Beste televisie – Dit zijn de 3 beste Televisies!

Nederlanders kijken gemiddeld zo’n 3 uur per dag televisie. We kijken naar films, series en video’s. De ouderwetse televisie is nog steeds populair, maar we kijken steeds meer ‘on demand’.Dus is het fijn als je je perfecte televisie in huis hebt. Waar moet je nu opletten als je een televisie aanschaft?

Dit hangt van de beleving af, wil je een grote televisie of toch liever een middelmaat? In dit artikel neem ik je mee, waarop te letten bij de aanschaf van een televisie, die aansluit op je wensen en helemaal van deze tijd is, met de nieuwste features.

Ik geef je alle relevante informatie waardoor je direct de mooiste televisie van dit moment kunt kopen. Hoe ik dat doe? Nou, ik heb het uitgebreide aanbod van televisies onder de loep genomen en de meest kwalitatief beste televisies voor je uitgezocht. Bij mijn uitgebreide test heb ik er 3 voor je vergeleken.

Deze drie televisies kan ik je ter harte aan raden. Lees verdere informatie over specificaties hieronder; ik heb namelijk 3 korte reviews geschreven over deze televisie.

Waarop letten bij de aanschaf van een televisie?

Als je een perfecte televisie wilt kopen, is het belangrijk om een goed vergelijk te maken. Waar let je nou precies op bij het vergelijken van bijvoorbeeld de hieronder genoemde types?

Specificaties van de televisie

Het is belangrijk om goed naar de specificaties van de televisie te kijken. De televisie moet aan je gestelde eisen voldoen en passen bij jouw televisie-gebruik.

Daarom is het goed om op de volgende dingen te letten:

  • Hoe groot moet de televisie zijn?
  • Hoe scherp is de televisie?
  • Hoe is het beeld qua kleuren?

In mijn ogen is het ideaal als de televisie mooi in de kamer staat en van dergelijk formaat is om fijn televisie te kunnen kijken.

Het merk

Het is belangrijk om een televisie te kopen van een A-merk. Dit omdat het garantie biedt voor een langere tijd. Je kan immers je televisie heel lang in gebruik hebben. Zeker in deze tijd, waarbij de meeste nieuwste modellen smart zijn en je software geüpdatet wordt naar de nieuwste versies, zodat je altijd de laatste firmware hebt en goede ondersteuning bij het televisie kijken of online content bekijken via apps.

Business, Communicatie, Informatie, Nieuwsbrief

Als je dit in je gedachten houdt dan kun je alvast naar de grote merken rond gaan kijken en welke belangrijke specificaties daarbij komen kijken.
Het tv-aanbod wordt met name bepaald door marktleiders als Samsung samen met Sony, Philips en LG.

Formaat TV-scherm

Een belangrijke stap bij de keuze van de televisie is de diameter van het beeldscherm. Koop niet een te kleine televisie. Daar kan je spijt van krijgen. De grootte van het tv-scherm wordt uitgedrukt in inch. Een inch staat gelijk aan een afmeting van 2,54 centimeter. Een 55 inch-televisie heeft dus een afmeting van ongeveer 139 centimeter.

Helderheid en scherpte Televisie

In de huidige markt voor televisies zijn LED-televisies momenteel heel populair. Vrijwel alle LED-schermen hebben tegenwoordig 4K-kwaliteit, ook wel Ultra HD (UHD) genoemd.
4K is vier keer zo scherp als HD. De nieuwste ontwikkeling is HDR oftewel High Dynamic Range dat zorgt voor een hoger contrast of dynamisch bereik.

Films zien er hierdoor nog realistischer uit omdat beelden extra fel worden. Wil je de nieuwste en beste televisie: kijk dan eens naar de OLED-televisies van LG, Sony, en Philips.

Smart TV

Een smart tv kan je verbinden met internet en zo krijg je toegang tot apps, internet en online video’s. Op deze manier stream je films en series via Netflix of YouTube en kijk je gemiste uitzendingen terug. De meeste platforms beschikken over streaming- en castingmogelijkheden, waarmee je beelden van een smartphone of tablet naar de tv stuurt.

Aansluitingen op de televisie

Wil je veel apparaten op je televisie aansluiten? Een Chromecast, decoder, Blu-ray speler en een spelcomputer? Kies dan voor een televisie met voldoende HDMI ingangen. Als je een soundbar hebt met een optische aansluiting kies dan voor een televisie met een optische uitgang.

Geluid van de televisie

Televisies worden steeds platter, waardoor er minder ruimte is voor speakers. Het gevolg hiervan is dat het geluid van een televisie minder kan zijn. Om je tv geluid te verbeteren, combineer je televisie dan met een soundbar of home cinema set.

Prijs

Tot slot wil ik je ook nog aanraden om goed naar de prijs van de televisie te kijken. Dit hangt sterk af van je wensen, neem je de nieuwste led tv of is 4k ondersteuning voldoende. Aan jou de keus om te bepalen hoeveel geld je uit wilt én kunt geven.

Is het aan te raden om te investeren in een duurdere televisie? Ja, dat is zeker het overwegen waard. Juist met een duurdere televisie ben je verzekerd dat je
het beste beeld hebt van dit moment. En je kunt langer mee met de nieuwste firmware-updates.

#1. Samsung QLED 55Q64T (2020)

Wil jij graag een televisie die helemaal van deze tijd is? Dan zit je bij deze televisie helemaal goed. Deze televisie is qua prijs- kwaliteitsverhouding heel geschikt. Dit omdat dit model een middel – grootformaat heeft namelijk 55 inch. En je hebt de nieuwste uitgeruste televisie met de beste specificaties.

Qled is het paradepaardje van Samsung, waardoor je de scherpste en realistische beelden hebt met levendige kleuren. In combinatie met de One Remote afstandsbediening schakel je snel tussen live tv.

Samsung QLED 55Q64T (2020) visual Coolblue 1
Afbeelding van Coolblue

Over de prijs ben ik zeer zeker te spreken. Je betaalt namelijk een bedrag van 799 euro voor deze fijne televisie. Daarbij krijg je de volgende specificaties:

– Het QLED scherm zorgt voor rijke, pure kleuren.
– Schermdiagonaal: 55 inch
– Scherpte: 4k (UHD)
– De Samsung Smart Hub brengt live televisie, apps en internet overzichtelijk samen.
– De Dual LED achtergrondverlichting past de kleurtemperatuur van het scherm aan naar de beelden die je bekijkt, waardoor er meer contrast ontstaat.

Deze specificaties in combinatie met de bovengenoemde voordelen zorgen voor een hele interessante televisie.

Bekijk de Televisie en reviews over deze televisie bij Coolblue > 

#2. LG OLED55BX6LB – 4K OLED TV

Een merk dat zeker bij de top merken aansluit is LG. Dit merk heeft een grote reputatie met zijn televisie, door de ondersteuning van OLED. Deze top 4K OLED TV beschikt over fantastische beeldkwaliteit met een resolutie van 3840 x 2160 pixels, dit alles op een scherm van 55 inch (140cm).

LG OLED55BX6LB - 4K OLED TV
Afbeelding van Bol.com

Het is fijne aan deze televisie vind ik dat die een flinterdun scherm heeft. En fraai beeld van intense kleuren.

Tevens is deze televisie een smart-tv die wordt bediend met het webOS besturingssysteem. Je bent met deze televisie helemaal future proof.

Hieronder tref je de verdere specificaties:

– Type scherm: OLED
– Schermdiagonaal: 55 inch (140 cm)
– Maximale resolutie: Ultra HD/4K
– Aansluitingen: HDMI 4

Wat mij betreft heb je met deze televisie een topper onder de televisies.

#3. PHILIPS The One 65PUS8545/12

Een merk dat al heel lang op markt is, is Philips, een heel betrouwbaar merk. Dit merk is bekend om zijn Ambilight televisie. Dit model heeft een perfect prijs-kwaliteitverhouding. Je krijgt daarvoor een grote televisie. Maar liefst 65 inch (165cm).

Philips The One (43PUS8505) - Ambilight (2020) visual Coolblue 1
Afbeelding van Coolblue

Deze tv is compatibel met Amazon Alexa en Google Assistant, zodat je de smart-tv ook kunt toevoegen aan je smarthome en bedienen met je stem. Dit is een Android TV, waarbij je gebruik kunt maken van de bekendste apps, waaronder Netflix en YouTube.

Het fijne aan deze televisie vind ik dat dit een Led-tv is, en HDR-ondersteuning biedt, wat de helderheid en de details heel mooi weergeeft.

– Type apparaat: LED-tv
– Schermdiagonaal: 65 inch (165 cm)
– Maximale resolutie: Ultra HD/4K
– Aansluitingen: HDMI 4

Wat mij betreft heb je met deze televisie een veelzijdige televisie, die alles in huis heeft.

Bekijk de Televisie en reviews over deze televisie bij Coolblue > 

 

Slotwoord

Wil jij voor jezelf de fijnste en beste televisie kopen? Dan weet je nu waar je op kunt letten én welke types ik je aanraad. Kijk goed rond er is keuze genoeg en koop dan direct je favoriete televisie. Als je eenmaal je televisie in bezit hebt, ga je hier heerlijk van genieten!

Vergelijkbare berichten