Beste tablet? – Hieraan moet de beste tablet voldoen


Beste tablet

Tablets zijn niet meer weg te denken uit ons leven. We gebruiken ze voor allerlei zaken. Soms hebben we ze nodig naast onze computer, maar op sommige momenten vervangen ze zelfs onze computer. Tablets worden ingezet in het dagelijkse leven, om de kinderen te entertainen, maar ze zijn ook onmisbaar geworden in het bedrijfsleven. Denk maar aan restaurants, waar de obers je bestelling opnemen via de tablet.

Aangezien je een tablet kan gebruiken in zoveel situaties, is het ook niet meer dan logisch dat er verschillende soorten tablets bestaan. Elektronicamerken als Samsung, Apple en Huawei hebben veel research gedaan om zo tablets te ontwikkelen die voldoen aan de noden van de gebruikers. Praktisch jaarlijks verschijnen er nieuwe modellen op de markt, die wat groter zijn, of net wat kleiner. Jaar na jaar worden tablets sneller en slimmer.

Maar welke tablet is dan eigenlijk de beste? Welke tablets presteren goed voor hun prijs? Dat is wat ik hier voor jullie heb uitgezocht. Ik heb voor jullie enkele van de beste tablets geselecteerd, die je op dit moment kan kopen. Ik zal jullie uitleggen waarop je moet letten, bij het aanschaffen van zo’n nieuw toestel. Lees zeker tot het einde, want daar geef ik een antwoord op de vraag: Wat is de beste tablet op dit moment?

Waarop moet je letten bij het aankopen van een nieuwe tablet?

Er zijn enkele zaken waar je zeker moet over nadenken, voor je tot de aankoop van je tablet over gaat. Die zal ik hier voor jullie verduidelijken.

Formaat

Hoewel het vrij logisch klinkt, moet je op voorhand goed nadenken over welke grootte van tablet je graag zou willen kopen. De kleinere tablets zijn zo’n 8 inch groot, maar de grotere modellen hebben zelfs een scherm van 12 inch of meer. Het spreekt voor zich dat een groter model handiger is om op te werken. Een groter model met een toetsenbord zou zelfs jouw laptop kunnen vervangen. Toch moet je in het achterhoofd houden dat een grotere tablet niet altijd handiger is. Wil jij je tablet vaak onderweg gebruiken? Dan zal een kleiner model misschien beter zijn voor jou.

Merk

Zoals bij alle elektronische toestellen die je koopt, is er ook bij tablets een groot verschil tussen verscheidene merken te vinden. De voornaamste merken die tablets aanbieden, zijn Samsung en Apple. Soms wordt ook Huawei genoemd, maar zij staan nog niet zo ver in de ontwikkeling van hun eigen tablets. De kwaliteit van Huawei is op dit moment ondermaats, waardoor ze vrij snel problemen beginnen te vertonen. Schokkende beelden, of je scherm dat voor onbepaalde tijd blokkeert wil je toch liever voorkomen?

Samsung biedt het voordeel dat ze verschillende lijnen tablets hebben ontwikkeld. Dat wil ook zeggen dat ze zowel goedkopere, als duurdere tablets aanbieden. Afhankelijk van waarvoor je de tablet wil gebruiken, kan je voor een bepaalde klasse kiezen.

Apple levert zoals altijd kwaliteit, maar dat betekent niet dat de tablets goedkoop zijn. Alhoewel Apple de laatste jaren ook sterk heeft ingezet op het ontwerpen van een instapmodel, dat ook een goedkoper prijskaartje heeft. Ben je benieuwd of deze tablet ook in het lijstje van beste tablets voorkomt? Dan raad ik je aan om snel naar het volgende paragraafje te scrollen.

Wat zijn de beste tablets die je momenteel kan kopen?

Eerst zal ik voor jullie een algemeen lijstje maken met enkele top tablets van dit moment. Helemaal op het einde zal ik jullie vertellen welke van deze volgens mij echt de beste is.

Samsung Galaxy Tab S6 Lite

Ben je op zoek naar een kwalitatieve tablet met een groot scherm? In dat geval is de Tab S6 Lite zeker de moeite waard om even te bekijken. Op zijn scherm van bijna 10,5 inch groot, kan je makkelijk al jouw favoriete films en series bekijken. Het scherm behoort dan misschien niet tot de topklasse, maar het mag er zeker wezen. Kleuren worden mooi weergegeven en komen vrij natuurlijk over.

Daarnaast is de tablet ook geschikt om notities op te maken. Daarom kan deze tablet zowel in het studentenleven, als in het bedrijfsleven worden ingezet. De bijgeleverde S-pen, geeft jou de mogelijkheid om net als op papier met je eigen handschrift teksten op te maken. Ook kan je heel eenvoudig notities maken in bestaande documenten. Het voordeel van jouw documenten op te maken via een tablet, is dat je ze ook heel snel kan doorsturen naar andere mensen. Bovendien hoef je dan geen hele stapels papier meer bij te houden.

Een extra groot voordeel van deze Samsungtablet, is dat je ook het interne geheugen kan uitbreiden door middel van een micro SD-kaartje.

Op die manier kan je ervoor zorgen dat je maar liefst 1 terabyte aan opslagruimte hebt, wat meer is dan sommige computers. Een nadeel van een SD-kaart, is dat de bestandsoverdracht soms iets langer kan duren, maar dat verschil beperkt zich tot een tiental seconden, dus dat valt best mee.

Wil je de tablet graag onderweg kunnen gebruiken? Dan kan je er ook voor opteren om de versie te kiezen met 4G. Via de link onderaan, zal je worden doorgestuurd naar Coolblue. In de rechterkolom vind je daar de mogelijkheid om de 4G optie toe te voegen.

De tablet is niet alleen interessant omwille van zijn specificaties. Ook de prijs van deze tablet lijkt heel interessant. Prijs-kwaliteit is dit model om die reden echt super. Het is ook een tablet die je met een gerust hart aan de kinderen durft geven. Nog een voordeel is dat hij zelfs tegen een stootje kan.

Wil je graag te weten komen hoeveel deze tablet momenteel kost? Dan kan je hier doorklikken op onze link naar Coolblue.

Apple iPad (2020)

Zoals je ondertussen waarschijnlijk wel al had verwacht, heb ik ook het instapmodel van Apple opgenomen in dit lijstje. De specificaties lijken misschien niet zo enorm, als je ze vergelijkt met die van de topmodellen. Maar belangrijk om te vermelden is dat deze tablet slechts ongeveer evenveel kost als bovenstaande tablet van Samsung. Als je deze tablet aanschaft, krijg je een kwalitatieve tablet voor een correcte prijs.

Het grote verschil tussen de vorige tablet en deze, is natuurlijk het besturingssysteem. Terwijl de Samsungtablet gebruik maakt van Android, draait dit model op IOS, het besturingssysteem van Apple zelf. Het grote voordeel van een merk specifiek besturingssysteem, is dat hardware en software op die manier perfect samenwerkt. Daardoor is deze tablet een heel stuk snellen dan andere tablets binnen deze prijscategorie.

Deze tablet kan zowel ingezet worden voor het spelen van games, als voor het werk. Met de Apple Pencil, die niet inbegrepen is, maak je ook heel makkelijk notities op je scherm. Hoewel de pen van Apple dan misschien wel wat meer kost, zijn ook de mogelijkheden uitgebreider. Zo kan je met de Apple pen ook tekenen zonder problemen.

Ook kan je op deze tablet een smart keyboard aansluiten. Daarmee verandert jouw tablet helemaal naar een laptop. Zo kan je prettig typen en heb je ook de mogelijkheid om op het scherm te blijven swipen. Heb je het toetsenbord niet meer nodig? Dan koppel je het gewoon terug los en je hebt weer een lichte tablet, die je makkelijk kan meenemen.

Deze tablet is te koop bij Bol.com, neem snel een kijkje en plaats hem in je winkelmandje. Snel besteld, betekent snel in huis.

 

 

Samsung Galaxy Tab S7 Plus 256GB

Tot slot heb ik voor jullie een tablet gekozen die meteen geleverd wordt met een hoes. Het leuke aan deze hoes, is dat er ook meteen een toetsenbord in verwerkt zit. Zo blijft de tablet lekker compact, kan je typen waar en wanneer je maar wil en is de tablet ook nog eens goed beschermd.

Zoals ik eerder zei, heeft Samsung verschillende tabletlijnen in de aanbieding. De S-reeks, is het paradepaardje, dat beschikt over de beste componenten. Het toestel is voorzien van een 12,4 inch scherm, met een verversingssnelheid van maar liefst 120 keer per seconde. Als je weet dat het menselijk oog maar 60 keer per seconde kan opmerken, kan je er gerust op zijn dat alle beelden heel vloeiend zullen zijn. Geen schokken meer.

Als je op zoek bent naar de beste tablet om dagelijks te gebruiken, dan is dit waarschijnlijk het model dat je zoekt. Door zijn grootte en zijn lange batterijduur, is hij uiterst geschikt om hem voor alles in te zetten. Je kan de tablet een hele dag intensief gebruiken, of twee dagen inzetten bij matig gebruik. Bovendien kan je een lader kopen die tot 45 watt ondersteunt, wat betekent dat je de tablet ook heel snel weer kan opladen.

De tablet beschikt over een fantastische processor, waardoor hij ook de zwaarste taken aankan. Bovendien kan je er ook mee multitasken. Je laat makkelijk meerde apps openstaan, of je plaatst ze zelfs gewoon naast mekaar op je scherm. Zo kan je enerzijds je bronnen checken en anderzijds jouw document opstellen. Of je zou een film kunnen kijken, terwijl je je mails controleert. Makkelijk toch?

Deze Samsung Tab S7 Plus, kan je bestellen via Coolblue.

 

Welke van deze tablets is nu echt de beste?

Wel, op zich is deze vraag niet zo rechtlijnig te beantwoorden, aangezien iedereen waarschijnlijk andere plannen heeft met zijn nieuwe tablet. Om mijn antwoord zo goed mogelijk te formuleren, zal ik dan ook uitgaan van een gemiddelde situatie. Dat wil zeggen dat je de tablet graag enkele uren per dag wil kunnen gebruiken, zowel om op te werken, als voor het recreatieve. Daarnaast kan het ook zijn dat de kinderen er af en toe eens een spelletje op willen spelen.

In deze situatie, is de Tab S6 Lite de beste keuze die je kan maken. Prijs-kwaliteit is de tablet super en hij beschikt over heel wat mogelijkheden. De batterij gaat lang genoeg mee en de pen maakt het makkelijk om notities te maken binnen bestaande of nieuwe documenten.

Deze tablet nog eens bekijken, of hem meteen bestellen kan je doen via de link onder onze beschrijving. Zo ben je zeker dat je de juiste tablet aankoopt en dat hij door Coolblue aan je deur wordt bezorgd.

HardwareUnlimited.nl

Bij Hardwareunlimited.nl - ademen we TECH. We vinden het ontzettend leuk om jou alles te vertellen over problemen die kunnen ontstaan met apparaten, maar ook welke nieuwe gadgets er op de markt komen. Ons steen is continu op zoek naar de nieuwste gadgets en tools en voorzien jou van alle belangrijke informatie.

Ook Interessant!