Beste pianoboeken voor beginners

Als je met piano spelen begint, wil je uiteraard veel leren. Naast de lessen die je bij een pianoleraar leert, is het mogelijk om je vaardigheden te verdiepen door het bestuderen van pianoboeken voor beginners. Het is zeker verstandig om hiervoor goed te zoeken naar een pianoboek dat ook daadwerkelijk bijdraagt aan het ontwikkelen van vaardigheden in pianospelen. Bovendien zul je veel zelfdiscipline moeten opbrengen als je het aanleren van pianospelen geheel via een pianoboek wilt eigen maken. De beste pianoboeken voor beginners tonen uiteraard alle benodigde basisbeginselen van het leren bespelen van de piano. Er is een ruim aanbod aan pianoboeken beschikbaar, dus het kan helpen om enkele alvast te bespreken. Zo weet je precies wat je eraan hebt en hoe de boeken je kunnen helpen bij je eerste pogingen in pianospelen.

Een prachtig instrument bespelen

Wellicht heb je altijd al een keer graag piano leren spelen, maar is het er eerder gewoonweg niet van gekomen. Het kan zijn dat de mogelijkheid zich nu aan je voordoet, doordat je een piano geërfd hebt van een grootouder of je hebt toevallig een goedkoop exemplaar ergens zien staan en besloten dat nu het moment ervoor is. Het is helemaal begrijpelijk dat je jezelf al met je vingers over de toetsen ziet glijden en de mooiste melodieën inbeeldt om te spelen. De beste pianoboeken voor beginners gaan je zeker op weg helpen om deze droom voor je te realiseren. Met de juiste begeleiding kun je snel en vaardig het pianospelen onder de knie krijgen en straks al een aardige muziekshow weggeven. Een prachtig instrument, waarmee je menigeen versteld zult laten staan door hoe goed je het kunt bespelen.

Zelf piano aanleren via een boek

Er zijn veel methodes die je kunnen aanleren hoe je piano moet spelen. In een goed pianoboek voor beginners worden de basisvaardigheden duidelijk omschreven en word je stapsgewijs door het proces heengeleid. Je leert welke toetsen er zijn en hoe je deze het effectiefst kunt bespelen. Met eenvoudige oefeningen voor zowel de linker- als de rechterhand wordt snel duidelijk hoe een piano moet worden bespeeld.
Beste pianoboeken
Je zult in eerste instantie moeite hebben om beide handen over de toetsen te laten bewegen en de juiste toetsen te vinden, maar dit wordt op een gegeven moment een stuk gemakkelijker. Bij elke vingerzetting wordt de toon duidelijk aangegeven en bovendien hoef je niet gelijk hele moeilijke oefeningen te doen. De moeilijkheidsgraad zal geleidelijk worden opgeschroefd, waardoor je snel enkele leuke melodieën kunt opvoeren. De beste pianoboeken voor beginners zorgen ervoor dat je plezier in het piano leren hebt.

Soorten pianoboeken verkrijgbaar

Er zijn een drietal soorten pianoboeken te noemen om aan te schaffen, zodra je begint met pianospelen. Zo kun je ervoor kiezen om te beginnen met een complete lesmethode. Deze boeken begeleiden je stap voor stap door alle beginselen van pianospelen heen. Je leert zo noten lezen, of begint met het aanleren van akkoorden. Vervolgens kun je overstappen op boeken die vol zitten met bladmuziek. Zodra je noten kunt lezen, worden deze lesboeken interessant. Je kunt zo snel melodieën spelen op het niveau waar je bent beland en kunt zo al echt een gevoel van pianospelen ontwikkelen. Een ander soort lesboek voor het leren spelen van piano, zijn theorieboeken. Enige achtergrondkennis kan je helpen om het leerproces aanzienlijk te versnellen. Als je op zoek gaat naar de beste pianoboeken voor beginners, is er dus voldoende variatie waaruit je kunt kiezen.

Verschillende niveaus aan pianoboeken

Zodra je op zoek gaat naar goede pianoboeken, zul je bemerken dat er nog redelijk veel keuze is. Dit kan je mogelijk enigszins doen terugschrikken, aangezien het pianospelen nog helemaal nieuw is voor je. Als je dan al boeken tegenkomt met bladzijdes vol bladmuziek of songs die je kunt gaan bespelen, komt het redelijk overweldigend over. Je moet immers nog eerst alle basisprincipes onder de knie krijgen. Verwacht ook zeker niet van jezelf dat je direct met dergelijke uitgebreide pianoboeken aan de slag moet, want dit is nog wat ambitieus. Met een goed pianoboek voor beginners kom je een heel eind en zul je spoedig de basis van het pianospelen in de vingers krijgen. Vervolgens kun je dan de stap zetten om je in andere boeken met songs en bladmuziek te verdiepen.

Keuze tussen online en klassieke boeken

Pianospelen kun je jezelf aanleren door het lezen van online boeken. Er is online veel informatie te vinden over hoe je alle basistechnieken kunt aanleren. Als je niet veel extra geld kwijt wilt zijn, dan is dit een prima optie om met pianospelen te beginnen. Uiteraard maakt een klassiek boek het wel een stuk tastbaarder en aangenamer om met pianoles van start te gaan. Er zijn tientallen boeken beschikbaar, die juist beginnende pianisten goed kunnen helpen om zich in het pianospelen te verdiepen. Er zitten enkele klassiekers tussen, die redelijk bekend zijn en hoog aangeschreven worden vanwege hun effectiviteit. Zeker de moeite van het onderzoeken waard, als je liever tastbare boeken hebt om je lessen mee te beginnen.

Waar vind je de beste pianoboeken voor beginners?

Bij Bax-shop vind je diverse waardevolle en nuttige pianoboeken voor beginners. Als je leermateriaal bij een gespecialiseerde handelaar koopt, dan profiteer je van bepaalde voordelen. Bij een directe verkoop kun je ervan uitgaan dat verscheidene musici met elkaar samenwerken om uitstekende content voor de beste pianoboeken voor beginners te maken. Bij een gespecialiseerde shop in pianoboeken kun je ervan uitgaan dat je professioneel advies kunt inwinnen over welke boeken het beste zijn. Zo kom je snel een heel stuk verder als je begint met musiceren. Ook vind je hier een ruim assortiment aan goede pianoboeken voor beginnende pianisten, dus je kunt zeker een verstandige keuze maken. Of profiteren van meerdere boeken om zo nog sneller de vaardigheden van het pianospelen te beheersen.

Alfreds Music Publishing Pianomethode 1 pianoboek

Voor volwassen beginnende pianisten is het pianoboek ‘Alfreds Music Publishing Pianomethode’ een uiterst geschikte lesmethode. Je leert hierin eerst de verschillende akkoorden onderscheiden. Zodra je met dit boek aan de slag gaat, leer je heel effectief en kundig pianospelen. Binnen de kortste keren leer je meer dan eenstemmige melodieën spelen, doordat je gelijk met beide handen overweg kunt met de akkoorden. De meest belangrijke basisaspecten worden in dit pianoboek besproken, waardoor je als volwassen beginner snel je vaardigheden in pianospelen kunt ontwikkelen en verbeteren. Een uitstekend boek om als beginnende speler mee te beginnen. Dit pianoboek is uiteraard bij Bax-shop verkrijgbaar en kent enkele waardige opvolgers om nog beter te leren pianospelen.

Alfreds Music Publishing Pianomethode 2 pianoboek

Zoals gezegd is er tevens een vervolg op ‘Alfreds Music Publishing Pianomethode’, waarbij volwassen beginnende pianospelers nog dieper op de basisbegrippen en technieken ingaan van het pianospelen. Naast een herhaling van enkele basisinformatie, leer je hierin ook tal van nieuwe principes, die het pianospelen nog leuker maken. Je leert precies hoe je beide handen op de toetsen moet houden, om zo de akkoorden te maken voor het spelen van piano. Ook zijn er nieuwe melodieën beschikbaar, zodat je nog meer leuke liedjes kunt leren spelen. Daarnaast ontvang je in dit inhoudelijke boek ook een omvangrijke naslagrubriek.

Mijn Eerste Pianoboek lesboek

Een ander pianoboek dat zeker niet mag ontbreken als je wilt leren pianospelen, is ‘Mijn Eerste Pianoboek’ van XYZ Uitgeverij Folk Dean. Ook dit is een uitstekende optie om van beginneling een geoefend pianist te worden. Met 110 eenvoudige oefeningen voor de linker- en rechterhand ontwikkel je snel voldoende vaardigheden om een leuke melodie te kunnen spelen. Elke toon wordt duidelijk aangetoond en complexere tel oefeningen blijven nog even uit beeld, zodat je eenvoudig de basisvaardigheden eigen kunt maken. Ook hierin zul je van eenvoudige oefeningen kunnen doorgroeien naar steeds meer complexere vaardigheden. Zeker een aanrader als je op zoek bent naar de beste pianoboeken voor beginners.

EMC Meest Eenvoudige Pianoleergang 1

Een bewezen lesmethode voor de piano blijft uiteraard het boek ‘De Meest Eenvoudige Pianoleergang’ van John Thompson. Het ontwerp van dit boek maakt het zeker voor kinderen tot een feest om pianoles mee te krijgen. De basistechnieken worden er uitgebreid in omschreven en bovendien biedt het tal van oefeningen en werkbladen, die bijdragen aan een herhaling van de materie. Kinderen kunnen met dit boek snel en vaardig piano leren spelen en speelstukjes opvoeren, die dienen om te oefenen. Een effectief boek dat het bespelen van de piano voor elke kind aangenaam en plezierig maakt.

John Thompson’s Adult Piano Course

Als je wilt leren hoe je piano speelt, dan is het boek ‘John Thompson’s Adult Piano Course’ van Willis Music een uitstekend boek voor volwassenen. Je leert hierin de basisbeginselen van het pianospelen en ontvangt daarnaast informatie en oefeningen om snel verder te komen. Je leert het notenschrift, notenwaardes, ritme aanhouden, het geheim van intervallen en akkoorden spelen. Bovendien kun je voorbeelden downloaden, zodat alle oefeningen snel duidelijker worden. Je hoort immers noot voor noot hoe de akkoorden gespeeld moeten worden.

Boeken dragen bij aan pianospelen

Om goed piano te leren spelen, is het zeker raadzaam om de beste pianoboeken voor beginners te kiezen. Bij Bax-shop vind je een ruim aanbod aan boeken voor beginnende pianisten, voor zowel volwassenen als kinderen. Hierdoor kun je snel je vaardigheden ontwikkelen en speel je spoedig prachtig melodieën voor iedereen die het maar wil horen. Wist je dat je tegenwoordig ook online piano kunt leren spelen? Ik raad je aan eens te kijken naar de pianolessen van René Hierin leer je stap voor stap piano spelen.

Vergelijkbare berichten