Beste laptop van Apple

Beste laptop van Apple – Onze Top 3

In het jaar 1976 werd in Amerika het merk ‘Apple’ opgericht. Dit merk werd door Steve Jobs, Steve Wozniak en Ronald Wayne opgericht. In eerste instantie begon dit bedrijf vanuit een klein schuurtje, maar hedendaags is het één van de grootste bedrijven op de aardbol. Dat is onder meer te danken aan de iPhone; dit was eigenlijk de allereerste smartphone die op grote schaal geproduceerd werd.

Doordat Apple op dat vlak de eerste was, wist het merk al snel een flinke voorsprong op de concurrentie in te nemen. Gaandeweg wist het merk meer en meer interessante producten op de markt te brengen, waaronder de eerste iPad en de eerste Apple Watch.

Ondertussen lag de focus óók nog op het ontwikkelen en fabriceren van computers en laptops. Daar begon in eerste instantie het merk Apple ook mee; de welbekende Apple Macintosh computers zijn de eerste computers die door Apple ooit geproduceerd werden. Hedendaags vind je in het aanbod van Apple verschillende computers én verschillende laptops terug. In dit artikel richt ik me graag op de laptops van Apple.

Speciaal voor jou ben ik namelijk op zoek gegaan naar de beste laptop van Apple. Het merk staat al jarenlang aan de top binnen de tech industrie, maar hoe zit het precies met de kwaliteit van de laptops van Apple? En welke laptops kan ik van harte aanraden? Op onder meer die twee vragen geef ik een passend antwoord in dit artikel. Lees het artikel op je gemakje door en schaf vervolgens direct één van de laptops van Apple aan. Ik kan je op dit moment alvast één ding verklappen; daar ga je absoluut geen spijt van krijgen!

Waarom een laptop van Apple aanschaffen?

Ben jij een iOS liefhebber of een liefhebber van Windows? Veel mensen zweren bij het besturingssysteem van Windows, terwijl ook het besturingssysteem van Apple op héél veel positieve beoordelingen kan rekenen. Met name als je ook een smartphone en/of tablet van Apple hebt, is het ‘logisch’ om ook voor een laptop van Apple te kiezen. Je kunt al deze devices namelijk perfect met elkaar in verbinding brengen en vervolgens alles laten synchroniseren.

Het besturingssysteem is op zich al een reden om een laptop van Apple aan te schaffen. Maar, er zijn nog véél meer redenen. Zo kiezen relatief veel mensen voor een laptop van dit merk vanwege de uitstraling. Een laptop van Apple ziet er strak uit, heeft een prachtige kleur en kent een prachtige afwerking. Bovendien zijn de huidige laptops van dit merk vrij dun uitgevoerd, waardoor de laptops ook weinig wegen. Je kunt de laptops van dit merk daardoor moeiteloos overal mee naar toe nemen.

Over de kwaliteit van de laptops van Apple kan ik kort zijn: de kwaliteit is echt geweldig te noemen. Je kunt jarenlang genieten van een laptop van dit merk; het toetsenbord, de specs en de behuizing blijven in die jaren volledig naar wens. Ik ben er persoonlijk van overtuigd dat de kwaliteit van een Apple laptop een stuk hoger ligt dan laptops van andere merken.

Daarbij is het wel goed om te weten dat je relatief veel voor een laptop van Apple moet betalen. De prijzen liggen relatief hoog, maar je krijgt dus wel een hoop waar voor je geld. Als je bereid bent om een bepaald bedrag in een Apple laptop te investeren, ga je daar absoluut geen spijt van krijgen.

Een ander voordeel heb ik reeds hierboven al benoemd; de synchronisatiemogelijkheden. Een laptop van Apple kan je moeiteloos in verbinding brengen met jouw iPhone en/of jouw iPad, waardoor je alle gegevens en bestanden kunt laten synchroniseren. Dit gebeurt allemaal automatisch, waardoor je van veel gemak voorzien bent.

Gaat jouw Apple laptop na verloop van tijd kapot? Of merk je dat bijvoorbeeld de oplader van jouw Apple laptop niet meer goed werkt? Als je een bezoekje aan de Apple store in Amsterdam brengt, wordt de laptop snel voor je gerepareerd. Valt de laptop niet meer te repareren en valt de laptop nog binnen de garantieperiode? Dan doet Apple er ook niet moeilijk over om je een compleet nieuwe laptop te geven.

Al met al klopt in mijn ogen het totaalplaatje bij Apple. De laptops zijn niet voordelig te noemen, maar zijn van een ongekend hoge kwaliteit. Je geniet jarenlang van de kracht en snelheid van de Apple laptop, maar óók van de prachtige uitstraling van de laptop van dit Amerikaanse merk. Men besteedt bij dit merk – al jarenlang – veel aandacht aan de details en aan de afwerking. Dat is ook duidelijk terug te zien aan de kwaliteit en de levensduur van de Apple laptops.

Moraal van het verhaal; ben je bereid om relatief veel geld in een Apple laptop te investeren? Dan ga je absoluut géén spijt van jouw aankoop krijgen. Je bent verzekerd van een geweldig functionerende laptop, van een laptop met een prachtige uitstraling en van een laptop met een lange levensduur. Mocht er onverhoopt iets met de laptop gebeuren, doe je een beroep op de prima service van Apple. Al met al is de aanschaf van een Apple laptop om meerdere redenen aan te raden!

 

Waar moet je op letten bij het uitkiezen van een Apple laptop?

Wil je graag van de voordelen van een Apple laptop gaan genieten? Ben je bereid om daar relatief veel geld voor neer te tellen? Dan is het zaak om binnen het assortiment van Apple op zoek te gaan naar de beste laptop. Wat de beste laptop is? In mijn ogen is dat volledig afhankelijk van jouw eigen voorkeuren.

Ik wil je dan ook graag aanraden om allereerst jouw wensen op een rijtje te zetten. Benoem voor jezelf waar je de laptop voor wilt gaan gebruiken, wat jouw maximale budget is en waar je de laptop wilt gaan gebruiken. Wil je graag de laptop in de trein kunnen gebruiken? Dan is het bijvoorbeeld verstandiger om voor een laptop met een iets kleiner schermformaat te kiezen.

Daarnaast is het dus ook aan te raden om een maximum budget voor jezelf vast te stellen. Binnen dat budget kan je vervolgens het aanbod van Apple gaan bekijken, waardoor je uiteindelijk de juiste keuze voor jezelf kunt gaan maken.

Uiteraard is het ook van belang om goed naar de specs van de laptop te kijken. Feit is echter dat Apple de specs van de laptops altijd perfect op orde heeft. Daarbij is het ook goed om te weten dat het aanbod van Apple niet zo uitgebreid is als het aanbod van bijvoorbeeld Acer. Je hebt dus uit minder laptops te kiezen, waardoor het maken van een keuze mogelijk al direct een stuk makkelijker is!

 

Wat zijn volgens mij de beste Apple laptops?

Gaat jouw voorkeur uit naar het besturingssysteem van Apple? Geniet je op dit moment ultiem van jouw iPhone en/of iPad? Dan is het zeker interessant om ook een laptop van Apple aan te gaan schaffen. Maar, wat is dan de beste Apple laptop voor jou? Het antwoord op die vraag is eigenlijk afhankelijk van jouw eigen wensen.

Desalniettemin zijn er enkele laptops binnen het assortiment van Apple die er met kop en schouders bovenuit steken. Althans; daar ben ik achter gekomen tijdens het beoordelen van het uitgebreide assortiment van Apple. Met de drie beste Apple laptops laat ik je hieronder graag nader kennis maken!

#1. Apple MacBook Air (2020) 8/256GB 1,1GHz Space Gray

Ben je als student zijnde op zoek naar een geschikte laptop? Of wil je graag een snelle laptop hebben voor thuisgebruik? In beide situaties is het absoluut aan te raden om te kiezen voor de Apple MacBook Air 2020. Deze laptop ziet er geweldig uit, heeft perfecte specs en is ook relatief voordelig geprijsd.

Apple MacBook Air (2020) 8/256GB 1,1GHz Space Gray linkerkant

Bij mijn partner Coolblue betaal je voor deze laptop namelijk een bedrag van 1249 euro. Dat is vrij veel geld, maar je krijgt dan ook een hoop waar voor je geld. Deze laptop heeft bijvoorbeeld een krachtige Intel Core i5 processor, een interne werkgeheugen van 8 GB en een totale opslagcapaciteit van 256 GB. Dankzij deze specs ben je moeiteloos in staat om meerdere programma’s tegelijkertijd te gebruiken.

Daarnaast ben ik óók zeer te spreken over het beeldscherm van deze laptop. Apple heeft bij deze variant gekozen voor een 13,3 inch TrueTone Retina beeldscherm. Dankzij dat beeldscherm geniet je van de mooiste kleuren én worden de kleuren automatisch aangepast aan het omgevingslicht. Je hebt dus altijd perfect zich op het beeldscherm van deze laptop.

Apple MacBook Air (2020) 8/256GB 1,1GHz Space Gray product in gebruik

Al met al ben ik zeer te spreken over deze laptop. Vanwege de unieke prijs-kwaliteitsverhouding is dit in mijn ogen in ieder geval de beste laptop van Apple. Voor een bedrag van 1249 euro krijg je een snelle laptop, een prachtige laptop en een laptop met een lange levensduur. Wat wil je nog meer?

 

#2. Apple MacBook Pro 16″ Touch Bar (2019) MVVJ2N/A Space Gray

Heb je liever een laptop van Apple met een iets groter beeldscherm? Dan is het aan te raden om te kijken naar een laptop met een beeldschermdiagonaal van 16 inch. In het assortiment van Apple vind je meerdere van deze laptops terug, waarbij de Apple MacBook Pro 16” Touch Bar (2019) mijn absolute favoriet is.

Apple MacBook Pro 16" Touch Bar (2019) MVVJ2N/A Space Gray Main Image

Deze laptop heeft een beeldschermdiagonaal van 16 inch. Je kunt hierdoor zeer gedetailleerd werk op deze laptop uitvoeren, waaronder het bewerken van foto’s. Dat is ook mogelijk dankzij de krachtige specs van deze Apple laptop. Deze Apple laptop heeft namelijk een Intel Core i7 processor, een intern werkgeheugen van 16 GB en een totale opslagcapaciteit van 512 GB. Ook de videokaart is volledig naar wens.

Apple MacBook Pro 16" Touch Bar (2019) MVVJ2N/A Space Gray linkerkant

Al met al kan je met deze relatief grote Apple laptop alle kanten op. Over het design van deze laptop ben ik ook onder de indruk. Mijn voorkeur gaat uit naar de kleur Space Gray, maar je kunt ook kiezen voor een zilveren laptop. Het ligt er maar net aan waar jouw voorkeuren naar uitgaan.

Je moet wél goed rekening houden met de aanschafprijs van deze variant. Voor de Apple MacBook Pro 16″ Touch Bar (2019) betaal je bij mijn partner Coolblue namelijk een bedrag van 2499 euro. Dat is behoorlijk veel geld, maar je krijgt voor dit bedrag wel een grote én super krachtige laptop tot je beschikking.

 

#3. Apple MacBook Pro 13″ (2020) 16GB/512GB – 1,4GHz Space Gray

Deze top 3 van beste Apple laptops sluit ik graag met deze 13,3 inch variant af. De Apple MacBook Pro 13” 2020 lijkt in grote lijnen op de nummer 1 uit deze lijst, maar verschilt toch op bepaalde vlakken. De laptop is bijvoorbeeld enkele honderden euro’s duurder, maar levert ook veel meer kracht.

Apple MacBook Pro 13" (2020) 16GB/512GB - 1,4GHz Space Gray voorkant

Voor deze laptop betaal je bij mijn partner Coolblue een bedrag van 1999 euro. Dat klinkt als behoorlijk veel geld en dat is het absoluut ook. Voor dat bedrag krijg je echter wel een laptop met een Intel Core i5 processor, een intern werkgeheugen van 16 GB en een totale opslagcapaciteit van 512 GB. De videokaart en andere specs zijn ook dik in orde bij deze laptop.

Apple MacBook Pro 13" (2020) 16GB/512GB - 1,4GHz Space Gray Main Image

Iets wat mij absoluut aanspreekt, is het lage gewicht van deze laptop. Deze laptop weegt nog geen 2 kilogram, waardoor je de laptop moeiteloos overal mee naar toe neemt. Dankzij de compacte afmetingen is het de ideale laptop voor een student of voor werkende mensen die veel onderweg zijn. Doordat de laptop onwijs veel kracht levert, is de laptop sowieso in staat om alle gewenste taken moeiteloos uit te voeren. Wat wil je nog meer? Investeer ongeveer 2000 euro in deze laptop en geniet jarenlang van een ongekend fijne laptop!

Slotwoord

Het mag duidelijk zijn; het aanbod van Apple is behoorlijk interessant te noemen. Men biedt meerdere geweldige laptops aan, waarvoor je wel relatief diep in de buidel moet tasten. Gaat jouw voorkeur uit naar een 13,3 inch laptop met de beste prijs-kwaliteitsverhouding? Dan is de Apple MacBook Air (2020) 8/256GB 1,1GHz Space Gray absoluut de beste keuze. Persoonlijk ben ik zéér onder de indruk van deze laptop; ik ben er zeker van dat jij ook onwijs gaat genieten van deze prachtige, snelle en prettige laptop!

Vergelijkbare berichten