Beste laptop met Intel Core i5 processor – Ontdek ze hier!

Ben jij op zoek naar een laptop? Dan zul je kunnen erkennen dat het maken van een keuze niet zomaar gedaan is. Er zijn namelijk vele factoren waar je rekening mee zou kunnen houden. Daarnaast heeft iedereen andere wensen en zoekt de ene persoon iets anders in een laptop dan een ander. Wil je erop gamen, gebruiken voor werk of iets anders? Voor ieder type gebruik zijn namelijk andere specificaties nodig. We gaan in dit artikel de focus leggen op de beste laptop met Intel Core i5 processor.

Met een Intel Core i5 processor kan je vrijwel iedere taak uitvoeren wat je van de laptop mag verwachten. Het afspelen van zware games kan lastig zijn, maar lichte games zoals Minecraft kunnen met een dergelijke processor prima af worden gespeeld. Voor werk of school is zo’n laptop ook echt perfect.

  • Ontdek tips bij het kopen van een laptop
  • Koop een laptop met Intel Core i5 processor voor goede prestaties
  • Vind de beste laptop met een Intel Core i5 processor

Ben jij nu op zoek naar een goede laptop van een gemiddelde prijs, die perfect werkt bij het uitvoeren van belangrijke taken? Dan is een laptop met een Intel Core i5 processor wat je moet hebben. Deze zijn voor de meesten betaalbaar, en kunnen puike prestaties leveren. Ik zou zeggen, lees vooral verder in dit artikel, want we zullen uiteindelijk gaan kijken naar enkele van de allerbeste laptops met een dergelijke processor!

Bekijk de video:

Leuke video? Abonneer dan op ons YouTube kanaal!

Wat is een processor?

In een laptop zitten enorm veel onderdelen. Het mag daarom ook geen verrassing heten dat mensen niet goed op de hoogte zijn van het nut van bepaalde componenten. Omdat dit artikel gaat over laptops met een Intel Core i5 processor, is het verstandig om in ieder geval een korte uitleg te geven over wat een processor in een laptop is en wat het precies doet.

De processor is een specificatie die overal wel staat vermeld. Denk dan aan webshops, maar ook aan fysieke winkels. Dat is niet zomaar, gezien het belang van dit onderdeel.

Dit belang wordt nog maar eens benadrukt door het feit dat experts het onderdeel vaak het hart van de computer noemen. Dat komt in principe doordat de processor verantwoordelijk is voor alle ‘processen’ in een computer. Hoe sneller een processor is, hoe meer taken uitgevoerd kunnen worden per seconde. Hierdoor wordt de snelheid van je computer ook voor een groot deel bepaald door de processor waar hij over beschikt.

Ik ga je in dit artikel niet vervelen met allemaal technische verhalen over de componenten van een processor, maar je hebt nu in ieder geval een beetje een idee van wat het is en wat het doet.

Waarom een Intel Core i5 processor?

Wanneer je gebruikmaakt van je laptop, wil je er natuurlijk van uit kunnen gaan dat er goede prestaties worden geleverd. Tal van specificaties hebben hier invloed op, waarbij de processor een hele belangrijke is. Daarom is het vaak zo dat hoe beter de processor is, hoe beter de geleverde prestaties van de laptop zijn.

De Intel Core i5 processor is niet de allerbeste processor die er te krijgen is, maar wel een processor die vrijwel iedere belangrijke taak makkelijk uit kan voeren. Het mooiste is: de prijs ligt een stuk lager dan van laptops met een betere processor.

Dat is een leuk gegeven voor mensen die moeten werken met een krap budget. Wel zal ik je aanraden om voor echt zware taken, zoals grote games, een laptop te gebruiken met minimaal een Intel Core i7 processor.

Bij een laptop kan je de componenten een stuk lastiger upgraden dan bij een pc. Deze kan je na verloop van tijd namelijk eenvoudig upgraden, bijvoorbeeld door het laten vervangen van de processor.

Laptop kopen tips

Ik weet zelf als geen ander hoe belangrijk het is om een goede laptop te hebben. Voor zowel mijn werk als voor mijn studie is het namelijk van cruciaal belang.

Vroeger heb ik wel eens een fout gemaakt bij het kopen van items, waaronder een keer een laptop. Ik had namelijk snel een laptop nodig en had maar een krap budget. Logischerwijs ben ik gaan filteren op goedkope laptops, maar dit was zeker niet de beste keuze. Destijds had ik totaal geen verstand van de specificaties van een laptop en heb hier ook niet echt op gelet bij de aanschaf.

Dit had uiteindelijk als resultaat dat ik zat opgescheept met een laptop die niet kon leveren wat ik verwachtte. Zo had ik bijvoorbeeld te maken met enorm lange laadtijden en liep de laptop continu vast. De druppel was dat de laptop het tijdens een toets had begeven, waardoor ik een onvoldoende heb gehaald. Meteen heb ik de laptop weggedaan en ben ik onderzoek gaan doen voor een nieuwe.

Toen heb ik geleerd over processoren, moederborden en veel meer. Ik heb onder andere geleerd dat een Intel Core i5 processor nodig is, wanneer je wilt dat taken fatsoenlijk uit worden gevoerd. Gelukkig heb ik nu wel een goede laptop en zal ik dezelfde fout ook nooit meer maken.

Ik wil met dit artikel ook bereiken dat jij niet de fout in gaat bij het kopen van een laptop en daarom heb ik hieronder enkele bruikbare tips neergezet.

Waarvoor gebruik je de laptop?

Je moet je ten eerste afvragen waar je de laptop voornamelijk voor wilt gaan gebruiken. Daarna kan je namelijk een inschatting maken van de specificaties die je nodig zult hebben. Voor gamen heb je namelijk betere specificaties nodig bijvoorbeeld.

Budget

Daarna ga je bedenken hoeveel je bereid bent uit te geven. Het is hierbij wel van belang dat je budget een beetje overeenkomt met de specificaties. Ik raad je aan om niet te gaan voor een laptop met mindere specificaties, omdat het anders niet binnen je budget past.

Wat vind jij belangrijk?

Tenslotte wil ik je nogmaals meegeven dat het erg belangrijk is om onderzoek te doen naar de specificaties. Moet je jouw laptop bijvoorbeeld vaak meenemen, is het fijn als het formaat wat kleiner is. Heb je de laptop vaak langdurig nodig, is het verstandig om te kiezen voor een laptop met een lange accuduur. Dit en meer zijn handige dingen om rekening mee te houden, zodat je niets meer dan tevreden kan zijn over de nieuwe laptop.

De beste laptops met Intel Core i5 processor

Dan is het nu tijd dat we een blik gaan werpen op de beste laptops met een Intel Core i5 processor. Bij het samenstellen van de lijst heb ik rekening gehouden met alle factoren die je kan zoeken in een laptop. Daarom ben ik ervan overtuigd dat de laptops die hieronder staan weergegeven, ook daadwerkelijk de besten zijn.

Lenovo IdeaPad Flex 5 14ITL05 Hybrid – 2-in-1 Laptop – 14 inch – Azerty

De eerste laptop met Intel Core i5 processor die het lijstje heeft gehaald is deze Lenovo laptop. Voor de prijs die je betaald krijg je zeker waar voor je geld. De laptop beschikt bijvoorbeeld over een verlicht toetsenbord en de mogelijkheid om in te loggen met je vingerafdruk.

Dat soort dingen zijn natuurlijk leuk, maar het gaat uiteindelijk om de prestaties. Gelukkig stelt deze Lenovo laptop je daarin ook zeker niet teleur. Dankzij de processor kunnen taken snel en soepel uit worden gevoerd. Dankzij de geweldige graphics is de laptop ook geschikt voor bijvoorbeeld het bewerken van foto’s. Al met al haal je met deze laptop een echte topper in huis.

ASUS Notebook X415JA-EB648T-BE – Laptop – 14 inch – AZERTY

De volgende is deze ASUS Notebook. Deze laptop staat erom bekend dat hij perfect is voor bijvoorbeeld studie, of het bekijken van films.

Dit wordt onder andere mogelijk gemaakt door het prachtige beeldscherm en natuurlijk, de processor. Met het werkgeheugen kan je er ook vanuit gaan dat meerdere taken tegelijk soepel kunnen verlopen. Je kan er lang of kort over zijn, maar ook deze laptop heeft zijn plekje op de lijst meer dan verdiend.

HP 17-cn0018nb – Laptop – 17.3 Inch – Azerty

We sluiten af met deze HP laptop. HP is een merk dat bekend staat om hun goede betaalbare laptops, en ook deze stelt zeker niet teleur. Hij staat namelijk garant voor snelle prestaties en is de ultieme laptop voor je studie.

Het beeldscherm is groot, dus niet ideaal om mee te nemen, maar het voordeel is dan wel dat je beschikt over meer werkruimte. Ook deze laptop is prima geschikt voor fotobewerking. Dankzij de snelle harde schijf kan je altijd op deze laptop vertrouwen.

Haal nu jouw laptop met Intel Core i5 in huis!

Aan alles in het leven komt een einde en nu dus ook aan dit artikel. We hebben gekeken naar de beste laptops die de beschikking hebben over een Intel Core i5 processor. Je weet inmiddels dat een laptop met een dergelijke processor jou uitstekende prestaties kan leveren. Ben je daarom nog op zoek naar een nieuwe laptop? Overweeg dan zeker één van de genoemde laptops in dit artikel!