Op Zoek Naar Het Beste Scheerapparaat Of Beste Trimmer? – Dit Zijn Ze!

Iedereen is wel eens druk met lichamelijke verzorging. Dat is vrij logisch, want jij wil natuurlijk wel een beetje goed voor de dag komen. De ene persoon zal wat meer aandacht aan zichzelf besteden dan de ander, maar over het algemeen is dat iets wat iedereen wel wil. Ook heeft de één weer wat meer haargroei dan de ander, maar eenieder is wel eens bezig met ontharen van een bepaalde plek op je lichaam. Het is dan fijn als dit soepel gaat en je niet eindeloos aan het prutsen bent. Daarom is een goed scheerapparaat van belang. Daarom kijken we in dit artikel naar de beste scheerapparaten en is hiervan een top-3 gemaakt. Ook wordt er aandacht besteed aan de twee beste trimmers.

Persoonlijk moet ik mij iedere week wel een keer scheren, soms wel twee keer. Als ik dat niet doe, loop ik er binnen de kortste keren bij als één of andere Viking. Daarnaast staat een baard mij ook totaal niet, dus wil ik koste wat het kost ook voorkomen dat ik er één krijg. Bijna was het mij overkomen dat ik met een extreem lelijke baard over straat moest. Mijn scheerapparaat had het namelijk begeven. Hij was al niet van de beste kwaliteit, waardoor ik al mijn irritaties had tijdens het scheren. Ik weigerde toentertijd om een andere aan te schaffen, maar toen hij dus kapotging moest ik wel.

Daarom ben ik dus op zoek gegaan naar een nieuw scheerapparaat. Om weer dezelfde irritaties te voorkomen ben ik lang op zoek geweest naar een echt goed scheerapparaat en heb ik mij hier even goed in verdiept. Uiteindelijk ben ik er toch in geslaagd om een goede te vinden voor een niet al te hoge prijs. Deze bevalt tot nu toe erg goed en ik heb nog geen enkele keer iets aan te merken gehad op het product.

Waar moet ik op letten bij het kopen van een scheerapparaat of trimmer?
Net zoals bij ieder product zijn er dingen om rekening mee te houden voordat je besluit om over te gaan tot aankoop. Bij een scheerapparaat of trimmer is dit niet anders.

Een belangrijke factor is de batterijduur. Vaak lopen scheerapparaten en trimmers nogal snel leeg, waardoor je deze al gauw weer op moet laden. Daarom is het aan te raden om te kijken naar batterijduur alvorens je een scheerapparaat of trimmer koopt.

beste scheerapparaat

Bij een trimmer kun je kijken naar het aantal standen dat aanwezig is op de trimmer. Het gaat dan om de lengte-instellingen. Als het verschil in standen hoog is, heb je ook meer keuze als het gaat om hoe lang je het haar wilt houden.

Daarnaast is het bij een scheerapparaat of trimmer een handig voordeel als hij in ieder geval voor een deel waterdicht is. Als hij volledig waterdicht is, is het apparaat een stuk makkelijker schoon te maken. Daarnaast kan je hem dan door middel van het afspoelen met warm water hygiënischer houden. Je spoelt dan namelijk ook de huidvetten weg. Deze blijven met een schoonmaakborsteltje vaak wél zitten.

Daarnaast kan je kijken of het scheerapparaat een roterend of vibrerend scheersysteem bevat. Beide systemen scheren even goed, dus dit is een kwestie van persoonlijke voorkeur.

Tenslotte kan je nog kijken naar of het scheerapparaat contourvolgend is. Dit houdt in dat de scheerkoppen van het apparaat de contouren van je gezicht zee goed volgen. Dit maakt het scheren een stuk makkelijker.

 

Top-3 lijst scheerapparaten

Als je wilt kijken naar ieder scheerapparaat dat op de markt is ben je wel even bezig. Het is niet overdreven als ik zeg dat de keuze echt reuze is. Het wil ook niet per sé zeggen dat een scheerapparaat van een bekend merk beter is dan die van een wat minder bekend merk. Daarom heb ik, om het voor jou wat makkelijker te maken, een top-3 samengesteld van beste scheerapparaten.

Philips Shaver Series 5000 S5585/30

Het eerste scheerapparaat is deze van het merk Philips. Dit is een welbekend merk voor de meeste mensen. Ook met dit scheerapparaat word jij zeker niet teleurgesteld. Het apparaat beschikt over een nieuwe technologie, waardoor er per beweging nog meer haar kan worden verwijderd. De scheermesjes maken maar liefst 90.000 knipbewegingen per minuut. Hierdoor wordt het gegarandeerd glad. De scheerkoppen van het apparaat draaien 360 graden en zijn daarmee erg flexibel. Zo kunnen jouw gezichtscontouren makkelijk worden gevolgd en wordt er ook geschoren op de plekjes die wat minder makkelijk te bereiken zijn. Met dit scheerapparaat kan je zowel nat als droogscheren, zelfs onder de douche.

 

beste scheerapparaat
Afbeelding van Bol.com

Het scheerapparaat beschikt ook over een goede trimmer die je kan uitklappen. Zo kan jij jouw baard en/of snor ook makkelijk onderhouden. Ook de batterij is van prima kwaliteit. Als het scheerapparaat volledig is opgeladen, gaat hij een uur mee. Mocht je hem weer op willen laden, kost dat net zo lang door middel van de energiezuinige lithium-ion batterij. Het apparaat is erg duurzaam. Ook beschikt hij over een LED-Display. Al met al is dit een scheerapparaat van uitstekende kwaliteit die aan alle eisen wel voldoet. Voor een scheerapparaat zit er echter wel een redelijk hoog prijskaartje aan, maar dat is hij ook wel waard.

Meer informatie over dit product > 

Xiaomi Pinjing Professionele Scheerapparaat

De volgende op de lijst is een scheerapparaat van het Chinese merk Xiaomi. Als je hoort dat hij uit China komt, roept dat misschien wat scepsis op. Dat is in het geval van Xiaomi onterecht, aangezien dit merk toch wel garant staat voor prima kwaliteit voor een scherpe prijs. Dit scheerapparaat is zeer krachtig en ook in Nederland al vrij vaak verkocht. Het apparaat is ontworpen met het oog op de gebruiksvriendelijkheid en dit is weer te vinden in het LED-Display. De snijkop van het apparaat is intelligent en flexibel aan te passen aan verschillende gezichtscontouren.

beste scheerapparaat
Afbeelding van Bol.com

Doordat het apparaat strakke tanden heeft, is er geen sprake van onnodige irritatie tijdens of na het scheren. Het stalen mes is scherp en duurzaam, waardoor het de haartjes makkelijk kan verwijderen. Een andere opmerkelijke functie is het automatische slijpen. De mesjes slijpen zichzelf namelijk weer aan. Je kan dit scheerapparaat een uur gebruiken, alvorens je hem weer op moet laden. Het apparaat ligt fijn in de hand, wat het scheren makkelijker maakt. Ook beschikt het apparaat over een uitklapbare trimmer. Over het algemeen is dit apparaat dus kwalitatief zeer goed met handige functies voor een scherpe prijs. Je kan het scheerapparaat hier kopen.

Meer informatie over dit product > 

Braun Series 3 3040 Wet & Dry

De laatste op de lijst is een scheerapparaat van het merk Braun. Wat ten eerste goed is om te weten, is dat dit apparaat is ontwikkeld voor beginnende of lichte baardgroei. Het apparaat heeft de beschikking over drie verschillende scheerelementen. Deze bestaan uit twee scheerbladen en een middenblad. Deze lift de baardhaartjes als het ware omhoog. De scheerelementen bewegen onafhankelijk van elkaar. Dit zorgt ervoor dat je de contouren van jouw gezicht redelijk goed kunt volgen.

beste scheerapparaat
Afbeelding van Coolblue.nl

Het apparaat is waterdicht, waardoor jij ook onder de douche makkelijk kunt scheren. Je kan hem dus ook onder de kraan schoonmaken. Dit scheerapparaat beschikt over een uitschuifbare trimmer, waarmee jij je bakkebaarden bij kunt werken. Het is dus een zeer degelijk scheerapparaat dat doet wat hij moet doen. Heb jij interesse in dit apparaat, is hij hier te vinden.

Meer informatie over dit product > 

De beste trimmer

Hoewel de meeste scheerapparaten beschikken over een trimmer, zijn deze niet van de kwaliteit van een echte trimmer. Met een echte trimmer heb je ook meer mogelijkheden. Daarom heb ik voor jou ook onderzoek gedaan naar de twee beste trimmers en deze staan hieronder vermeld.

Philips OneBlade QP2520/30

Misschien wel de beste trimmer op de markt is deze trimmer van Philips. Het grote voordeel is dat deze trimmer ook te gebruiken is als scheerapparaat. Echter scheert hij niet helemaal glad zoals een echt scheerapparaat. Met deze trimmer heb je meerdere mogelijkheden. Je kan je baar helemaal afscheren, of trimmen en stylen. De mesjes zijn zo gemaakt dat ze zo min mogelijk scheerirritatie voorkomen. Met de trimmer kan je zowel nat als droogscheren.

beste scheerapparaat
Afbeelding van bol.com

Met 200 bewegingen per seconde scheert hij erg snel en licht. Dit apparaat kan bij jou perfecte contouren creëren in jouw eigen stijl. Het apparaat wordt geleverd met drie verschillende stoppelkammen van 1, 3, en 5 millimeter. Je kan de trimmer hier vinden.

Meer informatie over dit product > 

Remington MB4050 Crafter Beard Kit

Deze trimmer van Remington behoort ook tot de beste categorie. Als je deze besteld krijg je niet alleen een trimmer, maar nog veel meer benodigdheden voor het bijhouden van je baard. De trimmer heeft een gebruiksduur van twee uur, wat erg goed is. Bij de trimmer krijg jij een baardborstel, kam, schaar en opbergzakje.

beste scheerapparaat
Afbeelding van Coolblue.nl

Daarnaast krijg je ook 3 verstelbare opzetkammen meegeleverd. Zo kan je jouw baard trimmen tussen de 1 en 35 millimeter. Een veelzijdige trimmer dus die aan veel eisen zal voldoen. Je kan hem via hier kopen.

Meer informatie over dit product > 

Conclusie

Lichamelijke verzorging is voor iedereen wel belangrijk. Verzorging van haar overal op veel plekken op jouw lichaam hoort hier ook bij. Daarvoor bieden een scheerapparaat en trimmer jou een uitkomst. Ik hoop dat ik met dit artikel jou op weg heb geholpen met het vinden van een scheerapparaat en/of trimmer.

 

Vergelijkbare berichten