laptop voor Adobe programma's

Beste laptop voor Adobe programma’s – Top 3!

Er zijn laptops in verschillende soorten, prijzen, maten en merken. Maar welke laptop is het beste voor adobe programma’s. Je wilt uiteindelijk dat je volop kunt genieten van je creatieve vrijheid. Wat voor een groot deel aan de specificaties van de laptop ligt.

Ik ben de zoektocht gestart naar laptops waarmee je fijn, productief en veilig kunt werken. Want dat zijn de uitgangspunten voor de beste laptop voor adobe programma’s. De laptops die ik heb gevonden kun je in dit artikel vinden.

Om met adobe programma’s te kunnen werken heb je een krachtige laptop nodig. Die geen uitdaging uit de weg gaat. Waardoor je grafische programma’s veel gemakkelijker kunt uitvoeren. Maar dat is niet het enige dat belangrijk is. Je wilt uiteindelijk ook alles wat je maakt of aan het bewerken bent opslaan.

Je hebt er dus niets aan om een trage laptop te kopen. Een trage laptop zal dan ook vastlopen op deze laptops. Omdat je naast de programma’s ook te maken hebt met grotere media bestanden. Of het gaan toepassen van zware filters binnen het programma.

Waar moet de beste laptop voor adobe programma’s aan voldoen?

De verschillende adobe programma’s waarmee je kunt werken, vragen veel rekenkracht van een laptop. De processor moet dus ook tijdens de pieken hierin blijven presteren. Daar weet vooral de Intel Core i7 if i9 serie raadt mee. Want deze processor is gemaakt voor dit soort moment.

Omdat de bestanden waarmee je doorgaans werkt groter zijn. Heb je dus ook meer werkgeheugen in de laptop nodig. Hoewel 8 GB DDR4 Ram eigenlijk zou moeten volstaan. Blijkt dit in de praktijk toch te beperkt. Waardoor je eerder aangewezen bent op het dubbele hiervan, 16 GB DDR4 Ram.

Je wilt uiteindelijk al je creativiteit opslaan. Daarvoor heb je dus voldoende opslag capaciteit nodig. Hoewel je de keuze hebt om ook via de Cloud te kunnen werken. Of om een externe drive aan te sluiten moet de interne opslag natuurlijk ook voor elkaar zijn. Daarom is minimaal 256 GB SSD opslag zeker aanbevolen. Waarbij je specifiek kiest voor een snelle Solide State Drive.

Tot slot zijn we aangekomen bij de grafische kaart. Er zijn een aantal soorten grafische kaarten die het goed doen. Zeker als je kijkt naar de GeForce serie kun je hiermee de komende tijd vooruit.

Een absolute aanrader is de HP Pavilion G 15-dk1972nd laptop. Deze heeft alles wat je hierboven hebt kunnen vinden. Je bent met deze laptop verzekerd dat je alle Adobe programma’s draaien. https://www.youtube.com/watch?v=DgUipqn8isg

Deze geweldige laptop heeft een zeer krachtige Intel Core i7 processor. Die zorgt voor de nodige rekenkracht op momenten dat je die echt nodig hebt. Daarnaast is er meer dan voldoende ruimte als je kijkt naar het supersnelle werkgeheugen van maar liefst 16 GB DDR4. Waarmee je met gemak zwaardere toepassingen kunt laden. Wat zeker bij fotobewerking met adobe het geval is.

Verder heeft deze laptop een geweldig goede grafische kaart. De GeForce GTX 1650 met maar liefst 4 GB supersnel grafisch werkgeheugen. Die feilloos samenwerkt met de processor en werkgeheugen.

Tot slot heb je altijd voldoende opslagruimte tot je beschikking. Want op deze laptop is een Solide State Drive te vinden met maar liefst 512 GB opslag. Daar heb je dus zeker voldoende aan voor de komende tijd.

Het scherm is er een die opvalt. Want deze is hoger gelegen dan bij andere laptops. Wat de hoek waarin je naar het scherm kijkt prettiger maakt.

Wat zijn adobe programma’s nu eigenlijk?

Er zijn verschillende adobe programma’s. Waarbij de meeste van deze programma’s erop gericht zijn foto’s te bewerken met een groot aantal mogelijkheden. Deze mogelijkheden zorgen ervoor dat een laptop voldoende kracht moet hebben. Daarmee voorkom je haperingen of zelfs vastlopen.

Voor het spelen van adobe programma’s is ook het besturingssysteem van een laptop belangrijk. Je hebt bijvoorbeeld weinig aan een chromebook. Waarop je geen programma’s, anders dan de apps uit de store kunt gebruiken.

Je moet bij adobe programma’s dus denken aan andere programma’s dan de welbekende reader voor .pdf bestanden. Maar daadwerkelijk zware fotobewerking of grafische bewerking software.

Zo heb je de volgende adobe programma’s waarmee je kunt werken:

  • Creative Cloud  (cloud toegang tot verschillende creatieve adobe apps)
  • Photoshop elements
  • Lightroom fotobewerking
  • Illustrator ontwerp programma
  • InDesign ontwerp programma

Hoewel deze adobe programma’s het beste werken op een windows laptop. Heb je ook versies voor de Apple Macbooks. Dat zorgt ervoor dat je de keuze die je hebt in laptops kunt verruimen met de Apple Macbooks die te koop zijn. De meest geschikte Macbooks voor adobe programma’s zijn de Aplle Macbook Pro serie.

Waaraan kun je de beste laptop voor adobe programma’s ook herkennen?

De specificaties van de beste laptop voor adobe programma’s zijn je nu bekend. Maar er is meer waarop je bij het selecteren van een geschikte laptop kunt letten. Zo maakt het soort scherm van de laptop, als het formaat een groot verschil. Zeker omdat je voornamelijk met grafische ontwikkeling bezig bent kan je dit veel voordelen opleveren.

Daarom heeft de voorkeur een scherm van minimaal 15,6 inch, 1920x 1080 pixels. Zodat je altijd meer dan voldoende ruimte hebt om te werken.

Maar niet alleen het laptopscherm zelf is belangrijk. Zeker omdat je bij dergelijke software vaak op meerdere schermen wilt werken. Daarom zijn de poorten op de laptop ook heel belangrijk. In eerste instantie dat deze aanwezig zijn, met voorkeur een HDMI aansluiting.

Als tweede keuze valt op dat de Lenovo IdeaPad L340-17IRH Gaming laptop direct naar voren komt. Een laptop die vooral gekozen is vanwege de krachtige prestaties. Zo bevat deze laptop ook een zeer krachtige Intel Core processor uit de i5 serie. Hoewel dit lager is levert deze processor meer kracht dan de standaard niet geforceerde versies.

Verder zit het met de 16 GB DDR4 werkgeheugen ook helemaal goed. Zo kun je op deze gaming laptop vrijwel elk adobe programma moeiteloos laden. Wat zeer prettig is.

Als we kijken onder de motorkap is ook in deze laptop een GeForce GTX 1650 grafische kaart te vinden die de weergave helemaal laat aansluiten. Volledig passend bij de rekenkracht en het werkgeheugen.

Ook de opslag is bij deze Lenovo niet mis met maar liefst 512 GB supersnelle Solide State Drive. Waarop je al je creativiteit veilig en moeiteloos kunt bewaren.

Wat bij deze Lenovo nog meer opvalt is het 17 inch scherm. Deze heeft een relatief hoge snelheid van verversing, wat de laptop nog soepeler maakt. Dat maakt werken op de laptop nog prettiger. Door de antireflectie laag op het scherm heb je net als bij de andere laptop minimale vervorming van de kleuren. Wat zeker bij grafische programma’s van adobe heel prettig is.

Werken met adobe programma’s op de beste Apple Macbook laptop?

De Apple MacBook Pro 15” Touch Bar (2018) is absoluut de beste laptop om te werken met adobe programma’s. Want alles wat je nodig hebt kun je in deze laptop vinden. Waarbij je vooral heel erg veel plezier zal hebben met de touchbar, het Retina scherm als de processorkracht. Waarover ik je dan ook graag meer vertel.

In deze Apple Macbook tref je een zeer krachtige processor aan. Met een piekbelasting van maar liefst 4,8 GHz. Waardoor je in geen enkele situatie een tekort hebt aan rekenkracht.

Hoewel je misschien meer werkgeheugen zou verwachten heeft deze Macbook maar 16 GB DDR4 werkgeheugen. Maar dat is dankzij de supersnelle verwerking van gegevens ruim voldoende als je met Adobe programma’s aan de slag gaat. 

Bij deze Apple Macbook pro vind je een absolute topper als het om grafische prestaties voor adobe programma’s gaat. Namelijk de AMD Radeon Pro 555X. Waarmee je alles zonder haperingen op het prachtige Retina scherm te zien krijgt.

Over het scherm gesproken koop je er een uit de absolute topklasse. Het scherm heeft namelijk een adembenemende helderheid van 500 cd/m2. Waardoor kleuren levensecht, scherm als helder op je scherm verschijnen. Ook over de ruimte op het scherm hoef jij je niet meer druk te maken. Want op dit scherm heb je altijd voldoende ruimte tot je beschikking.

Bovendien kun je ook externe apparaten gemakkelijk aansluiten door de snelle poorten die op deze laptop te vinden zijn. Waarbij zoals je van Apple verwacht, alles draait om prestatie.

Tot slot over de opslag die maar liefst 4 TB telt. Wat staat voor 4000 GB. Waardoor je letterlijk niet meer tekort kunt komen. Dat weerspiegeld dat deze laptop gemaakt is voor eindeloze creativiteit. De snelheid van deze drive is zeker ook benoemingswaardig. Want het betreft een Solide State Drive met een ongekend snelle aansluiting. Waardoor alles wat je doet, het openen, opslaan of bewerken van bestanden snel geregeld is.

Over absolute laptop toppers als het om Adobe progragramma’s draaien gaat in een oogopslag.

De beste laptops in een oogopslag, zo maak je gemakkelijk de juiste keuze. Omdat jij onbeperkt met adobe software programma’s aan de slag wilt gaan. Waarbij je verzekerd bent dat je de komende tijd vooruit kunt zonder vernieuwingen.

  1. HP Pavilion G 15-dk1972nd laptop
  2. Lenovo IdeaPad L340-17IRH Gaminglaptop
  3. Apple MacBook Pro 15” Touch Bar (2018)

Vergelijkbare berichten