Beste laptop met 16 GB werkgeheugen – Deze top 3 helpt je met kiezen!

Beste laptop met 16 GB werkgeheugen. Of jij nu een professionele laptopgebruiker bent of niet, het is je vast niet ontgaan hoeveel verschillende laptops er tegenwoordig verkrijgbaar zijn. Dit varieert van verschillende maten tot zelfs verschillende kleuren. En maar te zwijgen over de verschillende merken.

Waar veel laptops zich in kunnen onderscheiden, is het werkgeheugen. Mocht jij een intensieve gebruiker zijn door bijvoorbeeld je werk of studie, dan is 16 GB aan werkgeheugen de ideale laptop voor jou. Nu is de kans groot dat jij door de bomen het bos even niet meer ziet. Tenslotte zijn er zoveel laptops met 16 GB aan werkgeheugen. Wat is nu de beste laptop met 16 GB werkgeheugen?

De beste laptop met 16 GB werkgeheugen is hoe dan ook de Apple MacBook Pro 13. Dat komt voornamelijk door het feit dat de laptop een compact formaat heeft, 20 uur zonder opladen gebruikt kan worden en geschikt is voor veelzijdig gebruik. Je ziet het al. Dit is een toppertje.

Wil jij meer te weten komen over laptops met 16 GB aan werkgeheugen? Daar kan en wil ik je graag bij helpen. Door dit artikel van begin tot eind te lezen krijg jij antwoord op al je brandende vragen en wie weet heb jij binnen enkele dagen de perfecte laptop met 16 GB werkgeheugen in huis om lekker mee aan de slag te gaan.

Beste laptop met 16 GB werkgeheugen

Beste laptop met 16 GB werkgeheugen – Dit zijn de beste

De beste laptop met 16 GB werkgeheugen. Na een zoeksessie op Google is de kans groot dat je bij dit artikel terecht bent gekomen. Dat is een goede zaak, want hier ga je van A tot Z lezen welke laptops met 16 GB aanraders zijn en vertel ik je meer over 16 GB in het algemeen. Of jij nu een professional bent of niet, je zult hier hoe dan ook mee uit de voeten kunnen.

Om het artikel goed te starten, gaan we direct door naar de beste laptops met 16 GB werkgeheugen. Daar gaan we door middel van een top 3 naar kijken en met elkaar vergelijken. Bekijk de top 3 met een kritisch oog en beslis daarna welke laptop bij jou past. Mocht jij na de top 3 nog niet helemaal overtuigd zijn of je wilt gewoon meer weten over 16 GB, blijf dan zeker nog even bij dit artikel hangen en lees deze helemaal tot het einde.

1.      Apple MacBook Pro 13 – 16 GB – Space Gray

We trappen de top 3 natuurlijk af met de beste laptop die op de eerste plek staat in deze top 3. Dat is namelijk de Apple MacBook Pro 13. Een MacBook met naast 16 GB aan werkgeheugen nog veel meer specificaties waar jij je vast wel raad mee weet.

Beste laptop met 16 GB werkgeheugen

De Apple MacBook Pro 13 staat vooral bekend om zijn veelzijdigheid, professionaliteit en uitzonderlijke batterij. Zo is de MacBook geschikt voor zowel zware programma’s als voor lichte programma’s en kan de batterij zonder tussendoor op te laden 20 uur meegaan. Dat maakt het voor zowel het werk, de studie of voor recreatiegebruik zeer geschikt.

Behalve de batterijduur en de veelzijdigheid, weegt de Apple MacBook minder dan 1,5 kilogram. Perfect voor onderweg of voor in de schooltas.

De 16 GB werkgeheugen maakt bij deze MacBook absoluut het verschil, want je kunt hierdoor meerdere programma’s tegelijk openen en gebruiken. Tijdens het video bewerken even muziek luisteren? Geen enkel probleem! Niet alleen door zijn 16 GB aan werkgeheugen is de Apple MacBook Pro 13 de beste laptop, ook door zijn geweldige specificaties is de laptop een keuze waar je niet snel spijt van zult krijgen. Past de kleur Space Gray niet helemaal bij jou? Geeft niks. Er zijn genoeg andere kleuren waar jij uit kan kiezen. Hoe ideaal is dat?

2.      Acer Nitro 5 AN517-54-7555

Behalve dat de Acer Nitro 5 16 GB aan werkgeheugen heeft en een beeldscherm van 17,3 inch heeft, is hij ook nog eens een dikke aanrader en past hij daarom perfect binnen deze top 3 met de beste laptops die 16 GB aan werkgeheugen hebben.

Beste laptop met 16 GB werkgeheugen

De 17,3 inch zorgt er namelijk voor dat jij tijdens gebruik een goede houding aanneemt en dat je geen blessures aan de schouders of de nek krijgt. Wees niet ongerust, want ook dit formaat is prima om overal mee naar toe te nemen. Ook met de Acer Nitro 5 is het mogelijk, mede door de i7 processor, meerdere programma’s tegelijkertijd te openen en intensief te gebruiken zonder dat dit problemen of haperingen oplevert. Zo kun je bijvoorbeeld tijdens het spelen van een game intensief communiceren met een vriend of vriendin.

Over gamen gesproken, de Acer Nitro 5 is buiten zijn 16 GB werkgeheugen een zeer geschikte laptop voor het spelen van games. Hier vallen uiteraard ook de zware games onder. Het 144 hertz beeldscherm van de Acer Nitro 5 geeft jou de best mogelijke kwaliteit aan beeld en maakt het werken op deze 16 GB laptop een feestje.

3.      Asus VivoBook 15 S513EA-BN780T

Wie houd er nu niet van foto’s? Foto’s zijn herinneringen die we voor later kunnen opslaan en nog eens op een later moment kunnen bekijken. Tegenwoordig is foto’s afdrukken niet helemaal meer van deze tijd en zoeken we dus vaker naar een goede en effectieve manier om ze op te kunnen slaan. Maar wat als het duizenden foto’s zijn? Waar sla je die op? Nu, de Asus VivoBook 15 is dé ideale laptop voor jou in dat geval.

Beste laptop met 16 GB werkgeheugen

Omdat de Asus VivoBook 15 maar liefst 1 terabyte aan opslagruimte heeft, kan jij je duizenden foto’s veilig en netjes opslaan, zonder dat er iets verloren gaat. Ook als je voor werk of studie veel foto’s bewerkt of moet opslaan, is de Asus VivoBook 15 daar natuurlijk zeer geschikt voor. Niet alleen foto’s, ook video’s in full HD kunnen probleemloos worden opgeslagen op de laptop.

De combinatie van 16 GB werkgeheugen en de Core i7 processor zorgen ervoor dat de Asus VivoBook 15 als een zonnetje zal blijven lopen. Ook als jij meerdere programma’s naast elkaar gebruikt of wil gebruiken. Je ziet dat de Asus VivoBook 15 zeer veelzijdig is en hoe dan ook thuishoort in deze top 3 van beste laptops met 16 GB werkgeheugen. 

Waarom  is 16 GB werkgeheugen handig?

Je zult je vast afvragen waarom 16 GB werkgeheugen bij een laptop zo handig is. Je kan toch ook voor minder werkgeheugen kiezen? In het overzicht staan een aantal punten die je ervan zullen overtuigen waarom 16 GB werkgeheugen bij een laptop zo handig is.

  • 16 GB werkgeheugen zorgt ervoor dat zware programma’s zoals foto- of videobewerkingsprogramma’s als een zonnetje blijven lopen en niet vast zullen lopen.
  • Voor het spelen van games is 16 GB werkgeheugen ontzettend handig en fijn. Ook de zwaardere games kun je zonder problemen spelen.
  • Houd jij van multitasking en gebruik jij graag meerdere programma’s tegelijkertijd of naast elkaar? Dat is met 16 GB werkgeheugen geen enkel probleem. Je laptop zal in dit geval niet vastlopen.

Is 16 GB werkgeheugen veel of juist weinig?

Als je al wat meer onderzoek hebt gedaan naar laptops, dan is het je vast opgevallen dat er verschillende typen werkgeheugen zijn. Zo zijn er ook veel laptops die minder of juist meer dan 16 GB aan werkgeheugen hebben.

Wellicht vraag je je op dit moment wel af of 16 GB aan werkgeheugen veel of juist erg weinig is. Daar kan ik je een simpel en kort antwoord op geven. 16 GB is een ideale hoeveelheid als je de laptop intensief wilt gebruiken en meerdere programma’s tegelijkertijd wilt gebruiken.

Zo is 16 GB werkgeheugen bijvoorbeeld ideaal als je veel foto’s bewerkt, video’s monteert of het leuk vindt om games te spelen die wat intensiever in gebruik zijn.

Conclusie

Of jij nu een professionele laptopgebruiker bent of niet, het is nooit verkeerd om een goede laptop in huis te hebben. Zeker als jij de laptop dagelijks intensief gebruikt, wil je dat deze aan al jouw verwachtingen en wensen voldoet.

Je weet inmiddels dat een laptop met 16 GB de beste keuze is en je weet nu dus ook welke de beste is. In de bovenstaande top 3 kun je de verschillende laptops kritisch met elkaar vergelijken en daar een goede keuze uit maken.

Kan jouw geheugen even een opfrisbeurt gebruiken en wil je meer te weten komen over 16 GB werkgeheugen? Geen probleem. Scrol even terug naar boven en lees het artikel nog even goed door.