Beste parasol

Beste Parasol – een top 3!

In Nederland willen we altijd dat de zon schijnt. Als de zon dan eenmaal schijnt, vinden we het vaak ook wel fijn om enige vorm van schaduw te hebben. Hier kunnen we dan naartoe vluchten als de zon ons te veel wordt. Je kunt hierbij de schaduw van bomen opzoeken, maar je kan uiteraard ook je eigen schaduw creëren. Een parasol is hierbij een handig voorwerp. Je ziet ze vaak in allerlei kleuren, soorten en maten. Bijna iedereen heeft er ook wel eentje in huis. Helaas heb ik vaak meegemaakt dat een parasol het snel begeeft. Hij wil bijvoorbeeld niet meer open of dicht, of de ribben van de parasol breken doormidden. Daarom kijk ik nu eerst goed rond voordat ik impulsief een nieuwe parasol koop.

Toen de zoveelste parasol het had begeven was ik het zat. Elk jaar moest ik weer een nieuwe parasol kopen en het kwam me de neusgaten uit. Ik besloot om niet weer lukraak een parasol te kopen maar om eerst onderzoek te doen. Het heeft mij enorm geholpen. De parasol die ik nu heb gaat al langere tijd mee en hij functioneert nog steeds naar behoren. Ik ben er zeer tevreden mee en ben dan ook blij dat ik eerst onderzoek heb gedaan.

Helaas merk ik wel dat veel mensen dezelfde fout maken als mij. Het is natuurlijk zonde van het geld om steeds een nieuwe parasol te moeten kopen. Het kan makkelijk voorkomen worden en het is daarnaast ook een overbodige uitgave.

Wat maakt een goede parasol belangrijk?

Een parasol is zeker in de zomer vrijwel onmisbaar. Hoewel we graag in de zon zitten met dat warme weer, is het soms gewoon fijn om even in de schaduw te kunnen zitten en de zon te ontvluchten.

Doordat niet iedereen veel schaduw heeft in zijn of haar tuin is voor deze mensen een parasol heel handig. Door simpelweg je parasol op te zetten kan je makkelijk veel schaduw creëren en heb je een plekje buiten de zon. Je zit er dan uiteraard niet op te wachten dat de parasol het dan weer snel begeeft, waardoor je geen schaduw meer kunt creëren in de tuin. Bovendien zijn sommige parasols ook handig voor op het strand, zodat je ook daar de soms broodnodige schaduw op kunt zoeken.

Strandstoelen, Paraplu, Strand, Oceaan, Vakantie, Zand

Waar moet je op letten bij de aankoop van een parasol?

Er zijn verschillende dingen waar je op moet letten bij het kopen van een parasol. Het hangt ook ten zeerste af van je persoonlijke voorkeuren en verwachtingen. Niet iedereen heeft namelijk dezelfde voorkeuren of dezelfde verwachtingen.

Wat de één wil en verwacht, kan voor een ander al heel anders zijn. Daarom is het ook belangrijk dat je je eerst goed oriënteert, zodat je een parasol kunt vinden die volledig past bij jouw persoonlijke voorkeuren en ook aan al jouw wensen voldoet. Uiteraard heeft niet iedereen de beschikking over een groot budget.

Dit hoeft echter geen probleem te zijn, want ook voor niet al te veel geld kan je een prima parasol vinden. Bovendien hoeven dure producten niet altijd beter te zijn dan goedkope.

Denk van tevoren ook goed na over wat voor formaat parasol je wil. Hierbij is het natuurlijk ook handig dat je weet waarvoor je een parasol wil. Als je op zoek bent naar een parasol voor op het strand kan je beter een kleinere kopen, terwijl je voor in de tuin misschien beter een grotere kan kopen.
Voor sommige mensen speelt daarnaast de kleur van een parasol ook een grote rol. Gelukkig zijn er parasols in allerlei kleuren, dus hebben ook zij keuze genoeg.

Het vinden van de beste parasol

Er zijn veel parasols te vinden op internet, maar ook in winkels. Misschien zijn het er zelfs wel te veel. Om een goede keuze te maken heb ik voor jullie enkele parasols op een rijtje gezet. Bekijk onderstaande lijst goed en wie weet vind je wel de parasol waar je al jaren naar op zoek bent!

Relaxwonen – Push-up zweefparasol – Ø300cm – antraciet – stevige kwaliteit

De eerste parasol op de lijst is de Push-up zweefparasol van Relaxwonen. Deze parasol is erg geschikt voor het creëren van schaduw als de zon schijnt, maar dat is niet het enige wat deze parasol in zijn mars heeft. Ook tijdens een regenbui kan je profijt hebben van deze parasol, want ook daar biedt deze bescherming tegen.

Doordat de parasol hangt is het ook niet nodig om een tafel te hebben met een gat in het midden, waar je de parasol in kunt zetten.

De parasol is netjes afgewerkt en heeft een diameter van maar liefst drie meter, waardoor deze een groot oppervlak beslaat.

Relaxwonen - Push-up zweefparasol - Ø300cm - antraciet - stevige kwaliteit
Afbeelding van Bol.com

Zo kan je niet alleen zelf, maar ook met een groep vrienden genieten van schaduw onder deze parasol. De parasol heeft een hoogte van bijna 2,5 meter (245 centimeter).

Een groot voordeel aan deze parasol van Relaxwonen is dat hij weerbestendig en onderhoudsvrij is. Makkelijker kan je het niet krijgen.

De parasol is verkrijgbaar in de kleuren antraciet, crème en grijs.

De parasol kost €129,99. Dat is zeker niet weinig, maar je krijgt er een zeer goede parasol voor terug, die het geld meer dan waard is.

Eurotrail Parasol – royal blue

Deze parasol van Eurotrail is met een prijs van €21,69 niet alleen goedkoop. De parasol is van hoge kwaliteit en is uitermate geschikt voor een lekker dagje strand. Dankzij deze parasol kan je veilig buiten de zon zitten en genieten van een plekje in de schaduw.

Het doek is gemaakt van stevig polyester en dankzij de toepassing van de zilveren UV-block coating biedt de parasol je goede bescherming tegen de gevaarlijke UV stralen. Door de diameter van 180 centimeter is deze parasol niet de grootste, maar hij zal je zeker genoeg bescherming bieden waar nodig.

Eurotrail Parasol - royal blue
Afbeelding van Bol.com

De parasol is daarnaast ook nog in hoogte verstelbaar. Hierdoor kan je de parasol opzetten op een manier die op dat moment geschikt is en die volledig aan je wensen voldoet. Bovendien is de parasol ook weerbestendig.

De parasol weegt slechts 1 kilogram en is daardoor makkelijk te vervoeren.

Er is ook genoeg keuze wat betreft kleur. Deze parasol kan namelijk geleverd worden in enkele verschillende kleuren, namelijk: kobaltblauw, oranje, roze en appel groen. Kortom: een ideale parasol voor een dagje strand en ook nog eens in een kleur die jou bevalt.

 

Madison Flores Parasol – stokparasol – Ø300cm – ecru

Deze parasol van Madison biedt de ideale bescherming tegen de zon en zorgt voor genoeg schaduw in jouw tuin, op jouw terras en ga zo maar door. Dankzij de diameter van maar liefst drie meter beslaat deze parasol een grote ruimte. Door de goeie kwaliteit polyester gaat deze parasol lang mee.

Staat de parasol even niet goed? Geen probleem. Door een handig knikmechanisme staat de parasol in een mum van tijd weer zoals jij het wil.
Ook een regenbui is voor deze parasol geen probleem.

Madison Flores Parasol - stokparasol - Ø300cm - ecru
Afbeelding van Bol.com

Dankzij de waterafstotende stof kan de parasol ook prima in een regenbuitje blijven staan. De parasol is daarnaast beschikbaar in verschillende kleuren. De beschikbare kleuren zijn: ecru, grijs en taupe. Je kan hierdoor de kleur kiezen die het best past bij jouw persoonlijke voorkeur en de rest van je tuin.

Met een prijs van €119,- kan je ook nog spreken van een goede prijs-kwaliteitsverhouding.

Conclusie

Het mag duidelijk zijn dat je keuze genoeg hebt bij het uitzoeken van een parasol. Er zijn zelfs zoveel keuzes dat het je misschien wel te veel wordt. Het is echter wel handig en soms zelfs belangrijk om een goede parasol te hebben. Daarom hoop ik dat ik je met dit artikel een handje heb geholpen in je zoektocht naar die ene parasol. Blijf wel onthouden dat het belangrijk is om een goede parasol te kopen, want hier kan je voor langere tijd veel plezier aan beleven.

Vergelijkbare berichten