Beste Stage Piano – Onze top 5 beste piano’s op een rij

De beste stage piano vinden is niet altijd eenvoudig. Er zijn veel verschillende modellen terug te vinden, welke ook allemaal andere kenmerken met zich meebrengen. Hierdoor is het lastig om de keuze te maken, omdat je jezelf goed moet inlezen. Je kunt hier wel wat extra hulp bij gebruiken. Met behulp van onderstaande top 5 – beste stage piano weet je precies welke modellen er het beste uitkomen en op welke kenmerken je zou kunnen letten om jouw eigen model aan te kunnen schaffen. Lees daarom snel verder en ontdek wat er mogelijk is.

Clavia Nord Piano 4 – Stage piano

De Clavia Nord Piano 4 is een herkenbare stage piano van ongeveer 2500 euro. Net als zijn voorganger heeft deze namelijk een rode behuizing, waardoor deze direct opvalt. Daarbij zijn er verschillende vernieuwingen doorgevoerd om de piano nog beter te maken. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een hogere polyfonie.
Er zijn namelijk 120 stemmen voor de piano. Of je nu gaat voor de vleugel, rechtopstaande en elektrische piano’s of klavecimbels, je hebt altijd het beste geluid tot jouw beschikking. Hier zorgt ook de synth-sectie voor. De overzichtelijke bediening zorgt ervoor dat je met slechts enkele knoppen toegang hebt tot veel verschillende programma’s en de piano geheel naar wens instelt. Daarbij kun je met de Clavia Nord Piano 4 stage piano ook wisselen tussen de klanken zonder dat er een laadtijd tussen zit.
Zo klinkt jouw pianospel altijd professioneel en kun je naar hartenlust alle melodieën spelen die je wilt. Hiervoor heb je 88 toetsen tot jouw beschikking. De hamer-stijl respons en de Triple Sensor Keybed zorgen ervoor dat je altijd een goede ervaring hebt en waarbij het lijkt alsof je op een akoestische vleugel speelt. Voeg hier nog de verschillende piano-filters aan toe en zorg ervoor dat jouw pianospel extra kleur krijgt. Dankzij de afmetingen is het apparaat ook nog eens eenvoudig mee te nemen, waardoor je nooit meer iets te kort komt en onbezorgd kunt genieten van alles wat de stage piano jou te bieden heeft.

Roland RD-2000 – Stage piano

Een ander model waar je naar zou kunnen kijken is de Roland RD-2000 stage piano. Dit model is voor net iets meer dan 2300 euro aan te schaffen, waarna je kunt genieten.
Voor deze investering krijg je namelijk heel veel verschillende functies terug. Zo kan iedere podiumprofessional op de juiste manier overkomen dankzij de 88 hamer toetsen. Hierdoor lijkt het alsof je op een akoestische vleugel aan het spelen bent, terwijl je alle gemakken van een elektrische variant tot jouw beschikking hebt. In combinatie met het compacte formaat zorg je ervoor dat je bij ieder optreden jouw eigen apparaten tot jouw beschikking hebt. Bij de Roland RD-2000 stage piano kun je echter meer verwachten dan alleen een goed formaat en fijne toetsen. De klank van dit model is namelijk om van te dromen.
Je hebt de physical modelling piano van Roland, gecombineerd met een uitgebreid PCM-engine. Zo kun je veel verschillende muziekstijlen met elkaar combineren en geef je jouw publiek altijd waar het voor komt. Zonder lelijke overgangen kun je namelijk iedere melodie overbrengen, waarvoor je de professionaliteit uit blijft stralen. Door de futuristische uitstraling steel je ook nog eens de show op het podium, wat weer een mooie bijkomstigheid is voor jou als muzikant. Het enige wat jij nog hoeft te doen is het statief aanschaffen, zodat jouw stage piano hogerop komt te staan.

Clavia Nord Stage HP67 3 – Stage piano

Net als de Clavia Nord Stage 4-serie heeft de 3-serie jou ook veel te bieden. De uitgebreidheid van de piano springt er namelijk volledig in uit. Hiervoor is wel een flinke investering voor nodig.
Voor 3300 euro kun je de stage piano in huis hebben. Voor dit bedrag kun je wel jarenlang genieten van alle functies die de piano bezit. Zo heb je alle klanken binnen handbereik. Je kunt eenvoudig switchen tussen piano, orgel en synthesizer, zonder dat hier haperingen in ontstaan. Jouw optreden hoeft dus op geen enkel moment stil te liggen. De verschillende programma’s zijn in te stellen en je hebt altijd voldoende toetsen tot jouw beschikking. Met 76 hamer toetsen kun je iedere melodie spelen die er van jou gevraagd wordt en waarmee je het publiek aan het swingen krijgt. Daarbij kent de Clavia Nord Stage HP67 3 nog enkele veranderingen ten opzichte van de voorgangers. Er is namelijk een verdubbelde pianogeheugen beschikbaar.
Je hebt 2 GB tot jouw beschikking, zodat je de verschillende piano’s alvast in kunt laden voor de set. Hiervoor is de Nord Sound Manager beschikbaar. Dankzij de seamless transition is het vloeiend wisselen tussen de programma’s. Wanneer je veeleisend bent en van alle gemakken voorzien wilt zijn, dan is dit model de moeite waard. Het enige wat jij nog hoeft te doen is het apparaat instellen om direct aan de slag te gaan op het podium. En dat met slechts een investering voor de rest van jouw leven.

Clavia Nord Stage 3 88 – Stage piano

De Clavia Nord Stage 3 88 is wederom een van de klassiekers waarmee altijd muziek overgebracht kan worden. De overtuiging waarmee de klanken van het podium spatten, zal ervoor zorgen dat jouw publiek geboeid blijft kijken.
Je hebt hiervoor meerdere programma’s tot jouw beschikking en tegelijkertijd kun je ook eenvoudig wisselen tussen piano, orgel en synthesizer. Je hoeft hierdoor niet meer aan de slag met verschillende instrumenten om een goede dosis muziek te maken. Met een druk op de kop heb je alles bij elkaar. Stel hiervoor eenvoudig de programma’s op voorhand in, zodat je op het podium nog sneller tot actie over kunt gaan. De Clavia Nord Stage 3 88 is een stage piano die wel iets zwaarder is dan andere modellen. Hier moet je dus wel rekening mee houden wanneer je op reis bent. Ook de prijs is niet mals. Voor bijna 3600 euro heb je hem namelijk in handen. Echter doen dit gewicht en de prijs teniet als het gaat om de specificaties die je hiervoor terugkrijgt.
Je hebt immers alles bij de hand om de beste melodieën te spelen, zonder dat je hiervoor veel moeite hoeft te doen. Voeg hier de duidelijke OLED-displays aan toe en je wilt nooit meer iets anders. Alles wat je zocht in een piano heb je bij de hand en je hoeft er alleen nog maar de goede optredens mee te vinden.

Clavia Nord Electro 6D 73 – Stage keyboard

Wanneer je voornamelijk op zoek bent naar een stage piano die opvalt vanwege het uiterlijk en daarbij ook veel verschillende mogelijkheden en innovaties bevat, dan is de Clavia Nord Electro 6D 73 de beste keuze voor jou.
Als opvolger van de 5D-serie zijn er veel vernieuwingen aangebracht om jou van nog meer gemakken te voorzien. Het gehele uiterlijk is al een vernieuwing. Zo ben je verzekerd van een opvallend uiterlijk met afgeronde waterfall-randen, waardoor jij de show gaat stelen. In combinatie met 73 semi-gewogen toetsen maak je altijd het beste geluid en zal het publiek versteld staan van jouw talent. Je kunt hiervoor zelfs programma’s instellen zodat je op het podium niet meer hoeft te zoeken. De Clavia Nord Electro 6D 73 kent nieuwe Split- en Layer mogelijkheden. Zo kun je piano, orgel en synthesizer, stapelen en combineren met 6 Split Points. Met de Split Point Crossfade ben je daarbij verzekerd van een soepele overgang en zal er nergens meer vertraging in zitten. Deze stage piano heeft tevens een groter geheugen en een hogere polyfonie, waardoor je alle kanten op kunt.
Alles klinkt zoals het moet horen en je gaat bijna niet merken dat je op een keyboard aan het werk bent in plaats van op een gewone piano. Dit geeft jou op professioneel gebied ook veel meer mogelijkheden dan met andere modellen en je gaat merken dat de investering van 1800 euro zijn geld waar zal gaan maken.

Waar je op moet letten bij een aankoop

Als je een stage piano aan gaat schaffen moet je niet alleen kijken naar jouw budget, maar ook alle specificaties die deze piano’s met zich meebrengen. Er zijn namelijk veel verschillende modellen die allemaal eigen kenmerken hebben. Hierdoor heb je te allen tijde een apparaat dat bij jouw wensen aansluit. Je moet daarom gaan kijken naar de instellingen die je kunt plaatsen, de hoeveelheid programma’s die de piano bezit en het geheugen dat er voor jou beschikbaar is. Deze zaken met elkaar vergelijken zorgt ervoor dat je nooit meer een verkeerde keuze gaat maken. Tevens is het belangrijk dat je gaat kijken naar de afmetingen. Het zou immers kunnen zijn dat je op zoek bent naar een kleiner model stage piano omdat je vaak op reis bent, maar een zwaarder model kan prima toegevoegd worden aan jouw collectie als je over het algemeen thuis aan de slag gaat. Let er daarom per model op wat de afmetingen en het gewicht gaan zijn, zodat je ook dit weer bij jouw keuze aan gaat sluiten. Wanneer je overal op let, heb je altijd het beste resultaat en kun je jouw talenten laten horen aan de buitenwereld.