemaal vies wordt door de koek die net is verkruimelt.

Dit zijn natuurlijk genoeg redenen waarom je een hoes voor je laptop zou moeten aanschaffen. Zo kan je jouw laptop ook nog beschermen tegen krassen, stoten, vallen en natuurlijk vuil.

Waar moet je opletten bij het uitkiezen van een laptop hoes?

Voordat je een beschermhoes voor je laptop koopt is het belangrijk dat je weet waar je op moet letten als je er een uitkiest. Het is natuurlijk een belangrijke koop, want je wilt je laptop immers goed beschermen.

Meet eerst je laptop altijd op, zo weet je naar welke maat je moet zoeken. Je kunt natuurlijk wel op de inches zoeken, maar dit is niet altijd waarheidsgetrouw. Je kunt beter het zekere voor het onzekere nemen en met opmeten voorkom je dit.

Let dus goed op de maat van je laptop en van de beschermhoes. Hij mag niet te los, maar ook niet te strak zitten. De hoes moet wel dicht kunnen.

Daarnaast is het belangrijk dat je let op het materiaal, dit moet stevig en zacht zijn, en het liefst nog waterdicht. Verder is het belangrijk om ervoor te zorgen dat er een goede rits in zit en dat de beschermhoes dus goed sluit.

Top 4 met beste laptop beschermhoezen

Ik heb een aantal beschermhoezen geselecteerd, waarvan ik denk dat ze jouw laptop de optimale bescherming zullen bieden. Het zijn hoezen waar ik zelf ook al naar heb gekeken toen ik mijn laptop beschermhoes ging aanschaffen. Bekijk deze top 4 en vindt de beste beschermhoes voor jouw laptop.

Case Logic LAPS116 – Laptop Sleeve – 15.6 inch / Zwart

Deze laptop beschermhoes staat hier met stip op 1. Dit is niet vreemd als je kijkt naar wat je ervoor terug krijgt. Deze laptop beschermhoes biedt een laptop van 15 tot 16 inch exact de bescherming die een laptop nodig heeft.

Voordat je deze laptop beschermhoes aanschaft is het belangrijk dat je jouw laptop goed opmeet. Er kan natuurlijk wel het hoeveelheid inches opstaan, maar kijk toch altijd voor de zekerheid naar de maten van je laptop. Meet je laptop dus op voordat je deze beschermhoes aanschaft en vergelijk het dan met deze maten: 38.5 x 4.4 x 26.7 cm. Dit zijn de maten van deze laptop beschermhoes.

Case Logic LAPS116 - Laptop Sleeve - 15.6 inch / Zwart
Deze Laptop beschermhoes is te koop bij Bol.com >

In deze beschermhoes vind je een dikke schuimlaag. Deze dikke schuimlaag zorgt ervoor dat jouw laptop goed wordt beschermt tegen: vallen, stoten, krassen, vuil en vocht. Deze laptop beschermhoes is makkelijk om te openen dankzij de soepele ritssluiting. Er zit een speciaal systeem in dat ervoor zorgt dat de rits jouw laptop niet beschadigd, je wilt natuurlijk geen krassen op je laptop hebben.

Een ander groot pluspunt aan deze beschermhoes is dat hij gemaakt is van EVA-foam en daardoor is hij zeer licht in gewicht. Dit is handig als je onderweg naar je school of werk moet, dit maakt je laptop minder zwaar.

Diwolar huismerk Neopreen laptop sleeve 15,6” blauw

Dit is een uitstekende basic uitvoering van een laptop beschermhoes. Niet iedereen heeft een groot budget, maar met deze beschermhoes kun je zeer goed uit de voeten. Hij beschikt over de juiste prijs/kwaliteit verhouding.

Er zit zacht Neopreen schuim in deze beschermhoes, daardoor beschermt hij je laptop tegen krassen, stoten, vuil en water.

Neopreen laptopsleeve 15,6'' blauw
Deze Laptop beschermhoes is te koop bij Bol.com >

Het is heel belangrijk dat je hem goed om je laptop heen sluit, alleen zo krijgt je laptop de optimale bescherming die hij nodig heeft.

Deze laptop beschermhoes is zeer geschikt voor een laptop van rond de 15,6 inch. Meet wel even je laptop goed op, want deze laptophoes kan nogal van maat verschillen. De maten van deze laptop beschermhoes zijn 1 x 28 x 40 cm (HxBxD) .

Medio Laptoptas en Laptop Sleeve

Met het minimalistische design van deze laptop beschermhoes kom je professioneel over. Je kunt op deze manier jouw laptop goed beschermen en ook degelijk overkomen. Deze beschermhoes is verkrijgbaar voor een goede prijs als je vergelijkt met de kwaliteit die je krijgt.

Er zitten twee ritsrunners op deze beschermhoes, dit maakt hem goed afsluitbaar. Verder is deze hoes licht van gewicht, wat hem ideaal maakt, zo wordt je laptop namelijk niet te zwaar.

Bombata MEDIO All Black 13 inch Laptoptas - 13,3" / Zwart

Deze Laptop beschermhoes is te koop bij Bol.com >

Er zit zacht EVA-foam in deze beschermhoes, op deze manier bescherm je jouw laptop optimaal tegen allerlei invloeden van buitenaf. Met de rits kun je hem perfect afsluiten waardoor hij nog beter beschermd wordt.

De afmetingen van deze laptophoes bestaan voor de buitenkant uit: 36 cm x 26 cm x 3 cm en de binnenkant uit: 34,5 cm x 24.5 cm 2,5 cm.Hier kun je met gemak een laptop met een scherm ter grootte van 13,3 inch in kwijt. Dit zorgt ervoor dat je laptop goed wordt beschermd. Meet wel altijd even je laptop op voordat je deze beschermhoes koopt en check even met de maten of hij echt past.

Laptop Sleeve 14 inch (Laptoptas) zwart van ZADAR

Deze laptophoes van ZADAR heeft een eenvoudig en strak design. Je kunt met deze beschermhoes optimaal genieten van de juiste bescherming voor je laptop. Hij is licht van gewicht en dit is dan ook ideaal aan deze beschermhoes. Hij hoort zeker in deze top 4 omdat hij jouw laptop de bescherming biedt die hij nodig heeft.

Indien je deze laptop beschermhoes besteld krijg je er een gratis etui bij, handig om al je spullen in op[ te bergen. Verder bestaat deze hoes uit een dikke zachte foam beschermlaag, waardoor uw laptop altijd optimaal beschermt is tegen stoten, krassen en vuil.

Laptop Sleeve 14 inch (Laptophoes) zwart van ZEDAR®Deze Laptop beschermhoes is te koop bij Bol.com >

Deze laptop beschermhoes is beschikbaar voor alle merken laptop van 13 en 14 inch. Denk aan de volgende merken: ACER, APPLE, ASUS, DELL, HP, LENOVO, SONY, SAMSUNG, TOSHIBA.

De binnenmaten van deze beschermhoes zijn: 34.3 x 4.3 x 24.6 cm. De buitenmaten van deze beschermhoes zijn: 36.8 x 4.3 x 26.7 cm. Zo past je laptop tot 14 inch er altijd in, maar check wel even of deze hoes echt past, het kan natuurlijk altijd wat afwijken. Meet je laptop dus even van te voren op.

 

Conclusie

Je weet nu waar je op moet letten als je een beschermhoes voor jouw laptop aan gaat schaffen. Het zal niet eenvoudig zijn om meteen de juiste te vinden, maar kijk in deze top 4 en dan gaat het zeker lukken. Ik heb alle vier de beschermhoezen met zorg geselecteerd en hoop dat je jouw laptop goed gaat beschermen. Wist je dat Bol.com een top  10 van de beste laptop hoezen bijhoudt? Bekijk de top 10 hier >