laptop voor basisschool

Beste laptop voor basisschool kinderen en taken.

Steeds meer kinderen maken op de basisschool al kennis met computers, tablets of laptops. Maar hoe ga je hier als ouder mee om. Wat voor laptop is het meest geschikt voor kinderen. Zeker als het om kinderen die nog op de basisschool zitten gaat. In dit artikel vertel ik je waarop je kunt letten bij aankoop van een nieuwe laptop.

Als kinderen aan de slag willen met een laptop werken ze vaak met een aantal basis applicaties. Je kunt hierbij denken aan educatieve spelletjes, tekstverwerker of internet. Deze taken moet je op een laptop voor basisschool kinderen dus kunnen uitvoeren. Anderzijds wil je ook dat de veiligheid van kinderen gewaarborgd is. Zo hebben kinderen ineens toegang tot vele websites, games of informatie waarvoor je ze liever wilt beschermen.

Je kunt kinderen eenvoudig beschermen door account- bescherming aan te zetten. Als ouder bepaal je hierdoor wat een kind wel of juist niet kunt doen op een laptop. Daarnaast heb je de mogelijkheid om met je kind mee te kijken. Op vrijwel elke laptop die wij voor je hebben geselecteerd.

Wat is er belangrijk bij een laptop voor basisschool taken?

Welke laptop je kiest is afhankelijk van de voorwaarden die scholen aan een laptop stellen. De een laat ouders volledig vrij in het maken van een keuze. De ander verplichten een Windows laptop of juist Chromebook laptop. Daarnaast is het afhankelijk van het kind welke laptop je kiest. Sommige kinderen hebben meer moeite met de bediening dan anderen. Een aanraakscherm kan dan een goede toevoeging zijn.

Ook moet je er rekening mee houden dat een laptop niet zwaar weegt, groot is of snel leeg is. Dat is iets waar wij bij het maken van een keuze op hebben gelet. Tot slot is goede bescherming altijd een belangrijk punt. Geen enkele laptop is bestand tegen gooien, vallen of water. Daarom is het goed om een kind dit te leren. En de laptop door scherm bescherming of een hoes te beschermen.

Tot slot het gebruik van een laptop. Hoewel een kind vaak niet de bedoeling heeft om op bepaalde websites terecht te komen kan dit wel gebeuren. Er zijn om dit te voorkomen speciale applicaties te downloaden of kopen. Waarbij uitsluitend toegang zal worden verleend naar websites die echt wel veilig is. Waarbij je zelf ook toevoegingen kunt doen.

Deze laptops hebben wij voor je geselecteerd. Dit zijn de beste laptops voor basisschool leerlingen:

HP Chromebook 14a-na0062nd

De eerste keuze die wij hebben gemaakt valt op een HP Chromebook van 14 inch. Omdat Chromebook zeer gebruiksvriendelijk is, licht in gewicht en relatief compact in formaat. Ook kun je verschillende applicaties uitvoeren. Waarbij je toegang hebt tot de Google play store of andere browser apps. De Chromebook van HP is dus zeer geschikt. Of je nu een werkstuk moet maken, video wilt bekijken of een mail moet versturen.

Wat direct opvalt aan de HP Chromebook 14a-na0062nd is het formaat en slanke maar stevigere ontwerp. Verder heeft deze Chromebook een krachtige Intel Celeron processor. Waarmee je altijd voldoende rekenkracht hebt. Het werkgeheugen van 4GB is ruim voldoende om mee te werken. Je hebt verder 64 GB lokale ruimte om creativiteit op te bewaren. Wat meer dan voldoende ruimte is omdat je voornamelijk via de Google Cloud werkt.

Wanneer wij kijken naar de accuduur kan deze het tot 13 uur volhouden. Wat zeker voor kinderen een prettige toevoeging is.

Of de HP Chromebook geschikt is voor de basisschool hangt uiteraard ook samen met de software waarmee gewerkt moet worden. Je kunt op deze Chromebook namelijk geen Windows applicaties installeren of uitvoeren als hiervoor geen vervanging in de App Store Google play staat.

Lenovo IdeaPad S145-14IGM 81MW004GMH

Wanneer er specifiek met Windows als besturingssysteem gewerkt moet worden komt de Lenovo IdeaPad om de hoek kijken. Met deze Lenovo kun je elke Windows applicatie installeren en op deze laptop uitvoeren. Wat voor sommige basisscholen een absolute vereisten is. Waardoor deze laptop op de tweede plek komt heeft alles te maken met het slanke, compacte als lichte ontwerp. Wat de laptop draagbaar maakt.

Om applicaties te kunnen uitvoeren maakt deze laptop gebruik van een Intel Pentium processor die beschikt over voldoende rekenkracht. Zo ben je er dus van verzekerd dat je elke taak gemakkelijk op de laptop kunt uitvoeren. Het werkgeheugen van deze laptop telt 4 GB. Waarmee elke applicatie snel geladen zal zijn en soepel speelt.

Wat direct opvalt aan deze laptop is de supersnelle Solide State Drive van 128 GB, welke je meer dan voldoende ruimte biedt om creativiteit te bewaren of applicaties te installeren.

Iets minder tevreden kun je zijn over de accuduur van slechts 6 uur. Echter maken de specificaties die dit systeem telt het allemaal goed. Want met deze Lenovo IdeaPad S145-14IGM 81MW004GMH laptop kun je de komende tijd uit de voeten.

HP Chromebook x360 14b-ca0350nd

Voor veel kinderen is werken met de muisbediening op een laptop lastig. Dan is het goed om te kiezen voor een aanraakscherm zoals op deze HP Chromebook x360 14b-ca0350nd te vinden is. Het aanraakscherm heeft een aantal voordelen, maar biedt ook meer functionaliteit aan de laptop. Wat zeker bij deze HP Chromebook het geval is. Omdat je deze volledig kunt vouwen om als vervanger van een tablet te gebruiken.

Onder de motorkap van deze krachtige HP Chromeboek vind je een Intel Pentium processor. Die elke taak moeiteloos aan kan. Samen met een werkgeheugen van 4 GB DDR4 is geen applicatie te veel. Je moet echter wel in gedachten houden dat op deze laptop dus geen Windows Programma’s werken.

Voor de opslag van al je creativiteit is er een ongekend snelle Solide State Drive aanwezig. Hoewel deze opslag slechts 64 GB Telt heb je wel de mogelijkheid om bestanden op te slaan in de Cloud dienst van Google. Wat bij Chromebooks een groot voordeel is.

Ook bij deze Chromebook is de accuduur van 11 uur een groot voordeel. Waardoor je een hele dag kunt werken zonder te hoeven opladen.

Acer Aspire 3 A314-21-402J

Laat je verrassen door de krachtige Acer Aspire 3 laptop. Deze laptop staat misschien op de vierde plek. Maar als je kijkt naar de specificaties is dit eigenlijk een absolute winnaar. Want met deze laptop werk je eenvoudig in je vertrouwde Windows 10 omgeving. Wat aan het uiterlijk direct opvalt is dat dezes stevig oogt. En dat is deze laptop zeker. Dus zeer geschikt voor jongere kinderen om te leren werken met een laptop.

De krachtige AMD processor zorgt dat er altijd voldoende rekenkracht aanwezig is. Samen met de 4 GB aan supersnel werkgeheugen schakel je vloeiend en snel door elke applicatie heen. Waardoor je nooit lang hoeft te wachten.

Een groot voordeel van deze laptop is dat het een Windows laptop is. Daardoor kun je deze op veel scholen probleemloos gebruiken. Want die werken vooral met Windows software en bediening. Een ander voordeel is de accuduur van ruim 6 uur. Daarmee kun je dus een schooldag probleemloos aan de slag.

Wat tegenvalt is de opslagcapaciteit van deze laptop. Maar ook daarin is gemakkelijk een oplossing te vinden door gebruik te maken van een cloud dienst of SD kaartje. Waarmee je deze ruimte meer dan kunt verdubbelen.

Met deze laptop zit je dus helemaal goed. Van de eenvoudige bediening, krachtige specificaties tot de mogelijkheden. Daardoor heb je geen problemen meer en kun je de komende jaren fijn werken.

Asus VivoBook Flip 14 TP401MA-EC156T

Zoals jullie van mij gewend zijn eindig ik ook deze keer weer met een verrassende laptop. Want dat is deze Asus Vivoboek Flip zeker. Wat direct opvalt is de flexibiliteit waarop deze gebruikt kan worden. Dat is eveneens weer te danken aan het aanraakscherm. Wat de bediening zeer prettig maakt voor basisschool kinderen. En in tegenstelling tot vele andere laptops met aanraakscherm werkt deze volledig met windows. Je kunt er dus alle applicaties op uitvoeren die je voor ogen hebt.

Aan de specificaties van deze laptop zal het niet liggen. Je hebt namelijk een zeer krachtige Intel Pentium processor onder de motorkap. Die zorgt voor verrassende resultaten als het om rekenkracht gaat. Waarin je dus niets meer tekort zal komen.

Daarnaast is ook over het werkgeheugen goed nagedacht met 4 GB supersnel DDR4 werkgeheugen. Waarmee je elke applicatie in een handomdraai kunt laden.

Wat deze laptop een geschikt model maakt voor basis school kinderen is de gebruiksvriendelijkheid die de laptop heeft dankzij het aanraakscherm. Maar ook het prettige formaat van slechts 14 inch. Die er ook voor zorgt dat het gewicht slechts 1,5 Kilo is.

Met deze Asus VivoBook Flip kun je de hele schooldag werken. Waarbij je een accuduur hebt van ruim 5 uur. Wat voldoende is voor een gemiddelde schooldag. Omdat je niet de hele dag aan het werk bent op je laptop. Bovendien is gezien de specificaties een accuduur van ruim 5 uur echt wel overweldigend.

Deze laptop is dus een absolute verrassing in de beste laptop voor basisschool taken. Waarbij ook thuis fijn gewerkt kan worden. Bijvoorbeeld aan een verslag, werkstuk of educatief spel. 

Vergelijkbare berichten