Beste Playstation 4 Controller

Beste Playstation 4 Controller – Een Top 3

Een controller wil het nog wel eens begeven. Simpelweg omdat deze te lang gebruikt is, of omdat je er iets te hard mee sloeg na het zoveelste verloren potje. Het is voor iedere gamer herkenbaar en iedereen heeft het wel eens meegemaakt. Hoe boos je ook bent geworden je blijft de spellen spelen. Daar heb je dan wel een controller bij nodig. Gelukkig zijn er veel verschillende controllers waar je uit kunt kiezen.

Ook ik heb wel eens meegemaakt dat mijn controller het begaf. Het is me gelukkig nog nooit overkomen dat ik met mijn controller heb gegooid. Echter zijn er genoeg bij wie dit niet het geval is.

Je wil natuurlijk wel spelen met een controller die lang meegaat en waar je veel plezier aan kunt beleven. Er zijn genoeg controllers om uit te kiezen, maar welke is nou het beste? In dit artikel ga ik je daar een handje bij helpen, want ondanks dat je het niet zou verwachten moet je wel degelijk goed opletten bij het kopen van een PlayStation 4 controller.

Het belang van een goede PlayStation 4 controller

Iedere gamer wil natuurlijk de beste game ervaring. Hoe iemand die beste game ervaring krijgt kan verschillen per persoon, maar het hebben van een goede controller draagt er zeker aan bij.

Je wil natuurlijk niet opgescheept zitten met een controller die niet fijn in je hand ligt of een controller die na twee dagen al amper meer werkt. De frustraties kunnen hoog oplopen als een controller niet goed meewerkt en dat valt simpel te voorkomen.

Waar moet je op letten bij aankoop van een PlayStation 4 controller?

Waar je op moet letten bij de aankoop van een controller verschilt sterk per persoon. Niet iedereen heeft namelijk dezelfde voorkeuren. Het is uiteraard wel handig om bijvoorbeeld te checken hoe lang de batterij meegaat.

Niemand heeft natuurlijk zin om de hele tijd dicht bij de PlayStation te moeten zitten omdat de controller opgeladen moet worden. Ook de vorm van de controller en de plekken waar de knopjes op de controller zitten zijn dingen die je mee kunt nemen in je zoektocht naar de geschikte controller voor de PlayStation 4.

Heel belangrijk is het daarnaast om te kijken of de controller wel een licentie heeft voor de PlayStation 4. Niet elke controller beschikt hierover, wat kan leiden tot problemen tijdens het gamen of zelfs tot controllers die helemaal niet werken. Het is natuurlijk doodzonde als je daar dan je geld aan uitgeeft.

Hoe vind ik de geschikte controller?

Er zijn talloze controllers te vinden op het internet en het kan soms lastig zijn om tussen al die controllers de ideale te vinden. Bepaal daarom voor je begint met zoeken welke verwachtingen en wensen je hebt.

Zo kan je specifieker zoeken en kom je sneller uit bij de controller die jij wil en die jou helpt bij een betere game ervaring. Bovendien moet je ook rekening houden met je budget. Sommige controllers kunnen best duur zijn, terwijl andere controllers die net zo goed werken minder kosten. Bepaal voor jezelf hoeveel je maximaal uit wil geven en ga gericht op zoek.

In onderstaande lijst zijn enkele controllers voor je op een rijtje gezet. Lees de lijst door en wie weet hoef jij daarna niet langer te zoeken naar de controller van je dromen.

Sony Dual Shock 4 Controller V2 – PS4 – Zwart

Elke gebruiker van de PlayStation 4 is bekend met deze controller. Dit is namelijk de controller die standaard geleverd wordt bij de aankoop van een PlayStation 4. Iedere gamer heeft deze controller wel eens vastgehouden of zelfs veelvuldig gebruikt.

Dankzij een kleine speaker op de controller kan er soms ook geluid uit de controller komen voor een betere ervaring tijdens het gamen. Ook is er een aansluiting voor een headset, waardoor je samen mijn vrienden een lekker avondje kunt gamen.

Door ingebouwde trilling motoren voel je de controller soms trillen en word je dieper in het spel getrokken. Het ontwerp van de controller is met veel precisie bewerkstelligt. De controller ligt goed in de hand en de joysticks zijn op dusdanige manier ontworpen dat ze zorgen voor nog meer precisie tijdens het gamen.

Sony Dual Shock 4 Controller V2 - PS4 - Zwart
Afbeelding van Bol.com

Met het grote touchpad op de controller kan je ook van alles besturen. Door de streep LED-licht aan de voorkant kan je spelers makkelijk van elkaar onderscheiden tijdens het gamen en er kan soms informatie van de game op te zien zijn.

De Dual Shock controller wordt in verschillende kleuren geleverd en de prijs van de controller verschilt per kleur. Voor deze zwarte controller betaal je €79,-. Een vrij hoge prijs, maar gezien de goede kwaliteit van de controllers ook zeker een rechtvaardige prijs. Je haalt meer dan genoeg plezier uit deze controller en de uitgave van €79,- vergeet je dan ook al snel.

Nacon Compact Official Licensed Bedraden Controller – PS4 – Zwart

Als je liever iets minder wil betalen voor een controller, maar toch wil genieten van een lekker avondje gamen, dan is de Nacon Compact controller echt iets voor jou. De controller zit door middel van een draad altijd vast aan je PlayStation 4.

Dit kan voor sommigen een probleem zijn, maar doordat de draad een lengte heeft van maar liefst drie meter kan je toch vrijwel ongehinderd gamen met deze controller. De controller is niet gemaakt door Sony, maar ze hebben er wel een officiële licentie voor afgegeven.

Je hoeft dus niet bang te zijn dat je rotzooi in huis haalt met deze controller. De controller van Nacon is goedkoper dan andere officiële controllers en is ook nog eens, zoals de naam al zegt, compacter dan de anderen. Maar de controller biedt meer dan dat.

Nacon Compact Official Licensed Bedrade Controller - PS4 - Zwart

Deze controller heeft namelijk alle functies die bijvoorbeeld de Dual Shock controller ook heeft. De knoppen, de sticks, touchpad, SHARE knop; alles is aanwezig op deze controller. Als je zenuwachtig wordt tijdens het gamen en je last krijgt van zweethanden is er nog geen man overboord.

Dankzij de zogenaamde soft touch afwerking hoef je er niet bang voor te zijn dat de controller uit je handen glibbert als het je even iets te spannend wordt. Bovendien zorgt de ergonomische vorm van de controller er sowieso al voor dat deze lekker in de hand ligt en je kan genieten van een goede game ervaring.

Doordat de controller ook beschikt over een aansluiting voor een headset kan je ook met deze controller een avondje gamen met je vrienden prima overleven.

Een prima betaalbaar bedrag voor een controller die voldoet aan alles wat je van een controller mag verwachten. Bovendien wordt ook deze controller geleverd in verschillende kleuren, waardoor je keuze genoeg hebt.

Nacon Official Licensed Draadloze Controller – PS4 – Zwart

Als je jarenlang gegamed hebt op de XBOX en nu de switch hebt gemaakt naar de PlayStation 4 kan het voorkomen dat je maar lastig kunt wennen aan de controller van je nieuwe console. Daar is echter een oplossing voor.

Hier is de Nacon controller voor in het leven geroepen. De controller kan maar liefst voor 7 uur gebruikt worden, zonder opgeladen te worden. De sticks op deze controller zijn asymmetrisch geplaatst, volledig zoals je gewend bent van de XBOX.

Bovendien zorgt deze manier van plaatsen van de sticks voor een betere game ervaring. De controller is licht en beschikt over soepel bewegende triggers, die zorgen voor de optimale ervaring.

Nacon Official Licensed Draadloze Controller - PS4 - Zwart
Afbeelding van Bol.com

Net als de bedraden, compacte variant van de Nacon controller heeft deze controller een officiële licentie van Sony voor de PlayStation 4. Je hebt dan ook de beschikking over alles wat je gewend bent van een PlayStation 4 controller.

De joysticks, knopjes, touchpad en de aansluiting voor de headset; alles is te vinden op deze controller. Net als de Nacon Compact beschikt ook deze controller van Nacon over een soft touch afwerking, waardoor je niet bang hoeft te zijn dat de controller uit je handen glijdt.

Voor deze controller betaal je €52,38. Daarmee is deze controller duurder dan de Nacon Compact, maar tegelijkertijd ook weer goedkoper dan de Dual Shock. Bovendien is er sprake van een goede prijs-kwaliteitsverhouding. Deze controller is dan ook zeker een goede keuze, vooral als je gewend bent aan de asymmetrische plaatsing van de sticks.

Conclusie

Er is een groot aantal controllers op de markt voor de PlayStation 4. Iedere controller heeft zijn eigen kwaliteiten en draagt daardoor ook op zijn eigen manier bij aan een goede game ervaring. Hopelijk heeft bovenstaande lijst je geholpen in je zoektocht naar een goede PlayStation 4 controller.

Vergelijkbare berichten