Beste Oog make up – De Top 3 must have producten

Elke vrouw maakt gebruik van oog make up, maar het kan soms een grote uitdaging zijn om de juiste producten te vinden. Het ene product werkt niet terwijl de ander dan weer te duur is voor de kwaliteit. Ga hieronder verder met lezen als je meer wilt weten over de verschillende oog make up producten en wat de top 3 ‘must have’ producten zijn van het moment.

Vrouwen en oog make up

Vrouwen dragen make up om verschillende redenen. De meest voornaamste reden is om er mooier uit te zien. Het zelfvertrouwen van een vrouw gaat immers flink omhoog als ze netjes opgemaakt is. Het aanbrengen van oog make up is niet iets nieuws.

We zien dat de oude Egyptenaren vroeger al veelvuldig gebruik maakten van oog make up om het kwaad te verdrijven en voor de mooie look. Tenslotte gebruiken vrouwen oog make up om imperfecties wet te werken of te verbergen en om de ogen meer te laten opvallen.

De juiste kleur voor je ogen

Oog make up geeft je een heel andere uitstraling. De een ziet er luxueus uit met oog make up terwijl de ander er charmant en oogverblindend uitziet.

Het is maar net wat voor soort oog make up er wordt gebruikt en hoe deze aangebracht wordt.

De ogen van een vrouw zijn één van de meest belangrijke manieren om de aandacht te trekken. Het is dan ook essentieel om de juiste kleuren te gebruiken per oogkleur:

  • Bruine ogen: De kleuren grijs, metallic, paars, beige en groen laten bruine ogen sneller stralen waardoor je blik ook eerder op zal vallen.
  • Groene ogen: Je kunt mensen hypnotiseren door je groene ogen te accentueren met de kleuren donkerblauw, taupe, roodbruin of aardetinten.
  • Blauwe ogen: Door contrasterende kleuren te gebruiken voor oog make up als je blauwe ogen hebt worden je ogen echte eyecatchers. Ideale kleuren zijn zachtgeel, zalm of perzik.
  • Grijze ogen: Grijze ogen worden veel opvallender door kleur aan de ogen te brengen. Denk voornamelijk aan kleuren als donkerblauw, paars, donkergroen of zelfs zwart.

Waarom online oog make up kopen?

Het is niet langer noodzakelijk om naar een fysieke winkel te gaan om oog make up te kopen. Goede make up vind je tegenwoordig ook makkelijk online. Het voordeel van online kopen is dat je je huis niet meer uit hoeft.

Je kunt vanuit je luie stoel kijken naar allerlei interessante oog make up producten via het internet en met de klik op een knop meerdere producten bestellen.

De producten worden naar je huis toe bezorgd binnen een korte periode en tegen een zeer lage prijs. Je hoeft dus niet zelf in de auto te stappen om naar de winkel te gaan voor oog make up producten.

Je kunt helaas de producten niet van tevoren uittesten op je eigen ogen, maar gelukkig zijn er online allerlei filmpjes te vinden waarbij je duidelijk kunt zien hoe de producten uiteindelijk eruit komen te zien op modellen.

De juiste reiniging

Voor je gaat starten met het aanbrengen van oog make up producten is een schoon gezicht van groot belang.

Het gebruiken van de juiste oog make up reinigingsproducten is hierbij essentieel. Om het gezicht en het gebied rondom de ogen te reinigen kan je kiezen uit allerlei soorten producten waaronder een reinigingsmousse of een make up remover.

Als je oog make up reinigingsproducten gaat aanschaffen moet je letten op zaken zoals de huidtype die je hebt. Het ene product is geschikt voor een normale huid, de ander voor een gemengde huid terwijl andere producten speciaal ontwikkeld zijn voor een bette of juist droge huid.

De basis

Nadat het gezicht gereinigd is en het gebied om de ogen heen weer helemaal schoon is, kan je beginnen met het aanbrengen van de basis op de ogen. De basis bestaat uit een primer, welke ervoor zorgt dat de oogschaduw die je gaat zetten straks veel langer gaat blijven zitten.

Daarnaast zal de kleur van de oogschaduw ook veel mooier en duidelijker te zien zijn en is de eyeshadow dankzij een goede primer makkelijker aan te brengen op je ooglid. Hou wel rekening dat je een goede primer koopt die niet gaat uitdrogen en brokkelen op je ooglid na een aantal uur.

Oogschaduw

Na het aanbrengen van de primer is het moment om aandacht en tijd te besteden aan oogschaduw. Met oogschaduw kan je de kleuren van je ogen extra laten opvallen, je ogen een sexy uitstraling geven, jezelf ouder of jonger laten lijken en nog veel meer. Essentieel is om een kleur te vinden die past bij je ogen. De keuzes uit de soorten en kleuren oogschaduw zijn vrijwel eindeloos.

Ogen, Make Up, Oogschaduw, Omhoog, Vrouw, Macro, Meisje

Je kunt kiezen uit het aanschaffen van slechts één kleur oogschaduw, maar verstandig is om een palette aan te schaffen zodat je met meerdere combinerende kleuren tegelijk kunt werken. Verder heb je matte kleuren, metallic en glimmende kleuren en kan je gaan voor natuurlijke, neutrale kleuren maar ook zeer opvallende tinten.

Voor een optimaal effect is het aan te raden om meerdere kleuren te combineren met elkaar. Denk aan het combineren van lichte en donkeren kleuren oogschaduw.

Eyeliner

Nadat de oogschaduw op de oogleden aangebracht is, is het tijd voor de eyeliner. Door eyeliner te gebruiken kan de vrouw de vorm van de ogen benadrukken. Tevens zal de wimperlijn veel voller lijken door een goede eyeliner te gebruiken. Zaken die van belang zijn bij het aanschaffen van eyeliner is de manier van aanbrengen en de consistentie.

Zo kan je liquid eyeliner vinden met dunne en dikkere kwastjes als ook eyeliner gels die je met een kwast kunt aanbrengen of eyeliner pens. Je kunt zelf bepalen wat de aanbrengdikte is van de eyelinerlijn.

Ook de kleur kan variëren, maar de meest populaire keuzen blijft vooralsnog pikzwart. Tenslotte is het nog belangrijk om te bepalen of je een waterproof eyeliner nodig hebt en blijft een goede eyeliner lang goed zitten zonder te smudgen, vlekken of klonteren.

Mascara

Met een goede mascara kan je je wimpers extra lang en zwart laten lijken, waardoor je je oog make up extra kunt laten opvallen. Mascara maakt je wimpers daarnaast ook optisch langer, krachtiger en voller.

Als je liever voor een natuurlijke look gaat, dan kan je ook kiezen voor een clear mascara in plaats van zwart of bruin. Naast zwarte mascara kan je ook mascara in allerlei kleuren vinden. Belangrijke zaken waarop gelet moet worden zijn de volume van de mascara, de lengte en de mate waarop de wimpers krullen.

Gezicht, Ogen, Leerling, Wimpers, Vrouw, Persoon

Wil je liever hele grote wimpers? Dan zijn valse wimpers wel een verstandige optie. Je kunt tegenwoordig zelf lashes kopen en makkelijk aanbrengen.

Kies uit lashes die je haartje voor haartje aan moet brengen, of lashes waarbij je een hele lashstrip op je ogen kunt plaatsen voor het ultiem effect.

Tenslotte kan je nog wimperserum kopen om je wimpers sterker en gezonder te maken. Zo groeien je wimpers veel sneller en heb je binnen de kortste tijd lange natuurlijke wimpers.

Wenkbrauwen

Ook de wenkbrauwen zijn belangrijk als er wordt gekeken naar oog make up producten. De wenkbrauwen zorgen er namelijk voor dat de ogen extra opvallen. Daarnaast geven je wenkbrauwen je gezichtsexpressies en emoties aan.

Om te zorgen voor mooie wenkbrauwen heb je in principe niet veel nodig. Ga je liever voor een natuurlijke uitstraling? Kies dan voor een clear eyebrow gel of een simpel bruin wenkbrauwpotlood.

Als je een dramatischere look wilt kan je gaan voor een brow palette met poeder of een gel met een kwastje zodat je makkelijk zelf je wenkbrauwen haartje voor haartje kunt bijtekenen tot de wenkbrauw helemaal perfect in model zit.

Verder kan je ook wenkbrauwverf kopen om je wenkbrauwen een dieper kleurtje te geven en zij er allerlei serums en conditioners te koop voor gezonde wenkbrauwen.

Concealer

In principe behoort een concealer niet per se tot de categorie van oog make up producten, maar het gebruiken van een goede concealer kan de irritante zwarte vlekken onder je ogen wel direct verwijderen.

Je kunt concealers kopen in de vorm van een liquid concealer pen, liquid crème of harde stick. Ook de kleuren kunnen flink variëren vanaf lichte tot donkerdere kleuren, zodat elke persoon een geschikte concealer kan vinden voor de eigen huidskleur.

 

Top 3 must have producten

Als we het over oog make up producten hebben, dan hebben we hieronder een lijstje samengesteld met de top 3 ‘must haves’. De top 3 is als volgt:

1.      Mascara

Op het moment zijn er een aantal top mascara’s die als zeer goed worden beschouwd. Denk zo aan de Clinique Lash Power Waterproof Mascara die gedurende 24 uur lang blijft zitten zonder te smudgen of uit te vlekken.

Deze waterproof mascara is tevens getest door goede oogartsen en beschikt over een ‘long lasting’ formule waardoor je wimpers er heel de dag mooi uit blijven zien. Een andere populaire optie is de L’Oréal Paris Telescopic Mascaraof de L’Oréal Paris False Lash Telescopic Black, waardoor je wimpers voorzien worden van een telescopisch effect. Zo lijkt het net alsof je valse wimpers draagt dankzij de ultra verlengende formule.

Andere bekende opties van het moment zijn de ‘Maybelline Lash Sensational Volume Mascara, de ‘L’Oréal Paris Paradise Extatic Mascara, ‘L’Oréal Paris Volume Million Lashes Mascara, ‘Clinique High Impact Mascara en ‘Max Factor 2000 Calorie Mascara Dramatic Volume.

2.      Lashes

Vrouwen zijn constant op zoek naar de beste manier om hun wimpers zoveel mogelijk te krullen. Dit kan natuurlijk met een goede mascara bereikt worden, maar een andere techniek die steeds vaker wordt gebruikt is lash lifting.

Het populairste product hierbij is de Iconsign Upgraded Wimper Lifting Set, waarbij je een uitgebreide lash lift set kunt kopen die uit maar liefst 25 delen bestaat. Met deze set kan je je natuurlijke wimpers permanent krullen met een speciale techniek waardoor je wimpers veel langer lijken.

Het resultaat blijft ongeveer 8 weken zichtbaar en de set komt met een handleiding. Met deze kit kan je thuis je eigen wimpers krullen zonder dat je mascara, wimperkrullers of extensions nodig hebt. Verder kiezen velen ook voor de ‘Iconsign Professionele Wimperlifting set’.

3.      Eyeliner

Als we kijken naar de top 3 must have producten voor oog make up, dan komt de Maybelline Hyper Precise All Day Liquid Eyeliner op de derde plaats. Deze eyeliner stift is vloeibaar en heeft een lang houdend effect.

Daarnaast is de eyeliner waterproof en vlekt het niet op je ogen. Een andere populaire keuze is de Rimmel London Glam’Eyes Professional Eyeliner, de Rimmel London Exaggerate Eyelinerof de ‘L’Oréal Paris Super Liner Ultra Precision Eyeliner Stift’.

 

Andere populaire keuzes

Andere keuzes die ook populair zijn als het gaat om de beste oog make up producten zijn bijvoorbeeld wenkbrauwverf, wimperverf, wimperserum, oogpotlood, nepwimpers en natuurlijk allerlei kleuren oogschaduw. Denk bij oogschaduw niet alleen aan individuele kleuren, maar voornamelijk ook aan uitgebreide pallets die bestaan uit meerdere kleuren die goed met elkaar te combineren zijn.

Oog make up producten worden tegenwoordig steeds vaker gebruikt, zowel voor de alledaagse routine als tijdens het uitgaan of voor het werk. Door het kiezen van de juiste oog make up producten kan je je hele look aanzienlijk veranderen.

Het is echt zo dat je ogen boekdelen kunnen spreken, zeker als je zorg draagt voor de juiste oog make up producten. Als je op zoek bent naar oog make up producten, bepaal dan eerst wat je precies nodig hebt en ga dan vervolgens op zoek door een aantal producten met elkaar te vergelijken op basis van de prijs, de kwaliteit en de populariteit. Zo kan je een goede keuze maken en kiezen voor oog make up producten die echt bij jou passen.

Vergelijkbare berichten