Racesturen PS4 – Dit zijn de beste racesturen

Er zijn veel mensen die het leuk vinden om te gamen in hun vrije tijd. Of dit nou op je PC is, Xbox, Nintendo of Playstation, gamen is ongekend populair als activiteit. Daarom gaan velen ook vaak op zoek naar manieren voor het verbeteren van hun ervaring tijdens gamen. Zo wordt het spelen van videospellen nog leuker. Als jij houdt van racespellen, zijn er een aantal dingen die jij aan kunt schaffen om je hierbij te helpen. Eén van deze dingen is een racestuur. Zo wordt het racen een stuk realistischer en voelt het een stuk meer alsof jij de auto bestuurt, dan wanneer je met een controller zou spelen. Daarom heb ik voor jou uitgezocht welke PS4 racesturen hiervoor het beste zijn.

Toen ik meer begon te gamen, nam ook mijn interesse in racespellen steeds meer toe. Urenlang kon ik games als Gran Turismo en F1 spelen. Met mijn controller reed ik vele rondjes op de virtuele circuits. Op een gegeven moment begon ik toch na te denken. Het spelen van racespellen begon na een tijdje een beetje saai te worden. Ondanks dat, wilde ik niet stoppen met spelen. In mijzelf begon ik na te denken over hoe ik mijn game ervaring realistischer en leuker kon maken. Een racestoel zou niet in mijn kamer passen, dus die optie viel af. Toen ik verder ging kijken kwam ik langs het kopje met racesturen. Dit was een goede optie en zou niet teveel ruimte in beslag nemen. Daarom heb ik besloten om een racestuur aan te schaffen, om zo mijn game-ervaring bij racespellen realistischer te maken.

[[showindex]]

Waarom een racestuur aanschaffen voor je PS4?

Eigenlijk heb ik het antwoord op deze vraag hierboven stiekem al een beetje gegeven. Het maakt jou game-ervaring bij het spelen van racespellen gewoon een stuk realistischer. Het is heerlijk wanneer jij niet aan je joystick hoeft te draaien om een bocht te maken, maar dat je gewoon een ruk aan het stuur kan geven. Zo gaat het in het echt immers ook. Het maakt jou ook net even wat sneller in de reacties tijdens het racen.

Racespellen waren al populair, maar toch blijven ze stijgen in populariteit. Het groeiende aantal spelers zorgt er ook voor dat het steeds meer competitief wordt. Als jij een fanatieke gamer bent, wil je natuurlijk graag één van de beste zijn. Een racestuur helpt jou hierbij, omdat het een zo een stuk makkelijker is om je auto onder controle te houden dan met jouw controller.

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een PS4 racestuur?

Het is belangrijk om te weten dat je een PS4 racestuur niet zomaar in gebruik kan nemen. Je moet ook iets hebben om het aan te kunnen bevestigen. Denk hierbij aan een kastje of je bureau. Soms krijg je ook pedalen geleverd bij jouw racestuur, dus ook daarvoor moet je genoeg ruimte beschikbaar hebben.

Verder is de prijs/kwaliteit verhouding belangrijk om rekening mee te houden. Soms is het zo dat de racesturen die wat minder kosten net zo goed zijn als hele dure racesturen. Hier heb ik ook rekening mee gehouden bij het samenstellen van het lijstje.

Top-lijst PS4 Racesturen

Een PS4 racestuur is dus zeker de moeite waard wanner je jouw game- en race ervaring wilt verbeteren. Daarom heb ik hieronder een lijstje samengesteld waarin de vijf beste PS4 racesturen staan! Ik heb hierbij ook rekening gehouden met dat het budget niet van iedereen hetzelfde is, dus daarom staan er racesturen tussen uit verschillende prijsklassen.

Hori Apex Racestuur

De eerste die de lijst heeft gehaald is de Hori Apex. Dit is ook het stuur dat ik inmiddels al drie jaar in bezit heb en ik ben er nog steeds tevreden mee. Vele rondjes heb ik al gereden op onder andere de F1-circuits in de officiële game. Dit product is officieel gelicenseerd door PlayStation. Dit racestuur kent een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding. Je kan aan het stuur een aantal instellingen veranderen naar jouw voorkeur.

Hori Apex Racestuur - Official Licensed - PC / PS4
Afbeelding van Bol.com

Zo zit er een ‘quick handling mode’ op, waardoor jij nog sneller kan reageren. De rubberen grip zorgt ervoor dat jij niet snel de grip verliest tijdens het racen. Het racestuur is ontworpen op basis van echte sturen uit raceauto’s. Het stuur is makkelijk te bevestigen door middel van zuignappen of bijgeleverde klemmen. Je krijgt bij het stuur ook pedalen geleverd, wat jouw race-ervaring nog meer optimaliseert. Mocht je interesse hebben in dit kwalitatief goede racestuur voor een zacht prijsje, kan je hem kopen bij bol.com.

 

Thrustmaster T300 RS GT

De tweede die de lijst heeft gehaald is dit racestuur van het merk Thrustmaster. Met dit stuur heb je wat meer opties dan de Hori hierboven, maar dat is dan ook te zien aan de prijs. Bij dit stuur krijg je niet twee pedalen, maar drie. Je krijgt dus een koppelingspedaal erbij.

Thrustmaster T300 RS GT Main Image
Afbeelding van Coolblue.nl

Zo heb jij gegarandeerd een realistische rijervaring. Je kan de pedalen in hoogte en afstand tot elkaar verstellen. Door verschillende technologieën die het stuur kent, geeft het jou extreem realisme. De goede force feedback is hier slechts één voorbeeld van. Mocht jij dus op zoek zijn naar een realistisch en kwalitatief goed racestuur, is deze wellicht iets voor jou. Je kan hem kopen bij Coolblue.

 

Thrustmaster T150 RS Force Feedback

De volgende in de lijst is wederom een racestuur van Thrustmaster. Ook dit stuur komt met een pedalen set van twee pedalen. Het stuur beschikt over een aandrijfmechanisme met instelbare force feedback, wat ervoor zorgt dat jij elke kracht voelt tijdens het racen.

Thrustmaster T150 RS Force Feedback - Racestuur - PS3 + PS4
Afbeelding van Bol.com

Denk hierbij aan veranderingen in het wegdek, remmen, enzovoort. De hellingshoek van beide pedalen kan ook worden aangepast naar jouw voorkeur. Ook met dit racestuur is het moeilijk om uitgespeeld te raken. Hij is van goede kwaliteit. Mocht dit racestuur jouw interesse trekken, kan je hem vinden op bol.com.

 

Thrustmaster T300 Ferrari GTE Racestuur

Ferrari kent natuurlijk iedereen. Het Italiaanse automerk met het steigerende paard. Als jij een echte Ferrari-fan bent is dit racestuur echt iets voor jou. Wanneer je deze besteld krijg je een kwalitatief goed stuur en een goede pedalen set met twee pedalen. Dit racestuur is speciaal ontwikkeld met het oog op een vloeiende, soepele en realistische werking.

Thrustmaster T300 Ferarri GTE Racestuur - Zwart (PS4 + PS3+ PC)
Afbeelding van Bol.com

Doordat het een Ferrari-gebaseerd racestuur is, is de uitstraling van zichzelf al erg mooi. Ook heb je veel mogelijkheden qua instellingen, waardoor je jouw race-ervaring goed kan personaliseren. Het interne geheugen en de firmware van het stuur zijn ook te upgraden. Wanneer jij als een echte Ferrari coureur wilt racen, kan jij dit racestuur vinden op bol.com.

Speedlink TRAILBLAZER

De laatste op de lijst is dit racestuur van het merk Speedlink. Deze heb ik op de lijst gezet omdat hij voor bijna iedereen wel betaalbaar is, en dus een goed budget optie is. Hij is niet de meest luxe van allemaal met de meeste opties, maar hij doet waarvoor hij gemaakt is en daar gaat het uiteindelijk om. Bij dit racestuur krijg je ook twee pedalen geleverd.

Speedlink TRAILBLAZER - Racestuur - PS3/PS4 + Xbox One + PC
Afbeelding van Bol.com

Het is wel belangrijk om te weten dat je een micro-USB kabel nodig hebt om dit stuur te kunnen gebruiken, deze wordt namelijk niet meegeleverd. Verder is dit stuur wel fijn in gebruik. Als je kijkt naar de prijs kan je hier zeker niks over zeggen. Mocht je op zoek zijn naar een goed en goedkoop racestuur, kan je deze ook vinden op bol.com.

Conclusie

Wanneer jij dus graag racespellen speelt en jij bent op zoek naar een realistischere race-ervaring, is de aanschaf van een racestuur een goede optie. Zo maakt het jou een stuk makkelijker om bochten te nemen, gas te geven en te remmen. Een goed racestuur kan jou het voordeel geven tegenover je race concurrenten. Als het jou niet zoveel uitmaakt of je wint of niet, heb je altijd nog veel rijplezier met een goed racestuur.

Ik hoop dat ik jou op deze wijze heb geholpen met het uitzoeken van een racestuur voor jouw PS4. Als dat zo is dan is mijn doel bereikt en wie weet zien we elkaar binnenkort wel op het virtuele circuit.

Vergelijkbare berichten