Beste Partytent

Beste partytent – De beste partytent voor jouw tuinfeest

De zon komt achter de wolken vandaan en laat voorzichtig zijn gezicht zien. De zomer komt eraan!

Dan wordt het dus tijd voor een tuinfeest. Weer gezellig je vrienden over de vloer terwijl we genieten van het mooie weer.

Waarom een partytent

Je kent het wel; je bent net een leuk gesprek aan het voeren met een drankje in de hand en dan komen de koude rillingen opdagen.

Het weer kan al snel een andere wending krijgen, ten koste van jouw tuinfeest. Het gaat harder waaien, je krijgt het koud en misschien nog erger; het gaat regenen.

Menig van mijn feesten hebben hieronder moeten lijden. Ik zocht een oplossing en kwam al snel terecht bij een partytent.

Door een partytent in de tuin te zetten, kan de gezelligheid doorgaan tot in de late uurtjes. Het zorgt voor een beschutte plek wanneer de wind toeneemt en het wat frisser wordt.

Ook als de zon schijnt kan een partytent van pas komen. Zo heb je een plek in je tuin waar je kunt schuilen voor de brandende zon, maar toch kunt genieten van het zomerse weer.

Waar moet je op letten bij het kopen van een partytent

Als je dan besloten hebt om een partytent aan te schaffen, sta je nog voor de keuze wélke tent.  Denk je elke partytent wel gezien te hebben, kom je nog twintig nieuwe tegen. Hoe maak je dan een keuze?

Vastzetten

De eerste interactie met de partytent is het opbouwen. Niet iedereen is even handig, dus het is verstandig om een tent te kiezen die gemakkelijk en zonder te veel gedoe opgezet kan worden.

Als de tent dan staat, is het wel de bedoeling dat hij ook blíjft staan. De mogelijkheid om de tent te kunnen verankeren, is dus een aanrader.

Zijwanden die open kunnen

Om optimaal te kunnen genieten van de partytent, raad ik aan een tent te kiezen waarvan meerdere zijden geopend kunnen worden.

Wanneer je dan zin hebt in een lekker briesje, kan je zo een zijwand open doen, in plaats van de hele tent te moeten verplaatsen.

Met een tent die aan meerdere zijden open kan, is het mogelijk de tent te betreden vanuit meerdere richtingen.

Op deze manier kan je de tent in het midden van de tuin zetten of hem gebruiken als een overdekte entree van je huis. De mogelijkheden zijn oneindig.

Opbergen

Het feest was een succes en dan wordt het nu toch écht tijd om de partytent maar weer eens op te bergen.

Kies voor een tent die je ook weer gemakkelijk af kan breken. Let er ook op, dat je de tent in je eentje op kan ruimen of dat je een heel voetbalteam nodig hebt om de tent onschadelijk te maken.

Je wilt natuurlijk niet dat de tent de halve berging in beslag neemt, als hij daar voor het grootste deel van het jaar ligt. Ga voor een compacte partytent die je gemakkelijk in een hoekje kwijt kan.

Materiaal

Het liefst gaat de partytent zo lang mogelijk mee. Het is dan belangrijk om te letten op de materialen die het ‘skelet’ vormen en uiteraard ook het doek.

Kies voor roest en corrosiebestendig staal als je kijkt naar het kader van de tent. Zo voorkom je dat de tent het leven begeeft op een moment dat het jou niet schikt.

Het is verstandig om te kiezen voor een waterbestendig tentdoek. Er worden veel partytenten aangeboden met een zogeheten waterafstotende stof. Dat betekent dat het een lichte regenbui wel aankan, maar zodra het begint te plenzen, lekt het doek al gauw door. Voor de zekerheid zou ik dus gaan voor een echte ‘waterproof’ partytent.

Top 3 beste partytenten

Welke partytent je wilt kopen, is voor iedereen weer anders. De één wil hem maar een paar keer per jaar gebruiken en de ander wil er een heel festival mee huisvesten.  Ook zijn de tenten in alle maten en kleuren te vinden, dus doe eerst goed onderzoek naar wat jij wilt en voor welke doeleinden je de tent wilt gebruiken.

Je krijgt waarvoor je betaald hebt, dus ga ervan uit dat een goedkopere tent van mindere kwaliteit is dan een wat duurdere tent.

Iedereen heeft ook een ander budget, dus ik heb hieronder 3 partytenten uit verschillende prijsklassen op een rij gezet:

Garden Royal partytent 3x3m grijs met 4 zijwanden (55 euro)

Deze partytent is bedoeld om een paar keer per jaar te gebruiken. Door de lichte en dunne constructie is hij niet geschikt als permanente constructie.

Garden Royal partytent 3x3m grijs met 4 zijwanden
Afbeelding van Bol.com

Alle 4 de poten kunnen verankerd worden door de voetsteun heen, door middel van haringen. Ook worden er scheerlijnen meegeleverd die langs te zijkanten van de tent gespannen kunnen worden. Het doek van de tent is gemaakt van PE en dus waterdicht. Alle zijwanden kunnen verwijderd en afgenomen worden.

Garden Royal Partytent 3x3m Easy Up grijs met 4 zijwanden (119 euro)

De tent is makkelijk op te zetten door het zogenaamde harmonicasysteem. Dat betekent dat je maar aan de poten hoeft te trekken, of de partytent staat al.

Met de telescooppoten van de tent kan je zelf bepalen wat de hoogte van de tent wordt, zodat je 2 meter lange neef ook droog en/of uit de zon kan staan.

Garden Royal Partytent 3x3m Easy Up grijs met 4 zijwanden
Afbeelding van Bol.com

Wederom wordt deze tent geleverd met haringen en scheerlijnen, waarmee je de tent kan bevestigen aan de grond.

Ook bij deze tent is het mogelijk om zelf samen te stellen waar de zijwanden komen. De wanden zijn gemakkelijk te verwijderen en op te vouwen.

Het doek is gemaakt van geïmpregneerd polyester, wat het doek helaas niet waterdicht, maar wel waterafstotend maakt.

 

Hoogwaardige Partytent 3x6m van 240 g/m2 PE zeil tuintent feesttent (349 euro)

Het budget van deze tent ligt wat hoger dan de vorige twee tenten. Het grootste verschil is dan ook dat deze partytent voor een langere tijd kan blijven staan.

Het stevige stalen frame vraagt daarom ook voor een stevige opbouw. De koppelstukken verbind je door middel van slotbouten en vleugelmoeren.

Hoogwaardige Partytent 3x6m van 240 g/m² PE zeil tuintent feesttent waterdicht in wit
afbeelding van bol.com

Ook deze tent is aan de grond te bevestigen door de bijgeleverde haringen en scheerlijnen.

Het zeil is gemaakt van PE en is dubbel genaaid voor extra stevigheid.

Door het materiaal van het zeil, is de tent zowel waterdicht als Uv-bestendig.

De zijwanden kunnen allemaal verwijderd en afgenomen worden.

Als de sfeer iets te veel wordt in de tent, is er altijd een gemakkelijke uitweg.

Conclusie

Je kan wel zeggen dat er boel keus is op het gebied van partytenten.

Van gammele hoopjes zeil en stokken, tot een tent waar je het hele dorp tijdens een storm kwijt kan.

Bedenkt goed naar welke omstandigheden de activiteit vraagt, voordat je gaat kijken naar alles wat op de partytentenmarkt beschikbaar is. Zo scheelt je namelijk een boel zoekwerk.

Ook de reviews kunnen erg verhelderend zijn als het gaat om het opbouwen en het gebruik van de tent. Laat je niet gek maken door de mooie plaatjes en omschrijvingen van de tenten.

Het weer kan het feest soms erg in weg zitten. Let er dus goed op of het materiaal van de tent bestendig is tegen buien en ander ongewenst weer.

Ook als de zon schijnt kan een partytent handig zijn. Het creëert een plek in de tuin waar je nog steeds kunt genieten van het lekkere weer. Je hoeft je geen zorgen te maken hoeveel uur het geleden was dat je jezelf had ingesmeerd, zodat je niet verbrand.

Je partytent staat voor het grootste deel van het jaar opgeborgen. Ga voor een tent die je gemakkelijk en compact weg kan leggen, zodat je er geen last van hebt. Niets is zo vervelend dan steeds weer te moeten struikelen over hetzelfde voorwerp.

Een partytent is best een grote aankoop, dus het is belangrijk dat je alle opties goed overwogen hebt. Maak er dus geen impuls aankoop van, maar onderzoek goed wat je wilt en wat je nodig hebt.

Vergelijkbare berichten