Laptop student

Beste laptop student – ontdek welke de beste is voor jou!

Wanneer je gaat studeren is een laptop onmisbaar, zeker in tijden van corona hebben we gemerkt dat we niet meer zonder kunnen! Ook in normale tijden is een laptop meer dan een hebbedingetje, wanneer je je schoolcarrière wil afmaken. Je zal te maken krijgen met verslagen die je moet uittypen, grafieken die je moet maken, of opzoekingswerk dat je moet verrichten.

Op zoek gaan naar een laptop is niet zo eenvoudig, zeker niet nu er zoveel keuze is. Moet je gaan voor een Windows besturingssysteem, of is MacOS beter voor jou? Mocht het een Windows laptop worden, welk merk kan je dan best kiezen? Al deze vragen zijn vrij complex om te beantwoorden.

In dit artikel zal ik jullie uitleggen welke laptop volgens mij de beste studenten laptop is. Ik zal jullie ook uitleggen waar je op moet letten, wanneer je als student een laptop wil aankopen. Tot slot zal ik jullie ook nog enkele andere top-laptops voorstellen, waar je als student zeker een kijkje moet naar nemen!

Waarop moet je letten als je een laptop voor je studies koopt?

Om eerlijk te zijn, de beste laptop bestaat niet echt, want de beste laptop is voor iedereen verschillend. De ene student zal andere noden hebben dan de andere. Ook zal iedere student de laptop voor andere doelen gaan gebruiken. De ene heeft zijn laptop misschien nodig om aan fotobewerking te doen, maar de andere moet er games mee kunnen programmeren.

Om te weten te komen welke laptop het meest geschikt is voor jou, zijn er een aantal zaken waar je rekening mee kan houden. Hier zal ik voor jullie de belangrijkste zaken op lijsten.

Budget

Uiteraard is jouw persoonlijke budget een van de belangrijkste punten waar je op moet letten. Veel studenten hebben het niet breed, dus die zullen in een goedkopere categorie moeten zoeken. Heb je daarentegen een baantje in het weekend, of kan je je ouders overtuigen om wat bij te leggen, dan kan je ook in het iets duurdere segment een laptop uitzoeken.

Voor studenten raad ik steeds aan om niet de goedkoopste laptop te nemen, want die zal vrij snel problemen krijgen, maar ook om niet de duurste te nemen. De duurste hebben over het algemeen specificaties die voor studenten toch niet nuttig zijn.

Studie

Zoals ik daarnet aangaf, is het ook belangrijk om naar jouw specifieke studie te kijken. Het is mogelijk dat in de informatiebrochures van de richting waarvoor je bent ingeschreven, vermeld staat dat je over een bepaald type laptop moet beschikken.

Soms wordt dit niet formeel aangegeven, maar je kan er wel je gezond verstand voor gebruiken. Zo raad ik studenten die veel berekeningen moeten maken, zoals computerdeskundigen of wiskundigen, aan om een laptop te kiezen met een sterkere processor. Studenten die een kunstzinnige opleiding volgen, hebben dan weer nood aan een scherm met een hoge resolutie. Economen moeten vaak veel getalletjes en grafieken bekijken, dus voor hen kan een groot scherm belangrijk zijn.Denk daarom steeds goed na over wat jij zult nodig hebben en waarvoor je de laptop wil gebruiken. Lees ook alle informatie van jouw school goed door en vraag eventueel extra informatie, wanneer het niet duidelijk is.

Gebruik

Ben jij een persoon die zijn laptop dagdagelijks gebruikt? Neem je hem eventueel dagelijks mee naar de campus, of gebruik je hem enkel op je kot. Dit zijn de vragen die je je moet stellen, om te bepalen welke accuduur jouw laptop moet hebben en om te bepalen of het gewicht van jouw laptop relevant is.

Voor studenten die de laptop steeds willen meenemen naar de les, zal het belangrijk zijn dat de laptop aan de ene kant voldoende licht is en dat hij aan de andere kant ook een voldoende groot accu heeft. Je moet er namelijk de hele dag mee doorkomen. Gebruik je je laptop uitsluitend thuis? Dan kan je hem makkelijk opladen op ieder moment, dus dan heb je geen nood aan een grote batterij.

Waarom een studielaptop bestellen bij Coolblue of Bol.com?

Beide internetbedrijven zijn ondertussen een gevestigde naam in onze samenleving. Je kan er dus op vertrouwen dat ze jouw bestelling op een eerlijke manier gaan verwerken! Uiteraard zou ik geen links gebruiken van websites waarvan ik niet zeker ben of ze wel te vertrouwen zijn. Daarom heb ik ook zelf bij beide bedrijven al meerdere Tech-spullen besteld.

Als je vandaag nog besteld, heb je de toestellen in de meeste gevallen vandaag of morgen zelfs nog in huis! Veel makkelijker dan dat je zelf naar de winkel zou gaan.

Bij Coolblue heb je zelfs de mogelijkheid om sommige toestellen te bestellen, en ze na slechts een half uur zelf nog af te halen in één van hun fysieke winkels.

De top 3 laptops voor studenten

Ben jij ook overtuigd? Vind hieronder dan snel de beste laptop voor een gemotiveerde student!

Apple Macbook Air 2020

De nieuwe Macbook air is geschikt voor de meeste studenten. Hij combineert het gebruiksgemak met vele mogelijkheden en leuke features. Hij beschikt over een scherm van 13 inch, wat een gemiddelde grootte is. Opvallender is dat hij beschikt over een speciaal Retina display, wat ervoor zorgt dat kleuren erg natuurlijk lijken. Bovendien ziet alles er superscherp uit, dankzij de hoge resolutie. Apple Macbook staan bekend om de kwaliteit van hun scherm.

Daarnaast is deze laptop geschikt om hem dagelijks mee te nemen naar de campus. Met zijn 1,3 kg, is het één van de lichtste toestellen op de markt. Bovendien beschikt deze Apple laptop over een batterijduur van maar liefst 18 uur! Daarmee behoort hij vast en zeker tot de absolute top! Met een opslagruimte van 256GB, heb je zeker voldoende om al jouw bestanden op te slaan. Mocht je toch graag wat extra ruimte willen, dan kan je ook kiezen voor de 512GB versie, via onderstaande link.

Apple MacBook Air (2020) MGN63N/A Space Gray Main Image

Deze laptop is de eerste Macbook die niet beschikt over een Intel processor. Apple heeft namelijk voor het eerst zijn eigen computerchip op de markt gelanceerd. Dit zorgt ervoor dat alle programma’s nog veel sneller werken! Daarnaast blijkt ook de batterij veel langer mee te gaan, wanneer de laptop gebruik maakt van deze nieuwe M1 chip. Hardware en software werken beter samen dan ooit tevoren!

Deze laptop is geschikt voor de meeste studierichtingen. Het zou echter kunnen zijn dat bepaalde onderwijsinstellingen, voor specifieke richtingen aanraden om geen Apple toestel te kopen. Dit komt bijvoorbeeld door het feit dat misschien niet alle programma’s ondersteund worden door MacOS. Mocht dat zo zijn dan is het uiteraard beter om een van de andere twee laptops te kopen die ik ga bespreken. Voor richtingen in de economie, kunst, talen, wijsbegeerte en rechten is deze laptop zeker en vast een aanrader!

Wil je hem meteen bestellen? Dan kan je dat hier doen

Asus Chromebook Flip C434TA-AI0029

Naast de vorige laptop, vond ik het ook belangrijk om een laptop de selecteren die beschikt over een touchscreen. Zo’n toestel is namelijk zaak, wanneer je tijdens de les digitale notities wenst te maken. Je kan het 14 inch Full HD scherm van deze Chromebook makkelijk omplooien, waardoor hij verandert in een handige tablet. Je kan er tijdens de les op tekenen en typen, en thuis eenvoudig je notities afprinten.

In vergelijking met de Macbook, is deze Chromeboek flip ook een heel stuk goedkoper! Dit maakt hem extra aantrekkelijk voor studenten met een beperkt budget! Ook wanneer je enkel een laptop nodig hebt om wat opzoekingswerk te verrichten, dan heb je zeker geen duurder model nodig.

Asus Chromebook Flip C434TA-AI0029 - Chromebook - 14 Inch

Deze laptop draait ook niet op de Windows systeemsoftware, maar maakt gebruik van Google Chrome OS, het besturingssysteem van Google zelf. Wel beschikt deze studenten laptop over een Intel processor, namelijk de Intel core M. Deze processor is snel genoeg om eenvoudige taken, zoals tekstbewerking of het maken van een PowerPoint uit te voeren. Voor zwaardere programma’s zal dit waarschijnlijk niet de beste computer zijn voor jou en kan je best kijken naar mijn derde optie!

Mocht je de Asus Chromebook Flip eens willen bekijken, of hem onmiddellijk bestellen

HP Pavilion 15-cs3966nd

Mochten de vorige laptops nog niet helemaal aan jouw noden voldoen, dan zal je zeker tevreden zijn met deze laatste. Als derde laptop heb ik gekozen voor een klassieke HP-laptop, die draait op een windows besturingssysteem. Sommige mensen zijn nu eenmaal geen fan van andere systemen, of kunnen er de juiste programma’s niet op draaien.

Deze HP Pavilion laptop is geschikt voor richtingen die gebruik maken van zware softwarepakketten om bijvoorbeeld mathematische functies te berekenen. Dankzij de Intel I5 processor kan je makkelijk multitasken en kan je programma’s snel openen. Ook al is dit niet de bedoeling tijdens de les, toch is het mogelijk om met deze laptop games te spelen in je vrije tijd. Dit is mede dankzij zijn kwalitatieve videokaart.

HP Pavilion 15-cs3966nd Main Image

Het scherm is van minder hoge kwaliteit dan de Macbook, waardoor deze in mindere mate geschikt is voor designwerk of kunstopleidingen. Wel is het beeldscherm ontspiegeld, waardoor je ook makkelijk in het zonlicht kan verder werken.

Deze laptop heeft een batterijduur van 10 uur, waardoor je er in normale omstandigheden de hele dag mee zou doorkomen. Wanneer de batterij iets ouder is, zal je waarschijnlijk wel best je laadkabel overal meenemen. Door de chemische veroudering zal de capaciteit van de batterij namelijk dalen.

Wil je deze laptop graag bestellen? Dan kan je dat hier doen

Wat is nu de beste laptop voor een student?

Hoewel de beste laptop voor iedereen verschillend is, ben ik van mening dat de nieuwe Apple Macbook Air 2020 voor de meeste studenten de beste laptop is! Je moet er wel rekening mee houden dat de laptop net wat duurder is dan de andere, maar je zal er ook veel langer van kunnen genieten. Een Apple laptop staat namelijk bekend om zijn lange levensduur.

Daarnaast ben je met deze laptop ook in het bezit van een topklasse laptop, die je zowel tijdens je studies, als erna zal kunnen gebruiken! Zeker met de nieuwe M1 processor, zal je merken dat alles heel erg snel gaat, waardoor je op een productieve manier kan werken! Door de SSD-opslag, laden je bestanden bijna onmiddellijk.

Mocht je de Apple Macbook graag nog een keer bekijken, dan kan je hier klikken. Mocht je de andere toestellen graag nog eens bekijken, of meteen bestellen, dan kan dat via de links die je hierboven terugvindt!

Vergelijkbare berichten