Beste schroevendraaier? Dit is de top 3 beste Schroevendraaiers

In elk huishouden is wel een schroevendraaier te vinden. Of je nou een professioneel of een doe-het-zelver bent, een schroevendraaier heb je vrijwel altijd nodig als je gaat klussen. Wil je meer weten over het herkennen van een goede schroevendraaier en wat de beste schroevendraaiers zijn? Ga dan hieronder door met lezen om er alles over te weten.

Wat is een schroevendraaier?

Een schroevendraaier is een stuk gereedschap die gebruikt wordt om schroeven aan te brengen en te verwijderen. Wereldwijd worden schroevendraaiers gebruikt aangezien een schroevendraaier min of meer als een basisinstrument wordt beschouwd tijdens klusjes. Je hoeft geen ervaring, kennis of kracht te hebben om te werken met een schroevendraaier. Daarnaast zijn de meeste schroevendraaiers compact, maar er zijn ook hele kleine en hele grote schroevendraaiers te vinden.

Schroevendraaier, Gereedschap, Ambachtelijke, Rood

Over het algemeen bestaat een  schroevendraaier bestaat uit een metalen steel waarbij het uiteinde precies past in de kop van de meeste schroeven. Hou rekening dat niet elke schroevendraaier past op elke schroef, er zijn namelijk schroevendraaiers die speciaal ontworpen zijn voor verschillende soorten schroeven. Niet elke schroevendraaier past dus op elke schroef. Hoe groot en hoe zwaar de schroevendraaier is hangt af van wat voor model schroevendraaier je aanschaft. Tevens zijn de meeste schroevendraaiers zijn maximaal 20 centimeter lang en hebben over het algemeen een licht gewicht. Een schroevendraaier wordt als een universeel gereedschap beschouwd aangezien rond de wereld iedereen wel eens met een schroevendraaier heeft gewerkt.

Waar wordt een schroevendraaier voor gebruikt?

Een schroevendraaier wordt in principe gebruikt om schroeven los of vast te schroeven. Schroevendraaiers worden ook gebruikt tijdens klusjes, timmeren, meubels in of uit elkaar halen, reparaties en dergelijke. Een schroevendraaier maakt het monteren en repareren van zaken veel eenvoudiger. De meeste huizen maar vooral ook werkplaatsen beschikken over één of meer schroevendraaiers.

Soorten schroevendraaiers

Als we het over schroevendraaiers hebben, dan zijn er veel verschillende soorten. Over het algemeen zijn schroevendraaiers in 2 categorieën te verdelen, namelijk de handmatige en de elektrische schroevendraaiers. In tegenstelling tot een handmatige schroevendraaier werkt een elektrische schroevendraaier op batterijen of met een snoer voor stroom. De elektrische schroevendraaiers koop je met verwisselbare koppen zodat je verschillende schroefsoorten los of vast kunt schroeven zonder te veel inspanning en kracht.

Klusjesman, Meubilair Vergadering, Ikea Meubels Montage

Soorten handmatige schroevendraaiers zijn er veel meer. Denk zo aan de platte schroevendraaier, de sleufschroevendraaier, de TW-schroevendraaier, de PH kruiskopschroevendraaier, de PZ-schroevendraaier, de Torx schroevendraaier, de Xeno-schroevendraaier maar ook zeskant schroevendraaiers, pompschroevendraaiers, slagschroevendraaiers, krachtschroevendraaiers, precisieschroevendraaiers, inbusschroevendraaiers, micro schroevendraaiers en een spanningzoeker. Dit zijn slechts enkele van de vele soorten schroevendraaiers op de markt.

Handmatig versus elektrische schroevendraaier

Zoals al eerder vermeld vallen schroevendraaiers over het algemeen in 2 verschillende categorieën, namelijk de handmatige schroevendraaier en de elektrische schroevendraaier. Als deze twee soorten schroevendraaiers met elkaar worden vergeleken, dan valt het op dat een handmatige schroevendraaier iets meer kost in vergelijking tot de elektrische variant. Daarnaast kan een handmatige schroevendraaier door vrijwel iedereen gebruikt worden, met of zonder ervaring. Zowel amateurs als professionelen kunnen makkelijk werken met een handmatige schroevendraaier vanwege de simpele werking en de makkelijke grip. Een elektrische schroevendraaier is speciaal bestemd voor professioneel gebruik en vergt iets meer ervaring. Je kunt aanzienlijk veel tijd besparen door een elektrische schroevendraaier te gebruiken als je veel los of vast moet schroeven.

Voordelen en nadelen van een schroevendraaier

Een schroevendraaier gebruiken heeft verschillende voordelen, maar ook met de nadelen moet je rekening houden. Hieronder tref je een overzicht van de voor- en nadelen van schroevendraaiers:

Voordelen Nadelen
Schroevendraaiers zijn vrij goedkoop. Een schroevendraaier van slecht kwaliteit breekt sneller.
Een schroevendraaier is makkelijk te gebruiken.
Schroevendraaiers zijn veilig in gebruik.

 

Wat kost een schroevendraaier?

De kosten voor het kopen van een schroevendraaier kunnen flink verschillen. Hoeveel je gaat betalen voor het kopen van een schroevendraaier hangt af van verschillende factoren. Je kunt goedkope schroevendraaiers aanschaffen, maar er zijn ook hele dure schroevendraaiers te vinden op de markt. Om de prijs te bepalen dien je te letten of zaken zoals de kwaliteit, het materiaal en het merk van de schroevendraaier. Ook de winkel waar je de schroevendraaier gaat aanschaffen is belangrijk.

Kenmerken van een goede schroevendraaier

Een schroevendraaier koop je niet zomaar. Als je kwaliteit in huis wilt halen, kies dan een goede schroevendraaier. Een goede schroevendraaier is te herkennen aan verschillende kenmerken. De kenmerken van een goede schroevendraaier zijn:

Ontwerp

Een traditionele schroevendraaier is niet even handig als een moderne, aangezien je flink wat inspanning en kracht moet inzetten om ermee te werken. Een goede schroevendraaier beschikt over een ontwerp dat comfortabel in je hand zit. Daarnaast is het cruciaal dat je pols niet wordt belast. Verder is het nog aan te raden om te kijken naar de kop van de schroevendraaier. Een schroevendraaier met een gemagnetiseerde kop werkt veel soepeler.

Soort schroevendraaier

Een goede schroevendraaier kan je voor de meeste klusjes gebruiken. Denk hierbij aan wisselbare koppen als het gaat om een elektrische schroevendraaier of aan het kopen van een hele set met schroevendraaiers zodat je met alle soorten schroeven kunt werken.

Beoordelingen

Als je beoordelingen of reviews kunt vinden online van andere klanten die al eerder hebben geïnvesteerd in de desbetreffende schroevendraaier, dan kan je een beeld krijgen van wat anderen van het product vinden. Zo vind je sneller een goede schroevendraaier op basis van ervaring en mening.

Materiaal

Een goede schroevendraaier is van goed kwaliteit gemaakt. De materialen van de schroevendraaier zijn namelijk zeer belangrijk als je een goede schroevendraaier wilt kopen. Denk zo aan handgrepen van isolatiemateriaal, ergonomische modellen, uiteinden die chroom-vanadium zijn getemperd en gemagnetiseerde bladeren en uiteinden. Hou rekening dat hoe goedkoper de schroevendraaier, des te zwakker de materialen meestal zijn waardoor de schroevendraaier binnen de kortste keren zal breken. Een schroevendraaier die niet snel breekt kan als ‘goed’ worden beschouwd.

Handvat

De handgreep van een goede schroevendraaier is stevig en is voorzien van een antislip laag voor een optimale grip. Verder is de isolatie van het handvat cruciaal, zeker als je een elektrische schroevendraaier gaat kopen.

Gebruik en veiligheid

Een goede schroevendraaier kan veelvuldig worden gebruikt zonder problemen. Daarnaast zijn schroevendraaiers die goed zijn comfortabel, makkelijk en veilig te gebruiken zonder ongelukken.

De prijs

Een goede schroevendraaier hoeft niet veel te kosten, maar hoe goedkoper de schroevendraaier des te sneller deze ook kan breken. Goede schroevendraaiers zijn niet bepaald spotgoedkoop, maar een goede schroevendraaier hoeft lang niet altijd duur te zijn.

Schroevendraaier, Gereedschap, Ambachtelijke

De beste schroevendraaier

Als je een schroevendraaier zoekt, zorg er dan voor dat je investeert in de beste schroevendraaier. De top 3 beste schroevendraaiers die je momenteel vindt op de Nederlandse markt zijn:

Stanley STHT0-62142 Schroevendraaier set

Deze schroevendraaier set van het gerenommeerde merk Stanley bestaat uit 26 verschillende schroevendraaiers voor al je klusjes. Alle 26 schroevendraaiers hebben een comfortabele grip en zijn afgewerkt met chroom om te voorkomen dat de schroevendraaiers gaan roesten.

De set komt met 8 standaard schroevendraaiers, 8 PH schroevendraaiers, 6 Torx schroevendraaiers en 4 Pozi schroevendraaiers. Verder komt deze set met een handig opbergsysteem waardoor het vinden van de juiste schroevendraaier veel makkelijker wordt. Het gewicht van de hele set is 2,9 kilogram.

Brute Strength – Precisie schroevendraaier set

Deze complete schroevendraaier set van het populaire merk Brute Strength bestaat uit 48 verschillende universele schroevendraaiers. Deze schroevendraaiers zijn speciaal ontwikkeld om moderne (smart)phones, laptops, game consoles, tablets, speelgoed, horloges en dergelijke mee te repareren.

De bitjes van de schroevendraaiers zijn magnetisch waardoor de schroeven niet makkelijk kwijtraken. Verder krijg je nog een handig kunstleren etui om de schroevendraaiers in op te bergen. Zo raak je nooit meer een schroevendraaier kwijt en heb je voor elke lus de geschikte schroevendraaier in huis. Echte doe-het-zelvers kunnen ook de 60-delige set aanschaffen van hetzelfde merk.

Stanley 2-65-014 Cushiongrip Schroevendraaier set

Deze mooie schroevendraaier set van het merk Stanley bestaat ui 10 delen, waaronder ook een opberg box om alle schroevendraaiers netjes in te bewaren. In de set is een grote variëteit aan soorten schroevendraaiers te vinden, waaronder de meest gebruikte soorten schroevendraaiers zodat je makkelijk en snel al je klusjes kunt uitvoeren. Zo heb je altijd de juiste schroevendraaier bij de hand.

Deze schroevendraaiers hebben een cushiongrip waardoor de schroevendraaiers comfortabel in je hand zitten en je pols niet geforceerd raakt. Daarnaast hebben deze schroevendraaiers een ergonomisch ontwerp, een magnetische tip, een handige identificatiecode en een chroom afwerking. Tenslotte roesten deze schroevendraaiers niet. De hele set weegt totaal 1,532 kilogram.

Conclusie

Ben je van plan om binnenkort een te gaan klussen en zoek je een goede schroevendraaier? Elke schroevendraaier heeft zijn eigen kenmerken, voordelen en nadelen dus het is essentieel om de juiste schroevendraaiers in huis te halen. Een goede schroevendraaier vind je niet zomaar. Om de beste schroevendraaier in huis te halen is het vergelijken van meerdere schroevendraaiers zeer cruciaal.

De materialen, het ontwerp, de prijs, de veiligheid en het merk zijn allemaal belangrijke zaken waar je eerst naar moet kijken. Voordat je een schroevendraaier koopt, vergelijk altijd eerst de modellen, de prijzen en de kwaliteit zodat je verzekerd bent van het kiezen van een goede schroevendraaier die het beste past bij jou, je behoeften en je budget.

Vergelijkbare berichten