laptop voor thuiswerken

Beste laptop voor thuiswerken? – Dit is de beste laptop voor thuiswerk!

Het coronavirus en alle bijkomende maatregelen zijn al geruime tijd in ons land. Het grootste gedeelte van ons werkt al geruime tijd met diezelfde ouwe laptop die we maar gepakt hebben omdat het even moest. De kans is groot dat je nog steeds op diezelfde laptop werkt. Hoog tijd voor een upgrade dus!

Laptops komen in allerlei soorten en maten. Groot klein, om op te gamen of juist een digitale typemachine. Het is niet makkelijk om alles op te zoeken. Daarom dat wij dat voor je hebben gedaan.

In dit artikel hebben wij de allerbeste laptop voor het werken vanuit huis uitgezocht. Hoe dan? Nou door elke populaire laptop te bekijken. We hebben hierbij gelet op de allerbeste en belangrijkste functies, die laptops hebben om thuis te werken. Daarnaast hebben we veel aandacht besteed aan de ervaringen van de mensen die de laptop al gebruikt heeft.

Wij achtten de Lenovo Ideapad L340-15IRH 81LK0150MH – Gaming Laptop – 15.6 Inch de beste laptop voor het thuiswerken. Maar ho een gaming laptop, het is toch juist de bedoeling dat ik op die laptop ga werken? Ja dat klopt, toch hebben wij ervoor gekozen dat deze laptop het beste is. Verderop in dit artikel vertellen we waarom.

 

Waarop let je bij het aanschaffen van een nieuwe laptop

Het kopen van een laptop kan veel tijd kosten, wat is handig om te hebben en wat niet? Hier een overzicht.

Grootte

Laptops zijn er in hele kleine en in grotere formaten. Doordat schermen en laptops groter zijn kunnen deze meer power hebben! Erg handig dus. Het is handig om te kijken naar een laptop die genoeg kracht en batterij duur heeft om jou door je werkdag te slepen. Dit vind je dus eerder in een laptop die groter is meer plek om belangrijke functies te verstoppen!

Processor

Een processor kan veel verschil maken. Hoe snel is een laptop, kun je makkelijk met meerdere applicaties tegelijkertijd werken, zijn er genoeg mogelijkheden om iets meer te kunnen doen als een word bestand aanmaken? Processors zijn er in 3 algemene categorieën.

Er is een i3, i5 en i7 processor. Hoe hoger het getal hoe meer die kan. Een i3 is een laptop die niet heel veel aankan. Een digitale typemachine bijvoorbeeld. Je kunt er op typen en een YouTube filmpje kijken maar het houdt helaas heel snel op bij dit type processor.

Een i5 kan met gemak alle standaard werkprogramma’s en zelfs een boel games aan. Met een i7 processor kun je makkelijk video’s bewerken of gebruik maken van fotoshop. Hierop kun je ook erg goed werken. Het is echter wel zo dat een i7 processor voor de meeste mensen overkill is.

Wat is nu de conclusie? Tenzij je in de grafische industrie werkt is een i5 meer als voldoende. Hierop kun je alles doen, je kunt werken meerder applicaties open hebben en zelfs nog een spelletje spelen tussendoor, zeg dit alleen niet aan je baas.

 Opslag

Iedereen kent dit wel, je wil iets opslaan en door alle bestanden op je telefoon op laptop moet je eerst iets ouds verwijderen voor je je huidige bestand op kan slaan. Persoonlijk een flinke irritatie. Veel geheugen is dus belangrijk. Al die bestanden die je moet openen en moet opslaan. Al die opdrachten, PowerPoint en die mailbox die alsmaar voller en voller raakt. Veel opslag is dus belangrijk.

SSD

Een SSD is het kleine zusje van de harde schijf. Hierop zullen bestanden en bijvoorbeeld foto’s staan. De SSD is ook verantwoordelijk voor een groot stuk van de snelheid van je laptop. Deze chip is wel vier(!) sneller als de voorganger, namelijk de HDD.

Waarom de Lenovo Ideapad L340-15IRH 81LK0150MH – Gaming Laptop – 15.6 Inch

Wij achtten de Lenovo Ideapad L340-15IRH 81LK0150MH – Gaming Laptop – 15.6 Inch als beste thuislaptop. Door zijn i5 processor, mooie grote scherm en ruime opslag is dit een absolute aanrader. Deze laptop voorziet je van alles wat je wil in een laptop en meer. Zijn lange accuduur van 9 uur lang zal je met gemak door je werkdag moeten slepen, niet de hele tijd opladen dus! Daarnaast is hij door zijn i5 processor ongelooflijk snel en zorgt het mooie beeldscherm ervoor dat je kunt genieten van de allermooiste kleuren!

Scherm van de Lenovo Ideapad L340-15IRH 81LK0150MH – Gaming Laptop – 15.6 Inch

Het scherm van deze prachtlaptop is 15.6 inch ofwel 38.1 cm groot. Geen gedoe meer met kleine schermen waarop je niks kunt zien dus! Door de prachtige kleurensamenstelling is dit scherm geweldig om ook bijvoorbeeld een aflevering van je favoriete serie op te kijken! De frequentie van dit scherm ligt ook erg hoog. Zestig Hz! Hierdoor verloopt alles lekker soepel en glijd alles goed over het scherm en zijn er weinig haperingen. Ook dit komt goed van pas tijdens die spannende actiefilm.

processor van de Lenovo Ideapad L340-15IRH 81LK0150MH – Gaming Laptop – 15.6 Inch

Deze laptop maakt gebruik van de: Intel core i5 processor.

Door gebruik te maken van deze processor zijn acties goed uit te voeren. Je hebt genoeg power om je werkdag door te komen! Applicaties lopen soepeltjes door en je online vergaderingen zijn geen tegenstander tegen dit geweldige stukje technologie.

Geheugen van de Lenovo Ideapad L340-15IRH 81LK0150MH – Gaming Laptop – 15.6 Inch

Je kent het wel, je laptop wordt een dagje ouder en ook een beetje langzamer. Grote kans dat dit komt doordat je geheugen bijna vol zit. Met deze laptop hoef je je daar geen zorgen over te maken. Zijn grote geheugen met 1128 GB (!) opslag wordt niet zo snel gevuld. Genoeg ruimte om mails te versturen of aan je bestanden te werken. Geen gevuld geheugen betekend geen langzame laptop. Win win situatie!

SSD van de Lenovo Ideapad L340-15IRH 81LK0150MH – Gaming Laptop – 15.6 Inch

Helaas heeft snelheid van een laptop niet alleen te maken met geheugen. Een belangrijke functie die hierbij komt kijken is een SSD. Zoals gezegd is een SSD een klein zusje van een harde schijf. Deze slaat dus ook dingen op.

Maar doet daarnaast veel meer als dat. Een SSD stuurt je computer aan. Omdat deze computer ook geschikt is om te gamen wordt deze dus supersnel aangezet. Ook werkt deze dus erg snel, wat ideaal is als je net als ik geen zin meer hebt om elke keer te moeten wachten tot je webpagina geladen is.

Prijs

Deze pracht laptop koop je voor 699 euro. Dit is een beste duit uit het zakje maar dan heb je ook wat! Wij als team vinden dit de beste laptop en voor deze prijs is er echt heel weinig van te zeggen. Op het moment is deze laptop in de aanbieding bij de Bol.com bestellen doe je hier:

 conclusie

Ik hoor je al denken, leuk hoor al die informatie maar hoe weet ik nu dat dit de allerbeste laptop voor mij is. Dat is om eerlijk te zijn heel moeilijk te ontdekken. Bijna onmogelijk zelfs. Toch vinden wij als testteam de beste laptop. Zijn mooie scherm, ruime geheugen en verschrikkelijk snelle SSD geven hem zoveel pluspunten dat wij vinden dat dit voor de meeste mensen een geweldig mooie en vooral snelle laptop zal zijn. Ben je toe aan een upgrade en ben je opzoek naar een laptop die je zeker niet teleur zal stellen, dan is dit een absolute aanrader.

Vergelijkbare berichten