beste-monitor-pc-1170x500

Beste monitor voor je PC – Top 3

Heb je recent een nieuwe computer gekocht? Of ben je op dit moment aan het kijken naar de mogelijkheden om een nieuwe pc te kopen? In beide gevallen is het ook van belang om naar verschillende soorten randapparatuur te kijken. Als je met een pc aan de slag gaat, moet je bijvoorbeeld ook een goed toetsenbord en een goede muis tot je beschikking hebben.

Dat is echter niet het enige. Nee, ook een monitor is van cruciaal belang. Alleen met de beste monitor voor een pc ben je immers in staat om optimaal van de pc te genieten. Maar, wat is nou de beste monitor voor een pc? En waar moet je opletten bij het uitzoeken van een pc? Dat zijn eigenlijk de twee vragen waar ik in dit artikel een antwoord op ga geven.

Daar blijft het echter niet bij. Ik bespreek ook nog waarom het aan te raden is om geld te investeren in de beste monitor voor een pc. Je kunt er immers bijvoorbeeld voor kiezen om slechts 30 euro aan een monitor uit te geven, maar haal je dan het maximale uit jouw nieuwe pc? Nee, zeker niet. Om dat wél voor elkaar te krijgen, is het simpelweg noodzakelijk/aan te raden om geld in een goede monitor te investeren. Meer informatie daaromtrent vind je óók in dit artikel terug!

Waarom een goede monitor voor een pc aanschaffen?

Als je een goede pc aan wilt gaan aanschaffen, is het van belang om goed na te denken over de manier waarop je de pc wilt gaan gebruiken. Wil je de pc gebruiken voor het bewerken van foto’s? Wil je games op de computer gaan spelen? Of wil je de computer uitsluitend voor internetgebruik en het verwerken van bestanden (Word en Excel) gebruiken? De exacte manier waarop je de pc wilt gaan gebruiken, is van grote invloed op de uiteindelijke keuze die je gaat maken.

Dat is niet alleen van toepassing op de computer, maar óók op de monitor. Als je bijvoorbeeld foto’s gaat bewerken, heb je een monitor nodig die alle kleuren perfect weergeeft. Daarnaast is het wenselijk dat de kleuren zeer ‘helder en diep’ zijn en dat de monitor ook nog eens haarscherpe beeld heeft. Indien daar sprake van is, heb je de beste monitor voor jouw gebruiksdoel gevonden.

Werkstation, Kantoor Aan Huis, Computer

Indien je de pc alleen wilt gebruiken voor het verwerken van tekstbestanden, is het niet zo zeer noodzakelijk om een hoogwaardige monitor aan te schaffen. Waar ik wel van overtuigd ben, is dat het gezegde ‘goedkoop is duurkoop’ absoluut op gaat in de wereld van monitoren. Als je een voordelige monitor aanschaft, geniet je niet van dezelfde kwaliteit, dezelfde mogelijkheden en dezelfde lange levensduur als bij een duurdere monitor.

Dit is dus eigenlijk de belangrijkste reden om het nodige geld in een hoogwaardige monitor te investeren. Op de lange termijn heb je daar alleen maar profijt van, terwijl je ook nog eens optimaal van jouw nieuwe computer weet te genieten. Eigenlijk vang je hiermee dus twee vliegen in één klap, waardoor je elke dag met veel plezier achter jouw pc plaats gaat nemen. De monitor doet daarbij ook niet ten onder aan de pc, waardoor je nóg meer gebruiksgemak en –plezier hebt!

Waar moet je op letten bij het uitkiezen van een nieuwe monitor?

Heeft bovenstaand verhaal het voor jou duidelijk gemaakt? Wil je zelf ook graag gaan investeren in een goede monitor? Dan heb je alvast een verstandige keus gemaakt! Als je de beste monitor voor jouw pc uit wilt gaan zoeken, is het van belang om op meerdere criteria te letten. Wat volgens mij de belangrijkste criteria zijn? Daarover lees je hieronder meer!

Allereerst wil ik je van harte aanraden om eerst te bepalen waar je de monitor exact voor wilt gaan gebruiken. Bij mijn partner Bol.com kan je ook op dit criteria selecteren, waarbij je tussen de volgende doeleinden kunt kiezen: Dagelijks gebruik, Kantoor, Gaming, Grafische vormgeving, Zakelijk gebruik, Foto- en videobewerking, Films en series of Studeren. Maak voor jezelf de keuze op dit gebied en ga vervolgens op zoek naar de beste monitor voor jouw pc.

Kantoor Aan Huis, Persoon, Het Werk, Webdesign

Daarbij is het ook aan te raden om de diameter van de monitor te letten. Bij een monitor wordt deze diameter altijd weergegeven in een bepaalde inch.

Je kunt hierbij kiezen tussen allerlei verschillende inchmaten, waarbij de bandbreedte tussen de <20 en >49 inch ligt. Uiteindelijk is het advies om deze diameter te bepalen aan de hand van de aanwezige ruimte op jouw bureau én op de manier waarop je de pc/monitor wilt gaan gebruiken.

Ook is het goed om op de beeldkwaliteit en de verversingssnelheid te letten. De verversingssnelheid geeft eigenlijk aan hoevaak per seconde het beeld ververst wordt. Deze criteria wordt altijd aangegeven in de vorm van een getal met daarachter HZ. Des te hoger dit getal is, des te vaker het beeldscherm het beeld ververst; dat is zeker wenselijk. Bij de beeldkwaliteit kan onderscheid tussen bijvoorbeeld de volgende waarden gemaakt worden:

Eigenlijk is 4K in dit geval de beste optie; hierbij is de beeldkwaliteit onwijs scherp. Samen met de beeldgrootte van de monitor (zie hierboven) bepaalt de beeldkwaliteit eigenlijk hoe scherp het beeld op de monitor is.

Hieraan wil ik graag nog het volgende toevoegen; je hebt de keus tussen allerlei verschillende kleuren monitoren en monitoren van verschillende merken. Als tip wil ik je het volgende meegeven; kies voor een basic kleur en ga altijd voor een monitor van één van de gerenommeerde merken. Dergelijke monitoren zijn van de hoogste kwaliteit én hebben daardoor ook een lange levensduur. Dit zorgt ervoor dat je uiteindelijk langer van jouw investering kunt genieten.

Monitor, Het Scherm, Flat, Lcd, Black

Tot slot is het ook verstandig om goed naar het prijskaartje van de monitor te kijken. Stel voor jezelf een maximum budget vast en ga binnen dat budget vervolgens op zoek naar de beste monitor voor jouw pc. Houd hierbij rekening met het gezegde ‘goedkoop is duurkoop’. Dat gezegde gaat in mijn ogen namelijk absoluut op voor een monitor voor jouw nieuwe pc!

Wat is in mijn ogen de beste monitor voor een pc?

Het antwoord op deze vraag is absoluut niet makkelijk te geven. Elke monitor is namelijk anders en ook is het doeleinde van een monitor niet altijd hetzelfde. Ik ben daarom op zoek gegaan naar enkele multifunctionele monitoren waarmee je prima uit de voeten kunt. De hieronder genoemde 3 monitoren zijn stuk voor stuk op jouw (nieuwe) pc aan te sluiten, waardoor je met nóg meer plezier gebruik van jouw pc gaat maken.

#1.  Samsung LS24R650 – Full HD IPS Monitor – 24 inch

Over deze monitor van het gekende merk Samsung ben ik zéér te spreken. Deze monitor is namelijk zeer geschikt om te gebruiken voor jouw studie, voor zakelijke doeleinden, voor in jouw thuiskantoor of voor gamen (in beperkte mate).

De monitor heeft een beeldgrootte van 24 inch, het beeldscherm is zéér scherp te noemen en de monitor is ook nog eens verstelbaar. Je kunt de monitor kantelen, in hoogte verstellen en naar wens draaien; de monitor heeft hierdoor altijd de perfecte stand, waardoor je bijvoorbeeld jouw nekspieren zo min mogelijk hoeft te belasten.

Ook over het prijskaartje van de Samsung LS24R650 ben ik onwijs onder de indruk. Bij mijn partner Bol.com hoef je slechts 179 euro voor deze geweldige monitor voor een pc te betalen!

#2. AOC C27G1 – Curved Gaming Monitor – 144hz – 27 inch

Wil jij graag op jouw pc kunnen gamen? Gaat jouw voorkeur daarbij uit naar een grotere monitor? Dan is deze monitor van het merk AOC absoluut geschikt. Deze monitor is in hoogte verstelbaar, heeft een indrukwekkende verversingssnelheid, ziet er gelikt uit en is van een ongekend hoge kwaliteit.

Dankzij deze monitor ben je in staat om van allerlei games te genieten, om van het scherpst mogelijke beeld te genieten én om van een lange levensduur te genieten. Voor deze monitor hoef je een bedrag van slechts 249 euro bij mijn partner Bol.com te betalen. Daarvoor krijg je dus een monitor met een beeldschermdiagonaal van maar liefst 27 inch!

#3. Philips 243S7EHMB – Full HD IPS Monitor – 24 inch

Wil jij het liefste een basic monitor zonder al teveel poespas hebben? Dan is deze 24 inch monitor van het merk Philips zeer geschikt. Deze monitor doet eigenlijk waar je alles om vraagt én is voordelig geprijsd. Bij mijn partner Bol.com betaal je namelijk een bedrag van slechts 135 euro voor deze simpele maar hoogwaardige monitor!

Al met al is de Samsung LS24R650 – Full HD IPS Monitor – 24 inch absolúút aan te raden. De kwaliteit van deze monitor is indrukwekkend te noemen, de prijs is indrukwekkend te noemen en je kunt de monitor voor allerlei verschillende doeleinden gebruiken. Aangezien meer en meer mensen tegenwoordig thuis moeten werken, is de aanschaf van deze monitor absoluut aan te raden. Het thuiswerken gaat namelijk nóg beter met deze hoogwaardige monitor van het merk Samsung!

Vergelijkbare berichten