beste-monitorarm-1170x500

Beste monitor arm – Top 3!

Het jaar 2020 verdwijnt nooit meer uit de geschiedenisboeken. In dit merkwaardige jaar klopte namelijk opeens het Covid-19 virus op de deur. Of beter gezegd: dit virus legde onze gehele maatschappij compleet lam.

Dit was onder meer terug te zien in de manier waarop men aan het werk moest gaan. Normaliter toog iedereen op de vroege ochtend naar het kantoor van zijn/haar werkgever toe. Door corona mocht dat plots niet meer en moest men opeens allerlei thuiskantoren in gaan richten.

Ben jij op dit moment ook bezig met het inrichten van jouw eigen thuiskantoor? Wil je jouw home office graag ergonomisch inrichten? Dan is het absoluut aan te raden om te kiezen voor een zogeheten monitorarm. Met een monitorarm kun je jouw monitor namelijk op de gewenste manier instellen. Dit brengt vele voordelen met zich mee, waarover je in dit artikel meer kunt lezen.

Wat is een monitorarm precies?

Als je een monitor (beeldscherm) aangeschaft hebt, kun je deze op meerdere manier gebruiken. Je kunt de monitor bijvoorbeeld op jouw bureau neerzetten, maar dan zit de monitor eigenlijk niet op de juiste hoogte. De juiste hoogte kun je wél verkrijgen als je gebruik maakt van een monitorarm.

NewStar NM-D135DBLACK Bureausteun Main Image
NewStar NM-D135DBLACK Bureausteun

Een monitorarm is eigenlijk een verbindingsstuk tussen jouw bureau en jouw monitor. Je maakt de monitorarm aan jouw bureau vast, waarna je ook de monitor aan de monitorarm vast kunt maken. Hierdoor kun je jouw beeldscherm vervolgens kantelen, draaien, roteren en verplaatsen.

Wat zijn de voordelen van een monitorarm?

De verkopen van monitorarmen gingen in 2020 door het plafond heen. Meer en meer mensen ervaren namelijk dat ze in hun thuiskantoor last van lichamelijke klachten kregen. Hoe deze klachten ontstaan? Dat komt puur door een verkeerde zithouding; het is bijvoorbeeld zeer slecht om met een gebogen rug 8 uur op een dag te werken.

Hiermee heb ik ook direct het belangrijkste voordeel van een monitorarm aangestipt: de ergonomie. Met de beste monitorarm weet je jouw thuiskantoor super ergonomisch in te richten. Je werkt hierdoor niet alleen efficiënter, maar je voorkomt ook nog eens lichamelijke klachten.

Door de beste monitorarm zit je namelijk altijd op de juiste manier aan jouw bureau. Je hoeft je nek eigenlijk alleen maar recht te houden, aangezien de monitor op de juiste afstand en hoogte hangt. Bijkomend voordeel is dat je de monitor ook nog kunt draaien, mocht je dat handig vinden.

Een monitorarm is overigens sowieso heel handig te noemen. Je weet namelijk ook ruimte te besparen, je kunt direct de kabels netjes wegwerken en je kunt meerdere monitoren aan één monitorarm ophangen. Daarbij is het uiteraard wel van belang dat de monitorarm passend is voor jouw monitoren en vice versa.

Waar moet je op letten bij het uitkiezen van een nieuwe monitorarm?

Hebben bovenstaande voordelen ook jou over de streep getrokken? Wil ook jij graag profiteren van de unieke voordelen van een monitorarm? Dan hoef je eigenlijk nog maar één ding te doen: de beste monitorarm uit te kiezen. Uit eigen ervaring weet ik echt dat dit makkelijker gezegd dan gedaan is.

Als je op zoek naar een nieuwe monitorarm gaat, moet je namelijk met meerdere criteria rekening houden. Zo moet je allereerst gaan bepalen met hoeveel monitoren je wilt gaan werken. Wil je graag op één beeldscherm werken? Of geef je de voorkeur aan twee of drie beeldschermen naast elkaar?

Daarbij moet je ook goed kijken naar de afmetingen van jouw monitor. De monitorarm moet namelijk qua afmetingen perfect afgestemd worden op de monitor. Let daarbij de monitorarm goed op de volgende aspecten:

  • Het maximale draaggewicht van de arm: hoeveel kilo kan de monitorarm tillen/dragen?
  • De maximale afmetingen van de monitor: wat is het maximale inch formaat dat op de monitorarm past?
  • VESA gatenpatroon: let ook goed op het VESA gatenpatroon van zowel de monitorarm als van de monitor. Deze twee moeten te allen tijde aan elkaar gelijk zijn, aangezien je daarmee makkelijk de monitor aan de monitorarm vast kunt schroeven.

Eigenschappen van de monitorarm

Let daarbij ook goed op de eigenschappen van de monitorarm. Het is namelijk niet zo dat elke monitorarm super ergonomisch is. Sommige armen kun je bijvoorbeeld alleen maar draaien, terwijl je andere armen ook nog kunt kantelen, kunt roteren en in diepte kunt verstellen.

Budget

Uiteraard is het ook aan te raden om goed naar het prijskaartje van de monitorarm te kijken. Over het algemeen is een monitorarm niet super duur te noemen: je kunt rekening houden met een bedrag van pakweg 50 tot 250 euro. Je kunt het hierbij dus zo gek maken als je zelf maar wilt. Stel daarom voor jezelf een maximum budget vast.

Onderaan de streep wil ik je vooral aanraden om verschillende monitorarmen met elkaar te vergelijken. Alleen op die manier kun je de beste keuze voor jezelf gaan maken. Maar, welke monitorarmen zijn dan überhaupt de moeite waard om nader naar te gaan kijken? Het antwoord op die vraag vind je in het restant van dit artikel!

Wat is in mijn ogen de beste monitorarm?

Persoonlijk ben ik echt een liefhebber van mijn monitorarm. Ik heb voor een monitorarm gekozen in combinatie met twee relatief grote schermen. Dankzij de monitorarm heb ik mijn twee beeldschermen perfect ingesteld, waardoor ik zeer ergonomisch werk.

Tijdens mijn zoektocht naar de beste monitorarm merkte ik dat het aanbod vrij divers is. Niet alleen qua eigenschappen, maar ook qua prijs-kwaliteitsverhouding. Speciaal voor jou ben ik daarom op zoek gegaan naar de beste monitorarm; mijn bevindingen (in de vorm van een top 3) vind je hieronder.

#1. NewStar NM-D135DBLACK Bureausteun

Deze monitorarm van het merk NewStar is absoluut mijn favoriet. De monitorarm is interessant geprijsd, is multifunctioneel te gebruiken en biedt ook de gewenste stabiliteit. Met deze monitorarm weet je dus één ding zeker: je gaat op een super ergonomische en fijne manier werken.

NewStar NM-D135DBLACK Bureausteun Main Image

Met deze monitorarm ben je in staat om twee schermen naast elkaar op te hangen. Deze schermen bieden je veel gemak, terwijl je ook nog eens een ergonomische zithouding aan weet te nemen. Hierdoor werk je snel, efficiënt én prettig. De lichamelijke klachten verdwijnen eigenlijk als sneeuw voor de zon.

NewStar NM-D135DBLACK Bureausteun product in gebruik

Ik vind het zeer prettig dat je deze arm naar eigen wens in kunt stellen. Je kunt de arm draaien en kantelen. Bovendien is de montage van deze arm een fluitje van een cent, terwijl deze monitorarm ook voor de meest monitoren geschikt is. Heb je een monitor met een beeldschermdiagonaal van 10 tot 27 inch? Heeft deze monitor een VESA gatenpatroon van 75 bij 75 mm of van 100 bij 100 mm? Dan is deze monitorarm voor jou geschikt. In mijn ogen zou je dan ook niet meer verder hoeven te kijken naar een andere monitorarm. Dit is simpelweg de beste keuze!

De NewStar NM-D135DBLACK Bureausteun is te koop bij Coolblue > 

 

#2. NewStar Monitorbeugel FPMA-D960

Heb jij voor jouw werkzaamheden slechts één beeldscherm nodig? Dan kun je in mijn ogen het beste voor deze variant van NewStar kiezen. Deze monitorarm is ideaal voor één beeldscherm, is geheel naar wens in te stellen en is ook nog eens voordelig geprijsd. Bij mijn partner Coolblue betaal je een bedrag van slechts 82 euro voor deze geweldige monitorarm!

NewStar Monitorbeugel FPMA-D960 Main Image

Waarom ik deze monitorarm zo geweldig vind? Dat komt onder meer door het feit dat je nagenoeg alle monitoren op deze arm aan kunt sluiten. Het monteren van het beeldscherm gaat bovendien super makkelijk, terwijl je deze arm ook moeiteloos aan jouw bureau vast weet te klemmen. Verder is deze monitorarm draaibaar én kantelbaar; ideaal.

NewStar Monitorbeugel FPMA-D960 linkerkant

Tot slot wil ik graag nog benoemen dat je bij deze monitorarm de kabels perfect weg kunt werken. Dat is te danken aan een innovatief kabelmanagement systeem; met dat systeem weet je alle kabels uit het gezichtsveld weg te werken. Daarmee weet je jouw home office nóg aangenamer te maken!

De NewStar Monitorbeugel FPMA-D960  is te koop bij Coolblue> 

#3. iiyama Monitor beugel DS1002C-B1

Deze top 3 sluit ik graag af met deze monitorarm van het merk iiyama. Dit merk heeft prima werk geleverd met deze voordelige, hoogwaardige én handige monitorarm. Bij mijn partner Coolblue betaal je slechts 91 euro voor deze monitorarm.

iiyama Monitorbeugel DS1002C-B1 Main Image

Dat is eigenlijk een schijntje. Deze monitorarm is namelijk in staat om twee grote monitoren ‘te dragen’. Je kunt de monitorarm makkelijk aan jouw bureau vastklemmen, waarna je moeiteloos jouw monitoren aan de arm vast weet te schroeven. Vanaf dat moment begint het echte genieten.

iiyama Monitorbeugel DS1002C-B1 voorkant

Je kunt de arm naar eigen wens instellen, je bepaalt zelf de hoogte en je werkt zeer efficiënt. Ook het kabelmanagement systeem en de stabiliteit van deze monitorarm spreken mij erg aan. Onderaan de streep is dit zeker één van de beste monitorarmen waar je tegenwoordig voor kunt kiezen!

De  iiyama Monitorbeugel DS1002C-B1 is te koop bij Coolblue > 

Slotwoord

Wil jij dolgraag jouw werkplek ergonomisch inrichten? Dan is het gebruik van een monitorarm eigenlijk onmisbaar. Werk je graag met één scherm? Kies dan voor de NewStar Monitorbeugel FPMA-D960. Werk je graag met twee schermen naast elkaar? Kies dan voor de NewStar NM-D135DBLACK Bureausteun. Met deze monitorarmen geniet je van veel gemak én ergonomie!

 

Vergelijkbare berichten