Beste Laptop voor Bouwkunde

Beste Laptop voor Bouwkunde – Top 7

Ga je bouwkunde sturen en heb je daarvoor een krachtige laptop nodig? Bij Bouwkunde ga je aan de slag met een aantal zware programma’s. Hierdoor heb je een laptop nodig die wel het een en ander aan kan.

Het is belangrijk dat je voor je bouwkunde opleiding een High-end laptop kiest, omdat je vooral met zware grafische programma’s aan het werk gaat.

De beste laptop die je kunt aanschaffen voor bouwkunde is een Apple Macbook. Hiermee kun je verreweg het meeste en krijg je niet snel last van een vastloper.

Als je dan een laptop kiest die eigenlijk te langzaam is, kun je tegen het probleem aanlopen dat je laptop snel vast loopt.

Er zijn een aantal laptops prima geschikt om als laptop voor bouwkunde te gebruiken. Op deze pagina lees je mijn top 7 beste laptops voor bouwkunde.

Top 7 beste laptops voor Bouwkunde

Ben je op zoek naar een laptop voor bouwkunde, maar weet je niet welke laptop je het beste kunt aanschaffen? Ik heb voor jou de top 7 beste laptops geselecteerd voor als jij met je bouwkunde opleiding aan de slag gaat.

1. Apple MacBook Pro 16″ Touch Bar (2019) MVVL2N/A Zilver

Een van de beste laptops die je kunt kiezen voor je bouwkunde studie is de Apple MacBook Pro 16″ Touch Bar (2019) MVVL2N/A Zilver. Deze laptop heeft een 16 inch scherm, waardoor je er ook tijden college prettig mee kan werken. Wel is het belangrijk om te weten dat een 16 inch laptop best groot is en daardoor niet in elke schooltas past.

Deze laptop is voorzien van een krachtige Intel I7 processor in combinatie met 16 GB aan intern geheugen, waarmee je eigenlijk alle zware grafische programma’s wel kunt draaien. Ook heeft de laptop een opslag capaciteit van maar liefst 512 GB, waardoor je niet bang hoeft te zijn dat de harde schijf snel vol staat.

De Apple Macbook staat erom bekent dat de laptop en haar batterij lang mee gaan. Dat betekent dat de kans groot is dat jij je gehele studie alleen deze laptop hoeft aan te schaffen en dat je de hele dag met je laptop aan het werk kunt zonder dat je de laptop tussendoor steeds hoeft bij te laden.   

2. HP Pavilion 15-cw1948nd

Een andere zeer krachtige laptop die uiterst geschikt is voor je bouwkunde opleiding is de HP Pavilion 15-cw1948nd. Deze krachtige laptop kan zonder moeite de zwaarste programma’s draaien. Het scherm van deze laptop is 15,6 inch. Dat is iets kleiner dan de Macbook die ik hierboven noemde. Ook is deze laptop voorzien van een AMD Ryzen Processor in plaats van Intel, maar dat neemt niet weg dat deze laptop ontzettend snel is.

De laptop heeft 16 GB aan intern geheugen en heeft een opslag van 512 GB (SSD). Dat betekent dat als jij je laptop uitschakelt, de laptop binnen enkele seconden weer is opgestart, dat is handig als je van les lokaal moet wisselen.

Bij het kiezen van een laptop voor je bouwkunde studie, is het natuurlijk ook belangrijk dat je laptop batterij lang mee gaat. Het is goed om te weten dat de batterij van deze laptop maar liefst 9,5 uur mee gaat. Genoeg om een hele schooldag vol te houden.

https://www.youtube.com/watch?v=PaMFOFrvzlM

3. Lenovo IdeaPad L340-15IRH Gaming 81LK01FVMH

De Lenovo IdeaPad L340-15IRH Gaming 81LK01FVMH is eigenlijk een Gaming laptop, maar is ook uiterst geschikt voor je opleiding bouwkunde. Dat komt vooral omdat deze laptop hoge grafische prestaties aankan.

Een bijkomend voordeel is dat je na een zware schooldag ook nog even zonder moeite kunt gamen op je laptop.

de Lenovo IdeaPad L340-15IRH Gaming 81LK01FVMH is nog niet zo heel bekend, maar Lenovo, wordt steeds vaker verkocht in Nederland.

Ook heb je aan een Lenovo Laptop een hele goede laptop omdat de kwaliteit van deze laptops uitstekend is.

De Lenovo IdeaPad L340-15IRH Gaming 81LK01FVMH is voorzien van een 15,6 inch scherm dat groot genoeg is om dagelijks mee te werken. Ook is deze laptop voorzien van een krachtige intel Core I7 processor in combinatie met 16 GB intern geheugen. Dat maakt van deze laptop een ware snelheidsmonster en hoef je nooit bang te zijn dat bepaalde programma’s zullen vast lopen.

4. Acer Aspire 5 A515-54G-75RE

De Acer Aspire 5 A515-54G-75RE is een krachtige laptop die vaak gebruikt wordt bij grafische studies. Dat komt omdat deze laptop zo is ontworpen dat je eigenlijk alle zware Adobe programma’s wel kunt draaien. Doordat deze laptop zo krachtig is, kun je deze laptop ook prima aanschaffen voor je bouwkunde opleiding.

De Acer Aspire 5 A515-54G-75RE is voorzien van een 15,6 inch beeldscherm. Ook heeft deze laptop een Intel Core I7 processor in combinatie met 16 GB intern geheugen. Dat maakt deze laptop net zo snel als alle andere laptops die ik hierboven al heb beschreven.

Zoals je ziet prijzen we veelal een I7 Processor aan en 16GB werk geheugen. Dat komt omdat deze combinatie snel genoeg is om alle zware programma’s te draaien die je nodig hebt met je bouwkunde opleiding.

Daarnaast is ook deze laptop voorzien van een 512 GB SSD schijf, waardoor je meer dan genoeg kunt opslaan op je laptop en start je laptop dankzij de SSD schijf binnen enkele seconden weer op 

5. HP ProBook 450 G6 i7-16gb-512ssd

Een andere mogelijkheid waaruit je kunt kiezen is de HP ProBook 450 G6 i7-16gb-512ssd. Deze laptop heeft een 15,6 inch scherm en is voorzien van een krachtige Intel Core I7 processor. Ook hier weer in combinatie met een 16 GB intern werkgeheugen en een 512 GB SSD Schijf.

De batterij van deze laptop gaat maar liefst 10 uur mee bij normaal gebruik waardoor jij je laptop tijdens je schooldag niet hoeft op te laden.

De HP Probook staat bekend om haar hoogwaardige kwaliteit waardoor de kans groot is dat dit de enige laptop is om aan te schaffen tijdens je gehele studie 

6. Acer TravelMate P2 TMP215-52-79BN

De Acer TravelMate P2 TMP215-52-79BN is echt de perfecte laptop om mee te reizen. Het beeldscherm is 15,6 inch en beschikt over een anti reflecterend scherm waardoor je in de zomer ook lekker buiten kunt gaan zitten met je laptop.

Daarnaast is deze laptop ook voorzien van een Intel core I7 processor en natuurlijk weer in combinatie met 16 GB aan intern werkgeheugen. Genoeg om al je belangrijke schoolopdrachten zonder moeite af te werken.

De batterij van deze laptop gaat langer mee dan gemiddeld en kan maar liefst 11 uur zonder oplader functioneren. Dat betekent dat je zelfs na een lange schooldag van 8 uur nog batterij over hebt om je favoriete Netflix series te kunnen kijken. 

7. Asus VivoBook Pro N580GD-E4729T

De Asus VivoBook Pro N580GD-E4729T noemen we het laatste, maar is zeker niet het minste model om uit te kiezen. Deze laptop is geschikt voor heel veel verschillende doeleinden en wordt ook vele gebruikt door grafisch ontwerpers. Met deze laptop ga je gemakkelijk aan de slag met alle zware programma’s zoals die van Adobe.

De laptop is voorzien van een 15,6 inch scherm. Beschikt over een Intel Core I7 processor en heeft uiteraard ook 16 GB intern werkgeheugen.

Daarnaast kun je ook op deze laptop ontzettend veel dingen opslaan met de grote SSD schijf van 512 GB.

Een klein nadeel aan deze laptop is wel dat batterij een stuk minder lang mee gaat, met maar 6 uur aan batterij duur bestaat de kans dat je de laptop tussendoor nog een keer moet opladen.

Maar buiten dat is deze laptop uiterst geschikt voor elke bouwkunde student en hoef je je geen zorgen te maken dat de laptop snel zal vastlopen. 

Beste laptop voor bouwkunde – Mijn conclusie

Als ik alle voor- en nadelen van de bovengenoemde laptops naast elkaar neerleg, kom ik tot de conclusie dat je het beste kunt kiezen voor de Apple MacBook Pro 16″ Touch Bar (2019) MVVL2N/A Zilver. Wat grappig is, is dat ook de TU Delft het advies geeft om te gaan voor een Apple Macbook.

Daarom raad ik je aan om te gaan voor en Apple Macbook als je het budget ervoor hebt. Is een Apple Macbook te duur, maar wil je wel en betrouwbare laptop? Dan raad ik je aan om te gaan voor de HP Pavilion 15-cw1948nd als alternatief.

Met beide laptops hoef jij je geen zorgen te maken dat je niet meekomt in de lessen en hoef je tijdens je schooldag je laptop niet steeds op te laden.

Heb jij een keuze kunnen maken aan de hand van dit blogbericht? Laat me dan in de reacties weten welke laptop jij hebt gekozen, zodat jij je mede studenten bouwkunde ook kunt helpen bij het kiezen van de beste laptop voor bouwkunde.

Vergelijkbare berichten